Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
r_faruk

#26176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

sada sam zvao telemach, javio mi se neki fin ciko i sve mi objasnio.

bice dovoljno pola kile vazelina, :D

fakat je bio ljubazan covjek i odgovorio mi na sva pitanja, iznenadjen sam...
Jedan modul se dobije, ukoliko zelim sve iste kanale na ostalim televizorima, na ostala tri modula se placa 3KM mjesecno po modulu.
sva infrastruktura koju trenutno imam ostaje,

mogu ostati korisnik HS-a, a mogu postati korisnik Telemach-a (u ovom slucaju moram raskinuti trenutni ugovor, naravno)

ocekuje se da ce se situacija ustaliti do 17-19 januara... eto ako kome sta pomogne, pomogne...
Rugafet

#26177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Cekaj, mozda ja ne kontam bas najbolje malo sam pod gasom trenutno - Jeftinije je imati dva receivera pa placati mjesecno 3.5 KM D3kuca nego imati dva modula? Je li tako?
crnivrag

#26178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

r_faruk wrote:sada sam zvao telemach, javio mi se neki fin ciko i sve mi objasnio.

bice dovoljno pola kile vazelina, :D

fakat je bio ljubazan covjek i odgovorio mi na sva pitanja, iznenadjen sam...
Jedan modul se dobije, ukoliko zelim sve iste kanale na ostalim televizorima, na ostala tri modula se placa 3KM mjesecno po modulu.
sva infrastruktura koju trenutno imam ostaje,

mogu ostati korisnik HS-a, a mogu postati korisnik Telemach-a (u ovom slucaju moram raskinuti trenutni ugovor, naravno)

ocekuje se da ce se situacija ustaliti do 17-19 januara... eto ako kome sta pomogne, pomogne...
Ovdje je napravljen lapsus, 3 KM se plaća mjesečno modul na kojem je samo Start paket, ako želiš neki drugi paket kanal onda plaćaš onoliko koliko košta taj paket.
crnivrag

#26179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Rugafet wrote:Cekaj, mozda ja ne kontam bas najbolje malo sam pod gasom trenutno - Jeftinije je imati dva receivera pa placati mjesecno 3.5 KM D3kuca nego imati dva modula? Je li tako?
Jedan dodatni modul sa Start paketom bi koštao 3 KM, ali sa uslugom D3 Kuća plaćaš 3,5 KM bez obzira koji paket koristiš na prvom resiveru.
r_faruk

#26180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

meni tako nisu objasnili, striktno mi je naglaseno da se dodatni moduli mjesecno placaju 3KM.
ako hocu da gledam iste kanale na vise televizora.

ne znam ko je u krivu, ali ako sam ja u krivu, trebace mi jos bar kilo vazelina :-D
r_faruk

#26181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

svraticu danas do njih pa cu vidjeti o cemu se radi, moram pregledati i programsku semu koju trenutno imam i brzinu neta, pa ako bude mala razlika, ostavicu sve kako jeste...
nekkem

#26182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

Iza Horizonta wrote:
r_faruk wrote:meni tako nisu objasnili, striktno mi je naglaseno da se dodatni moduli mjesecno placaju 3KM.

ne znam ko je u krivu, ali ako sam ja u krivu, trebace mi jos bar kilo vazelina :-D
kada dođe @telemah on će ti reći isto kao i ja sem ako nisu nešto promjenili.
Cisto sumnjam da ce nas to sunce ogrijati.
kakavdanakneiskustvu

#26183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

crnivrag wrote:Novi kanali u ponudi - lokacija Sarajevo

1. Cinema TV - Pozicija 065

2. TV Bugojno - Pozicija 066

3. Hayatovci - Pozicija 126

4. Hayat TV HD - Pozicija 334

5. RTV BIR - Pozicija 431

Na sljedećem linku je obavijest o novim kanalima i obrazloženje za ukidanje Arena Sport kanala iz ponude HS kablovske:

http://www.telemach.ba/Obavijesti/2944/ ... LIMA.shtml

Svi navedeni kanali se nalaze u Start paketu.

Ukoliko vam se kanali ne nalaze na listi, potrebno je uraditi reset resivera, ili preskenirati listu DVB-C kanala ukoliko koristite CI Modul.

a zenica nista,e bas im hvala
doff

#26184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

kakavdanakneiskustvu wrote:a zenica nista,e bas im hvala
Imaš i u Zenici, mislim da je čak na istim pozicijama
kakavdanakneiskustvu

#26185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

vidi fakat ima,valja li sta ova cinema tv?
Telemach

#26186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Na sljedećem linku je obavijest o novim kanalima i obrazloženje za ukidanje Arena Sport kanala iz ponude HS kablovske:

Ukoliko vam se kanali ne nalaze na listi, potrebno je uraditi reset resivera, ili preskenirati listu DVB-C kanala ukoliko koristite CI Modul.

