Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- agent_zero
#26051 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mislim da je nekorektno Pjanića nazivati "vrhunskim svjetskim playmakerom" kao što neki na ovoj temi čine.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26052 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kako bi ga onda nazvali?agent_zero wrote:Mislim da je nekorektno Pjanića nazivati "vrhunskim svjetskim playmakerom" kao što neki na ovoj temi čine.
- Logovan
#26053 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A šta je onda, ako nije to?agent_zero wrote:Mislim da je nekorektno Pjanića nazivati "vrhunskim svjetskim playmakerom" kao što neki na ovoj temi čine.
Ubija po Italiji, Roma, sad Juve, jedan od bitnijih njihovih igrača. Druga je stvar što slabije igra u reprezentaciji.
- Point.
#26054 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Naravno da ćeš igrača, koji je nosilac igre u Juventusu i za kojeg se interesuju najveći evropski klubovi, nazvati svjetska klasa.
- Xavier1
#26055 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
O cemu vi? Meni bas djeluje da se maksimalno trudi. Samo sto ne ide u ovakvom okruzenju. Protiv Iraca je jako nervozan bio.Vitoo wrote:Sto bi Pjanic izgaro na terenu stim kad igra u vezi sa Saricem flopcina koja se nebi izborila ni u klubu iz Serije B mislis da Pjanke nije svjestan skim igra...Raigor Stonehoof wrote:Ne tjera se Pjanic, nego Pjaniceva kurcobolja.SSemir wrote:Pjanic je evo sljedeci na listi kojeg bosnje tjeraju.tako biva sa pjevacem od playa i veznog do beka i stopera...da ne spominjem Tina Lina
I poslao je odlicnu loptu Dzeki prije nego je ovaj asistirao Duljevicu.
- agent_zero
#26056 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Naravno da to nije, niti će ikada biti.
Pjanić je odličan svjetski veznjak, ali vrhunski nikako.
Vrhunski svjetski seznjaci i playmakeri su Pirlo, Modrić, Lampard, Iniesta, Xavi, Gerard, Xabi Alosno, Silva... to su/su bile vrhunske svjetske klase.
Dajte malo budite realni.
Pjanić je odličan svjetski veznjak, ali vrhunski nikako.
Vrhunski svjetski seznjaci i playmakeri su Pirlo, Modrić, Lampard, Iniesta, Xavi, Gerard, Xabi Alosno, Silva... to su/su bile vrhunske svjetske klase.
Dajte malo budite realni.
-
veliki_ah
#26057 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kod Pjanića treba uzeti u obzir i pristup protivnika. Drugačije je kad se pripremaš na vezu Khedira-Pjanić-Dybala, a drugačije za Cimirot-Pjanić-Šarić.
Realno, Pjanić nije dribler kao iniesta da može otresti 3 igrača svaki put i stvoriti višak, ali jasna je bila namjera protivnika da se pjanić istisne pozadi i da ima što manje loptu u nogama, a da se Cimirot i Šarić puste. Ova dvojica su pogubljeni sami od sebe i naravno da se gubi na kombinatorici. Pjanić se mogao vraćati po loptu ili eventualno u nekoj kontri kod oduzete lopte da ima prostor da nešto uradi (što je bilo kod prvog gola kad je dao loptu Džeki). Pored ove dvojice si imao nesigurne štopere i bekove koji nisu smjeli ni dati rizičniji pas prema pjaniću kada je neko kraj njega. Uz to dobiješ ovo što imaš, a to je da te prosječna ekipa prekuca u veznom redu.
U Juveu ne smiješ zatvoriti samo Pjanića jer onda imaš još 5 igrača koji mogu okrenuti stranu, iznijeti loptu, izbaciti igrača, odigrati dupli pas i rasteretiti igru.
Mislim da u trenutnoj postavi nismo fer prema Pjaniću i njegovom doprinosu igri pogotovo kad nam je tim takav da ti trebaju dva igrača da čuvaju Džeku, dva da čuvaju pjanića, po jedan za duljevića i višću (koji i nije smio puno naprijed zbog pomaganja bešiću), a ostale možeš pustiti jer će sami pogriješiti.
