Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Grean

#26126 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Grean wrote:Pidri treba reci da malo bude hrabriji i cesce centrira. Najcesca mu je okret i u sredinu za Crepulju. A ima Pidro fin centarsut.

Kurdic je ja mislim u juniorima igrao stopera, Husref ga koristi kao defanzivnog veznog. Cesto mu je u kadru, izgleda da ga gotivi.
Eto posluso’ je :D

Napokon dobra sezona nakon godina razocarenja a zbog juniora sladja nego ona sampionska.

Igra bez iznenadjenja, dominaciju na sredini uspostavljamo ali sa izuzetkom kad se igra protiv tri konkurentske ekipe iz takozvane velike cetvorke. Tu nismo uspjeli ni jednom. Ovaj put je bilo problem drugo poluvrijeme, u prvom smo imali 52% posjed.

Ipak sa jednim odigrali nerijeseno a ove dvije pobijedili, to je najbitnije. Ovo drugo ce nadoci vremenom.
gold'n'brown

#26127 Re: Utakmice.

Post by gold'n'brown »

Samo mene svaki put presjece kad Kovacevic hvata loptu. Daj Boze da nas one nesigurnosti negdje ne kostaju, do sada nisu. Imao je i par finih intervencija danas. Sreca prati hrabre, valjda tako i ostane :)
Logovan

#26128 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

gold'n'brown wrote:Samo mene svaki put presjece kad Kovacevic hvata loptu. Daj Boze da nas one nesigurnosti negdje ne kostaju, do sada nisu. Imao je i par finih intervencija danas. Sreca prati hrabre, valjda tako i ostane :)
To što tebe baš svaki put presječe je više do tebe, nego do njega. :D
Dinostula

#26129 Re: Utakmice.

Post by Dinostula »

gold'n'brown wrote:Samo mene svaki put presjece kad Kovacevic hvata loptu. Daj Boze da nas one nesigurnosti negdje ne kostaju, do sada nisu. Imao je i par finih intervencija danas. Sreca prati hrabre, valjda tako i ostane :)
Svidja mi se sto kupi one visoke lopte,ono Pavlovic ne bi nikad onako uradio.Lik je uvijek bio zakucan za gol liniju.
duffy_duck

#26130 Re: Utakmice.

Post by duffy_duck »

Pobjeda važnija od svih, jer se čuje sve do neba...
Istina za Vedrana
todd_smith

#26131 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Dinostula wrote:
Svidja mi se sto kupi one visoke lopte,ono Pavlovic ne bi nikad onako uradio.Lik je uvijek bio zakucan za gol liniju.
Kovacevica je lik lobovao u derbiju, dok je stajao na gol liniji, o cemu pricamo?
GandalfSivi

#26132 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

todd_smith wrote:
Dinostula wrote:
Kovacevica je lik lobovao u derbiju, dok je stajao na gol liniji, o cemu pricamo?
Od tada odigrao tri puta vise utakmica za prvi tim nego prije toga. Nadolazi momak. Bit ce jos bolji, treba malo strpljenja sa njim...
GandalfSivi

#26133 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Nego ima tu jos jedna stvar. Jucer sam sebe uhvatim kako ne mogu docekati danasnju utakmicu. Nekada, dok sam zivio u Sarajevu, isao sam na sve domace tekme i dobar dio gostovanja, pa onda kada sam se odselio daleko, ganjao sam sve i jedan moguci link da gledam tekme, pa onda u zadnje dvije sezone zahvaljujuci mojoj TV je postalo jednostavnije, ali iskreno ova sezona je prva da fakat uzivam. Lijepo igramo, dobro igramo, utakmice su nam fakat zanimljive, dosta nase djece igra i postalo je fakat dobro gledati ih. Gledao sam i kada je patnja bila i kada smo titule uzimali i kada smo levati bili, ali ove neke unutrasnje euforije se ne sjecam od Agimovih beba i kada smo isli na Kosevo da gledamo ono cudo od djeteta, malog Skoru. Volim pobjede, volim titule, ali mi je to fakat manje vazno od slike kada Kovacevic skoro place od srece dok ga Mujakic drzi poslije danasnje pobjede.

Uzmem Moja TV paket za mjesec dana zbog utakmice kupa (koju opet ne pregledah), pa hajde rekoh kada vec imam i vremena, a i zivaca, da pregledam malog zelju kako igra protiv Slobode. I onda zamisljam njihove navijace, kroz koju agoniju oni prolaze (jebo rezultat, patnja je ono gledati) i skontam kako je opet dobro biti Pitar.

