Vic dana 2004/2005/.../2015/20XX
Moderator: Chloe
- TAFKAP
#26101 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Kasno je iza ponoći sjede Suljo i Mujo u birtiji i filozifiraju o smislu života.
- Mujo, mogul te pitat nešto?
Mujo klimne, a Suljo nastavi:
- Šta ti misliš, kol'ko košta da se čovjek oženi?
Mujo Se počeška po glavi i uzdahne.
- Pojma nemam, jarane... još plaćam.
- Mujo, mogul te pitat nešto?
Mujo klimne, a Suljo nastavi:
- Šta ti misliš, kol'ko košta da se čovjek oženi?
Mujo Se počeška po glavi i uzdahne.
- Pojma nemam, jarane... još plaćam.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#26102 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
neki dan ide komsija i vidi umenemi došHo Ćumur, pa kaje pa jelti bolan neki dan dosla drva reko yest, pa prosle hefte ti bio jopet Čumur, reko yest bobro si primjetio... stade on i reče da ti ispručm jedan vic tiče se i tebe... reko pucaj
ošli indijanci kod vrača i pitaju ga hocel biti ostra il mlaka zima... baci one koske nesto promrlja i kaze vinetu mi se javio i porucio bice ostra i hladna zima.Indijanci u sumu i nasjeku i iscjepaju drva i dovuku.Dodje zima, nigdje snijega, toplo, sunce upeklo, gologuzi hodaju po selu i tako prodje zima.Et ti jeseni indijanci kod vrača, i opet pitaju kakva ce zima biti... vrac se malo zamisli, ko veli prosla je bila topla ova ce garant biti hladna.Baci koske promrlja i evo vinetu rece ostra i hladna.Indijanci u sumu nacjepaju i izrezu drva, pola sume posjekli.Dodje zima ma jos toplija od prosle, to se suncaju, plivaju u rijeci, ma milina.Prodje i ta zima.Dolazi jesen et ti indijanaca jopet kod vrača i kakva ce biti zima.Stade vrac konta zajebah se dva put i kaze im dojde sutra pa cete saznat. Odose oni a vrač brze bolje kod meterologa.Pomagaj brate reci mi kakva ce zima biti... meterolog ce njemu pa ostra i hladna i najgora do sada, vidis da indijanci vec dvije godine vuku i spremaju drva.
ošli indijanci kod vrača i pitaju ga hocel biti ostra il mlaka zima... baci one koske nesto promrlja i kaze vinetu mi se javio i porucio bice ostra i hladna zima.Indijanci u sumu i nasjeku i iscjepaju drva i dovuku.Dodje zima, nigdje snijega, toplo, sunce upeklo, gologuzi hodaju po selu i tako prodje zima.Et ti jeseni indijanci kod vrača, i opet pitaju kakva ce zima biti... vrac se malo zamisli, ko veli prosla je bila topla ova ce garant biti hladna.Baci koske promrlja i evo vinetu rece ostra i hladna.Indijanci u sumu nacjepaju i izrezu drva, pola sume posjekli.Dodje zima ma jos toplija od prosle, to se suncaju, plivaju u rijeci, ma milina.Prodje i ta zima.Dolazi jesen et ti indijanaca jopet kod vrača i kakva ce biti zima.Stade vrac konta zajebah se dva put i kaze im dojde sutra pa cete saznat. Odose oni a vrač brze bolje kod meterologa.Pomagaj brate reci mi kakva ce zima biti... meterolog ce njemu pa ostra i hladna i najgora do sada, vidis da indijanci vec dvije godine vuku i spremaju drva.
- AmiĐa_Idriz
#26103 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Joj star je al odavno ga nisam čuo

- thekupus
#26104 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Ja znam drugu verziju.
Desetak godina nakon otkrića Amerike i početka doseljavanja bijelaca, doselio se i John. Nova zemlja, a dolazi zima. Nit zna kad počinje, nit zna koliko je hladna. Nasječe on dosta drva, poslaže sve, al ne da mu đavo mira. Spremi se i pravac indijanskom poglavici. Ako iko zna prepoznati predznake hladne zime, to je valjda on.