Realno, Pjanić nije dribler kao iniesta da može otresti 3 igrača svaki put i stvoriti višak, ali jasna je bila namjera protivnika da se pjanić istisne pozadi i da ima što manje loptu u nogama, a da se Cimirot i Šarić puste. Ova dvojica su pogubljeni sami od sebe i naravno da se gubi na kombinatorici. Pjanić se mogao vraćati po loptu ili eventualno u nekoj kontri kod oduzete lopte da ima prostor da nešto uradi (što je bilo kod prvog gola kad je dao loptu Džeki). Pored ove dvojice si imao nesigurne štopere i bekove koji nisu smjeli ni dati rizičniji pas prema pjaniću kada je neko kraj njega. Uz to dobiješ ovo što imaš, a to je da te prosječna ekipa prekuca u veznom redu.
U Juveu ne smiješ zatvoriti samo Pjanića jer onda imaš još 5 igrača koji mogu okrenuti stranu, iznijeti loptu, izbaciti igrača, odigrati dupli pas i rasteretiti igru.
Mislim da u trenutnoj postavi nismo fer prema Pjaniću i njegovom doprinosu igri pogotovo kad nam je tim takav da ti trebaju dva igrača da čuvaju Džeku, dva da čuvaju pjanića, po jedan za duljevića i višću (koji i nije smio puno naprijed zbog pomaganja bešiću), a ostale možeš pustiti jer će sami pogriješiti.
- Romanista 101%
#26058 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja sam ocekivao od Pjanica da nasljedi Misimovica i bude i bolji od njega. Ali do sada to nije dokazao. Iz godine u godinu sve je losiji.
Misimovic 84 utakmice, 25 golova
Pjanic 80 utakmica, 12 golova
-
veliki_ah
#26059 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A koliko smo tek Misimovića pljuvali i tjerali dok je igraoRomanista 101% wrote:Ja sam ocekivao od Pjanica da nasljedi Misimovica i bude i bolji od njega. Ali do sada to nije dokazao. Iz godine u godinu sve je losiji.
- Idemedosumom
#26060 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nismo ga tjerali dok je igrao, već kad' je počeo šetati 
- Muhamed Đakmić
#26061 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pjanic je igrac svjetske klase, valjda je to svima jasno. Spada u ovom trenutku sigurno u deset najboljih na svojoj poziciji na svijetu, mozda i vise. Ja bih volio da neko nabroji deset boljih, ako misli da nije tako.
Treba kritiku razdvojiti od pljuvanja, ovo tjeranje njega je suludo i bespotrebno, treba pronaci rjesenje tako da on rukovodi utakmicama, a ne tjerati ga kad se ne pokaze.
Treba kritiku razdvojiti od pljuvanja, ovo tjeranje njega je suludo i bespotrebno, treba pronaci rjesenje tako da on rukovodi utakmicama, a ne tjerati ga kad se ne pokaze.
- drug_profi
#26062 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Upravo. Ne treba pljuvati jer mi smo definitivno lošiji bez njega, ali treba shvatiti zašto ne može da bude na nivou Juventusa i kako to prevazići.
-
north
#26063 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mislim da su dati golovi manje relevantni, jer Pjanić je povučeniji u formaciji....ono što je zabrinjavajuće je jako malo asistencija, i što bi hrvati rekli predasistencijaRomanista 101% wrote:Ja sam ocekivao od Pjanica da nasljedi Misimovica i bude i bolji od njega. Ali do sada to nije dokazao. Iz godine u godinu sve je losiji.
Znači, manje-više golovi, više je što nema pravih lopti od njega kroz sredinu ili duge lope na krila iz čega bi se onda rodila neka dobra šansa i eventualno gol pa da se može reći bravo Miraleme
-
SSemir
#26064 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja idalje od ovih sto tvrde da pjanic ne zeli da igra u reprezentaciji najbolje sto zna, cekam odgovor zbog cega onda pjanic dolazi na svako okupljanje reprezentacije. Strani placenik koji zeli da minira dobru igru reprezentacije?
- Dino Djurbuzovic
#26065 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pjanic igra apsolutno identicno i u Juventusu i u reprezentaciji.
