jok,Tomahawk11 wrote:Nismo bolji nego što smo bili u Mešinom mandatu?
dvije odron tekme iza nas, vidjet ćemo dalje
Moderators: Charuga, Tomahawk11
jok,Tomahawk11 wrote:Nismo bolji nego što smo bili u Mešinom mandatu?
Ja ovo i dalje nista ne kontam ali nema veze nadoci ce.drug_profi wrote:Sad sam malo bacio pogled na ovaj novi sistem kvalifikacija za Euro.
Cini mi se da je dosta interesantnije, a i sama pripadnost B grupi u Ligi nacija ti gotovo garantuje play off.
Play off ovaj put ne igraju trećeplasirani iz kvalifikacionih grupa već najbolje plasirane ekipe iz lige nacija koje nisu ostvarile plasman kroz kvalifikacije.
Pa ako se uzme da će (skoro) cijela A grupa biti plasirana, i vjerovatno vecina B grupe, ostaje da oni iz A i B grupe gotovo sigurno ulaze medju 16 ekipa koje igraju play off u martu 2020. za 4 dodatna mjesta na EP.
S tim da se nece mjesati sa ekipama iz C i D grupe u tim doigravanjima.
UEFA Nations League: all you need to know
Imena iz ove dvije utakmice su PUNO slabija nego ona iz prošlog ciklusa, a o onom iz Brazila da ne govorim...Velkoski wrote:Ne znam šta smo trebali, samo kažem da nismo ništa bolji nego što smo bili, što je donekle i razumljivo s obzirom na trenutna prezimena
To je ključno, i zato smo tako limitirani...ne možeš očekivati od dečka koji igra u B timu Sparte, da probija po strani, ŠPARTA i ubacuje u peterac ko Cafu iz najboljih danacyprus wrote:Imena iz ove dvije utakmice su PUNO slabija nego ona iz prošlog ciklusa, a o onom iz Brazila da ne govorim...Velkoski wrote:Ne znam šta smo trebali, samo kažem da nismo ništa bolji nego što smo bili, što je donekle i razumljivo s obzirom na trenutna prezimena
Slazem se, napredak je vidljiv i to po meni znatan, kod Mese je 90% bilo na ho ruk, ovdje pod Prosineckim makar pokusavamo nesto igrati i dijelom to i uspjevamo, problem nam predstavlja odbrana i veoma puno gresaka koje cinimo, bilo bi nuzno smanjiti broj bezpotrebno izgubljenih lopti ali zaista bez ikakve potreba prospemo se.Tomahawk11 wrote:Ko ne vidi napredak u odnosu na ono Mešino ili je slijep ili nas zajebava.
Ko ne vidi napredak od S. Irske do Austrije - ne znam, oftamologu ili nek počne gledati boćanje, šah.
Imamo i izostanaka, nismo Njemačka ili Španija pa da nam je svejedno.
Uglavnom, prvi dio Lige nacija apsolviran maksimalno uspješno.
Za mjesec sa S. Irskom će to biti još bolje.
Upravo o tome sinoc razmisljam!! Robi tacno zna koliko mu ovi igraci mogu i sta znaju i tako ih i koristi!SSemir wrote:Sad zamislite da nije bilo budalasanja sa mesom vec da je posle susica dosao prosinecki. Gaje isti stil igre, billa bi samo nadogradnja onoga stp je susic bio postigao i stp su igraci bili savladali. Ali kad budale vode savez i ne vide to. Mesa je najvose unazadio reprezentacoju od svih selektora od postanka
Ja sam to govorio nakon prvih Mesinih utakmica, da je savez samo dovodio ime a da je bilo kako treba vodili bi se tim da odrze slicnu igru.SSemir wrote:Sad zamislite da nije bilo budalasanja sa mesom vec da je posle susica dosao prosinecki. Gaje isti stil igre, billa bi samo nadogradnja onoga stp je susic bio postigao i stp su igraci bili savladali. Ali kad budale vode savez i ne vide to. Mesa je najvose unazadio reprezentacoju od svih selektora od postanka
Nismo vec dugo imali historijsku, vakat jeTomahawk11 wrote:Nama je za mjesec sa S. Irskom historijskašto se tiče ove grupe.
Poslije toga ostaje revijalna u gostima sa Austrijom, za uigravanje ekipe i isprobavanje novih igrača
kiligonzales wrote:Prva ekipa koja bude znala sutnuti na go kako treba, a bude imala dominaciju Sjevernjaka ili Austrijanaca, zabiće nam 4-5 golova.
Toliko smo u obje utakmice imali kikseva, loših pasova, izgubljenih duela i nedostatka trke u sredini da samo nam je pomoglo da gore ne prođemo u ove dvije utakmice njihovo neznanje.
Ako je cilj Robija u Ligi nacija da ispita neke igrace i njihove limite, te ih kroz A selekciju pogurati do boljeg kluba, ovaj spisak se da trpiti ako ne, onda
se pazimo u buducnosti. Ova igra je daleko od dobre bez obzira na rezultat.