Demokratska fronta Željko Komšić
-
PM72
#26176 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko Komšić je bio svjetla tačka na kraju tunela.Tako sam bar mislio.Cjenio sam ga,ako ništa,onda radi Zlatnog ljiljana.Odratovao je muški i zaslužio ga je.Kao i Slaviša Šućur.Onda su se njegovi interesi sudarili sa interesima narcisoidnog ublehaša Zlatka.Nakon toga se željko naljutio pa je poput malog djeteta rekao - vrati mi loptu jer je moja i izašao iz igre.Mislio da da će osnovati svoj tim i da će odmah biti pobjednik.Da je ostao u SDP-u i pomeo Lagumdžiju,druga bi se pjesma pjevala.
Formirao je stranku i logično da je privukao masu onih koji su nezadovoljni statusima u svojim strankama ili se stranka raspadala a pacovi prvi napuštaju brod.Mislili su - aha - evo mene i odmah sam ministar jal ambasador.Tako mu se privukao i Pindžo,smutljivac i spletkaroš iz Trnova i onaj general Sifet koji mi je bio mrzak i u ratu.Tu je naravno i propali ministar Suljagić koji misli da ako je iz Srebrenice odmah ima pola miliona bošnjačkih glasova.Nekad mi se sviđao dok je pisao za Dane ali pokazao je svoje lice ,kao i svaki šugo,čim mu daš para ili vlasti.Postavili su za potpredsjednika Federaciji nekakvog zbunjenog žuću kojem su prvo morali pokazati gdje se uopšte nalazi zgrada vlade.
Sad se Želja kao naljutio,mislio je da će ga neko moliti na koljenima da se predomisli ali nesvjestan je kakvi su vukovi ovi fašisti iz SDA - HDZ.Sad bi Želja najradije resetovao igricu na početak pa se vratio u SDP.Imao je stranku,organe,ljude,birače.Sad ga je Željko popušio kao mlad majmun i neće više nikad biti izabran ni u savjet mjesne zajednice.
Formirao je stranku i logično da je privukao masu onih koji su nezadovoljni statusima u svojim strankama ili se stranka raspadala a pacovi prvi napuštaju brod.Mislili su - aha - evo mene i odmah sam ministar jal ambasador.Tako mu se privukao i Pindžo,smutljivac i spletkaroš iz Trnova i onaj general Sifet koji mi je bio mrzak i u ratu.Tu je naravno i propali ministar Suljagić koji misli da ako je iz Srebrenice odmah ima pola miliona bošnjačkih glasova.Nekad mi se sviđao dok je pisao za Dane ali pokazao je svoje lice ,kao i svaki šugo,čim mu daš para ili vlasti.Postavili su za potpredsjednika Federaciji nekakvog zbunjenog žuću kojem su prvo morali pokazati gdje se uopšte nalazi zgrada vlade.
Sad se Želja kao naljutio,mislio je da će ga neko moliti na koljenima da se predomisli ali nesvjestan je kakvi su vukovi ovi fašisti iz SDA - HDZ.Sad bi Želja najradije resetovao igricu na početak pa se vratio u SDP.Imao je stranku,organe,ljude,birače.Sad ga je Željko popušio kao mlad majmun i neće više nikad biti izabran ni u savjet mjesne zajednice.
- Orange Revolution
#26177 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pokretanje postupka protiv ratnih zločinaca,zaštita prava djece K.polja,Apelacija za prava boraca,ako sve ovo nije istina a jeste,danas pokazuje i dokazuje da je za zakonitost u suprotnom krčmio bi državu zajedno s SDA i ostao u vladi,ovi koji se pojave i kažu za sijanje moraju znati da je to vijest koja nije istinita i da ponavaljaju istu vijest pokušavajući srozati ugled,čvrsto vjerujem da je to po direktivi obnovljeni tekst.obelix1 wrote:Jeste fino on priča milina ga slušat, čak mu je i izraz lica pun neke gorčine kad priča o problemima običnih ljudi ali evo skoro tri godine je u vlasti Kantona Sarajevo a nam je sve gore i gore, a ono što je najgore je to što je uvjek partner SDA.