Sta god se desi na kraju sezone, mi sada zivimo bajku, i uzivajte ljudi, trajat ce koliko traje, ali ovo su nasi momenti...
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#26134 Re: Utakmice.

Post by F&N »

Gledao sam drugo poluvrijeme, ne stigoh na prvo. Nervozno, sto je dobrim dijelom i razumnjivo zbog same bitnosti utakmice i zbog rezultatskog i "nerezultatskog" znacaja.
Nadam se samo pobjedi protiv Radnika, bilo kakvoj, ne interesuje me u toj utakmici ni ljepota igre ni broj prilika.
Bitno je da se ta tekma pobjedi, jer ce susjedi pobijediti Goska 1000%.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#26135 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

GandalfSivi wrote:Nego ima tu jos jedna stvar. Jucer sam sebe uhvatim kako ne mogu docekati danasnju utakmicu. Nekada, dok sam zivio u Sarajevu, isao sam na sve domace tekme i dobar dio gostovanja, pa onda kada sam se odselio daleko, ganjao sam sve i jedan moguci link da gledam tekme, pa onda u zadnje dvije sezone zahvaljujuci mojoj TV je postalo jednostavnije, ali iskreno ova sezona je prva da fakat uzivam. Lijepo igramo, dobro igramo, utakmice su nam fakat zanimljive, dosta nase djece igra i postalo je fakat dobro gledati ih. Gledao sam i kada je patnja bila i kada smo titule uzimali i kada smo levati bili, ali ove neke unutrasnje euforije se ne sjecam od Agimovih beba i kada smo isli na Kosevo da gledamo ono cudo od djeteta, malog Skoru. Volim pobjede, volim titule, ali mi je to fakat manje vazno od slike kada Kovacevic skoro place od srece dok ga Mujakic drzi poslije danasnje pobjede.

Uzmem Moja TV paket za mjesec dana zbog utakmice kupa (koju opet ne pregledah), pa hajde rekoh kada vec imam i vremena, a i zivaca, da pregledam malog zelju kako igra protiv Slobode. I onda zamisljam njihove navijace, kroz koju agoniju oni prolaze (jebo rezultat, patnja je ono gledati) i skontam kako je opet dobro biti Pitar.

Sta god se desi na kraju sezone, mi sada zivimo bajku, i uzivajte ljudi, trajat ce koliko traje, ali ovo su nasi momenti...
:thumbup:
Isti sam, zato nam je jucer utakmica "bila losa". Do sada smo u svakoj utakmici dominirali. I protiv Slobode, po meni smo bolji i opasniji bili. Sloboda mozda imala malo veci posjed lopte koji je uglavnom odvijao na njihovoj polovici i bezopasan. A eto kao mi nezasluzeno uzeli.
I meni je vrlo vazna igra i htjenje u "gledanju" Sarajeva.

I naravno ovo sa glavne teme!
https://streamable.com/qzd27
north

#26136 Re: Utakmice.

Post by north »

Dobro ovo ide, vrlo dobro...svaku utakmicu ne možeš dobro odigrati sa puno prilika i golova, da takvu ekipu imaš bježao bi otalim po 10-15 bodova i u Evropi mogao dalje i bolje....jako pozitivno je što postajemo sposobni dobijati neke utakmice gdje ne stojimo bolje od protivnika a nisu nimalo lagane tekme (Široki i Sloboda), takve utakmice smo prije redovno gubili uz max.remi, a kad odigramo kako treba što je češći bio slučaj zadnjih nekoliko kola onda trpamo po 2-4 komada..to su neki noviteti pozitivni koje dugo nismo imali....samo sada raditi na tome da to potraje što duže...jasno, nećemo sve pobijediti do kraja, samo raditi na tome kada dođe prvi kiks da ne ide raspad ko što se uglavnom prije dešavalo, nego da odmah poslije kiksa se konsolidujemo i nastavimo kao prije toga istim smjerom....Sve u svemu vrlo dobro, za riječ fantastično treba još malo sačekati :P
north

#26137 Re: Utakmice.

