Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

smartXL

#26051 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Pa kad si vec cuo da su i dalje postojali, de nam reci koje su im aktivnosti bile zadnjih par godina? Nije tesko pitanje.

Ja znam sta su radili prije 15tak godina i koja im je bila uloga u drustvu, medju mladima, a za sadasnje vrijeme :?

Al jebo sadasnje vrijeme i sadasnju omladinu, bitna je stara slava.

Sto se tice alternative, mozes je saam ponudit, nvo nemaju nikakve veze sa politikom, nego uglavnom sa nekim stranim donatorima i nesto sa budzetom.

A prvo odgovori na pitanje :-)
Casual's

#26052 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ima li neki konkurs za JP koji nije poništen?

JP "ViK" d.o.o. Zenica: Odluka o poništenju Odluke o prijemu radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme uz uslov probnog rada na radno mjesto "Blagajnik" br: 101-4019-2/17MJ od 10.03.2017. godine

" Nemaju potrebu zato sto su primili alisu pasalic i kolic rahmana preko stele a mene i ismiru koje smo regularno primljene ponistili odluku"

eUUropski grod
Norm

#26053 Re: Zeničani

Post by Norm »

smartXL wrote:Pa kad si vec cuo da su i dalje postojali, de nam reci koje su im aktivnosti bile zadnjih par godina? Nije tesko pitanje.

Ja znam sta su radili prije 15tak godina i koja im je bila uloga u drustvu, medju mladima, a za sadasnje vrijeme :?

Al jebo sadasnje vrijeme i sadasnju omladinu, bitna je stara slava.

Sto se tice alternative, mozes je saam ponudit, nvo nemaju nikakve veze sa politikom, nego uglavnom sa nekim stranim donatorima i nesto sa budzetom.

A prvo odgovori na pitanje :-)
Hu is ju? :lol: :lol: :lol:
Ja ih nisam ni iscero napolje nego taj tvoj...neka ti on odgovori na pitanje i da alternativu...ili je bitna samo kirija ;-) ...i nemaju NVO veze sa politikom tu se slazemo, djeca imaju... :bih:
smartXL

#26054 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Norm wrote: Hu is ju? :lol: :lol: :lol:
Ja ih nisam ni iscero napolje nego taj tvoj...neka ti on odgovori na pitanje i da alternativu...ili je bitna samo kirija ;-) ...i nemaju NVO veze sa politikom tu se slazemo, djeca imaju... :bih:
Opet nista o njihovim aktivnostima...Tacno sam znao da si i ti bio ubijedjen da to vise ne postoji :-)
Norm

#26055 Re: Zeničani

Post by Norm »

..pitaj gazdu, objasnice ti on sve... ;-) o vidoviti Dzemile....sta kazu kasike, obzirom da znas sve, ko dobija prostorije... :lol: :lol: :lol:
smartXL

#26056 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Pisi ko odrastao covjek a ne kao balavac. Ako nemas odgovora, radije presuti, pametnije je nego da valjas gluposti. :)

Nisi cuo za aktivnosti, kao ni ostatak gradjana. Nelad su valjali, imali su veliku ulogu u drustvo, medju mladima, kursevi, druzenja... a godinama u nazad ih nema nigdje. Rentaju prostorije koje nisu njihove, pa da su barem od tih para nastavili organizovat djeci besplatne kurseve, bilo bi koliko toliko fer.

Dok ih branis, mora si si imao finansijski hajr od njih, tako to biva :zjev:
Norm

#26057 Re: Zeničani

Post by Norm »

smartXL wrote:Pisi ko odrastao covjek a ne kao balavac. Ako nemas odgovora, radije presuti, pametnije je nego da valjas gluposti. :)

Nisi cuo za aktivnosti, kao ni ostatak gradjana. Nelad su valjali, imali su veliku ulogu u drustvo, medju mladima, kursevi, druzenja... a godinama u nazad ih nema nigdje. Rentaju prostorije koje nisu njihove, pa da su barem od tih para nastavili organizovat djeci besplatne kurseve, bilo bi koliko toliko fer.