EVO TEBE MOLIM NAPIŠI OVDJE SAMO JEDNU KONKRETNU INCIJATIVU, ZAKON ILI BILO ŠTA ČIM NAM JE Ž.K. OMOGUĆIO DA NAM JE 0.1% BOLJE NEGO ŠTO JE BILO.
Možda sam se bolje poslje nekih njegovih izjava tipa prste dalje od Bosne isl. ali tim nismo imali nikakvu konkretnu korist
Predlažem evo glavnim likovima iz SDA nek zamole Vučića da im naruči moravac ili užićko kolo jer su oni svoje odigrali.Ko vjeruje u nacionalnu politiku i takve partije taj je idiot zaluđeni i zasljepljeni.A ti možeš na više načina sjesti s Željkom i uvjeriti se kakav je čovjek,na kraju krajeva možeš ga sretsi često i na ulici čovjek hoda slobodno bez pratnje.
-
Nos
#26178 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidim danas kazu da ih nece moci stranci da natjeraju da sazovu parlament da glasaju o reformskim zakonoma. Zalosno kad stranci hoce bolje tvojoj zemlji nego ti. Stim je ZK rekao sve. Znaci mislio Sam da je on jedini sto bi radio za ovu zemlju bez obzira na svoj interes, ali izgleda da nije tako.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#26179 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nema s kim se ovi za fotelju trehnuli nisu...SDA, SDP, SBB.....ovi DF ti dodže ko ona fufa što stoji u Semizovcu...svi ti viču to je fufa bola, a ti samo ćoku vidiš...pa je đaba onda govorit
-
obelix1
#26180 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
gledaj lafe, pokušao si da odgovoriš i u jednom redu nagađaš a u jedno 10 opisuješ ostale za koje i ja jako dobro znam ko su u šta su ali ok.Orange Revolution wrote:Pokretanje postupka protiv ratnih zločinaca,zaštita prava djece K.polja,Apelacija za prava boraca,ako sve ovo nije istina a jeste,danas pokazuje i dokazuje da je za zakonitost u suprotnom krčmio bi državu zajedno s SDA i ostao u vladi,ovi koji se pojave i kažu za sijanje moraju znati da je to vijest koja nije istinita i da ponavaljaju istu vijest pokušavajući srozati ugled,čvrsto vjerujem da je to po direktivi obnovljeni tekst.obelix1 wrote:Jeste fino on priča milina ga slušat, čak mu je i izraz lica pun neke gorčine kad priča o problemima običnih ljudi ali evo skoro tri godine je u vlasti Kantona Sarajevo a nam je sve gore i gore, a ono što je najgore je to što je uvjek partner SDA.
EVO TEBE MOLIM NAPIŠI OVDJE SAMO JEDNU KONKRETNU INCIJATIVU, ZAKON ILI BILO ŠTA ČIM NAM JE Ž.K. OMOGUĆIO DA NAM JE 0.1% BOLJE NEGO ŠTO JE BILO.
Možda sam se bolje poslje nekih njegovih izjava tipa prste dalje od Bosne isl. ali tim nismo imali nikakvu konkretnu korist
Predlažem evo glavnim likovima iz SDA nek zamole Vučića da im naruči moravac ili užićko kolo jer su oni svoje odigrali.Ko vjeruje u nacionalnu politiku i takve partije taj je idiot zaluđeni i zasljepljeni.A ti možeš na više načina sjesti s Željkom i uvjeriti se kakav je čovjek,na kraju krajeva možeš ga sretsi često i na ulici čovjek hoda slobodno bez pratnje.