- John: Poglavico, kakva će biti zima?
-Poglavica: Zima će biti jako hladna
Šta će John, spremi se i nasječe još onoliko drva, al opet ga nešto strah da nije dovoljno. Sedmicu kasnije vrati se natrag poglavici.
-John: Poglavico, kakva će biti zima?
- Poglavica: Zima će biti jako, jako hladna!
Sjebo se John, trk kući, i sedmicu dana sjekao drva. Tri puta više nego što je imao na početku. Jebiga, mora biti dovoljno. Šta li će poglavica sad reći?
-Poglavica: Zima će biti jako, jako, jako hladna!
Već sad pomalo ljut, ode John kući, pola šume isječe. Sad je već imao ogromnu gomilu. Tako iznerviran, pravac poglavici.
-Poglavica: Zima će biti najgora ikada!
-John: A da te pitam, kako znaš da će biti tako hladna? Svaki put kad dođem, ti meni da će zima biti hladnija i hladnija. U čemu je fazon?
-Poglavica: Naši ljudi kažu, što bijeli čovjek više sprema drveta, to znači da će zima biti hladnija
Desetak godina nakon otkrića Amerike i početka doseljavanja bijelaca, doselio se i John. Nova zemlja, a dolazi zima. Nit zna kad počinje, nit zna koliko je hladna. Nasječe on dosta drva, poslaže sve, al ne da mu đavo mira. Spremi se i pravac indijanskom poglavici. Ako iko zna prepoznati predznake hladne zime, to je valjda on.
- John: Poglavico, kakva će biti zima?
-Poglavica: Zima će biti jako hladna
Šta će John, spremi se i nasječe još onoliko drva, al opet ga nešto strah da nije dovoljno. Sedmicu kasnije vrati se natrag poglavici.
- Poglavica: Zima će biti jako, jako hladna!
Sjebo se John, trk kući, i sedmicu dana sjekao drva. Tri puta više nego što je imao na početku. Jebiga, mora biti dovoljno. Šta li će poglavica sad reći?
-Poglavica: Zima će biti jako, jako, jako hladna!
Već sad pomalo ljut, ode John kući, pola šume isječe. Sad je već imao ogromnu gomilu. Tako iznerviran, pravac poglavici.
-Poglavica: Zima će biti najgora ikada!
-John: A da te pitam, kako znaš da će biti tako hladna? Svaki put kad dođem, ti meni da će zima biti hladnija i hladnija. U čemu je fazon?
-Poglavica: Naši ljudi kažu, što bijeli čovjek više sprema drveta, to znači da će zima biti hladnija
- eurosmijeh
#26105 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Mujo i Haso automobilom udarili u drvo. Mujo izletio kroz šoferšajbnu.
Pružajući mu prvu pomoć na mjestu nesreće, doktor ga kritikuje:
-Da si bio vezan ne bi ispao! Vidi kako Haso lijepo sjedi, kao da je živ!
Pružajući mu prvu pomoć na mjestu nesreće, doktor ga kritikuje:
-Da si bio vezan ne bi ispao! Vidi kako Haso lijepo sjedi, kao da je živ!
- Ommadawn
#26106 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Šta se dobije kad ispresuješ Fočaka?
Štednu knjižicu.
Štednu knjižicu.
-
dert
#26107 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
e jebajiga sadaOmmadawn wrote:Šta se dobije kad ispresuješ Fočaka?
Štednu knjižicu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26108 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Kae ovako....
Pita mačić dvojicu mačora...gdje vi idete svaki dan...
Kažu oni njemu....idemo
Mogu li i ja s vama sutra...ma ne znam, zelen si ti još....ali hajde, dođi tu u 9...
I tako oni, u tom ide maca, vrti se ona, al mačori ništa.