Zdravo kakavdanakneiskustvu,
kanali su pušteni i u Zenici.
kakavdanakneiskustvu

#26187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Zdravo kakavdanakneiskustvu,
kanali su pušteni i u Zenici.

hvala,lud sam za tv bugojnom
Maharadza

#26188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Veri najs, nadam se da je to samo početak ubacivanja novih kanala, idući 'paketić' očekujem sa H2, AJB HD i Cinestar premiere. :thumbup:
sencobih

#26189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Dobro smo prošli. ništa ne izbaciše iz analogne :D
Telemach

#26190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

probook

#26191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Da jednom zauvijek rijesimo dilemu oko modula:

Imao sam jedan modul i duo net grande paket (zmaci tu je osnovni paket kanala).

Nedavno sam uzeo jos dva modula. Nisam platio taj tzv prikljucak 25 KM, nego ljudi dosli i donjeli module i nije trebalo nista platiti.
Na modulu br. 2 sam uzeo start paket kanala i placam mjesecno 3 KM.
Na modulu br. 3 sam uzeo osnovni paket kanala 5 KM + HBO paket 8 KM = 13 KM.

Znaci moja pretplata iznosi 48 KM + 3 KM + 13 KM = 64 KM.

Politika za module im je bezveze, ali ja cu radije modul nego bilo kakav risiver.
Herr Flick

#26192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Hajd fino sto ste ubacili SK2 I SK3 U BHB Cable,ali nema vise arena sport HR i Arena1 BiH..Zasto ste ih izbacili ako su oni besplatni?
Herr Flick

#26193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Herr Flick »

Iza Horizonta wrote:
Herr Flick wrote:Hajd fino sto ste ubacili SK2 I SK3 U BHB Cable,ali nema vise arena sport HR i Arena1 BiH..Zasto ste ih izbacili ako su oni besplatni?
:-)
Sta sam napisao pogresno :D
nekkem

#26194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

probook wrote:Da jednom zauvijek rijesimo dilemu oko modula
Ma nije ni trebalo biti neke dileme. Toliko je puta to prozvakano na ovoj temi i @Telemach je to potvrdio u nekoliko navrata.
probook

#26195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Iza Horizonta wrote:
nekkem wrote:
probook wrote:Da jednom zauvijek rijesimo dilemu oko modula
Ma nije ni trebalo biti neke dileme. Toliko je puta to prozvakano na ovoj temi i @Telemach je to potvrdio u nekoliko navrata.
sramotna politika, menadžment koji je ovo uveo u opticaj, ili se iživljava nad korisnicima ili nema pojma šta radi!!
Navodno je razlog da ne bi korianici dijelili module, kao neko da ne bi uzeo najjaci paket i onda dao modul nekome drugom da gleda iste kanale za 3.5 KM mjesecno.

A sve i da se to desi i taj drugi mora imati telemach i pretplatu barem na analogiju, a 90% korisnika ima i internet i digitalnu (znaci minimum skoro 40 KM placa), tako sve i da neko hoce to da radi mislim da na ukupnom broju korisnika ne bi bilo ni 3% onih sto varaju i daju kartice drugima na koristenje.
kakaljin

#26196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Iza Horizonta wrote:
probook wrote:Navodno je razlog da ne bi korianici dijelili module, kao neko da ne bi uzeo najjaci paket i onda dao modul nekome drugom da gleda iste kanale za 3.5 KM mjesecno.
A sve i da se to desi i taj drugi mora imati telemach i pretplatu barem na analogiju, a 90% korisnika ima i internet i digitalnu (znaci minimum skoro 40 KM placa), tako sve i da neko hoce to da radi mislim da na ukupnom broju korisnika ne bi bilo ni 3% onih sto varaju i daju kartice drugima na koristenje.
zašto bi karticu davao nekom drugom na korištenje, ne kontam perverziju?
To je Telemach ovo mišljenje koje smo mi počeli spominjati kada su oni to spomenuli.

A to njihovo mišljenje je stvarno takvo da nas smatraju glupima.
probook

#26197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Iza Horizonta wrote:
kakaljin wrote: To je Telemach ovo mišljenje koje smo mi počeli spominjati kada su oni to spomenuli.

