izblanšira sesumirprimus wrote:jel ovaj bambus neko stvarno jede il je to neka zafrkancija?
jel se prvo obari i raskuha pa bude mekse ili??
pa se metne na tavu bez ulja da malo zagori
nisam nikad jeo
Moderator: anex
izblanšira sesumirprimus wrote:jel ovaj bambus neko stvarno jede il je to neka zafrkancija?
pa nisam pandaćiribiribela wrote:Ja stavim na papir sa malo maslinovog ulja i zacina. Probajte.
A još kažu da je afrodizijak.sumirprimus wrote:jel ovaj bambus neko stvarno jede il je to neka zafrkancija?
O kojoj biljci ti konkretno pišešsumirprimus wrote:jarane ja sam ovo samo u brus li filmovima gledo, za vjezbe, nisam znao da se to i jede.
Nisrin wrote:Kako spremate ove sparoge, je li ih samo preprzite i zacinite? Treba mi neki super jednostavan recept...
I kako vam ovako bude lijepo povrce, ja dok ga preprzim na maslacu ili ulju sjemenki grozdja ili kikiriki ulju u GRIL TAVI, ne bude nimalo socno ni ovako lijepo
probaj wok tavu i mijesaj dok se prziNisrin wrote:Kako spremate ove sparoge, je li ih samo preprzite i zacinite? Treba mi neki super jednostavan recept...
I kako vam ovako bude lijepo povrce, ja dok ga preprzim na maslacu ili ulju sjemenki grozdja ili kikiriki ulju u GRIL TAVI, ne bude nimalo socno ni ovako lijepo
Haj ti meni reci, kako se ove šparoge pripremaju? Jednom sam ih jela, zaboravila sam i kakav je ukus.ćiribiribela wrote:
Sve pojelaaaaaaa
ovo gore zeleno jel to bambus vrhovi?dobar osjecaj wrote:O kojoj biljci ti konkretno pišešsumirprimus wrote:jarane ja sam ovo samo u brus li filmovima gledo, za vjezbe, nisam znao da se to i jede.
Prije pecenje treba odsjeci "drvenasti dio" i kao trebaju se malo oguliti onda na dnu (guljenje ne radim). Premazem maslinovim uljem, zacinim i pecem na 180° nekih 15 min.cendlerbing wrote:
Haj ti meni reci, kako se ove šparoge pripremaju? Jednom sam ih jela, zaboravila sam i kakav je ukus.
Mogu biti ako ih staviš u vodu i zamisliš da jesu.sumirprimus wrote:ovo gore zeleno jel to bambus vrhovi?
Tačno ću morati probati. E, gdje se ima kupiti u Sarajevućiribiribela wrote:Prije pecenje treba odsjeci "drvenasti dio" i kao trebaju se malo oguliti onda na dnu (guljenje ne radim). Premazem maslinovim uljem, zacinim i pecem na 180° nekih 15 min.cendlerbing wrote:
Haj ti meni reci, kako se ove šparoge pripremaju? Jednom sam ih jela, zaboravila sam i kakav je ukus.
P.S. Monci bi ovo potrajalo cijelu sedmicućiribiribela wrote:
Sve pojelaaaaaaa
ćiribiribela wrote:
Sve pojelaaaaaaa
ćiribiribela wrote:
Sve pojelaaaaaaa

ćiribiribela wrote:
Sve pojelaaaaaaa

izgleda ukusnomoonca wrote:Dana's usput, do vrata ,gdje nema pushaca..narucih...pasta ....bla.bla Sa cream sosom
majoneza, zbilja....

samsonsam wrote:izgleda ukusnomoonca wrote:Dana's usput, do vrata ,gdje nema pushaca..narucih...pasta ....bla.bla Sa cream sosom
majoneza, zbilja....
...sta se uz to popije? kakvog vinceka ili?