Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#26101 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Velkoski »

Tomahawk11 wrote:Nismo bolji nego što smo bili u Mešinom mandatu?
jok,

dvije odron tekme iza nas, vidjet ćemo dalje
Tomahawk11
Globalni moderator

#26102 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Ne znam, ja sam to vidio nekako drugačije.
Ona sa S. Irskom jeste bila ništa ni s čim, iskoristili prilike i to je to. Nafaka.
Ovo sa Austrijom, veći posjed lopte u odnosu na onu s S. Irskom, vezni red puno bolji, čak i bekovi bolji.
Dobro, bilo je promjena, Bešić u vezu, Todorović na beka.
Bilo je i grešaka, pogotovo zadnja linija, golman i iznošenje lopte.
Nismo umirali u nekoj ljepoti, ali su se borili, nisu izgledali na terenu ko da jedva čekaju kad će kraj.
Ima prostora i biće sigurno bolje, ali neka niko ne očekuje da igramo kao Španija, Njemačka, Francuska....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26103 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

drug_profi wrote:Sad sam malo bacio pogled na ovaj novi sistem kvalifikacija za Euro.
Cini mi se da je dosta interesantnije, a i sama pripadnost B grupi u Ligi nacija ti gotovo garantuje play off.

Play off ovaj put ne igraju trećeplasirani iz kvalifikacionih grupa već najbolje plasirane ekipe iz lige nacija koje nisu ostvarile plasman kroz kvalifikacije.
Pa ako se uzme da će (skoro) cijela A grupa biti plasirana, i vjerovatno vecina B grupe, ostaje da oni iz A i B grupe gotovo sigurno ulaze medju 16 ekipa koje igraju play off u martu 2020. za 4 dodatna mjesta na EP.
S tim da se nece mjesati sa ekipama iz C i D grupe u tim doigravanjima.

UEFA Nations League: all you need to know

Ja ovo i dalje nista ne kontam ali nema veze nadoci ce.

Sinosnja pobjeda je ok, valja znati iz lose igre izvuci dobar rezultat, a generalno smo u regresivnoj fazi fudbala.

Mislim da zadugo necemo imati igraca kao Dzeko i strah me pomisliti sta ce biti kad on kaze zbogom. A taj momenat je sve blize nazalost.
cyprus

#26104 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Velkoski wrote:Ne znam šta smo trebali, samo kažem da nismo ništa bolji nego što smo bili, što je donekle i razumljivo s obzirom na trenutna prezimena :mrgreen:
Imena iz ove dvije utakmice su PUNO slabija nego ona iz prošlog ciklusa, a o onom iz Brazila da ne govorim...
AmiĐa_Idriz

#26105 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AmiĐa_Idriz »

Užas, ovo nije to to, trebali smo pobjediti dvocifrenim rezultatom obje tekme!

Robi ubleho i spodobo žuta odlazi!!! 1!!11!1!1!1!
north

#26106 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by north »

cyprus wrote:
Velkoski wrote:Ne znam šta smo trebali, samo kažem da nismo ništa bolji nego što smo bili, što je donekle i razumljivo s obzirom na trenutna prezimena :mrgreen:
Imena iz ove dvije utakmice su PUNO slabija nego ona iz prošlog ciklusa, a o onom iz Brazila da ne govorim...
To je ključno, i zato smo tako limitirani...ne možeš očekivati od dečka koji igra u B timu Sparte, da probija po strani, ŠPARTA i ubacuje u peterac ko Cafu iz najboljih dana :oops: , iako je dečko sinoć drugo poluvrijeme solidan bio, u prvom opet pogubljen...sve u svemu teško da će biti neli veliki kalibar od njega u budućnosti...isto tako nisi mogao očekivati ni od Bešića u S.Irskoj da to radi kad ne zna :oops: ...
Korisničkoime

#26107 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

Tomahawk11 wrote:Ko ne vidi napredak u odnosu na ono Mešino ili je slijep ili nas zajebava.
Ko ne vidi napredak od S. Irske do Austrije - ne znam, oftamologu ili nek počne gledati boćanje, šah.
Imamo i izostanaka, nismo Njemačka ili Španija pa da nam je svejedno.
Uglavnom, prvi dio Lige nacija apsolviran maksimalno uspješno.
Za mjesec sa S. Irskom će to biti još bolje.
Slazem se, napredak je vidljiv i to po meni znatan, kod Mese je 90% bilo na ho ruk, ovdje pod Prosineckim makar pokusavamo nesto igrati i dijelom to i uspjevamo, problem nam predstavlja odbrana i veoma puno gresaka koje cinimo, bilo bi nuzno smanjiti broj bezpotrebno izgubljenih lopti ali zaista bez ikakve potreba prospemo se.
Vidljiv je pomak i spram S.Irske, imali smo 2 sanse koje su morale zavrsii u golu, Dzekina u prvom i Kruniceva u drugom poluvremenu plus sut Dujevica koji je blokiran, da su dvije pomenute usle bilo bi 3:0 i svi vec trazili Francuze da se igramo, mozda bolje ovako.
Nas problem koji ce tek da dodje na vidjelo je da ne pravimo igrace nigdje ali ni izbliza se ne vidi nasljednik za Spahica ili Pjanica a o Dzeki da ne govorim ali sve to nije selektorov posao i nema veze sa reprezentacijom.
SSemir

