I jos dvoje pozitivno, firme Man Humel i Koteks.manuchao91 wrote: ↑28/05/2020 12:09 ovo dvoje na benzioskoj pumpi u Tesnju sto je pozitivno jutros ne ulazi u cifru ovih 19 iz Tesnja.
Ovo su novi slucajevi ,.Moj otac sipao gorivo na toj pumpi prije 2 dana zadrzo se par minuta pa se sad tripuje
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- denimb
#26026 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- GAU8
#26027 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Meni samo smeta omalovazavanje i ruganje epidemiolozima i ostalim iskusnim i strucnim ljudima koji odgovaraju za nase guzice.laik1981 wrote: ↑28/05/2020 12:54Pa kazem ako.. Zivi kako zelis.. Restrikcije su ukinute.. Ko god misli da je to lose za njega ima opciju da ih sam sebi uvede i zivi na taj nacin.. Nebitno ti, ja, peti, deseti..GAU8 wrote: ↑28/05/2020 12:50Ti ako mislis da ja mislim da su mi potrebne restrikcije i brojanje zarazenih, pogresno mislis.laik1981 wrote: ↑28/05/2020 12:46
Sta ti kontriram? Ako te strah izoluj se niko ti ne brani.. Jesam li ti ikad rekao nemoj nositi masku, nemoj biti u izolaciji, nemoj prebrojavati svakog pozitivnog, itd.? Nisam.. Pridrzavao sam se svih mjera dok su bile naredjene. Pridrzavam se i sada gdje su naredjene i gdje mislim da su potrebne iako nisu naredjene.. 99% mjera je ukinuto i zivim u skladu tim.. Ti ako mislis da su ti potrebne restrikcije i brojanje zarazenih slobodno zivi u skladu s tim..
Bilo koji idiot nakon 2-3 sata konzumiranja interneta sebi nadje za shodno da ih proziva budalama....
- JohnnyS
#26028 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
S obzirom koliko je to posjećeno u nas, može komotno biti zatvoreno s koronom ili bez nje
- Dozer
- geralt
#26030 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Za gripu imas vakcinu.Dozer wrote: ↑28/05/2020 14:22 Da se malo podsjetimo, nismo odavno... https://www.worldometers.info/
Za AIDS imas kondom.
Za malariju imas lijek (vise njih).
Za saobracajne nesrece imas pojas i airbag.
Za cigare, alkohol i drogu imas izbor da ih ne konzumiras.
Za koronu imas...???
- Dozer
#26031 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Masku.
Jesi primijetio nesto? I pored te vakcine za gripu, svake godine od nje umre 290 - 650 K ljudi. Ove godine manje od 200K. Kad na ovo dodas i ove od korone, opet smo ispod maksimale za gripu, tj. i dalje smo u visegodisnjem prosjeku gripe...
Ovo se uklapa u ono sto je onaj Svabo govorio jos u startu - trecina onih sto umru od gripe svake godine imaju i korona virus. Pitanje je da li su umrli od korone ili sa koronom, a sto se ne zna jer se to nikad nije testiralo i sve se podvodilo pod gripu.
Logicno pitanje - da li je ove godine korona virus samo izdvojen iz visedecenijske sezonske gripe i onda oko njega napravljena ovolika halabuka?
Jesi primijetio nesto? I pored te vakcine za gripu, svake godine od nje umre 290 - 650 K ljudi. Ove godine manje od 200K. Kad na ovo dodas i ove od korone, opet smo ispod maksimale za gripu, tj. i dalje smo u visegodisnjem prosjeku gripe...
Ovo se uklapa u ono sto je onaj Svabo govorio jos u startu - trecina onih sto umru od gripe svake godine imaju i korona virus. Pitanje je da li su umrli od korone ili sa koronom, a sto se ne zna jer se to nikad nije testiralo i sve se podvodilo pod gripu.
Logicno pitanje - da li je ove godine korona virus samo izdvojen iz visedecenijske sezonske gripe i onda oko njega napravljena ovolika halabuka?
Last edited by Dozer on 28/05/2020 14:42, edited 3 times in total.
- geralt
- GAU8
- Dozer
#26034 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kraj maja. Sezona gripe ended, jer se racuna od oktobra do aprila.
