Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
VjecitiStudent

#26151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

sabina1 wrote:
Hakiz wrote:
TheProfessional wrote: Jel ovo ona ista firma koja nije htjela preuzeti odgovornost za pogibiju djecaka na igralistu koje odrzava?
Ti izgleda naivan. Kada bi svi preuzeli odgovornost za ono u čemu pogriješe, imali bi normalnu državu. A to niko ne želi.
Zato su cijene hrane i pića simbolične...
Zato NS-u u izbornoj platformi piše "treba nam više PRIVATNIH vrtića"
direstraits0078

#26152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by direstraits0078 »

zippoo87 wrote: Skontali smo bolan da je sakrila deceniju,da je dobra sa ovim debeljkom,da nije kvalitetna za nacelnicu,da je zena,itd itd
Hajde sada pisi o necemu drugom zivota ti,mozes li ikako?
Ti i par ostalih fanatika ste stvarno usrali ovu twmu do te mjere da je i sam Pedja izbjegava
Mene fascinira to kako vi neki ne znate gdje je granica i kada je dosta
Albin Zuhric wrote:Katarina,

Procitam ovdje mnogo informacija o stranci po prvi put. Uglavnom jer se one i pojave samo ovdje, na forumu, ne u stranci. Tesko je pronaci vremena svaki put pisati da je nesto potpuno izmisljeno, ali evo da se osvrnem na makar jednu pricu koja se razvila posljednjih mjeseci, i danas je navodno cinjenica jer ste je ponovili dovoljno puta.

Sabina Cudic nije izabrala, prepoznala, dovela, uvalila, izlobirala za, nametnula...niti jednog kandidata za nacelnike u protekloj kampanji. Recimo u slucaju Lejle Brcic, prilicno sam siguran da ju je tek upoznala na sastanku kada je Lejla predlozena kao kandidatkinja. Tarik, Admir, Samir, Vildana...su takodjer prijedlozi drugih pojedinaca/odbora u stranci. Zanimljivo je kako ste odlucili koja su nam kadrovska rjesenja dobra, a koja losa (a sa tim ocjenama se ne slazem), a onda sva losa pripisali Sabini, a dobra pretpostavljam nekim ljudima u stranci koji su vam simpaticni.

Ne zelim vas naravno uvjeriti da promijenite misljenje o Sabini, ali da makar prestanemo citati o nekoj misterioznoj kadrovskoj politici koja postoji samo na forumu.

Lijep pozdrav,

P.S. Pozdravljam cinjenicu da ste na izborima glasali za kandidata SDP-a o kojem mislim sve najbolje.

Da ne quotam pedju, koji generalno diskutuje na visokom nivou, samo bih nakratko da uporedim autore ovih postova, gdje Albin pise suvislo, pristojno, i ovog gore neotesanog lika s liste stranke u gracanici (da mu ne pisemo ime na forumu, jer mu je bolje da ostane anoniman), mislim da ne bi bilo lose da mu se zahvalite na angazmanu, bez obzira koliko on doprinosio stranci. Ovdje je vise nego ocito da ste s njegovim angazmanom na forumu pucali sebi u nogu, a ako ste bas sretni, potrefili ste u femoralnu arteriju ovim pucnjem. Stavljate se u isti nivo kao stranke koje dozvole da njihovi izabrani clanovi ili clanovi s izbornih lista pisu bljuvotine i izjavljuju gluposti cim zinu. OK, razumijem da pokusavate omasoviti stranku, dobiti na volumenu, ali kvalitet svako prepozna, kvantitet nije uvijek garant da ce se u svemu tome naci i nesto kvalitetno.

Na kraju, da se zahvalim pedji, odgovorio je na pp, vezano za komentar o njegovim proturjecnim izjavama. Nije bas ono sto sam ocekivao, ali ocito da ne zeli na javnom dijelu foruma diskutovati o tome sto je napisao. Sto je opet ok, mada ja opet podcrtavam da nisam imao namjeru diskutovati o njegvoj porodici, gdje su, sta su itd, vec iskljucivo o onome sto je on izjavio vezano za vlastiti ratni angazman. :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#26153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:U zelenom, desničarskom Novom gradu u centru Safet Zajko je mnoštvo javnih, besplatnih sadržaja.
U crvenom, ljevičarskom Centru, u "centru za sport i rekreaciju Kosevo", svaki kvadrat je privatiziran, ni prnuti više tamo ne možeš, a da ti neko ne naplati.
pa upravo napomenuh na temi da je.kod nas lijevo—desno samo pogresna terminoloska odrednica.
Novak20

#26154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Dva dana nisam čitao temu, vidim petnaestak stranica i obradujem se. Jah, radost kratkog vijeka bijaše.