Onaj mačić čeka, čeka....podne. Mora on kući, nema šta...
- Momci, ja moram kući, dosta sam

Kažu oni njemu....idemo
Mogu li i ja s vama sutra...ma ne znam, zelen si ti još....ali hajde, dođi tu u 9...
- Momci, ja moram kući, dosta sam
- pici
#26109 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
e ovaj je al živa istina... protjerali jevreje iz spanije i kud ce sta ce i u bosnu, lijepo im, trgovali na sve strane i hajd da se prosirimo i u foču... krenuli jaja prodavat kad vide slabo ide... aaaa sta je, spuste cijenu, ma jos slabije.... aaaaaa pa ne moguce, krenu na komad jaja prodavat, ma nema samse ni jedno jaje da prodaju... preruse se i kod focaka u trgovinu, daj te nam deset jaja, kad fočak izvadi vagu i izvaga... ovi bleHnuli i pokupise se, nikad ni jedan vise nije nogom stupio u foču... et tako vele stari narod.Ommadawn wrote:Šta se dobije kad ispresuješ Fočaka?
Štednu knjižicu.
- Ommadawn
#26110 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Meni je stari pricao ovako: da se jaje prodavalo jedino ako moze proci kroz neku halkupici wrote:e ovaj je al živa istina... protjerali jevreje iz spanije i kud ce sta ce i u bosnu, lijepo im, trgovali na sve strane i hajd da se prosirimo i u foču... krenuli jaja prodavat kad vide slabo ide... aaaa sta je, spuste cijenu, ma jos slabije.... aaaaaa pa ne moguce, krenu na komad jaja prodavat, ma nema samse ni jedno jaje da prodaju... preruse se i kod focaka u trgovinu, daj te nam deset jaja, kad fočak izvadi vagu i izvaga... ovi bleHnuli i pokupise se, nikad ni jedan vise nije nogom stupio u foču... et tako vele stari narod.Ommadawn wrote:Šta se dobije kad ispresuješ Fočaka?
Štednu knjižicu.
- dustaban
#26111 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
*Tomahawk11 wrote:Kae ovako....
Kažu oni njemu....idemo*
- Momci, ja moram kući, dosta sam*
(
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26112 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Možda ima djece koja čitaju vicevedustaban wrote:*Tomahawk11 wrote:Kae ovako....
Kažu oni njemu....idemo*
= jebavat
(vake viceve
, il ga ispricaj kako treba ili od...
sa ove teme)
- pici
#26113 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
a to je drugi vic al istiOmmadawn wrote:Meni je stari pricao ovako: da se jaje prodavalo jedino ako moze proci kroz neku halkupici wrote:e ovaj je al živa istina... protjerali jevreje iz spanije i kud ce sta ce i u bosnu, lijepo im, trgovali na sve strane i hajd da se prosirimo i u foču... krenuli jaja prodavat kad vide slabo ide... aaaa sta je, spuste cijenu, ma jos slabije.... aaaaaa pa ne moguce, krenu na komad jaja prodavat, ma nema samse ni jedno jaje da prodaju... preruse se i kod focaka u trgovinu, daj te nam deset jaja, kad fočak izvadi vagu i izvaga... ovi bleHnuli i pokupise se, nikad ni jedan vise nije nogom stupio u foču... et tako vele stari narod.Ommadawn wrote:Šta se dobije kad ispresuješ Fočaka?
Štednu knjižicu.