- GAU8
-
laik1981
#26036 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svi smo se rugali nekim epidemiolozima i nekim strucnim ljudima.. Birali smo kojima cemo se rugati.. Ja sam se rugao onima koji su opravdavali policijski sat, onima koji su zabranili da rade prodavnice obuce, a pustili da radi peni, obi i slicni, onima koji su bukvalno svaki dan govorili da je narednih 14 dana kljucno i onima koji su na sedmicnom nivou proturjecili vlastitim tvrdnjama.. Slagala nas WHO deset puta, ali zato jedanaesti put govori istinu.. Bas im eto treba vjerovati sta god kazu, a one epidemiologe i ljude iz struke koji im se suprostave odmah staviti na stub srama.. I bas oni odgovaraju za nase guzice, kako da ne.. Mi smo njima samo brojevi u statistikama..GAU8 wrote: ↑28/05/2020 13:16Meni samo smeta omalovazavanje i ruganje epidemiolozima i ostalim iskusnim i strucnim ljudima koji odgovaraju za nase guzice.
Bilo koji idiot nakon 2-3 sata konzumiranja interneta sebi nadje za shodno da ih proziva budalama....
Last edited by laik1981 on 28/05/2020 15:36, edited 1 time in total.
- Dozer
#26037 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nemam pojma, ali s obzirom na vrijeme, temperature i kisu, vjerovatno je i sezona gripe ove godine produzena.
- GAU8
#26038 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mi se prije svega trebamo rugati sebi samim.laik1981 wrote: ↑28/05/2020 15:35Svi smo se rugali nekim epidemiolozima i nekim strucnim ljudima.. Birali smo kojima cemo se rugati.. Ja sam se rugao onima koji su opravdavali policijski sat, onima koji su zabranili da rade prodavnice obuce, a pustili da radi peni, obi i slicni, onima koji su bukvalno svaki dan govorili da je narednih 14 dana kljucno i onima koji su na sedmicnom nivou proturjecili vlastitim tvrdnjama.. Slagala nas WHO deset puta, ali zato jedanaesti put govori istinu.. Bas im eto treba vjerovati sta god kazu, a one epidemiologe i ljude iz struke koji im se suprostave odmah staviti na stub srama.. I bas oni odgovaraju za nase guzice, kako da ne.. Mi smo njima samo brojevi u statistikama..
-
laik1981
#26039 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa i rugamo se sami sebi vec 30 godina..
- jeza u ledja
#26040 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koliko ljudi u EU ili Americi umre godisnje od gripe? Haj nadji taj broj i usporedi sa ovim od Corone.Dozer wrote: ↑28/05/2020 14:33 Masku.
Eh, onda se potrudi pronaci kako se utvrdjuje brojka godisnjeg broja umrlih od gripe. Za koji procenat od njih je utvrdjeno tacno da su umrli od nje?
Nejasnoce u vezi uzroka smrti od Corone (ili drugih bolesti) i tacan broj umrlih su mala maca u odnosu na godisnje procjene umrlih od gripe.
Eh, jos za slag na tortu, nadji broj ukupno umrlih u zemljama/drzavama najvise pogodjenim Coronom u mjesecima martu i aprilu i onda usporedi sa istim brojevima za prethodne godine.
Kad nadjes sve ovo onda mozda prestanes postavljati ovu glupost.
- index_box
#26041 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jeste dosadni više s gripom, manite se ćorava posla.
4/5 umrlih imalo preko 70 godina i više od pola iz staračkih domova... Hladno su pustili virus da ih potamani.
Another area which has sparked outrage is deaths in elderly care homes. More than 4,000 people have died in Sweden after testing positive for the coronavirus, more than four-fifths of whom were aged over 70. Of those, more than half lived in elderly care homes according to the National Board of Health and Welfare in early May.
"Nobody can say anything other than that it is a society-wide failure that the infection entered the homes of the elderly and that we had in fact not equipped elderly care to cope with this situation, given of course that no one has really been able to figure out how to prevent this from ever happening," said Hallengren.

https://www.thelocal.se/20200527/corona ... a-lockdown
I u Italiji, Španiji i Francuskoj su isto uradili, ali su se predstavili kao spasitelji, navodno su ih pokušavali spasiti..
4/5 umrlih imalo preko 70 godina i više od pola iz staračkih domova... Hladno su pustili virus da ih potamani.
