Apsolutno. Ovo i jeste odgovor koji želim da mi neko dadne, kao član stranke kojoj se želim pridružiti. Da sam htio da imam šanere i klošare i ljude udaljene od razuma, otišao bih u Zelene...Ridjobrki wrote:Pazi, ovo je forum i nije zvanični sajt stranke - ovdje može pisati ko god šta hoće i za svoje riječi svako odgovara za sebe, jedino Peđa ima taj teret da se kroz njegove postove gledaju oficijelni stavovi stranke. Prema tome, ovo je samo "virtuelni kafić" u kojem mi pričamo a u njega navrati i lik koji ga je otvorio i kaže zvanično šta misli o čemu.sizifinho wrote: Kada si rekao da Naša Stranka ne prima svakoga (što je jako pogrešno) da li si mislio na ovo? Koga to primaju onda? Ovakve kao što je zippo?
Reći nekome - ne seri - ko je došao da provjeri teren, bez da ga poznaje - je u krajnju ruku nekulturno i neparlamentarno, a kraj razumnog nije prošloo ni u putu. MIslim, nadam se da ovo nije primjer kako Naša Stranka bira svoje članove, jer je ovo daleko od toga.
Ja sam se prijavio u stranku, tj poslao sam formular. Šta je dalje za činiti? Da li sam sada član? Da li ću samo biti ime na papiru ili ću dobiti šansu da se nametnem?
Da se razumijemo, moje ambicije su daleko od običnog imena na papiru. Ja želim promijenu.
Zippo odgovara za svoje riječi svojim kredibilitetom pred ostalim gostima kafića, isto tako ja odgovaram pred drugima za ono što ja napišem, a svi mi skupa pišemo pod trenutnim dojmovima i raspoloženjima kako to na forumu i jeste treba biti i ne mere biti neg tako.
Ti si očito inteligentna i ambiciozna osoba koja se želi ispoljiti i želi djelovati i treba ti pomoći da nađeš okvir za to, ako je to već Naša stranka. Ja sam te malo pecnuo i nadao se da će tvoja reakcija biti takva da želiš dokazati da griješim, kao što je i bila.Da je bila drugačija - budimo realni - ja bih bio totalno u pravu i ti fakat ne bi bio materijal vrijedan ijednoj organizaciji.
![]()
Zato pogledaj ti lijepo ko su ljudi u tvojoj općini koji stvarno predstavljaju NS i priključi im se, ako ih ne znaš stavi koja si općina pa će te neko od raje ovdje na temi uputiti. U svakom slučaju, forum niti je razlog da se priključiš niti razlog da odustaneš - ti znaš najbolje gdje ti je mjesto i šta želiš a ako ti neko ovdje u tom može pomoći, pomoći će ti. Samo zatraži, nije uvijek rješenje ni u kritici i prigovaranju.
Nadam se da si zadovoljan odgovorom.
Novi Grad sam, ako ti nije problem napiši mi ko je odgovoran za moju općinu. Hvala ti.
mislim da si ti ovo mogao napisati i ranije. Zar nije jednostavnije sve botove tretirati kao jedinice, odgovoriti im fer i pošteno, a ukoliko vidiš nerazumnost i namjeru - prosto ih iskuliraš.zippoo87 wrote:[
da se razumijemo,nemam nista protiv tebe ni protiv toga da kritikujes i mene i stranku i koga god hoces
ali ova moja reakcija je bila ocekivana,a ako ti nije jasno zasto ocekivana,pomno iscitaj zadnjih 5-6 stranica ove teme i vidjeti ces o cemu sve botovi pisu i sta sve podmecu
jedno je kritiziranje a nesto sasvim drugo podmetanje i lazi
sto se tice tebe konkretno i djelovanja u odredjenoj opstini,najbolje ti je da odes do kancelarije u svom mjestu i porazgovaras a prije nego odes,da nazoves na broj kancelarije
znaci nebitno da li si formalno clan ili ne,ti ustvari zelis biti aktivista i ucestovati u radu direktno a to je i najbolji oblik
ako te neki administrator iskulirao,to je njegova sramota,nije odraz stranke a ti si upravo to isto podmetao stranci a ne tom pojedincu
znas za onu izreku,ko hoce nadje nacin,ko nece,nadje izgovor
p.s ja se iskreno nadam da ti ne "pusis" ovu jadnu pricu o "nama" i "njima",kao neko je neka visina a neko nije...trebalo bi ti biti jasno ko pravi odjele na ove i one i kome to ide u prilog
NS niti broji ljudima krvna zrnca ,niti preispituje njihova licna uvjerenja,opredjeljenja,sve dok to ne narusava nikoga
ovdje je i previse botova koji dolaze iz stranka koje broje krvna zrnca i jos se time dice a pokusavaju podmetati drugima kako to drugi rade
Mislim da se tako daje jedan bolji i profesionalniji odraz.
Ja mislim da je ta podjela na ljevicu, desnicu upravo ono što nama ne treba.Hakiz wrote:Pa, može se stepenovati. U ovom trenutku, što se mene tiče, NS je najbolji izbor (ili najmanje zlo) za dati glas, ali ne bih postao član. Smeta mi liberalizam, ja sam socijalista i ljevičar. Dakle, ja jesam za jaku kontrolu države nad nekim stvarima, nekim ekonomskim tokovima, prvenstveno bankama, dok liberalizam po definiciji podrazumijeva što slabiju državnu kontrolu.
I zato me čudi kako to da se očekuje da NS oko sebe okupi ljevicu kada je liberalizam suprotan ljevici. Ali, sve je moguće
Ništa u životu nije crno i bijelo, a posebno u politici. Pojedini nivoi zahtjevaju čvrstu ruku države, druge liberalnost, treće socijalni pristup.
Bojim se da upravo ta striktna podijela političkog sistema na ljevicu, desnicu, anarhiju, liberalizam i slično - stvara veći jazz i otežava ljudima odabir ispravnohg.