#26108 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

Sad zamislite da nije bilo budalasanja sa mesom vec da je posle susica dosao prosinecki. Gaje isti stil igre, billa bi samo nadogradnja onoga stp je susic bio postigao i stp su igraci bili savladali. Ali kad budale vode savez i ne vide to. Mesa je najvose unazadio reprezentacoju od svih selektora od postanka
amidzazeher

#26109 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by amidzazeher »

SSemir wrote:Sad zamislite da nije bilo budalasanja sa mesom vec da je posle susica dosao prosinecki. Gaje isti stil igre, billa bi samo nadogradnja onoga stp je susic bio postigao i stp su igraci bili savladali. Ali kad budale vode savez i ne vide to. Mesa je najvose unazadio reprezentacoju od svih selektora od postanka
Upravo o tome sinoc razmisljam!! Robi tacno zna koliko mu ovi igraci mogu i sta znaju i tako ih i koristi!
Ja ne znam kad smo u utakmici imali 3 sanse i zabili dva gola! To nikad nismo dozivjeli. Ili su nas rasturili ili smo kao dobro igrali ali nas sreca nije htjela. Covjek izvede tim tako reci anonimaca i pobjedi favorita i opet ne valja ovo! A kad je Mesa nabijao levate gdje smo davali golove iz prekida bez ikakve igre i smisla onda je bilo hajde neka se pisu bodovi. Ovo meni fakat izgleda super kada pogledas gdje nam igraci igraju i koliko utakmica su odigrali u ovom sastavu.
Covjek sinoc rece da je ova Austrija u ne znam koliko zadnjih utakmica izgubila samo od nas i Brazila!!
Tomahawk11
Globalni moderator

#26110 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Neka, sad će doći neko da popljuje izbor Roberta.
cyprus

#26111 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Ma dobro, nije da Robert nema čudnih odluka i da se nema baš ništa kritikovat (npr. koliko mu je trebalo sinoć da izvrši izmjene :-) ), ali sveukupno gledajući - sa čim raspolaže, dobro je ovo :thumbup:

Moja očekivanja od Prosinečkog su da se nekako provučemo na prvenstvo, te da usput uz njega stasa bar 4-5 novih momaka sa dobro definisanom ulogom u prvom timu... A to da ćemo igrat lepršavao, uništavati protivnike, igrat onako ko pred Brazil i slično - jebiga, treba biti realan - teško... Pogotovo u ovom ciklusu... U sljedećem, ko zna...
Tomahawk11
Globalni moderator

#26112 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Kritikovati da, ali pljuvanje koje je bilo orkestrirano na početku utakmice sa S. Irskom....
cyprus

#26113 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Ne moraš to meni govoriti :) Ja ovdje trubim o razdvajanju kritike i pljuvanja since 2007 :D
drug_profi

#26114 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Mi nikad nismo realni. Nemamo dovoljno inteligencije da budemo realni.
Austrija i S.Irska su se bojale samo Dzeke i Pjanica i sve su radili da ih neutralisu.
I nisu uspjeli.

Ono sto je meni impresivno, dosad neviđeno u našem dresu, je količina žara sa kojom su igrali ove dvije utakmice.
Zatim pola tima istrči kontru u 93. minutu utakmice dok austrijanci padaju po terenu od umora. To je ono što me čini zadovoljnim.

A Robi je pokazao da zna pronaći igrače, pa i da zna šta sa njima treba raditi. Polako, nadoće to sve.
A što se tiče lige A, ako slučajno upadnemo, srećom pa su Hrvatska i Island probili led, pa mi možemo komforno tamo po petaka primati i opet se nećemo previše obrukati. :mrgreen:
Šalim se, žao mi je komšija, i ne bih volio da nam se desi isto. Ali ovdje je posao daleko od završenog. Može se još i ispasti u C. Zato za oktobar treba jača ekipa i bolja igra jer ovi će sada u revanšu znati kakvi smo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#26115 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Nama je za mjesec sa S. Irskom historijska :mrgreen: što se tiče ove grupe.
Poslije toga ostaje revijalna u gostima sa Austrijom, za uigravanje ekipe i isprobavanje novih igrača :)
drug_profi