Izdali ste Bukvu, zašto ljudi nisu glasali za Bukvu, a glasali su za listu, to nisu čista posla, nadmena stranka - eto vidiš, neće da ti odgovore, Zakon o radu ko papagaji spominju u svakom postu, čaršija priča da je bila varijanta u Centru, vidjecemo šta je bilo kod formiranja GV, vid' vam člana, loša kadrovska rješenja, Cudicka vaka, Cudicka naka, ona iz NG krade inicijative i kiti se tuđim perjem, vade se postovi ih arhive, evo - lažeš, nadmeni, eto - neće da te prime u stranku, pobjego' u ratu, daj odobrenje od komande i dvije izjave svjedoka, lijevo krilo SDA, truc, bluc, bla, bla.

15 stranica

Kako iole razuman čovjek da ne pomisli kako je zla namjera u pitanju :D

Biće zanimljivo vidjeti dokle gluposti mogu otići i koliko ono može biti bezobrazno :)

:thumbup:

Sa piroscizma bloga nešto što me asocira na to kakav ne želim biti kad se sa prijateljima učlanim u NS. Jeste na ekavici ali mislim da nije zgoreg pročitati.

Najgore osobine koje covek moze da ima, slozicete se sa mnom. Vredjati druge, ponizavati ih i omalovazavati je samo dokaz njihove slabosti, jer takvi ljudi se hrane ZLOBOM, a ustvari su veoma ranjivi... oduvek sam se ogradjivala od takvih osoba.Genijalni Dostojevski je davno napisao „ Najkrivlji si onome kome si najvise dobra ucinio”!Ljubomora, mrznja, zavist, pakost i zloba su najnegativnije destrukcije na skali moralneposrnulosti pojedinca i celog naroda.

LJUBOMORA
je posledica negativnih misli i osecaja nesigurnosti, a sastavni delovi ljubomore su
osecaji ljutnje, tuge i gadjenja. Ljubomora je najcesce prisutna kod osoba koje nisu izgradile dostojan sistem vrednosti u sebi, kod osoba koje nisu zaokruzile moralnu, duhovnu i misaonu strukturu sopstvene licnosti. Ume da pravi ozbiljne probleme i od srca preporucujem takvim osobama strucnu pomoc, da bi imali kvalitetniji zivot.

MRZNJA
Sledeci stepen na skali moralne i duhovne posrnulosti je mrznja. Najbliza definicija mrznje je snazna emocija koja pojedinca nagoni na cinjenje zla drugome. Mrznji se moze svako suprotstaviti, a na to nas nagone: opsta kultura, knjizevnost, religija, filozofija, umetnost pa i sam zivot! Treba samo hteti + toleranciju usvojiti kao idealan nacin komunikacije. Jedan od nacina pravilne borbe protiv mrznje mozemo videti u aksiomu Nikolaja Velimirovica, Svetog Nikolaja Srpskog, koji je napisao: „ Mrzi zlo, ali ne mrzi coveka koji cini zlo jer je bolesnik. Ako mozes, leci bolesnika i ne ubijaj ga svojom mrznjom”! Mrznja je cesto instrument pojedinca (ili kolektiva), prljavo sredstvo prema prljavom cilju, pojedinacnom ili kolektivnom ... u svakom drustvu, u svakom politickom sistemu u svim epohama, mrzeli su i mrze onoga – KO NE UME DA MRZI!

Hahahahaah, ispada da mrznju mnogi favorizuju. Tacno, favorizuju je sejaci kontrolisanog haosa – ONI KOJI SVOJU SRECU GRADE NA TUDJIM NESRECAMA.

ZAVIST
Zavist je kao i mrznja, negativna emocija. Manifestuje se kroz neprijateljski stav i osecanje prema drugima koji imaju nesto sto smatramo da to vise pripada nama. Ona ima teske posledice po zavidljivog coveka. Ne samo da mu pricinjava bol i stvarnu patnju, vec je zavist porok opasan po drustvo, jer vrlo cesto biva uzrok INTRIGA, KONFLIKATA, SKRIVENIH I OTVORENIH RATOVA I REVOLUCIJA.

