FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmirBaa

#26026 Re: FC Barcelona

Post by AmirBaa »

Nek oni pumpaju napad, a u zadnjem redu levat do levata :-) :-) :-)
tzipiripi

#26027 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

K'o da ih je neko iz kreveta direkt na teren istjerao. I to poslije žeščeg derneka. Tuto kompleto. Ne zna se ko je gori. Haman glava u El Clasicu. Nadam se.
Kaka dobar i veliko pojačanje Milana.
LSD

#26028 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ja tegobe od tekme :shock: :shock: smoriše i sebe i Milan i gledaoce ....pa yebote, prođe citava tekma a niko da krene ljudski u prodor prema golu (jedino Messi nešto pokušavao i zabijao se u zadnju liniju)....stvarno, tamo treba poceti odbijati od plate za ovo vucaranje po terenu.
veljaca

#26029 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Dosli i osvojili bod ......

Alves me nervira itekako ....

Neymar jedini opuca iz daleka .....

Mascerano poklonio gol Milanu ....
HB_BHF

#26030 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Ma Messi ko da ne želi trčati više ili ići u duele. Malo pred kraj se je aktivirao. A Bog me ubio ako Pedro i Alexis znaju šta rade u ovoj Barceloni. Pravo "I have no idea what I'm doing" style :D.

Za mene Man of the match je Busquets.
LSD

#26031 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

veljaca wrote:Dosli i osvojili bod ......

Mascherano je zavala na stoperu, frajer je preloš za te pozicije....evo i veceras je poklonio gol Milanu...Alves odavno je samo sjenka Alvesa od prije 4 godine....ne znam na koju foru on igra i kako se šlepa i dalje u ovoj trenutnoj Barci :shock:
Iniesta van forme :-? ....Alexis i Pedro duhovi na terenu....onaj isfrustirani Fabregas barem nešto pokušava i grize, jbg odmah je i dobio žuti.
ioannes

#26032 Re: FC Barcelona

Post by ioannes »

nisam razocaran ovom predstavom veceras....Barcelona je veceras pogotov u drugom plouv. bila dobra....
fali opet na realizaciji...imali su par dobri sansi
ovu bi utakmicu prosle god. izgubili
HB_BHF

#26033 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

LSD wrote:
veljaca wrote:Dosli i osvojili bod ......

Mascherano je zavala na stoperu, frajer je preloš za te pozicije....evo i veceras je poklonio gol Milanu...Alves odavno je samo sjenka Alvesa od prije 4 godine....ne znam na koju foru on igra i kako se šlepa i dalje u ovoj trenutnoj Barci :shock:
Iniesta van forme :-? ....Alexis i Pedro duhovi na terenu....onaj isfrustirani Fabregas barem nešto pokušava i grize, jbg odmah je i dobio žuti.
Nije Mascherano toliko loš koliko je Barcina igra u odbrani. Ne znam ti kakav defanzivac da je na njegovom mjestu, teško bi mu bilo. Ok je biti ofanzivan, ali brate onoliko stajati na centru mi je nezamislivo. A realno, nit Pique niti Masche mogu kreirati neku šansu. Ne razumijem koja je onda poenta onako visoke defanzivne linije, a uz to protivnik jedva čeka da se tako postave da im puknu kontru :?
kisni indijanac

#26034 Re: FC Barcelona

Post by kisni indijanac »

ima nas razmaženih na temi, barca taman koliko treba pred el clasico, iniesta odličan osim par grešaka, da, busquets najbolji....bilo je dovoljno zicera da se riješi tekma, neymar za sada neuvjerljiv, više igra u rikverc....tek protiv reala prvi pravi ispit, šta mogu šta ne mogu, što se tiće messija, bitno je da se vratio i golom i asistencijom koju adriano nije realizovao..više od zicera i dalje mislim da je bartra bolje rješenje od mascherana....
kisni indijanac

#26035 Re: FC Barcelona

alvesovi centaršutevi su na nivou avdije vršajevića, mislim nemam ništa protiv našeg avdije, ali mislim da me kontate......
ioannes

#26036 Re: FC Barcelona

Post by ioannes »

rijetko ima tehnicki boljeg "obrambenog" igraca od Alvesa
tehnicki cisto primiti dugu loptu,kombinirati....rijetko ko moze bolje
dobro ubacaja nisam dugo vremena od njega vidio...kao sto je kisni vec rekao
zadovoljan je tom ulogom i ne radi nista vise.
prije je bio puno opasniji za gol
p206

#26037 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Sex Fabregas mora igrati u prvih 11, Sanchez na klupu.
Sviđa mi se što trener ima muda da Messija stavi na desnu stranu.Igrati lažnu devetku protiv bunkera nema smisla više.
Vidjelo se da su se malo čuvali za subotu.
LSD

#26038 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

kisni indijanac wrote:alvesovi centaršutevi su na nivou avdije vršajevića, mislim nemam ništa protiv našeg avdije, ali mislim da me kontate......
Baš tako nekako....vec duže vrijeme mu je centaršut grozan....kakav je to nekad mocan bek bio, razbijao po desnoj strani.... a gledaj trenutno koliko je ofalio :-?