- eurosmijeh
#26114 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Umro mujo u Njemackoj, pa posto je
transport za Bosnu bio skup, dogovori se Suljo s Fatom da ga
kremira i da ponese urnu u putnoj torbi. Kremira Suljo muju,
spakuje pepeo i krene. Kad je dosao kuci, ispadne mu urna i
prospe se, a on ne znajuci kako ce Fati na oci, nakupi pepela iz
luznice i odnese Fati. Navece Fata sjela, istresla pepeo na sto i gleda,
gleda, pa rece :"E moj Mujo, sta je od tebe ostalo ,
samo pepeo i LJUSKE OD JAJA"
transport za Bosnu bio skup, dogovori se Suljo s Fatom da ga
kremira i da ponese urnu u putnoj torbi. Kremira Suljo muju,
spakuje pepeo i krene. Kad je dosao kuci, ispadne mu urna i
prospe se, a on ne znajuci kako ce Fati na oci, nakupi pepela iz
luznice i odnese Fati. Navece Fata sjela, istresla pepeo na sto i gleda,
gleda, pa rece :"E moj Mujo, sta je od tebe ostalo ,
samo pepeo i LJUSKE OD JAJA"
- mayab
#26115 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Susjeda, čujem da vam se kći udala. I kako joj je u braku?
U super, muž joj je divan, kupuje nakit, vodi na ljetovanja, putuje po svijetu…
A i sin ti se oženio, što, ima tome već dvije godine, kako je njemu?
Ne pitaj me ništa, oženio neku zmiju, te kupi ogrlicu, te vodi na ljetovanje, te vodi u Pariz….
U super, muž joj je divan, kupuje nakit, vodi na ljetovanja, putuje po svijetu…
A i sin ti se oženio, što, ima tome već dvije godine, kako je njemu?
Ne pitaj me ništa, oženio neku zmiju, te kupi ogrlicu, te vodi na ljetovanje, te vodi u Pariz….
- phillie
#26116 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Pravi vic bi isao 'vako.dustaban wrote:*Tomahawk11 wrote:Kae ovako....
Kažu oni njemu....idemo*
= jebavat
(vake viceve
sa ove teme)
Februar. Otac machor zovnuo male machiche i kaze im: E danas vas vodim da naucite guzit'...i odu oni i cekaju da naidje kakva maca. I cekaju cekaju, a mace nigdje...nakon dva sata cekanja mali machich rece: "Stari, ja cu guzit jos deset minuta i ja odoh, smrzo sam se."
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26117 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Bolja ova tvoja verzijaphillie wrote:
Februar. Otac machor zovnuo male machiche i kaze im: E danas vas vodim da naucite guzit'...i odu oni i cekaju da naidje kakva maca. I cekaju cekaju, a mace nigdje...nakon dva sata cekanja mali machich rece: "Stari, ja cu guzit jos deset minuta i ja odoh, smrzo sam se."
Ali, ali....don't shoot the messenger
- Daryl Dixon
#26119 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
phillie wrote: Februar. Otac machor zovnuo male machiche i kaze im: E danas vas vodim da naucite guzit'...i odu oni i cekaju da naidje kakva maca. I cekaju cekaju, a mace nigdje...nakon dva sata cekanja mali machich rece: "Stari, ja cu guzit jos deset minuta i ja odoh, smrzo sam se."
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#26121 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Jao Tomo jesi prost, moradoh djecu u drugu sobu odvestTomahawk11 wrote:Kae ovako....
Kažu oni njemu....idemo![]()
- Momci, ja moram kući, dosta sam![]()
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#26122 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
belafonte wrote:
- vjesticanametli
#26123 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Daryl Dixon wrote:phillie wrote: Februar. Otac machor zovnuo male machiche i kaze im: E danas vas vodim da naucite guzit'...i odu oni i cekaju da naidje kakva maca. I cekaju cekaju, a mace nigdje...nakon dva sata cekanja mali machich rece: "Stari, ja cu guzit jos deset minuta i ja odoh, smrzo sam se."![]()
![]()
- dustaban
#26124 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
phillie wrote:Pravi vic bi isao 'vako.dustaban wrote:*Tomahawk11 wrote:Kae ovako....
Kažu oni njemu....idemo*
= jebavat
(vake viceve
sa ove teme)
ha ja. Kako je ovom tomahavku moglo pasti napamet - djeco vodim vas da naucite
- insomnia78
#26125 Re: Vic dana 2004/2005/.../2015/2016
Sta su machichi