Sa zaviscu se ne sme ziveti. Zavidljiv covek je svirepi ubica svoje sopstvene duse, sam sebe izjeda! Ne razumem to ...

PAKOST
Pakost je zbir ljubomore i zavisti pa samim tim razara dusu kao sto bomba razara telo!

Velike pakosti najcesce cine mali ljudi koji imaju najmanju dusu i jedva malo mozga, a srce samo kao mehanicku pumpu., hehe J

ZLOBA
Zloba je jednostavno neukrotiva, pa cak i onda kad joj ucinite najvece dobrocinstvo. Da bi videli neprijateljevu propast, neki su spremni i na vlastitu, hahahaahah J Zla osoba je u stanju namerno povrediti osobu koja joj nista nazao nije ucinila ... tuzno i zalosno, ali takvih osoba ima jako mnogo.

Ove uzasne osobine obicno dolaze zbog nedostatka znanja (kucnog vaspitanja), nedostatka vere u Boga, logiku, pa i u sopstveno srce (kaze se u narodu – kameno srce). Nesavrsen covek(niko nije savrsen), ali onaj koji je zaostao u svom razvoju, vise voli da sazaljeva nego da oda priznanje uspesnom, jer sazaljenje izaziva simpatije, a uspeh izaziva neprijateljstvo neuspesnih!

Pri tom se zanemaruje cinjenica, koju je precizno opisao genijalni Fjodor Dostojevski u recenici : „Za coveka nema nista primamljivije od slobode njegove savesti, ali ni nista teze”!

Sigurno cete se sloziti sa mnom, da cemo odgovor na pitanje – zasto je to tako, pronaci u cinjenici da je daleko vise nesavesnih, nego savesnih i mnogo vise nepostenih, nego postenih itd.

Bilo bi lepo, kad bi svako od nas mogao iskreno da porazgovara sa sopstvenom savescu a uz to da pozelimo i uspemo da pobedimo sopstvene slabosti. Mislim da svi to mozemo u onoj meri u kojoj to budemo zeleli, smeli i umeli.
Hakiz

#26155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Nakon pada nastrešice u Titovoj danas, može li NS, preko svojih članova u opštinskim vijećima, na prvoj sjdnici tražiti ili inicirati da se Kantonu proslijedi ne molba, nego zahtjev, da svi upravitelji moraju snimiti stanje objekata koje održavaju, napraviti bazu podataka tog stanja i hitno krenuti u sanaciju najopasnijih, a za ostale napraviti plan sanacije i da ti planovi stoje u Kantonu ili u opštinama, koji će onda pratiti plan i kazniti upravitelja ako se ne drži plana. Kanton i/ili opštine odobravaju taj plan.

Ili da opštine snime ili inicijativa da kanton snimi stanje i narede upravitelju ovo dalje šta sam napisao.

Ako ne može narediti, neka se inicira donošenje zakona po kojem Kanton ili opština imaju pravo narediti obavljanje urgentnih poslova i sanacija u svrhu zaštite javnog zdravlja i otklanjanja opasnosti.

To isto za skidanje snijega i/ili ledenica sa zgrada.

A kazna za nepostupanje osim novčane upraviteljskoj firmi da bude i krivična, dakle odgovorna osoba u upraviteljskoj firmi ide u zatvor sa oduzimanjem prava na obavljanje iste funkcije ikada više bilo gdje.
zippoo87

#26156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

direstraits0078 wrote:
zippoo87 wrote: Skontali smo bolan da je sakrila deceniju,da je dobra sa ovim debeljkom,da nije kvalitetna za nacelnicu,da je zena,itd itd
Ti i par ostalih fanatika ste stvarno usrali ovu twmu do te mjere da je i sam Pedja izbjegava

Da ne quotam pedju, koji generalno diskutuje na visokom nivou, samo bih nakratko da uporedim autore ovih postova, gdje Albin pise suvislo, pristojno, i ovog gore neotesanog lika s liste stranke u gracanici (da mu ne pisemo ime na forumu, jer mu je bolje da ostane anoniman), mislim da ne bi bilo lose da mu se zahvalite na angazmanu, bez obzira koliko on doprinosio stranci. Ovdje je vise nego ocito da ste s njegovim angazmanom na forumu pucali sebi u nogu, a ako ste bas sretni, potrefili ste u femoralnu arteriju ovim pucnjem. Stavljate se u isti nivo kao stranke koje dozvole da njihovi izabrani clanovi ili clanovi s izbornih lista pisu bljuvotine i izjavljuju gluposti cim zinu. OK, razumijem da pokusavate omasoviti stranku, dobiti na volumenu, ali kvalitet svako prepozna, kvantitet nije uvijek garant da ce se u svemu tome naci i nesto kvalitetno.