A Bartra je bolji stoper od Mascherana sigurno.....Mascherano je odlican DM, to je njegova prava pozicija, stoper nikako.
Fali Barci i Alba, to jest akcije po lijevoj strani.....a najviše fali pravi stoper kao Puyol nekad.
HB_BHF

#26039 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

LSD wrote:
kisni indijanac wrote:alvesovi centaršutevi su na nivou avdije vršajevića, mislim nemam ništa protiv našeg avdije, ali mislim da me kontate......
Baš tako nekako....vec duže vrijeme mu je centaršut grozan....kakav je to nekad mocan bek bio, razbijao po desnoj strani.... a gledaj trenutno koliko je ofalio :-?

A Bartra je bolji stoper od Mascherana sigurno.....Mascherano je odlican DM, to je njegova prava pozicija, stoper nikako.
Fali Barci i Alba, to jest akcije po lijevoj strani.....a najviše fali pravi stoper kao Puyol nekad.
I Xavi :(. "No Xavi, no party". I prije su se igrali uvijek bunkeri i kontranapadi protiv Barce, ali Xavi je znao dati pravu loptu u pravo vrijeme. Sada je počeo češće griješiti, što je jako nekarakteristično za njega. Pravo mi čudno bude nekako kad pogriješi dodavanje. Ali nadati se da će doći opet u pravu formu. Ipak je to Xavi :D
LSD

#26040 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

treba se Barca poceti polako navikavati na "život bez Xavija"....jasno je da pada igracki (godine + ozljede), da ne može trcati kao nekad, krasti lopti i dijeliti pasove....teško ce Barca naci pravog nasljednika....evo veceras je laserski precizno izbacio Alexisa samog pred golmana Milana, ali čileanac amaterski pošao plasirati i naravno obrukao se :lol:
tzipiripi

#26041 Re: FC Barcelona

Post by tzipiripi »

Busquets ima običaj da melja loptu, ničim izazvan, na negdje oko 30-35 metara od svog gola. Sinoć ih to umalo koštalo kad je jednu izgubio. Sreaća pa Muntari, čini mi se, ne znade.
lua

#26042 Re: FC Barcelona

Post by lua »

Utakmica je bila dobra. Što bi Zubi rekao, Milan je Milan, pa makar i grohnuli u Seriji A, ipak su jebiga svjetska klasa. A uvijek nam je San Siro bio plodno tlo za ofiražu. Što se tiče odbrane, u 2-3 utakmice smo ove sezone igrali čuveni Barcin presing, onda opet statika. Nema tu šta štoper raditi, kad ni ostali igrači ne igraju više odbranu. Daj Realu u subotu 2-3 pasa i naći će se u našem 16-ercu bez ikakvih problema. Fali uglavnom konzistentnost u odbrani.. Jebeš ti dovođenje štopera, možemo poredati i Hummelsa, i Thiaga Silvu i Luiza i ne znam koga već, al' nije samo štoper odbrana. Odbrana počinje ondje gdje izgubiš loptu i gdje po svaku cijenu ideš na to da je vratiš. To nama fali. I fali nam, realno, nešto osim Messija u napadu što iole ima kvalitet. Ni Alexis ni Pedro ne mogu meda, a Fabregas ne smije i ne može igrat' napad. Uglavnom, dobar je i bod.
kisni indijanac

#26043 Re: FC Barcelona

čini se da ni neymar ne može meda, volio bi da me demantuje već u subotu u el clasicu......
veljaca

#26044 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Meni se Neymar izmedju ostaloga svidja sto se ne libi opucati po golu ....

A golovi ce doci .....
ioannes

#26045 Re: FC Barcelona

Post by ioannes »

kisni indijanac wrote:čini se da ni neymar ne može meda, volio bi da me demantuje već u subotu u el clasicu......
nije jos nasao svoju pravu ulogu u ovoj momcadi Barce
ali sve vise napreduje....vazna stvar je da on vuce uvijek dva protivnicka igraca na sebe
i time otvara prostor drugim igracima
vidilo je se sinoc cim dobije loptu na boku,stiskaju ga dva protivnicka igraca....
na drugom boku kad Alves dobije loptu,ima osjetljivo vise mjesta nego Neymar

u Santosu je dosta bio sklon cirkusu,pa sam dosta bio skeptican sto se njega tice....
ali je inteligentan....ima znanje da se uklopi u jednu europsku momcad
kisni indijanac

#26046 Re: FC Barcelona

i ova tema pomalo hendikepirana, 505scrtom, skenderija, Entropio ? javite se :-D
ascari

#26047 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Poslije Xavija... Scholes i to u tiki-taka verziji :D

Image
Zmijuga loma

#26048 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

Pa sve im jebem, jel moguće da opet Mallenco sudi Clasico. :lol: Perez se očito pretplatio na ovu grotesku. :D
ascari

#26049 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Ne znam sto svi kritikuju zadnju liniju... :roll:

Image
HB_BHF

#26050 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Haha al ovi iz Skysporta često znaju napraviti ovakve greške :D.

Btw čitam da je Pique povrijeđen i da je upitan za el clasico. Nije li to divno...
Post Reply