SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#26126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JoseMujica »

Freamon Lester wrote:Image

Jest da je magla toliko gusta da je aerodrom zatvoren ali moda je moda. Primitivizam i renesansa. :izet:
po običaju Omćo se "nagodio" :D
O'zone
Globalni moderator

#26127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

archi_a wrote:Ebi ti to. Za 5 godina skoro 900.000 BAM prijavljene dobiti + ovaj dio iz koverata...... Pa vi računajte. :-)
Ma boli Omču karina :thumbup: Skoro čitav kriminalni milje stoji iza njega a sa druge strane može da pogura lovom kompletan pravosudni personal. Čovjek pliva u ovom poslu ko riba, odrađuje posao na zadovoljstvo sviju.

Sad će mu malo biti problem jer ako nagovori klijenta na nagodbu kome će uvalit kovertu da se odgodi "ležanje". Ako još bude ocinkao ovu dvojicu niko mu više neće vjerovati tako da bi se moglo desiti da mu je karijera dosegnula vhunac ko onomad kad je sa Mjesečarima pjevao pred puno Titovom :mrgreen:
ing-ecc

#26128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ing-ecc »

Umjesto 'Amela ti si meni sve' sad moze i 'Omare bio si sve' . :D
jao_situacije

#26129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

Thorgerson wrote:
Freamon Lester wrote:Image

:lol:
jebo majku mito im iz ociju viri...

ovaj desni baca malo na radeljasa...mini verzija
fali mu jedno 30 kila al nadoknadiće on to :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#26130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Pronevjeriš 5,5 miliona i sud ti oduzima privremeno 61 000 KM

http://www.klix.ba/vijesti/bih/adnanu-m ... /151204140
karanana

#26131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

a cevabdzinice uredno rade.
muha_sa

#26132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

podsjetilo me na vakat kad je ovo bilo aktuelno--imaš kuci imaš stan--vrati šator :lol:
O'zone
Globalni moderator

#26133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Kako su varale ćevabdžije iz Mrkve
dec 4, 2015

Vlasnici i zaposlenici društva Mrkva Group d.o.o., odnosno poznatog lanca ćevabdžinica Mrkva, Adnan Mrkva, Amel Ćapin, Ermin Špilja, Adis Biberović i Arif Malić su u razdoblju od 1. januara 2011. do 12. oktobra 2015. stekli protupravnu imovinsku korist te proračun FBiH oštetili za 5,532.287,99 KM, kazao je sarajevski kantonalni tužitelj Senad Osmić, navodeći razloge pritvaranja Mrkve i Ćapina.

– Od početka istrage koja je počela 17. aprila ove godine saslušano je više od 70 svjedoka. Također, saslušani su i osumnjičeni. Iskazi i svjedoka i osumnjičenih potkrepljuju osnovanu sumnju da su počinili kaznena djela porezne utaje, krivotvorenja i uništavanja poslovnih knjiga, podnošenja lažne porezne prijave, posebne slučajeve krivotvorenja isprava, a u vezi s pranjem novca.

Pri vršenju pretresa, kako je naznačio, istražitelji su u objektu na Vracama pronašli dvije blagajne, tzv. crne blagajne, sa sumnjivo stečenim iznosima novca (u jednoj je bilo 41.000, u drugoj 20.000 KM). Kako je rekao Osmić, radnic Mrkve su istražiteljima SIPA-e objasnili kako funkcioniraju računari u koja se unose podaci o narudžbama, ali i uplatama.

– Ustanovljeno je da su ta računarima opremljena posebnom sofisticiranom opremom: u njih su ugrađivani softveri koji ne bi trebali biti tu, koji nisu u skladu sa Zakonom o porezu. Osumnjičeni su kroz njih vršili manipulaciju. Stečeni novac nije prijavljen Poreznoj upravi, rekao je tužitelj.

Tužitelj je naveo i kako su Mrkva i Ćapin svojim rođacima nudili 850.000 KM kako bi riješili pravne odnose. Riječ je o kući na moru u zajedničkom vlasništvu. Tužitelj tvrdi da je navedeni novac otuđen i protupravno stečen, piše Večernji list.

Govoreći o mogućem odlasku dvojice osumnjičenih u SAD, čije državljanstvo imaju, tužitelj je podsjetio Sud da BiH nema nikakav ugovor sa SAD-om kada su u pitanju izručenja. Edina Rešidović, odvjetnica Adnana Mrkve, smatra da se dani epitet organizirane kriminalne skupine temelji na pretpostavki te da je to nedopustivo.

– Tužitelj nigdje nije naveo rezultate vještačenja niti ijedno finansijsko izvješće, kazala je odvjetnica, protiveći se pritvoru.
krater

#26134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by krater »

muha_sa wrote:podsjetilo me na vakat kad je ovo bilo aktuelno--imaš kuci imaš stan--vrati šator :lol:
:lol:
Haris.ba

#26135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Haris.ba »

Sarajmen wrote:Prezirem ljude kao što je npr Omar, sve dok bar ne kaže :'' Jesam, radio sam to jer mi je sistem omogućio da to mogu da radim a da ne snosim sankcije. I to što ja radim neće prestati ako ja odlučim da prestanem, na moje mjesto će doći drugi i nastaviti jer sistem to dopušta. Ja sam samo koristio ostavljeni a nebranjeni prostor '' .
Boli njega briga prezire li ga ko. Čovjek postao milioner. Sve po zakonu. :D
Nije dužan "narodu" ispostavljati račun (iako ga najviše taj narod i plaća). Šta se ima kome pravdat? Neće moći spavat od kletvi?
Thorgerson

#26136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Inace i ostale cevabdzinice sigurno uredno rade...ahahaha...Mrkva vjerovatno stao nekome na zulj.
Ili buregdzinice, za njih ne postoji pojam racuna i kase...to zaboravi...