Na kraju, da se zahvalim pedji, odgovorio je na pp, vezano za komentar o njegovim proturjecnim izjavama. Nije bas ono sto sam ocekivao, ali ocito da ne zeli na javnom dijelu foruma diskutovati o tome sto je napisao. Sto je opet ok, mada ja opet podcrtavam da nisam imao namjeru diskutovati o njegvoj porodici, gdje su, sta su itd, vec iskljucivo o onome sto je on izjavio vezano za vlastiti ratni angazman. :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
e kakvo je vrijeme doslo,da nas ovakvi likovi kao @direstraits savjetuju i popuju ,dodje mi da sam sebe ranim

p.s.
evo javno cu se izvinuti nekim ljudima koji su trazili informacije i malo nespretno pitali za njih i na cije postove sam burnije reagirao
to su @kvaziexpert i onaj momak sto je htio da se uclani u NS
KatarinaKosaca

#26157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Novosimpatizeri NS postali gori od nekadasnjih pionira u doba najvece dogme...Ne smijes nista spomenuti da nisi zlobnik ljubomorni konkurent i veeeeliki grijesnik :mrgreen: Nemaju, naravno, iste arsine za ostale stranke. Smijurija vanabi intelektualaca i vanabi FgrafskeR. Mislim na ove novopridosle tkz simpatizere...
direstraits0078

#26158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

zippoo87 wrote:
direstraits0078 wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
e kakvo je vrijeme doslo,da nas ovakvi likovi kao @direstraits savjetuju i popuju ,dodje mi da sam sebe ranim

p.s.
evo javno cu se izviniti nekim ljudima koji su trazili informacije i malo nespretno pitali za njih i na cije postove sam burnije reagirao
to su @kvaziexpert i onaj momak sto je htio da se uclani u NS
Naravno da je tvoje izvinjenje potrebno i na mjestu, ali mene cudi da se, neko ko zeli da bude izabran ispred ovakve stranke, ponasa kao kocijas. Ne prilici javnom diskursu, ne prilici imageu stranke. I pedja i albin i drugi clanovi koji se povremeno javljaju su i elokventni i pristojni, a i veoma inteligentni sugovornici i diskutanti. Kazem opet, jasno mi je da mozda stranka na ovaj nacin pokusava omasoviti clanstvo, ali nekome se treba lijepo zahvaliti na angazmanu, pogotovo ako od tog angazmana i on i stranka imaju samo stetu, direktnu i indirektnu.

To sto ti dodje da se ranis, nema potrebe, ranio si se vec, samo ti jos nije doslo iz donjih dijelova u gornji boj. :thumbup:
KatarinaKosaca

#26159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

A zipo je bio na listicima? :plavaruza: :hm: pa, kako si prosao zipo, nisam pojma imala.... :nosic:
kluz franjo

#26160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Izvinjavam se ako prekidam...
Ja samo od srca da čestitam NS Sanski Most. Izgleda da ulaze u OV.
Brko prenesi pozdrave.
Nastavite...
putokaz1

#26161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

KatarinaKosaca wrote:A zipo je bio na listicima? :plavaruza: :hm: pa, kako si prosao zipo, nisam pojma imala.... :nosic:
zIPO VAS JE MNOGO PROŠLO
REzultat je na visokom novou svaka čast,nije se moglo protiv infrastrukture ,novca,ucjena i primitivizma al dobro je.
sahara1428

#26162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sahara1428 »

Hakiz wrote:Nakon pada nastrešice u Titovoj danas, može li NS, preko svojih članova u opštinskim vijećima, na prvoj sjdnici tražiti ili inicirati da se Kantonu proslijedi ne molba, nego zahtjev, da svi upravitelji moraju snimiti stanje objekata koje održavaju, napraviti bazu podataka tog stanja i hitno krenuti u sanaciju najopasnijih, a za ostale napraviti plan sanacije i da ti planovi stoje u Kantonu ili u opštinama, koji će onda pratiti plan i kazniti upravitelja ako se ne drži plana. Kanton i/ili opštine odobravaju taj plan.