Another area which has sparked outrage is deaths in elderly care homes. More than 4,000 people have died in Sweden after testing positive for the coronavirus, more than four-fifths of whom were aged over 70. Of those, more than half lived in elderly care homes according to the National Board of Health and Welfare in early May.
"Nobody can say anything other than that it is a society-wide failure that the infection entered the homes of the elderly and that we had in fact not equipped elderly care to cope with this situation, given of course that no one has really been able to figure out how to prevent this from ever happening," said Hallengren.

https://www.thelocal.se/20200527/corona ... a-lockdown
I u Italiji, Španiji i Francuskoj su isto uradili, ali su se predstavili kao spasitelji, navodno su ih pokušavali spasiti..
-
laik1981
#26042 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Evo ti Italija u tri sezone.. Govore o tri zimske sezonejeza u ledja wrote: ↑28/05/2020 16:31Koliko ljudi u EU ili Americi umre godisnje od gripe? Haj nadji taj broj i usporedi sa ovim od Corone.Dozer wrote: ↑28/05/2020 14:33 Masku.
Logicno pitanje - da li je ove godine korona virus samo izdvojen iz visedecenijske sezonske gripe i onda oko njega napravljena ovolika halabuka?![]()
Eh, onda se potrudi pronaci kako se utvrdjuje brojka godisnjeg broja umrlih od gripe. Za koji procenat od njih je utvrdjeno tacno da su umrli od nje?
Nejasnoce u vezi uzroka smrti od Corone (ili drugih bolesti) i tacan broj umrlih su mala maca u odnosu na godisnje procjene umrlih od gripe.
Eh, jos za slag na tortu, nadji broj ukupno umrlih u zemljama/drzavama najvise pogodjenim Coronom u mjesecima martu i aprilu i onda usporedi sa istim brojevima za prethodne godine.
In the winter seasons from 2013/14 to 2016/17, an estimated average of 5,290,000 ILI cases occurred in Italy, corresponding to an incidence of 9%.
More than 68,000 deaths attributable to flu epidemics were estimated in the study period.
Italy showed a higher influenza attributable excess mortality compared to other European countries. especially in the elderly.
https://www.ijidonline.com/article/S120 ... 5/fulltext
A u zadnje vrijeme se u sredstvima informisanja i pocelo izbjegavati navoditi da su umrli zbog virusa, vec da su umrli a da su prije toga bili pozitivni na virus..
A i u USA je sezona 2011-2012 bila najblaza sa 12000 smrtnih slucajeva, a sezona 17-18 najteza sa 61000.. I to sve sa postojecom vakcinom.. Vidimo da su oscilacije ogromne od sezone do sezone..
https://www.cdc.gov/flu/about/burden/in ... deaths.htm
- jeza u ledja
#26043 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jebiga izbrisa mi se post.laik1981 wrote: ↑28/05/2020 17:48Evo ti Italija u tri sezone.. Govore o tri zimske sezonejeza u ledja wrote: ↑28/05/2020 16:31Koliko ljudi u EU ili Americi umre godisnje od gripe? Haj nadji taj broj i usporedi sa ovim od Corone.Dozer wrote: ↑28/05/2020 14:33 Masku.
Logicno pitanje - da li je ove godine korona virus samo izdvojen iz visedecenijske sezonske gripe i onda oko njega napravljena ovolika halabuka?![]()
In the winter seasons from 2013/14 to 2016/17, an estimated average of 5,290,000 ILI cases occurred in Italy, corresponding to an incidence of 9%.
More than 68,000 deaths attributable to flu epidemics were estimated in the study period.
Italy showed a higher influenza attributable excess mortality compared to other European countries. especially in the elderly.
A u zadnje vrijeme se u sredstvima informisanja i pocelo izbjegavati navoditi da su umrli zbog virusa, vec da su umrli a da su prije toga bili pozitivni na virus..
A i u USA je sezona 2011-2012 bila najblaza sa 12000 smrtnih slucajeva, a sezona 17-18 najteza sa 61000.. I to sve sa postojecom vakcinom.. Vidimo da su oscilacije ogromne od sezone do sezone..