Ja sam politički lai i molim te da mi objasniš sljedeće (naravno, samo da mi pojednostaviš svoje odgovore)
1.Pokretanje postupka protiv ratnih zločinaca - kojih, gdje kad?
2. Zaštita prava djece u Konjević polju - kako ih je zaštitio, koju je incijativu poduzeo šta je postigao
3.Apelacija za prava boraca - koja su to prava borcima oduzeta ili ih borci nisu imali pa se apelacijom nešto rješilo
molim te samo u kratkim crtama, bar po dva reda
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26181 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
gledam ove DFevoce na kantonalnoj skupstini ko manekeni... nesto oni suzdrzani pa pustise SDAu da izmjeni direktora koji imaju kolko tolko nekog uspjeha... vala zeljko ko ti je u stranKi dabogdo sljedece izbore docekas samo od femilije glasova.
- lerdi
#26182 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koga su smijenili pici? Nisam upratio.pici wrote:gledam ove DFevoce na kantonalnoj skupstini ko manekeni... nesto oni suzdrzani pa pustise SDAu da izmjeni direktora koji imaju kolko tolko nekog uspjeha... vala zeljko ko ti je u stranKi dabogdo sljedece izbore docekas samo od femilije glasova.
-
obelix1
#26183 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eto fino pa me znaš, pa da fino i objasnimPM72 wrote:Znači,u pravu sam.obelix1 wrote:Ne grješiš, i zato izbjegavam da komentarišem posebno mahalaške natpise i komentare.PM72 wrote:Sve mi se čini da si mi poznat.Bio si Željkov politički kolega i saradnik.Je li tako? A sad si prešao u kockaste a on u narandžaste. Ili možda griješim?
Pokušavam da postavim jednostavno pitenje
"ŠTA JE ŽELJKO KOMŠIĆ KONKRETNO URADIO DA OVAJ NAROD ŽIVI 0,1% BOLJE DANAS NEGO JUĆE"
i ništa više
samo jednu konkretnu stvar, jednu jedinu
A može li jedno kontra pitanje? Šta je HDZ konkretno uradio da ovaj narod živi 0,01 % bolje danas nego juče pa si im prišao i uzeo člansku knjižicu? Od onakog SDP-ovca šta bi.Čime su zaslužili tvoje povjerenje? Željko se zaista ponaša kao slon u staklarskoj radnji ali on nikad nije ni pomislio da se prikloni fašističkoj/nacionalističko/šovinističkoj koaliciji SDA-HDZ.
Željko je mogao poraziti Lagumdžiju u SDP, to svi znaju ali on se odlučio da uz pomoć SDA rasturi SDP koji je tad pokrenuo kakve takve reformske pomake i ako ništa drugo postojao je optimizam da se nešto može promjeniti nabolje,nije bilo dovoljno podjeliti SDP morao ga je srušiti po svaku cjenu.Srušena je vlad u KS rukama dojučerašnjih stranačkih kolega u DF su primljeni nezavisni poslanici koji su napustili SBiH, Marjanović je postao Ministar full koalicija koja u kampanju ide sa idejom o reformama.
SDP se raspao, doživio debakl na izborima i tad nastupa bježanija gledam na fejsu iste likove samo u majicama drugih boja i sa drugim porukama ko će u DF a ko u SDA ( a većina dolazi sa onom čuvenom" ma joj, zanš li da su me zvali iz DF ili SDA"nevjerovatna šuplju) tako da sam se okanuo ćorava posla i politike isl. kad me neko pita gdje sam sad fino procjenim tipu političkog laika pa onda odgovorim u HDZu i valda je to normalno niko nema nikakvih pitanja, valjda se o SDA i HDZ sve zna i sve je normalno jer smo to u principu mi građani BiH a sve ostalo su ublehe koje imaju rok trajanja, zajednički rok trajanja SDP i Željke Komšića je bio kolilo je i trajao Zlatko Lagumdžija tako da su i jedni i drugi politički mrtvaci koji su prokockali šansu da ovu zemlju učene boljom za život.