Ili da opštine snime ili inicijativa da kanton snimi stanje i narede upravitelju ovo dalje šta sam napisao.

Ako ne može narediti, neka se inicira donošenje zakona po kojem Kanton ili opština imaju pravo narediti obavljanje urgentnih poslova i sanacija u svrhu zaštite javnog zdravlja i otklanjanja opasnosti.

To isto za skidanje snijega i/ili ledenica sa zgrada.

A kazna za nepostupanje osim novčane upraviteljskoj firmi da bude i krivična, dakle odgovorna osoba u upraviteljskoj firmi ide u zatvor sa oduzimanjem prava na obavljanje iste funkcije ikada više bilo gdje.
Upravitelji od silnog isisavanja novaca etažnih vlasnika, poslije kažu da nemaju para za fasade, ali zato za osiguranje imaju, ali opet to osiguranje etažni vlasnici ne naplate, ali zato naplati upravitelj i ostavi sebi na računu, potom izvrši povrat pdv-a ali naravno opet novac ne završi na računu zgrada, zašto je to tako, pitaj najdugovječnijeg ministra u Kantonu Čedomira Lukića koji je omogućio da računi zgrada budu na računu upravitelja i onda upravitelj interno vodi to knjigovodstvo, ma raj za lopovluk pa Čeda kaže
što je uzrokovalo i određene zloupotrebe u raspolaganju sredstvima etažnih vlasnika od strane jednog broja upravitelja.
Je li upoznao javnost ko su ti upravitelji, koja je vrsta zloupotrebe, jesu li se desila krivična djela koja su po službenoj dužnosti morali prijaviti???

Stara lopovska kombinacija tj. opravdanje upravitelja nakon što isisaju novac, biće etažni vlasnici moraju voditi računa o svojim fasadama i obezbjediti novac za to, upravitelji nemaju veze sa tim, a onda i kada skupe novac to budu cifre oči da ispadnu, pa SARAJEVOSTAN za promjenu sijalice uzima 24 KM, koliko će uzeti za fasade, a Kanton i općine će reći fasada je vlasništvo etžanih vlasnika pa neka oni vode računa o tome, pa Koldžo odbija azbestne fasade na svojoj općini da pomogne etažnim vlasnici da ih promijene

Koliki je javašluk u ovoj oblasti jeste da je odluka o visini naknade za upravitelje stavljena van snage Zakonom o stvarnim pravima FBIH, slobodno možete da ne plaćate dok Čedo ne uskladi zakon, a kako ga namjerava uskladiti opet nećemo biti dužni ništa plaćati :lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca

#26163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Odnos upravitelj—osiguranje cista mafijaska prica davno zrela za tuzilastvo
Lopov-eliminator

#26164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Lopov-eliminator »

Ridjobrki wrote:
Lopov-eliminator wrote: Jer niko nema petlju da kaze da je za sve ovo kriv narod, i niko nema petlju da kaze da je ovdje narod uglavnom politicki nepismen, da se ovdje uglavnom njeguje nakaradan sistem vrijednosti. Narod se velica kao sveta krava, gdje ces svetu kravu dirati, jesi li nesto rekao na racun naroda odmah bi da te strijeljaju.
Hajd' što to, ali i što impresivno politički pismen narod kao što ga ima na ovom forumu odbija svaku mogućnost preispitivanja svojih stavova i tjera mak na konac u irelevantnim stvarima dok ovamo kuća gori. Dobro napisa onaj moj drug Kiczo sa twittera - desničar bez beda glasa i za glavicu kupusa ako je na listi njegove stranke a mi ovamo tražimo neke ideale koji neće biti dostižni ni našim unucima ako budu živjeli na ovim prostorima.

Ja sam hiperpragmatičan čovjek i ako mogu nešto pomjeriti naprijed jedan centimetar uradiću to umjesto da sjedim i rondam što ne mogu pomjeriti metar i što nemam za koga glasati da to učini mjesto mene.
Ja licno takve ljude smatram politicki nedovoljno pismenim jer politicki dovoljno pismen covjek shvata sta je zapravo politika, shvata da ne postoji idealna stranka, da ce se uvijek u imalo vecoj stranci naci barem pokoji oportunista, da centrala iole vece stranke i ne moze znati apsolutno sve sto se radi na nizem, lokalnom nivou, da li neki vijecnik pravi talove iza ledja. Ljudi ne shvataju koliko je tesko izgurati bilo koju inicijativu u vijecu ako vas ima samo 1 ili 2 i more drugih stvari.

