Dešavanja u Srbiji

Ras Al Ghul

#26101 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:ma jebo to, nego, budi moj gost drugog dana pravoslavnog božića, 26.12. dne ljeta gospodnjeg 2014. :mrgreen:
"Postoje odstupanja Julijanskog kalendara od astronomskog, što su potvrdila računanja Milutina Milankovića", kaže Kalezić. "Ideja o budućem jedinstvenom kalendaru nije nerealna, ali to bi moglo da izazove otpor vernika. To pokazuje i praksa drugih crkava koje su prešle na novi, gregorijanski kalendar. Nema sumnje da će zato ovo pitanje dugo biti tema za sve hrišćanske crkve, kao i da odluka neće biti doneta preko noći".
Ovo mi zapade za oči :shock: Eto SPC nije vjerovala da Julijanski kalendar odstupa od astronomskog dok to nije jedan Srbin potvrdio :lol: odnosno prvi zaključio nakon toliko vijekova :lol:
Sabor u Stambolu na Bosforu 8-)
Kako idu Crnogorci, jel sa SPC-om ili u vlastitom aranžmanu :D
radostan dan

#26102 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

odgovor ti je na temi - dešavanja u cg-, na žalost mnogobrojnog pučanstva došlo je do veleobrta, iliti ga - lesi se vraća ćiku... :mrgreen:
Ras Al Ghul

#26103 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:odgovor ti je na temi - dešavanja u cg-, na žalost mnogobrojnog pučanstva došlo je do veleobrta, iliti ga - lesi se vraća ćiku... :mrgreen:
Nije onda zanimljivo :D
Ne znam kad bi se odlučili da preuzmu slavlje na dan kad i rimokatolici, ja da sam pravoslavac, ne bih ga tad slavio, ipak je ortodox church prva u Jerusalemu :D , glavnom gradu sada najbrojnijeg Hristovog naroda!
radostan dan

#26104 '

Post by radostan dan »

evo xxxx, vidi šta kaže pavle u v. novostima, da treba da se prekine sa nošenjem vijenaca i plastičnog cvijeća na groblje, i da se ne nosi hrana na četresnicu, pola godine, godišnjicu...da se u pomen pokojniku nabere cvijeće, a ako se već želi, da se novac mjesto trošenja na pomenuto uplati domovima za stare, nezbrinutu djecu i sl...

kuj bre? šta bre on zna?
pa neće on mene d'određuje kako ću ja svojem ocu d'im na groblje...ja ću d'im kako sam iš'o, a on ako oće nek ide s gitaru na mopedu...

lični doživljaj u okviru moje pravoslavne familije
Ras Al Ghul

#26105 Re: '

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:evo xxxx, vidi šta kaže pavle u v. novostima, da treba da se prekine sa nošenjem vijenaca i plastičnog cvijeća na groblje, i da se ne nosi hrana na četresnicu, pola godine, godišnjicu...da se u pomen pokojniku nabere cvijeće, a ako se već želi, da se novac mjesto trošenja na pomenuto uplati domovima za stare, nezbrinutu djecu i sl...

kuj bre? šta bre on zna?
pa neće on mene d'određuje kako ću ja svojem ocu d'im na groblje...ja ću d'im kako sam iš'o, a on ako oće nek ide s gitaru na mopedu...

lični doživljaj u okviru moje pravoslavne familije
Vidi ovu su već običaji koji variraju od zemlje do zemlje, pa ko odnose plastično cvijeće na grob bilo koje vjere treba ga javno išibati :D , to za hranu nisam upućen pa ne bih o tome da nekog ne uvrijedim :D Ali ovo je priča vrlo zategnuta za Hristovo rođenje, hajde i da se usvoji, ja mislim da će se ljudi teško navići na to, ali crkva ima PR odmah iza Vučićevog pa ne sumnjam u rezultat, a zna li se tačan stav ili ono standardno priča se na koju će stranu Crkva za novi rođendan ili stari, ima li nekog jasnog stava Crkve osim ovog teksta?
radostan dan

#26106 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ali crkva ima PR odmah iza Vučićevog pa ne sumnjam u rezultat,
taj pr im nije pomogao da se eliminišu krsne slave, tako da...neće to ići tako lako. bar kod srba. kod sveštenstva možda, al kod srba -pitanje...

takvi smo mi srbi, zato nas i svrbi

:mrgreen:
CSKA

#26107 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Ako cemo u EU onda da slavimo 25,ako cemo sa rusima onda ostaje 7,jednostavno zar ne :D

Veceras super utisak sa Beckovickom,makar sam se ismijao nasoj tugi,gostovale cetiri zene pa opsti picvajz bio.