- Grean
#26066 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Istog sam misljenja.Dino Djurbuzovic wrote:Pjanic igra apsolutno identicno i u Juventusu i u reprezentaciji.
Uvijek se pitam kakva to cuda vide u Juventusu koja se ocekuju u reprezentaciji.
U prosloj sezoni 17/18 statistika 5 golova i 11 asistencija u 31 utakmici u Serie A.
- Logovan
#26067 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Debili iz Juventusa ne znaju šta rade.Grean wrote:Istog sam misljenja.Dino Djurbuzovic wrote:Pjanic igra apsolutno identicno i u Juventusu i u reprezentaciji.
Uvijek se pitam kakva to cuda vide u Juventusu koja se ocekuju u reprezentaciji.
U prosloj sezoni 17/18 statistika 5 golova i 11 asistencija u 31 utakmici u Serie A.
- Grean
#26068 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A ko kaze da je taraba? Kaze covjek da igra isto u Juventusu i reprezentaciji.lesko wrote:Ma jataraba Pjanic i u Juvetu....izvinite stručnjaci ali nesto ne vidim da vas se negdje spominje u stručnom štabu Juveta ili nekog drugog kluba koji daju haman 100 miliona za njega
Sa 5 golova i 11 asistencija nisi taraba sto je u prosjeku gol ili asistencija svaku drugu utakmicu. Vjerujem da i u reprezentaciji ima makar pribliznu statistiku. Spektakularan nije a dobar jeste.
- Dino Djurbuzovic
#26069 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kakva taraba bolan ne bio?lesko wrote:Ma jataraba Pjanic i u Juvetu....izvinite stručnjaci ali nesto ne vidim da vas se negdje spominje u stručnom štabu Juveta ili nekog drugog kluba koji daju haman 100 miliona za njega
- AmiĐa_Idriz
#26070 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pjanićev potišteni učinak na terenu u dresu Juventusa je nešto sasvim normalno kada upadneš u Alegrijeve taktički genijalne, ali na oko užasne taktičke zamisli. Kod Alegrija se nijedan igrač ne izdvaja, ne iskače. Isto ovo što mi pričamo za Pjanića se priča za Dybalu, Higuaina do skoro pa evo stidljivo i o Kristini.
Još na ovo kada se doda njegova uloga na terenu koja je znatno povučenija, i više nekako smirujuća onda dobiješ rezultat ovih kritika.
Pjanić je jako važan i cijenjen kotač Juventusa što u prilog ide podatak oko plate koji je Leško naveo. Mislim da Max kada se posvađa s ženom zove Pjanketa da i tu smiri situaciju na terenu
Još na ovo kada se doda njegova uloga na terenu koja je znatno povučenija, i više nekako smirujuća onda dobiješ rezultat ovih kritika.
Pjanić je jako važan i cijenjen kotač Juventusa što u prilog ide podatak oko plate koji je Leško naveo. Mislim da Max kada se posvađa s ženom zove Pjanketa da i tu smiri situaciju na terenu
- dulekrele
#26071 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
samo sto se u Juventusu Pjanic vidi da igra dok u reprezentaciji ne.Dino Djurbuzovic wrote:Pjanic igra apsolutno identicno i u Juventusu i u reprezentaciji.
- pepeljara
#26072 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
kad ima onakvu ekipu pored sebe, naravno da njegova igra dodje do izrazajadulekrele wrote:samo sto se u Juventusu Pjanic vidi da igra dok u reprezentaciji ne.Dino Djurbuzovic wrote:Pjanic igra apsolutno identicno i u Juventusu i u reprezentaciji.
-
Mustang1
#26073 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Opet Pjanic
Nocas ce zabiti iz slobodnjaka pa ce opet biti nas najbolji igrac ikada, i tako do sljedece tekme pa opet isto. Kako vam ne dosadi? 
- drug_profi
#26074 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja rekoh negde jranije. Vidi se dobro kad fali. Znači da nešto radi, jbg. E sad, šta su naša očekivanja?
- Romanista 101%
#26075 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja bi za pocetak bio zadovoljan kad bi Pjanic poceo da izvodi malo bolje kornere. Da lopta ne zavrsi svaki put na glavu protivnickom igracu.