- JoseMujica
#26184 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
prećera ga brate sa tim reformskim pomacima SDP-a
jedino zbog čega se jesu poklali je taština
-
obelix1
#26185 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
apsolutno si upravu što se tiče taštine, ali stvarno je među rajom bilo optimizmaJoseMujica wrote:prećera ga brate sa tim reformskim pomacima SDP-a![]()
- petunija
#26186 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
.
Last edited by petunija on 24/07/2015 09:59, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#26187 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jeste sve dok nisu počeli da se bave foteljaškim kurvalukom...što se desilo tako brzo da čak nisu mogli ni da fingiraju da pokušavaju da se bave svojim poslom..na kraju su se i raspali zbog toga jer Prolaznik nije htio Smućara imenovati nasljednikom, što je iskoristila grupa gladnih iz drugog ešalona da napravi rascjepobelix1 wrote:apsolutno si upravu što se tiće taštine, ali stvarno je među rajom bilo optimizmaJoseMujica wrote:prećera ga brate sa tim reformskim pomacima SDP-a![]()
- lerdi
#26188 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zar nije Željko prvo najavio povlačenje iz SDP-a, pa su ga molili da se vrati, pa se vratio i najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a? I šta onda biva? Čovjek koji je realno najviše povukao SDP prema uspjehu iz 2010. biva šikaniran od Lagumdžije i Lagumdžijinih klonova iz vrha. Pa nije lud da trpi da mu Damir Hadžić jebe majku koja je poginula u prošlom ratu. Postoje ipak stvari preko kojih se nikako ne može preći. Najbolja stvar za SDP koja se mogla desiti je krah na izborima. Sami će sebi odrediti sudbinu u narednom periodu i nadam se da će brod usmjeriti napokon u pravom smijeru.obelix1 wrote:Eto fino pa me znaš, pa da fino i objasnimPM72 wrote: Znači,u pravu sam.
A može li jedno kontra pitanje? Šta je HDZ konkretno uradio da ovaj narod živi 0,01 % bolje danas nego juče pa si im prišao i uzeo člansku knjižicu? Od onakog SDP-ovca šta bi.Čime su zaslužili tvoje povjerenje? Željko se zaista ponaša kao slon u staklarskoj radnji ali on nikad nije ni pomislio da se prikloni fašističkoj/nacionalističko/šovinističkoj koaliciji SDA-HDZ.
Željko je mogao poraziti Lagumdžiju u SDP, to svi znaju ali on se odlučio da uz pomoć SDA rasturi SDP koji je tad pokrenuo kakve takve reformske pomake i ako ništa drugo postojao je optimizam da se nešto može promjeniti nabolje,nije bilo dovoljno podjeliti SDP morao ga je srušiti po svaku cjenu.Srušena je vlad u KS rukama dojučerašnjih stranačkih kolega u DF su primljeni nezavisni poslanici koji su napustili SBiH, Marjanović je postao Ministar full koalicija koja u kampanju ide sa idejom o reformama.
SDP se raspao, doživio debakl na izborima i tad nastupa bježanija gledam na fejsu iste likove samo u majicama drugih boja i sa drugim porukama ko će u DF a ko u SDA ( a većina dolazi sa onom čuvenom" ma joj, zanš li da su me zvali iz DF ili SDA"nevjerovatna šuplju) tako da sam se okanuo ćorava posla i politike isl. kad me neko pita gdje sam sad fino procjenim tipu političkog laika pa onda odgovorim u HDZu i valda je to normalno niko nema nikakvih pitanja, valjda se o SDA i HDZ sve zna i sve je normalno jer smo to u principu mi građani BiH a sve ostalo su ublehe koje imaju rok trajanja, zajednički rok trajanja SDP i Željke Komšića je bio kolilo je i trajao Zlatko Lagumdžija tako da su i jedni i drugi politički mrtvaci koji su prokockali šansu da ovu zemlju učene boljom za život.