Dok ih branis, mora si si imao finansijski hajr od njih, tako to biva :zjev:
Tom logikom ti ces tek sada da hajrujes... :thumbup: ...gazda pazi na svoje ljude...sposobni ne podobni... :lol: :lol: :lol:
De ti meni odgovori obzirom da imas informacije o rentanju, koje prostorije i kome su rentali? najjednostavnije pitanje...
smartXL

#26058 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Norm wrote:
Tom logikom ti ces tek sada da hajrujes... :thumbup: ...gazda pazi na svoje ljude...sposobni ne podobni... :lol: :lol: :lol:
De ti meni odgovori obzirom da imas informacije o rentanju, koje prostorije i kome su rentali? najjednostavnije pitanje...
Red je da malo i ja, dosta si ti 8-)
Norm

#26059 Re: Zeničani

Post by Norm »

smartXL wrote:
Norm wrote:
Red je da malo i ja, dosta si ti 8-)
Koje prostorije i kome su rentali?
a ja ti zelim, iako te neznam, da hajrujes barem duplo od onoga koliko sam ja... ;-)
clio_dci120

#26060 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Svoje misljenje o Dofu i njegovim pulenima sam vec napisao ranije, ali Norm kako god oces, slazem se sa tobom da je u ovoj prici najbitnije ocuvati dom mladih, ali onakav kakav je on svugdje u normlanim gradovima i drzavama, a ne ovakav kakav imamo sada. Najpogubnije za dom mladih jeste ga vode razlicite nvo, jer ja, a opet to je moje licno misljenje koje sam stekao kroz vlastito iskustvo pricajuci sa ljudima iz nvo sektora, i vrlo dobro poznavajuci sve tokove u istom, mislim da barem 80% tih nvo sluzi samo svome finansiranju i izvlacenju novca. Inace bi svoj rad prezentovali javno i svako bi bio upoznat sa njim, htio ne htio, stalno bi u medijima prezentovali svoj rad, ukoliko nista nemaju da kriju.

Znaci dom mladih treba ocuvati, i on je jako bitan segment naseg drustva, a ako je ovo izbacivanje nvo-a sa ciljem njegovo reformacije onda isti postupak i podrzavam. A opet, da se ne lazemo, mislim da ni Dofu-u nije u ovoj prici bitan dom mladih, sigurno je neki stoti razloga.
Nemoze se gledati sve crno-bijelo... ;-)
Norm

#26061 Re: Zeničani

Post by Norm »

...ja sam malo starija generacija pa nisam bas uzivao u aktivnostima Doma mladih kao klinac, ali jesam jedno vrijeme kao aktivista kroz razne kurseve...nebitno, moja djeca su koristila taj isti Dom mladih kroz paciju skolu pa dalje, tu su dobili i prve paketice i slikali se sa Djed Mrazom...
Ja i pricam o Domu Mladih kao instituciji, ne branim ni NVO ni mesetare, a GuRu zna ko su oni i to vrlo dobro...i da dodam koga interesuje mogao je znati i koje su aktivnosti i koji su kursevi drzani a moze se cak i izguglati...da je bilo nepravilnosti, vjerovatno jest ali samo pitam koja je alternativa? samo istjerati, iscerati, izgonit' bez rezervnog plana mi je bas ono...moderno...kazu mi ovdje da je nema i netreba da bude jer je to stara ideja koja pociva na staroj slavi... :?
Al' su vjerovatno najbitnija trenutna stavka i stvar za ovaj grood aVtobuska stajlista u Babinu...
Last edited by Norm on 29/04/2018 19:20, edited 1 time in total.
kamberovica polje

#26062 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Norm wrote:...ja sam malo starija generacija pa nisam bas uzivao u aktivnostima Doma mladih kao klinac, ali jesam jedno vrijeme kao aktivista kroz razne kurseve...nebitno, moja djeca su koristila taj isti Dom mladih kroz paciju skolu pa dalje, tu su dobili i prve paketice i slikali se sa Djed Mrazom...
Ja i pricam o Domu Mladih kao instituciji, ne branim ni NVO ni mesetare, a GuRu zna ko su oni i to vrlo dobro...samo pitam koja je alternativa? kazu mi ovdje da je nema i netreba da bude jer je to stara ideja koja pociva na staroj slavi... :?
Al' su vjerovatno najbitnija trenutna stavka i stvar za ovaj grood aVtobuska stajlista u Babinu...
Naravno da jesu, pa ne odlučuju "građani" o gradonačelniku. :D
Norm

#26063 Re: Zeničani

Post by Norm »

...jel to ono, budi kao 100% Babinjac? Neka hvala ja cu u manjinu...pa cu i ja odsad na dan izbora metnut cvikere na vugla i na kaficu...ko mu yebe mater...al obraz nedam za 30KM...
channel10

#26064 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Ode celzi u nizi rang. Sta kazu Fudo i onaj kurc.n?
enkoo83

#26065 Re: Zeničani

Post by enkoo83 »

channel10 wrote:Ode celzi u nizi rang. Sta kazu Fudo i onaj kurc.n?
Fudo i turcin su ga i odveli u nizi rang
channel10

#26066 Re: Zeničani

Post by channel10 »

enkoo83 wrote:
Znam ja to, ali sta sad kazu?
enkoo83

#26067 Re: Zeničani

Post by enkoo83 »

channel10 wrote:
enkoo83 wrote:
Pa sad moze ocekivat saopstenje kako je NGG kriv kako je sabotirao fudu jer su placeni od strane Sda a da je on jadan sve ucinio doveo i investitora koji nije imao kesa za pripreme pa fudo morao uletit sa parama iz budzeta
channel10

#26068 Re: Zeničani

Post by channel10 »

enkoo83 wrote:
channel10 wrote:
enkoo83 wrote:Ode celzi u nizi rang. Sta kazu Fudo i onaj kurc.n?