Post by north »

I da, jedna stvar koja nije kritika i cjepidlačenje nego nešto što moramo promijeniti....moramo kući imati posjed protiv svake ekipe, ne smijemo se kući osloniti na kontre i greške protivnika...sve mi je jasno, treba za to da štima sve vezni red, odgovor na presing protivnika, ali jednostavno ne volim vidjeti da protivnik na Koševu diktira tempo i on je taj koji pokušava da kreira, bez obzira što će neko reći nisu imali šansi, sve je to ok, ali ne pričam o tome, jer ako hoćemo da budemo baš ozbiljana ekipa mora se na Koševu znato ko je domaćin a ko se brani, i ko stišće stalno kada se gleda igra u polju..prošle godine nam je Zrinski imao strašan posjed protiv nas i djelovalo je kao da smo mi gosti a oni domaćini i to još sa igračem više :-) ...dakle sve ok, samo moramo u svakom momenti imati ideju i plan kako kući mi moramo svih 90 minuta u polju biti ti koji diktiramo i igramo..desi se kiks, desi se da fulamo zicere, sve je to normalano, ali ne smijemo kući puštati nikome da ima loptu više od nas..

Ali sve u svemu, jako sam zadovoljan :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#26138 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

north, u prvom smo imali posjed, ŠB se branio i čekao kontru.
U drugom smo se pogubili i pustili im sredinu, nabijali loptu uglavnom naprijed.
north

#26139 Re: Utakmice.

Post by north »

Razumijemo se, ali utakmica traje svih 90 minuta, jer takvim drugim poluvremenom se počesto primi gol i onda gubiš bodove i sad niko ovdje ne bi bio zadovoljan :D

Možda zvuči kao pretjerivanje i traženje dlake u jajetu, ali nije fakat, jer hoću još jače i dominatnije Sarajevo...ko pravi kapitalista uvijek hoće bolje :P ...ali to ne znači da nisam zadovoljan :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#26140 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Što bi bio problem ukazati na ono što zapinje, ja posebno imam kritiku na tri traljavo završena kontranapada u samo nekoliko minuta na kraju, tu daješ drugi gol i završavaš priču, onako visiš na kraju i čekaš hoće li kakav otpadak otići u gol :roll:

Ekipa mora držati tempo svih 90 minuta, to je jasno. Recimo, sa Čelikom je to došlo do izražaja, pokazalo se da smo fizički spremni, ali u ovakvim utakmicama kao sa ŠB, mi odigramo dva različita poluvremena u smislu prvo kontrolišemo, drugo predali kontrolu. To se mora eliminisati, pogotovo na domaćem terenu.
north

#26141 Re: Utakmice.

Post by north »

Tomahawk11 wrote:Što bi bio problem ukazati na ono što zapinje, ja posebno imam kritiku na tri traljavo završena kontranapada u samo nekoliko minuta na kraju, tu daješ drugi gol i završavaš priču, onako visiš na kraju i čekaš hoće li kakav otpadak otići u gol :roll:

Ekipa mora držati tempo svih 90 minuta, to je jasno. Recimo, sa Čelikom je to došlo do izražaja, pokazalo se da smo fizički spremni, ali u ovakvim utakmicama kao sa ŠB, mi odigramo dva različita poluvremena u smislu prvo kontrolišemo, drugo predali kontrolu. To se mora eliminisati, pogotovo na domaćem terenu.
To je suština....
il dottore

#26142 Re: Utakmice.

Post by il dottore »

Sinoc bas zajebana utakmica. Niko ne spominje teren koji je bio pravo los, isto kao da se uopste ne odrzava
Ovo zasad izgleda ok, dizemo se kao ekipa ali svaki imalo redovniji navijac FKS zna koliko nama malo treba da upadnemo u crnu rupu iz koje nikad izaci. Ovo neki izgleda jedva cekaju i prizivaju

Inace nema gluplje price nego satro prigovora o posjedu lopte. Koga boli .urac koliko je ko imao posjeda. Pa bas se snaga neke ekipe ogleda u tome sto se zna prilagodjavati, sto zna promijeniti ritam, napasti, povuci se...
Siroki dosao max naspanovan, agresivan, pravo grubo su igrali u prvom ali sta su to napravili sinoc kad smo se malo povukli pa su kao imali posjed

Samo da je kako odrzati ritam
_Reds_

#26143 Re: Utakmice.

Post by _Reds_ »

ma daj bodove, za ostalo me ne interesuje.