A to njihovo mišljenje je stvarno takvo da nas smatraju glupima.
modul naručujem sebi jer imam još jedan tv na koji može modul, zašto bi davao nekom drugom modul, van pameti.mada nema to veze s ovim nego je to čisti lopovluk i nikad nisu javno rekli zbog čega ova politika s modulima, van pameti i nigdje se drugo ista ne primjenjuje.
Pa valjda im je logika da ti uzmes najjaci paket 80 KM, a komsija najlosiji od sta ja znam 20 KM i ti uzmes jos jednu karticu, das je komsiji i dijelite troskove kablovske znaci placate po 50 KM. Eto to je samo jedna verzija, alo mislim da je to smijesno.
Na Velnetu i HSsi mogao kupiti karticu i gledati besplatno na drugom tv. Ajde da hoce dati za 3.5 KM mjesecno iste kanale, ali ovo je previse sto sada rade.
probook

#26198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Evo gledam sajt SBB-a i kod njih MOZE cam modul u d3 kucu i samo se renta placa. Evo pogledajte:

http://www.sbb.rs/D3+digitalna+televizi ... v_start2=0

A evo i prepiske SBB - korisnik usluga:
1. Da li u opciji D3 kuća uredjaji D3mini, D3cam i PDS 3121 mogu biti drugi, dodatni "skundarni" (slave) uređaji, pored postojeceg glavnog D3 uredjaja?
D3 kuća podrazumeva postavljanje PDS 2100 uređaja kao standardnog slave dekodera ali Vi kao korisnik možete odabrati i D3 cam ili D3 mini pod uslovima iz cenovnika, kao i PDS 3121 prijemnika ali se plaća priključna taksa u visini od 4900 dinara.
2. Da li navedeni uređaji ne moraju (ili moraju) biti spojeni sa glavnim D3 uredjajem putem LAN kabla, kao sto to očito mora biti kod PDS 2100* , gde zvezdica u cenovniku govori o obavezi instaliranja LAN kabla?
D3 mini ne podržava napredne funkcije te se ne povezuje sa HGW. D3 cam je kartica koja se stavlja direktno u televizor te takođe nema povezivanja a PDS 3121 je samostalan i ima integrisan modem u sebi, te ne treba da se povezuje putem LAN kabla na HGW.
Komentar jos jednog SBB korisnika:
Danas mi bio čovek iz SBB i doneo cam. Nista nisam platio i nema mesečne rente. Imam duo gold premium i samo jedan d3 uređaj. Kad sam zvao da hoću cam pitao sam da li nesto plaćam rekoše ne jer imate pravo na 2 uređaja koje nisam koristio. Treći se doplaćuje.
kakaljin

#26199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

probook wrote:Evo gledam sajt SBB-a i kod njih MOZE cam modul u d3 kucu i samo se renta placa. Evo pogledajte:

http://www.sbb.rs/D3+digitalna+televizi ... v_start2=0

A evo i prepiske SBB - korisnik usluga:
1. Da li u opciji D3 kuća uredjaji D3mini, D3cam i PDS 3121 mogu biti drugi, dodatni "skundarni" (slave) uređaji, pored postojeceg glavnog D3 uredjaja?
D3 kuća podrazumeva postavljanje PDS 2100 uređaja kao standardnog slave dekodera ali Vi kao korisnik možete odabrati i D3 cam ili D3 mini pod uslovima iz cenovnika, kao i PDS 3121 prijemnika ali se plaća priključna taksa u visini od 4900 dinara.
2. Da li navedeni uređaji ne moraju (ili moraju) biti spojeni sa glavnim D3 uredjajem putem LAN kabla, kao sto to očito mora biti kod PDS 2100* , gde zvezdica u cenovniku govori o obavezi instaliranja LAN kabla?
D3 mini ne podržava napredne funkcije te se ne povezuje sa HGW. D3 cam je kartica koja se stavlja direktno u televizor te takođe nema povezivanja a PDS 3121 je samostalan i ima integrisan modem u sebi, te ne treba da se povezuje putem LAN kabla na HGW.
Komentar jos jednog SBB korisnika:
Danas mi bio čovek iz SBB i doneo cam. Nista nisam platio i nema mesečne rente. Imam duo gold premium i samo jedan d3 uređaj. Kad sam zvao da hoću cam pitao sam da li nesto plaćam rekoše ne jer imate pravo na 2 uređaja koje nisam koristio. Treći se doplaćuje.
Pa to ti je čisti dokaz da nas ovdje levate jer spominju da kupuju kanale na nivou grupacije. A korisnike tretiraju različito u grupaciji. Znaci samo da uzmu lovu na nama ovcama što više mogu na bezobrazan način
fortaleza

#26200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

r_faruk wrote:meni tako nisu objasnili, striktno mi je naglaseno da se dodatni moduli mjesecno placaju 3KM.

Na dodatnim modulima bi plaćao pretplatu za svaki, start paket 3 KM pa nadalje, a samo bi na glavnom modulu imao sve programe, tako je na Telemachu.

Što se tiče HS-a i ponude koja bi ti ostala plaćao bi po modulu 3 KM, a svejedno je jedan tv paket od 150-tak programa tako da bi imao sve programe kao i do sad.

S tolikim brojem modula bolje ti je ostati na čemu i jesi, ne prelaziti na nove pakete.
Locked