Kup ostao nas,djevojke ispale od kanadjanki.
Ras Al Ghul

#26108 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:
ali crkva ima PR odmah iza Vučićevog pa ne sumnjam u rezultat,
taj pr im nije pomogao da se eliminišu krsne slave, tako da...neće to ići tako lako. bar kod srba. kod sveštenstva možda, al kod srba -pitanje...

takvi smo mi srbi, zato nas i svrbi

:mrgreen:
Ako krenete stopama rimokatolika, prodali ste veru za večeru :D
Great Cornholio

#26109 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Great Cornholio »

CSKA wrote:Ako cemo u EU onda da slavimo 25,ako cemo sa rusima onda ostaje 7,jednostavno zar ne :D
Ne mogu da vjerujem, Srbi se odriču i pravoslavlja, prepali se "inkvizicije" , zar i Srbe neko može zaplašiti :D

Vojvoda Živojin Mišić se "prevrće u grobu", ali eto to su posljedice toga što su Srbi dozvolili da im četnik dođe na čelo države.

Srbi su bili jaki kad su se Bog , Narod i Kralj zajedno borili za pravdu.

radostan dan

#26110 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ooojjjjj druže, ne ulijeći u teren koji ne znaš, rekao sam ti već, kakve veze imaju crkveni kanoni sa nikolić tomom, bog s tobom i anđeli sveti....
radostan dan

#26111 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

CSKA wrote:Ako cemo u EU onda da slavimo 25,ako cemo sa rusima onda ostaje 7,jednostavno zar ne :D
a ti dragane torbice, nek te je sram like i korduna što te čvarkov i njemu slični razblažiše, jebo te panonski mornar na suvom...
uzmi golfa svoga pa ga vozaj i premještaj po parkingu kako Oćeš, datum mi ne diraj, dvaEspeti maj i sedmi januar kad su mi se rodile moje zvjezde vodilje... :mrgreen:
Great Cornholio

#26112 Re: Dešavanja u Srbiji

radostan dan wrote:ooojjjjj druže, ne ulijeći u teren koji ne znaš, rekao sam ti već, kakve veze imaju crkveni kanoni sa nikolić tomom, bog s tobom i anđeli sveti....
Istinu je nekada teže priznati, nego uvidjeti.

SPC je stavljajući se na stranu Šešeljevih radikala, četnika,"škorpina", arkanovaca, klerofašističkih organizacija Obraz, i 1389. izgubila svoj moralni kredibilitet koji je nekada imala, kad su pravoslvani sveštenici bili poput Svetog Save.
Great Cornholio

#26113 Re: Dešavanja u Srbiji

A pomogli su mnogo i Miloševiću, noseći "mošnje Cara Lazara", tako budeći srpski nacionalizam i mržnju prema muslimanima.
Great Cornholio

#26114 Re: Dešavanja u Srbiji

Uglavnom, moj zaključak je da je pravoslavlje politeistička religija, religija u koju je Isus "zalutao", i u kojoj se više od Njega poštuje sveti Haralampije.
Johnzy

#26115 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Johnzy »

Ja sam se nadao da će biti bar stotinu građana koji podržavaju proteste u BiH a s obzirom koliko građana protestuje u nekim gradovima same BiH, ovo je super ispalo.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=810584

I naravno, bez stoke nije moglo da prođe, malo ih je, al' su govna. Moraće jednom da dobiju batine od normalnih građana. Samo taj jezik stoka razume.

Edit: I da, ova Nataša Kandić treba da se preruši ako misli da podrži bilo šta. Smučila se svima, a desničari se na nju skupljaju.
Great Cornholio

#26116 Re: Dešavanja u Srbiji

Johnzy wrote:Ja sam se nadao da će biti bar stotinu građana koji podržavaju proteste u BiH a s obzirom koliko građana protestuje u nekim gradovima same BiH, ovo je super ispalo.