Trećina prvenstva, mi smo na 24 boda od 33 max, sa 24x3 do kraja mi smo sigurno prvaci. 5 kući, 6 u gostima.
Radnik, nespretno, i nesretno zijanili,
Željo bili bolji, izgbili dva boda.
Gošk, ne bih kometarisao, ovo j jedini bod Goška na strani, dovoljno.
Čelik ubili ih.

Btw, kako ide ovaj treći krug, kako se gleda ko je domaćin, a ko gost ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#26144 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

il dottore wrote:Niko ne spominje teren koji je bio pravo los, isto kao da se uopste ne odrzava
Trava prilično visoka, vidi se da nije pokošeno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26145 Re: Utakmice.

Post by Velkoski »

_Reds_ wrote:
Btw, kako ide ovaj treći krug, kako se gleda ko je domaćin, a ko gost ?
bergerovA tablica
mirza_15

#26146 Re: Utakmice.

Post by mirza_15 »

Još 8 utakmica do pauze. Mada je svaka utakmica nezgodna na svoj način, izdvajaju se 4 teže.

Radnik kući - ne bi trebalo biti problema
Mladost DK na strani - nezgodna utakmica
Sloboda kući - Nezgodna utakmica
GOŠK na strani - Ne bi smjelo biti problema
Željo kući - derbi ko derbi. Nikad se ne zna
Zrinjski na strani - pored derbija najteža do kraja jesenjeg dijela
Zvijezda09 kući - ne bi trebalo biti problema
Čelik kući - ne bi trebalo biti problema.

Dakle od težih su gostovanje Mladosti i Zrinjskim i domaće protiv Želje i Slobode. Ostale bi trebale biti lakše.

Mene najviše strah lošeg vremena u narednom periodu. 01.12. je posljednje kolo jesenjeg dijela.
Grean

#26147 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Sto se posjeda tice tu su @tomahavk i @north u pravu, ne moze biti nebitan pa i kad pricamo samo o bodovima iz jednostavnog razloga sto po pravilu ekipe koje ga imaju osvajaju prvenstva svugdje pa vjerovatno ni ovo nase prvenstvo nije izuzetak.

Za juce, Siroki je jednostavno bio predobar u presingu i pokrivanju a nasi se, kao sto Husref rece, nisu dovoljno kretali i onda igrac sa loptom nema izbora nego da nabije sto obicno vodi do novog napada protivnika.
GandalfSivi

#26148 Re: Utakmice.

Post by GandalfSivi »

Mene je strah Radnika, pregorili smo jucer...
Muhamed Đakmić

#26149 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Pa niste vala u pravu za posjed, posjed postaje faktor bitnosti negdje oko 55%, ovo što je Široki Brijeg imao se ne može nazvati klasičnim posjedom.

52-48 su imali, to je tačno ono što smo i gledali na terenu, nikakva utakmica, ništa ni s čim. S tim da mi ipak jesmo napravili nekoliko šansi, oni nijednu.

I naravno da oni ovakvim ritmom mogu još 3-4 utakmice i slijedi pad, ovo što oni igraju je totalni antifudbal s visokim presingom, kad dobiju loptu apsolutno ne znaju šta će s njom.

Ovako je i Željezničar igrao s Mulalićem, herojski se ginulo svaku, ali kad treba nešto iskreirati, pogotovo na postavljenu odbranu, tuga i plač. Ne kritikujem njih radi toga, samo navodim primjer šta Sedloski traži od svoje ekipe i šta je sa tim problem.
_Reds_

#26150 Re: Utakmice.

Post by _Reds_ »

Prica o posjedu je bezveze.

To je posjed skoro isti, i to zbog posljednjih 15 minuta, gdje smo se mi povukli i igrali na kontre.

Da nije bilo toga, posjed bi bio na nasoj strani.

Sa druge strane, koliko hocete ima utakmica, gdje smo ubili posjednom, ali nismo mogli pobjediti ili semo gubili. Vrlo cesto je to bilo i u derbijima, gdje semo redovno, bili boljali, imali posjed, a komsije dobijale, ili izvlacile remi.

Što se tiče Radnika, koliko smo mi umorni, toliko su u oni. Husref bi mozda treba par igraca zamjeniti da osježi ekipu, jer i Radnik je igrao teskih utakmica u zadnje vrijeme. I relano ne igraju nista specijalno, niti su u nekoj formi.
Post Reply