-
obelix1
#26189 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hajde molim vas ovo je dio foruma na kojem se piše o Demokratskoj fronti pusti ostale
MOLIM VAS NAPIŠITE OVDJE SAMO JEDNU KONKRETNU INCIJATIVU, ZAKON ILI BILO ŠTA ČIM NAM JE Ž.K. OMOGUĆIO DA NAM JE 0.1% BOLJE NEGO ŠTO JE BILO.
fino bi bilo da odgovor bude bar u dva reda napisan razumljivim jezikom za nas političke laike
MOLIM VAS NAPIŠITE OVDJE SAMO JEDNU KONKRETNU INCIJATIVU, ZAKON ILI BILO ŠTA ČIM NAM JE Ž.K. OMOGUĆIO DA NAM JE 0.1% BOLJE NEGO ŠTO JE BILO.
fino bi bilo da odgovor bude bar u dva reda napisan razumljivim jezikom za nas političke laike
- lerdi
#26190 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ti si ubacio ostale u priču. Sad kad ti ne odgovara hajmo malo o Željku. Nije ni to problem. Dok je bio na čelu predsjedništa i u SDP-u imao je par incijativa ali s obzirom na ingerencije pozicije koju je obavljao ništa strašno. Kratko je bio na pozicijama načelnika i ambasadora da bi se moglo nešto konkretnije analizirati ali koliko se sjećam u NS su se stanovnici kleli u njega. Mora da je i to slučajno bilo. Kako je izašao iz SDP-a odradio par politički odličnih poteza. Prvo je uzdrmao SDP tj. njegov elitistički dio u vrhu čime je povratio neku šansu da se SDP a samim tim i socijaldemokratija oporavi i vrati na pravi put. Sa druge strane posljednim potezima je dosta uzdrmao SDA i donekle HDZ što uopšte nije lako. U međuvremenu uspio je formirati večinu na državnom nivou bez Dodika što je lično bila njegova incijativa i ta večina je u međuvremenu potpisala SSP što je bio jedan od ključnih ciljeva DF-a kada je državni nivo u pitanju. Ostaje još MAP i mehanizam koordinacije koji će uskoro biti riješen. Eto u par crti.obelix1 wrote:Hajde molim vas ovo je dio foruma na kojem se piše o Demokratskoj fronti pusti ostale
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26191 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ma jooojj ne pitaj uglavnom sve po stranackim linijama a ljudi dobro poslovali... ma goni uqurac sve i vlast i narod i svelerdi wrote:Koga su smijenili pici? Nisam upratio.pici wrote:gledam ove DFevoce na kantonalnoj skupstini ko manekeni... nesto oni suzdrzani pa pustise SDAu da izmjeni direktora koji imaju kolko tolko nekog uspjeha... vala zeljko ko ti je u stranKi dabogdo sljedece izbore docekas samo od femilije glasova.
-
PM72
#26192 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Obelisk,Eto fino pa me znaš, pa da fino i objasnim
Znači i ti šupljiraš kad si onomad pričao kako te Željko zvao...silno si me razočarao.Kao komunista.
-
sumirprimus
#26193 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kasam ja reko nema srece u promjeni dresa...ma ne razumijes ti to evolucija politicke misli ideje....
Godinu dvije poslje vidim....
Godinu dvije poslje vidim....