Vidjelo se to i po ovim pricama za glasanje o budzetu ili budzetima, po kojim recimo ispada da ako ti se uvrsti inicijativa u budzet ti MORAS glasati za cjelokupan budzet, bez obzira na sta njegov ostatak licio samo zato sto je tvoja uvrstena.

To je isto kao da npr. kazes da su auta na placu kao nova a medju njima samo jedan takav dok ostalih 30 vise lice na pokretno groblje.
Hakiz

#26165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Lopov-eliminator wrote:Ja licno takve ljude smatram politicki nedovoljno pismenim jer politicki dovoljno pismen covjek shvata sta je zapravo politika, shvata da ne postoji idealna stranka, da ce se uvijek u imalo vecoj stranci naci barem pokoji oportunista, da centrala iole vece stranke i ne moze znati apsolutno sve sto se radi na nizem, lokalnom nivou, da li neki vijecnik pravi talove iza ledja.
Pa, ako si upoznat sa suđenjima u Hagu, jedan broj ljudi tamo je osuđen ne zato što su nešto uradili, nego zato što nisu spriječili da se nešto uradi ili nisu kaznili onoga ko je to uradio nakon što je urađeno.

Dakle, komandna odgovornost.

Rukovodstvo stranke, i pojedinačno rukovodeći ljudi su odgovorni i za rad stranke na lokalnom nivou i ljude iz stranke na lokalnom nivou. Ako ih već ne mogu spriječiti, onda ih mogu kazniti kada naprave ono šta ne treba.

Ako to ne urade, onde treba kazniti rukovodstvo stranke, to jeste stranku na primjer ne glasanjem za nju itd.

Ako stranka ne zna i ne može da kontroliše šta joj dijelovi rade, onda vođstvo stranke ne vrijedi.

Naravno, ne možeš znati sve istog momenta kada se desi. Ali, kada dođe vijest, a dođe prije ili poslije ili preko članova, ili preko medija, ili "čaršija priča", a rukovodstvo stranke to ne ispita i ne sankcioniše ako se utvrdi da je tačno, to onda nije stranka, to je rulja gdje svako radi šta hoće.

Još jedna stvar. Među stvarima koje smatram nemoralnim, licemjernim i omalovažavanjem javnosti, glasača, arogancijom (a za razliku od mnogih koji kažu da osobina koju najviše mrze kod ljudi je glupost, meni je osobina koju najviše mrzim arogancija) je princip "vrana vrani oči ne vadi". To jeste, ponašanje, na primjer, kada se u javnosti pojavi vijest da je neki član stranke nešto zabrljao, da je prvi, automatski odgovor stranke u stilu "nema šanse, to nam pakoste neprijatelji" itd. Pa onda ako stranka i utvrdi krivicu, pa čak i kazni odgovornog, to ostane pometeno pod tepih, ne bude objavljeno. Dakle, ako neko javno optuži člana stranke, a stranka javno ili ne dokaže da je to laž, ili ne pokaže da jeste i kako je kaznila odgovornog, za mene je ta osoba to uradila i stranka mu je odobrila da to uradi. I tada mi je kriva stranka, nekada više nego sam počinitelj.
45cents

#26166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 45cents »

Hakiz wrote:
Lopov-eliminator wrote:Ja licno takve ljude smatram politicki nedovoljno pismenim jer politicki dovoljno pismen covjek shvata sta je zapravo politika, shvata da ne postoji idealna stranka, da ce se uvijek u imalo vecoj stranci naci barem pokoji oportunista, da centrala iole vece stranke i ne moze znati apsolutno sve sto se radi na nizem, lokalnom nivou, da li neki vijecnik pravi talove iza ledja.
Pa, ako si upoznat sa suđenjima u Hagu, jedan broj ljudi tamo je osuđen ne zato što su nešto uradili, nego zato što nisu spriječili da se nešto uradi ili nisu kaznili onoga ko je to uradio nakon što je urađeno.

Rukovodstvo stranke, i pojedinačno rukovodeći ljudi su odgovorni i za rad stranke na lokalnom nivou i ljude iz stranke na lokalnom nivou. Ako ih već ne mogu spriječiti, onda ih mogu kazniti kada naprave ono šta ne treba.