I naravno, bez stoke nije moglo da prođe, malo ih je, al' su govna. Moraće jednom da dobiju batine od normalnih građana. Samo taj jezik stoka razume.
Vama u Srbiji, kao i Srbima u Republici Srpskoj, je "stoka" utjerala strah u kosti, i teško ćete se vi tog straha osloboditi.

Pa Isus je rekao " Ne ubij", i " Ko se mača laća, od mača će i poginuti", ali nije ništa spominjao o ponekom " vaspitnom" šamaru :D
Danguba

#26117 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

Johnzy wrote:Ja sam se nadao da će biti bar stotinu građana koji podržavaju proteste u BiH a s obzirom koliko građana protestuje u nekim gradovima same BiH, ovo je super ispalo.

Edit: I da, ova Nataša Kandić treba da se preruši ako misli da podrži bilo šta. Smučila se svima, a desničari se na nju skupljaju.

300:20 i nije lose za pocetak :D :thumbup:
Johnzy

#26118 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Johnzy »

Great Cornholio wrote: Vama u Srbiji, kao i Srbima u Republici Srpskoj, je "stoka" utjerala strah u kosti, i teško ćete se vi tog straha osloboditi.

Pa Isus je rekao " Ne ubij", i " Ko se mača laća, od mača će i poginuti", ali nije ništa spominjao o ponekom " vaspitnom" šamaru :D
Vama takva ista stoka spalila one zgrade i arhiv. Nešto ne vidim da ste se pretrgli da ih sprečite.
Great Cornholio

#26119 Re: Dešavanja u Srbiji

Ma obračunaće se vlast s njima, kad im više ne budu trebali za obavljanje "prljavih poslova", nemojte ih vi tući, nisu oni niti malo bezazleni, i poštenom čovjeku ne bih preporučio da uzima pravdu u svoje ruke, ko god je to činio nije se dobro proveo.
Great Cornholio

#26120 Re: Dešavanja u Srbiji

Johnzy wrote:
Great Cornholio wrote: Vama u Srbiji, kao i Srbima u Republici Srpskoj, je "stoka" utjerala strah u kosti, i teško ćete se vi tog straha osloboditi.

Vama takva ista stoka spalila one zgrade i arhiv. Nešto ne vidim da ste se pretrgli da ih sprečite.
U pravu si, i ovdje vlasti koriste, i štite, takve, trebaju im' za obavljanje "prljavih poslova", kad odrade dobijene zadatke onda će ih "primiriti".
radostan dan

#26121 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Great Cornholio wrote:A pomogli su mnogo i Miloševiću, noseći "mošnje Cara Lazara", tako budeći srpski nacionalizam i mržnju prema muslimanima.
more bit da sam malo šizoidan, no mi je teško zamisliti da nosaju murata ili franju josifa.

ti nastavi sa zanošenjem muda u krivini... :mrgreen:
Last edited by radostan dan on 10/02/2014 20:18, edited 1 time in total.
Ras Al Ghul

#26122 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Ras Al Ghul »

radostan dan wrote:
Great Cornholio wrote:A pomogli su mnogo i Miloševiću, noseći "mošnje Cara Lazara", tako budeći srpski nacionalizam i mržnju prema muslimanima.
more bit da sam malo šizoidan, no mi je teško zamisliti da nosaju murata ili franje josifa...
:lol: :lol:
Great Cornholio

#26123 Re: Dešavanja u Srbiji

radostan dan wrote:
more bit da sam malo šizoidan, no mi je teško zamisliti da nosaju murata ili franju josifa.

ti nastavi sa zanošenjem muda u krivini... :mrgreen:
Sad vidjeh da sam pogrešno napisao, mošti je trebalo :oops: :lol:

Ne bih ja vala čoeka uznemiravao :D
radostan dan

#26124 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ne sekiraj se, neće laza da zamjeri...
Great Cornholio

#26125 Re: Dešavanja u Srbiji

radostan dan wrote:ne sekiraj se, neće laza da zamjeri...
O njemu je imam pozitivno mišljenje, on jeste bio istinski heroj, jer valjalo se suprotstaviti daleko brojnijem neprijatelju koji je krenuo da ti uništi i porobi narod, ali, složićeš se da mu oni iz klerofašističke organizacije "1389." kaljaju Obraz, i njemu i cijelom srpskom narodu koji treba biti ponosan na junaka kojeg je nekada imao u svojim redovima.
Post Reply