Pa sad moze ocekivat saopstenje kako je NGG kriv kako je sabotirao fudu jer su placeni od strane Sda a da je on jadan sve ucinio doveo i investitora koji nije imao kesa za pripreme pa fudo morao uletit sa parama iz budzeta
Moze on to samo svojoj mami pricati. Zna se vrlo dobro da je on kriv i bas me zanima sta ce sad poduzeti. Koja ce mu sad biti prica.

Znaimljivo je da nije potpisan i reprogram i smio bih se kladiti da je on sve razvlacio jer je znao da ce ispasti. Hoce li sad ici prica da se ide u dirigovani stecaj (koji je vec spominjao) i sta ce uraditi sa kurc.nom?! Hoce li njega isplatit i koliko i od koji para ?

Kako god, bice zanimljivo ga slusati.
zigubigule

#26069 Re: Zeničani

Post by zigubigule »

Stomak me boli.

Nafaku sanjali svi grobari Čelika od pamtivjeka do danas, ko se ikad na bilo koji način okoristio o klub. Igračkom kadru sa početka sezone ne zamjerim ništa ali miševima koji su utekli sa tonućeg broda jebem svu familiju kao i ljudima koji su ih doveli i odveli. Perčo siši salgiju ojebino raspala.. zajedno sa načelnikom, investitorima, Stokićem i Mahmutom.
Današnja igra je pišanje uz vjetar. GOŠK je izgledao kao Real pored 11 hendikepiranih. Daleko vam Zenica bila svima.
Fuade, magu ekonomski i manipulatorski onaj uskopljanski stid da te bude raje, u Kakanj na kafu izlazio dabogda i ti i svi koji su digli ruke od kluba kad je trebalo pa poslje vruć krompir nabadali i kao "pokušali smo". Šta si pokušao jebala ti turska lira i onaj kepec sa Bosfora familiju lažovsku i prevarantsku. Nek ti mama ide preko kupa u Evropu.

Svaka čast. Obrisat 7 samuraja i dodati ovu generaciju na mural. Uspjeli su sto nikad niko nije.
Ja_Ja

#26070 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Da sam iznenadjen i nisam. Ispali i boze moj. Mene bi vise iznenadilo da se reprogram potpise. Pitam se samo kada mozemo ocekivati finansijski izvjestaj kluba da se prikaze ulaz i izlaz i sve te dodatne stvari. Bilo bi fino i to vidjeti.
clio_dci120

#26071 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ma davno sam ja rekao da treba ici u izmjene zakonskih propisa i omoguciti privatizaciju klubova. Sve bi ja ove profesionalne klubove u privatne ruke dao...
channel10

#26072 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Kakve su ovo namete nabacili kod obnavljanja lične karte?
Nije više uplati 18 KM i predaj cips nego sad traže neki posjedovni list, rodni list oca itd.. Na kraju izadje skoro 40 KM.
Zna li neko nesto o tome?
ExNihilo

#26073 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

channel10 wrote:Kakve su ovo namete nabacili kod obnavljanja lične karte?
Nije više uplati 18 KM i predaj cips nego sad traže neki posjedovni list, rodni list oca itd.. Na kraju izadje skoro 40 KM.
Odavno. Tema.
channel10

#26074 Re: Zeničani

Post by channel10 »

ExNihilo wrote:
channel10 wrote:Kakve su ovo namete nabacili kod obnavljanja lične karte?
Odavno. Tema.
Hvala :thumbup:
Ja sam prije tri godine produžio ličnu i to je trajalo 5 minuta, a ovo sad nigdje veze. Kakve veze ima posjedovni list, rodni list oca :-) itd? Ovo samo da narod handre i uzimaju pare. Tačno samo tamo kod njih zaći i sve porokati. Jel to na nivou države novi zakon i sta kažu, koji je razlog?

Čitam maloprije, osudili ljude dole u Stocu zbog pokušaja osujecivanja krađe na prošlim.izborima. Pa jebo mater da mene tako osude, ako ne bih otisao u Mostar i rokno onog Covica....
Casual's

#26075 Re: Zeničani

Post by Casual's »

https://www.klix.ba/sport/opcina-novi-g ... /180430108

Jesu li to uradili hamelju u gv i gu Zenica ?
Post Reply