Ako to ne urade, onde treba kazniti rukovodstvo stranke, to jeste stranku na primjer ne glasanjem za nju itd.

Ako stranka ne zna i ne može da kontroliše šta joj dijelovi rade, onda vođstvo stranke ne vrijedi.

Naravno, ne možeš znati sve istog momenta kada se desi. Ali, kada dođe vijest, a dođe prije ili poslije ili preko članova, ili preko medija, ili "čaršija priča", a rukovodstvo stranke to ne ispita i ne sankcioniše ako se utvrdi da je tačno, to onda nije stranka, to je rulja gdje svako radi šta hoće.

Još jedna stvar. Među stvarima koje smatram nemoralnim, licemjernim i omalovažavanjem javnosti, glasača, arogancijom (a za razliku od mnogih koji kažu da osobina koju najviše mrze kod ljudi je glupost, meni je osobina koju najviše mrzim arogancija) je princip "vrana vrani oči ne vadi". To jeste, ponašanje, na primjer, kada se u javnosti pojavi vijest da je neki član stranke nešto zabrljao, da je prvi, automatski odgovor stranke u stilu "nema šanse, to nam pakoste neprijatelji" itd. Pa onda ako stranka i utvrdi krivicu, pa čak i kazni odgovornog, to ostane pometeno pod tepih, ne bude objavljeno. Dakle, ako neko javno optuži člana stranke, a stranka javno ili ne dokaže da je to laž, ili ne pokaže da jeste i kako je kaznila odgovornog, za mene je ta osoba to uradila i stranka mu je odobrila da to uradi. I tada mi je kriva stranka, nekada više nego sam počinitelj.
I još jedan famozni instrument,,,
Kada god su satjerani u ćošak - slijedi izjava da su mala stranka.
putokaz1

#26167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

U mojoj općini NS nije prošla prag,niko nije kriv Imali su dobre kandidate,dobru kampanju ali,novi kvalitetan pristup NS nije stigao do stanovništva,da li je razlog nedovoljno političko iskustvo,nedovoljna rasprostranjenost,manji broj kandidata,nepostojanje zvučnog imena...
Isprobane metode drugih stranaka,novac,ucjene,lažna ''mržnja'' između dvije vodeće partije,infrastruktura od ranije i sl.,su NS bacile u drugi plan.
SDA odigra na kartu nacionalizma uz novac,SDP na kartu ''mi nismo Banovići'' dok prijedlozi NS :uređenje šetališta ili prijava nelegalne gradnje ni piju vodu.
Lista i organizacija SBIH ili SBB donose rezultat,DF još uvjek vuče malo na ime Ž.K.,SDU/LDS iskoriste svoje lokalne lidere u prođu prag,Nova nezavisna lista kroz sela progura prag a NS kao gradska stranka ne.
Uz NS ispade oslabljeni BPS(pomalo iznaneđenje) te Penzioneri među kojima imaju i oni koji nisu sami ni zas ebe glasali,otpao i HDZ zbog malog broja Hrvata.
NS je ostvarila u Sarajevu dobar rezultat i ta stalno spominjnja Gračanica a Tuzla dok ne bude konačno ne zna se valjda 2,99%?
O stranci mislim sve najbolje i naravno želim da nađu zajedničko s nekim drugim lijevo centar strankama ako je to moguće.
supercali

#26168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by supercali »

ma mi fakticki nemamo lijeve i desne stranke
sve su skoro desne ostalo jedino moze u centar
Lopov-eliminator

#26169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Hakiz wrote:

Pratio sam sudjenja u Hagu. Komandna odgovornost ima i druge elemente poput stepena informisanosti vrha, ali to je druga tema u koju treba ici dublje nego sto forumske price dopustaju.

Odgovornost stranke imaju ali ne mogu znati sve sto se desava, odgovornost stranke se ne mjeri onim sto je neko skroz dole napravio problem nego time sta je stranka poduzela nakon sto se to desi.

Ja govorim o realnosti a ne teoriji. Ako stvarno neko misli da u velikim organizacijama najvisi nivoi znaju apsolutno sve sta se dogadja na najnizim nivoima, neka proba voditi veliku stranku ili multinacionalnu organizaciju pa javi kako je proslo.
Satya Nadella ne zna sve sto je obicni prodavac MS-a radio u toku svoje radne pauze ili slobodnog vremena.