I ko ce to sad upratit? Drzavu boli qrac, on na 10 tepsija 9 uzme sebi jednu plati drzavi...

Cudimo se gdje su nam putevi, sto nemamo vode, itd itd... Bez obzira, koliko god kradu politicari, kradu i privatnici, a raja ih podrzava jer eto bolje njima nego politicarima. Umjesto da svi idemo logikom bolje drzavi, gradu, gradjanima nego i politicarima i privatnicima.

I najsmjesnije mi je kad nama gradjanima spocitavaju sto ne trazimo racun...Pa jbmu majku jel ima porezna inspekcija, dakle ja sad treba da se svaki put svadjam sa konobarom, sa ovim, sa onim na kasi i da ja radim posao porezne?

Nabiju se u ona auta, malo kruze, zderu piju, parkiraju se i zavrsen radni dan...a 90% firmi ne radi po zakonu.
JThomas

#26137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

ne plati jednu državi, nego 17% od jedne... :D
dpjokala26

#26138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dpjokala26 »

smijesno je kako u zmaju otvaraju kasu...prsticem ispod kase.niko ni da krene guzicom.dobijemo mi racun,da ga turimo onim iz porezne u guzicu? sta drugo?zeljo i ostale cevabdznice niko ne smije ni pogledati.ne samo njih.ima jos povlastenih. mundzosi u hrasnom zauzeli prostor kao da je pijaca.jos nikad nije dosla porezna a da im nije javljeno.uredno sve zatvore i cekaju da levati odu.dobr znak obliznjim vlasnicima radnji....i tako... :-) :(
JThomas

#26139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

pa nije do ponedjeljka ni ovog. očito da je nekoga nagazio.

od ponedjeljka pravna država :D
dezurni_ucenik

#26140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

Sarajmen wrote:Prezirem ljude kao što je npr Omar, sve dok bar ne kaže :'' Jesam, radio sam to jer mi je sistem omogućio da to mogu da radim a da ne snosim sankcije. I to što ja radim neće prestati ako ja odlučim da prestanem, na moje mjesto će doći drugi i nastaviti jer sistem to dopušta. Ja sam samo koristio ostavljeni a nebranjeni prostor '' .

Prije ce Omco reci; you need people like me so you can point you fuckin finger and say yeah thats the bad guy :D
vade_mecum

#26141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vade_mecum »

dezurni_ucenik wrote:

Prije ce Omco reci; you need people like me so you can point you fuckin finger and say yeah thats the bad guy :D
ili
Image
dezurni_ucenik

#26142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

vade_mecum wrote:
dezurni_ucenik wrote:

ili
Image

A neko stoji sa strane i misli: :-)

Image
JThomas

#26143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

evo referentima odredilo pritvor, a on svjedok na slobodi.
zdruzdjo

#26144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zdruzdjo »

Pa sta se cudite ljudi, Omar uradio ono sto najbolje zna uraditi:
NAGODIO SE.
E trebala su se i ona dvojica nagoditi i da zavrte jedan krug nagadjanja koji ce se vrtiti godinama dok se nekome ne zamanta od kruga nagadjanja.
The BEN10

#26145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

Thorgerson wrote:Inace i ostale cevabdzinice sigurno uredno rade...ahahaha...Mrkva vjerovatno stao nekome na zulj.
Ili buregdzinice, za njih ne postoji pojam racuna i kase...to zaboravi...

I ko ce to sad upratit? Drzavu boli qrac, on na 10 tepsija 9 uzme sebi jednu plati drzavi...

Cudimo se gdje su nam putevi, sto nemamo vode, itd itd... Bez obzira, koliko god kradu politicari, kradu i privatnici, a raja ih podrzava jer eto bolje njima nego politicarima. Umjesto da svi idemo logikom bolje drzavi, gradu, gradjanima nego i politicarima i privatnicima.

I najsmjesnije mi je kad nama gradjanima spocitavaju sto ne trazimo racun...Pa jbmu majku jel ima porezna inspekcija, dakle ja sad treba da se svaki put svadjam sa konobarom, sa ovim, sa onim na kasi i da ja radim posao porezne?

Nabiju se u ona auta, malo kruze, zderu piju, parkiraju se i zavrsen radni dan...a 90% firmi ne radi po zakonu.
:thumbup:
JThomas

#26146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

zdruzdjo wrote:Pa sta se cudite ljudi, Omar uradio ono sto najbolje zna uraditi:
NAGODIO SE.
E trebala su se i ona dvojica nagoditi i da zavrte jedan krug nagadjanja koji ce se vrtiti godinama dok se nekome ne zamanta od kruga nagadjanja.
dobro će ga on popušiti zbog ovoga. neće više niko htjeti/smjeti da uzme "kafu" od njega nakon ovoga. a na poštene ne zna i ne može raditi - jer ne zna ništa o pravu...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

niko da komentira otimacine posljednih dana
karanana

#26148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

kakve otimacine? sta se desilo?
krater

#26149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by krater »

Black swan wrote:niko da komentira otimacine posljednih dana
Ode audi :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#26150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mk ultra »

tako su mojoj prijateljici pokušali da ukradu mnogo manje vrijedno auto, još dijete unutra bilo...

za 10tak godina, ovo bi moglo da bude Brazil
Locked