-
obelix1
#26194 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da godinu prije izbora imao sam priliku,najlakše se sad pravit pametan ali i tad i sad mislim da je trebao ostati i pobjediti u SDPu.PM72 wrote:Obelisk,Eto fino pa me znaš, pa da fino i objasnim
Znači i ti šupljiraš kad si onomad pričao kako te Željko zvao...silno si me razočarao.Kao komunista.Kao čovjek nisi,dobar si momak,pošten,korektan,gazija
-
obelix1
#26195 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sigurno živimo bolje jer je uništio SDP i uzdrmao HDZ i SDA, To što je izbacio Dodika iz državne vlasti je rezultat izbora u RS.lerdi wrote:Pa ti si ubacio ostale u priču. Sad kad ti ne odgovara hajmo malo o Željku. Nije ni to problem. Dok je bio na čelu predsjedništa i u SDP-u imao je par incijativa ali s obzirom na ingerencije pozicije koju je obavljao ništa strašno. Kratko je bio na pozicijama načelnika i ambasadora da bi se moglo nešto konkretnije analizirati ali koliko se sjećam u NS su se stanovnici kleli u njega. Mora da je i to slučajno bilo. Kako je izašao iz SDP-a odradio par politički odličnih poteza. Prvo je uzdrmao SDP tj. njegov elitistički dio u vrhu čime je povratio neku šansu da se SDP a samim tim i socijaldemokratija oporavi i vrati na pravi put. Sa druge strane posljednim potezima je dosta uzdrmao SDA i donekle HDZ što uopšte nije lako. U međuvremenu uspio je formirati večinu na državnom nivou bez Dodika što je lično bila njegova incijativa i ta večina je u međuvremenu potpisala SSP što je bio jedan od ključnih ciljeva DF-a kada je državni nivo u pitanju. Ostaje još MAP i mehanizam koordinacije koji će uskoro biti riješen. Eto u par crti.obelix1 wrote:Hajde molim vas ovo je dio foruma na kojem se piše o Demokratskoj fronti pusti ostale
Evo npr.jeli sprjećio da trenutna vlada u čijem sastavu učestvuje i DF u parlamentarnu proceduru pošalje prijedlog zakona o radu, zakona koji je definitivno protiv zdravog razuma.
-
Marko Zarko
#26196 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta bi Vlada u kojoj DF ne učestvuje, a i kada je učestvovao nije imao većinu, trebala uraditi po pitanju spriječavanja da Zakon uđe u proceduru. Neće glasati za taj zakon i doviđenja. Džaba se pljuje po Željku dosljedan je popularnsot DF-a i SBB-a je na vrhuncu, ode Bakir ćao đaci...
-
Haman
#26197 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Principjelnost ali ne na stetu BiH. Politicar treba biti principijelan ali niukad ne mozes imati sve. Od sposobnosti politicara zavisi koliko ce dobit. On sad rusi vlast sto nije u interesu gradjana. Ne vidim veliku razliku izmedju Komsica i Dodika.
- Orange Revolution
#26198 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Imaš u privatnim porukama,odgovor i ponudu.obelix1 wrote:Sigurno živimo bolje jer je uništio SDP i uzdrmao HDZ i SDA, To što je izbacio Dodika iz državne vlasti je rezultat izbora u RS.lerdi wrote:Pa ti si ubacio ostale u priču. Sad kad ti ne odgovara hajmo malo o Željku. Nije ni to problem. Dok je bio na čelu predsjedništa i u SDP-u imao je par incijativa ali s obzirom na ingerencije pozicije koju je obavljao ništa strašno. Kratko je bio na pozicijama načelnika i ambasadora da bi se moglo nešto konkretnije analizirati ali koliko se sjećam u NS su se stanovnici kleli u njega. Mora da je i to slučajno bilo. Kako je izašao iz SDP-a odradio par politički odličnih poteza. Prvo je uzdrmao SDP tj. njegov elitistički dio u vrhu čime je povratio neku šansu da se SDP a samim tim i socijaldemokratija oporavi i vrati na pravi put. Sa druge strane posljednim potezima je dosta uzdrmao SDA i donekle HDZ što uopšte nije lako. U međuvremenu uspio je formirati večinu na državnom nivou bez Dodika što je lično bila njegova incijativa i ta večina je u međuvremenu potpisala SSP što je bio jedan od ključnih ciljeva DF-a kada je državni nivo u pitanju. Ostaje još MAP i mehanizam koordinacije koji će uskoro biti riješen. Eto u par crti.obelix1 wrote:Hajde molim vas ovo je dio foruma na kojem se piše o Demokratskoj fronti pusti ostale
Evo npr.jeli sprjećio da trenutna vlada u čijem sastavu učestvuje i DF u parlamentarnu proceduru pošalje prijedlog zakona o radu, zakona koji je definitivno protiv zdravog razuma.