Ako neko misli da stranka moze kao Big Brother kontrolisati sve i jednu sitnicu koju svako dole uradi, kad ce sjest, kad ce prat zube, kad ce se kupat, gdje ce izaci na kafu, onda nije ni cudo sto nam isti vladaju godinama dok ljevicari pametujuci cekaju savrsenog Mesiju jer ne prihvataju nista ispod toga.
Hakiz

#26170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Lopov-eliminator wrote:...
Satya Nadella ne zna sve sto je obicni prodavac MS-a radio u toku svoje radne pauze ili slobodnog vremena.

Ako neko misli da stranka moze kao Big Brother kontrolisati sve i jednu sitnicu koju svako dole uradi, kad ce sjest, kad ce prat zube, kad ce se kupat, gdje ce izaci na kafu, onda nije ni cudo sto nam isti vladaju godinama dok ljevicari pametujuci cekaju savrsenog Mesiju jer ne prihvataju nista ispod toga.
Nisi ti pročitao dobro šta sam ja napisao.

Naravno da ne zna. Ali, ako ja kao nezadovoljan klijent MS-a napišem pismo centrali zbog nekog običnog prodavca, a centrala me izignoriše, taj prodavac mi se ne javi sa izvinjenjem (Nakon što je centrala naredila lokalnoj podružnici da riješi stvar, a ova je naredila toj prodavnici da riješi stvar, a ova je opet nalijepila prodavca - naravno pod uslovom da sam u pravu) jer sam suviše beznačajan za njh, oni se bave krupnim stvarima, nema problema. Ako sam vam beznačajan, ne moram vam biti ni klijent.

Pa tako ni glasač kada to prevedemo na stranke.
Lopov-eliminator

#26171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Jesam Hakiz, procitao sam dobro, mislio sam se na tebe uglavnom nadovezati samo. Slazem se s primjerom koji si naveo.
Hakiz

#26172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Da li će NS kroz opštinska vijeća uticati na to da radnici u opštinama koji rade sa građanima razviju svijest da su oni tu da budu servis građanima, a nisu građani tu da bi oni imali posao? A to znači ljubaznost, efkasnost itd.
direstraits0078

#26173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Hakiz wrote:Da li će NS kroz opštinska vijeća uticati na to da radnici u opštinama koji rade sa građanima razviju svijest da su oni tu da budu servis građanima, a nisu građani tu da bi oni imali posao? A to znači ljubaznost, efkasnost itd.
Sudeći po tome kako @ zippoo87 reaguje, taj film nećeš gledati. On bi da sebi zadrži pravo da reaguje kao kočijaš, kad on to ocijeni za shodno. Mene masira na pp, traži da ga se ne citira, da se o njegovoj neprikladnosti ne diskutuje na javnoj temi, koja može isključivo da služi za promicanje stranke, a nikako kritike. :-)
I sve u skladu s pravilima foruma, gdje administracija odlučuje prema sopstvenom nahođenju, da li je tema reklama, ili nije.
KatarinaKosaca

#26174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Hakiz wrote:Da li će NS kroz opštinska vijeća uticati na to da radnici u opštinama koji rade sa građanima razviju svijest da su oni tu da budu servis građanima, a nisu građani tu da bi oni imali posao? A to znači ljubaznost, efkasnost itd.
ja kad bilo kome i bilo kad na forumu postavim to pitanje dobijem odgovor «Tebi krivo sto nisi na budzetu» . Tako da ce nam i unuci ispravljati pogresno napisana imena u dokumentima, dozivljavati stresove sa administracijom, ne vidim da itko ima i ideju da se tu nesto popravi. Jedino ako MMF uvjetuje otpustanjem, mozda ce se onda malo dohavizati
muha_sa

#26175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by muha_sa »

KatarinaKosaca wrote:
ja kad bilo kome i bilo kad na forumu postavim to pitanje dobijem odgovor «Tebi krivo sto nisi na budzetu» . Tako da ce nam i unuci ispravljati pogresno napisana imena u dokumentima, dozivljavati stresove sa administracijom, ne vidim da itko ima i ideju da se tu nesto popravi. Jedino ako MMF uvjetuje otpustanjem, mozda ce se onda malo dohavizati
zaposlili se rodjinom linijom, mnogi pozavršavali vecernje škole po Širokom, Kiseljaku.............. a kucnog odgoja nemaju--šta ocekivat od takvih :-)
Locked