#26116 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Nama je najbitnije da nekako oni odigraju nerjeseno.
Bar jednu.
Last edited by drug_profi on 12/09/2018 16:02, edited 2 times in total.
AmiĐa_Idriz

#26117 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by AmiĐa_Idriz »

Što je i više nego realno.
drug_profi

#26118 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

A slutim da bi lako mogli fasovat od Iraca na Grbavici. Isključivo zbog našeg i njihovog mentaliteta.
Grean

#26119 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

SSemir wrote:Sad zamislite da nije bilo budalasanja sa mesom vec da je posle susica dosao prosinecki. Gaje isti stil igre, billa bi samo nadogradnja onoga stp je susic bio postigao i stp su igraci bili savladali. Ali kad budale vode savez i ne vide to. Mesa je najvose unazadio reprezentacoju od svih selektora od postanka
Ja sam to govorio nakon prvih Mesinih utakmica, da je savez samo dovodio ime a da je bilo kako treba vodili bi se tim da odrze slicnu igru.

Tada to skoro nikom nije smetalo jer se pobijedila Estonija sa 5-0.
Korisničkoime

#26120 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

Tomahawk11 wrote:Nama je za mjesec sa S. Irskom historijska :mrgreen: što se tiče ove grupe.
Poslije toga ostaje revijalna u gostima sa Austrijom, za uigravanje ekipe i isprobavanje novih igrača :)
Nismo vec dugo imali historijsku, vakat je :D
luckylaka

#26121 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

kiligonzales wrote:Prva ekipa koja bude znala sutnuti na go kako treba, a bude imala dominaciju Sjevernjaka ili Austrijanaca, zabiće nam 4-5 golova.

Toliko smo u obje utakmice imali kikseva, loših pasova, izgubljenih duela i nedostatka trke u sredini da samo nam je pomoglo da gore ne prođemo u ove dvije utakmice njihovo neznanje.

Ako je cilj Robija u Ligi nacija da ispita neke igrace i njihove limite, te ih kroz A selekciju pogurati do boljeg kluba, ovaj spisak se da trpiti ako ne, onda
se pazimo u buducnosti. Ova igra je daleko od dobre bez obzira na rezultat.
:D Prva ekipa koja je znala sutati dala je finalistima S.P. 6 komada sto ne znaci da su hrvati ekipa bezze.U sportu nekad sreca prati hrabre a mi smo to zasluzili i svaka kritika na razultat iz dvije utakmice je smijesna.Imamo 6 bodova i ljudi opet traze dlaku u jajetu.Ne daj boze da smo jednu zijanili :run:
drug_profi

#26122 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Ljudi pričaju isto kao da Robi ima izbora, ali eto zove nekakve losije igrace.
Igra je prilagodjena igracima. Da je Robi u pravu pokazuje ovih 6 boba. Uz to austrijanci mozda jesu imali inicijativu ali potpuno jalovu, dok smo mi imali gol iz akcije, plus 3 zicera.
Drugim rjecima: da smo MI znali sutnuti na gol, ovo bi bilo sa 3 ili 4 razlike dobijeno.
A Irska je klasicna nafakaska pobjeda na inteligenciju, a ne na misice. Irci zuje, zuje, ali meda ne daju. Zato smo mi imali sretan dan i to je to.
Mustang1

#26123 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

Jel' mi se cini ili postoje osobe koje ne bi htjele da ovako igramo stalno i dodjemo do prvenstva? Pa cak i prodjemo grupnu fazu? Vaznije da se igra lijepo i gubi? (kao da mi eto mozemo igrati lijepo) :lol:
Muhamed Đakmić

#26124 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Samo što svaki put kad se priča o ružnom fudbalu i rezultatima, nekako brzo ti rezultati prestanu da se ostvaruju, pa ostane samo ružan fudbal.

Desetine primjera, puno više od suprotnih.

Pa evo nama najbliži primjer, Meša Baždarević i njegov nekakav niz u prvim kvalifikacijama, pa onda Željini nizovi u zadnje dvije-tri sezone. Imali su ih i Mulalić i Slavko i Adžem, samo džaba kad im osnovna ideja fudbala nije bila proaktivna. Sve se raspalo na kraju.

Mi se defanzivnim fudbalom nikad nigdje nećemo plasirati, to je valjda svima jasno.
Grean

#26125 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

Hajde ti to objasni, ako imas loptu 35% samo je pitanje vremena i srece kad ces ga primiti.

Ali ne treba ni objasnjavati, onaj koji to treba da zna je svjestan toga i sam kaze da nije zadovoljan, pogotovo onim u Irskoj.
Post Reply