Kako vidim neki misle da Komšić ruši vladu,ne ruši,ali je treba srušuti građanstvo,dosta je više bilo praznih izgovora kao eto u interesu funkcionisanja države,lako je pisati ovdje a daleko bolje bi bilo malo se angažovati u udruženjima građanskih opcija,posjetiti koji sastanak i vidjeti šta građani kažu,ostatak tzv građana je mahnit pa glasa za iste godinama ili ne glasa nikako.
- JoseMujica
#26199 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
stante ljudi DF-ŽK je u grupi ozbiljnih DJL stranaka na koje če se dugoroćno raĆunati
Srpska Radikalna stranka Vojislav Šešelj
Savez Nezavisnih Socijal Demokrata Milorad Dodik
Savez za Bolju Budućnost Fahrudin Radončić
Srpska Radikalna stranka Vojislav Šešelj
Savez Nezavisnih Socijal Demokrata Milorad Dodik
Savez za Bolju Budućnost Fahrudin Radončić
-
HM 2011
#26200 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
gradjanske opcije pa onda tzv gradjani (sve u istoj recenici ni par rijeci jedno za drugim) pa onda prozivanje mase da su mahniti.....Orange Revolution wrote:Imaš u privatnim porukama,odgovor i ponudu.obelix1 wrote:Sigurno živimo bolje jer je uništio SDP i uzdrmao HDZ i SDA, To što je izbacio Dodika iz državne vlasti je rezultat izbora u RS.lerdi wrote: Pa ti si ubacio ostale u priču. Sad kad ti ne odgovara hajmo malo o Željku. Nije ni to problem. Dok je bio na čelu predsjedništa i u SDP-u imao je par incijativa ali s obzirom na ingerencije pozicije koju je obavljao ništa strašno. Kratko je bio na pozicijama načelnika i ambasadora da bi se moglo nešto konkretnije analizirati ali koliko se sjećam u NS su se stanovnici kleli u njega. Mora da je i to slučajno bilo. Kako je izašao iz SDP-a odradio par politički odličnih poteza. Prvo je uzdrmao SDP tj. njegov elitistički dio u vrhu čime je povratio neku šansu da se SDP a samim tim i socijaldemokratija oporavi i vrati na pravi put. Sa druge strane posljednim potezima je dosta uzdrmao SDA i donekle HDZ što uopšte nije lako. U međuvremenu uspio je formirati večinu na državnom nivou bez Dodika što je lično bila njegova incijativa i ta večina je u međuvremenu potpisala SSP što je bio jedan od ključnih ciljeva DF-a kada je državni nivo u pitanju. Ostaje još MAP i mehanizam koordinacije koji će uskoro biti riješen. Eto u par crti.
Kako vidim neki misle da Komšić ruši vladu,ne ruši,ali je treba srušuti građanstvo,dosta je više bilo praznih izgovora kao eto u interesu funkcionisanja države,lako je pisati ovdje a daleko bolje bi bilo malo se angažovati u udruženjima građanskih opcija,posjetiti koji sastanak i vidjeti šta građani kažu,ostatak tzv građana je mahnit pa glasa za iste godinama ili ne glasa nikako.
veliko razumjevanje - ogromno... nema sta...
narod mahnit a orange i ekipa nemahniti....
o alternativo i ubleho kad te vidim ponovim
samo SDA na svim nivoima
samo SDA.