Ukratko:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4910444/In Europe, seasonal influenza causes between 4 and 50 million symptomatic cases each year and the death toll associated with influenza is estimated at between 15,000 and 70,000 every influenza season, in terms of excess deaths
A broj od COVID smrti u Americi je vec uveliko presako 100k, znaci mnogo vise nego taj maksimum of 61k.
Mozes i u tom clanku o Italiji procitat fraze tipa "influenza associated deaths" ili "excess mortality". Kad se zadubis malo u pricu o gripi, vidis da su sve brojke koje mozes naci debele procjene, ne direktno odredjeni uzroci smrti. Cak sta vise, te procjene u vezi gripe su notorno dubiozne.
Postavljao sam clanke i ranije o tome. U sustini stvaran broj umrlih od gripe je drasticno manji od ovih procjena. Kad kazem stvaran, mislim direktan, gdje se zna da je gripa dijagnozirana i bila glavni uzrok smrti.
Ukratko, cifre su manje, a i one same su procjene kojima bi se i ovo trpanje svega i svacega pod COVID moglo postidjeti.
- Lincoln-Burrows
#26044 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo znam jednu zaraženu osobu, medicinska sestra dvije kuće niz ulicu,
nije više zaražena, ozdravila je, prva osoba koju znam da je to prebolila.
nije više zaražena, ozdravila je, prva osoba koju znam da je to prebolila.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#26045 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I ja znam jednu zensku osobu koja je ozdravila, u stvari, ne znam da li je to ispravno reci, posto nije imala nikakve simptome. 
- index_box
#26046 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja i dalje ne poznajem nikoga ko je pozitivno testiran na ovaj virus, al znam nekoliko koji tvrde da su bili pozitivni, imali simptome i to. 
-
Benjo34
#26047 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja poznajem nažalost, nekooliko pozitivnih, koji se trenutno liječe
-
laik1981
#26048 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A kod korone su sve smrti uzrokovane virusom? Jesu malo sutra.. Ako je neko pozitivan i umre uzrok smrti mogu biti i ostali uzroci.. Pozitivan i drmne ga srce i korona uzrok? Kako da ne.. Zato su i poceli forsirati to "umro, a da je prije toga bio pozitivno testiran" ili "cija se smrt dovodi u vezu infekcijom sa covid 19".. Na pocetku je iskljucivo bilo "razlog smrti korona virus", pa su valjda skontali da malo pretjeruju..jeza u ledja wrote: ↑28/05/2020 18:24Jebiga izbrisa mi se post.laik1981 wrote: ↑28/05/2020 17:48Evo ti Italija u tri sezone.. Govore o tri zimske sezonejeza u ledja wrote: ↑28/05/2020 16:31
Koliko ljudi u EU ili Americi umre godisnje od gripe? Haj nadji taj broj i usporedi sa ovim od Corone.![]()
Ukratko:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4910444/In Europe, seasonal influenza causes between 4 and 50 million symptomatic cases each year and the death toll associated with influenza is estimated at between 15,000 and 70,000 every influenza season, in terms of excess deaths
A broj od COVID smrti u Americi je vec uveliko presako 100k, znaci mnogo vise nego taj maksimum of 61k.
Mozes i u tom clanku o Italiji procitat fraze tipa "influenza associated deaths" ili "excess mortality". Kad se zadubis malo u pricu o gripi, vidis da su sve brojke koje mozes naci debele procjene, ne direktno odredjeni uzroci smrti. Cak sta vise, te procjene u vezi gripe su notorno dubiozne.
Postavljao sam clanke i ranije o tome. U sustini stvaran broj umrlih od gripe je drasticno manji od ovih procjena. Kad kazem stvaran, mislim direktan, gdje se zna da je gripa dijagnozirana i bila glavni uzrok smrti.
Ukratko, cifre su manje, a i one same su procjene kojima bi se i ovo trpanje svega i svacega pod COVID moglo postidjeti.
- Dozer
#26049 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ono sto ti nikako ne mozes da dokucis, a najtragicnije je sto i sam to uporno ponavljas ali ne uvidjas da upravo to govoris, jeste bas ta cinjenica - niko ziv ne zna koliko ljudi zaista godisnje umre od gripe bilo gdje, a jos manje se zna da li su zaista umrli bas od virusa gripe (bilo kojeg) ili od necega desetog, jer oko 70% njih je pored virusa gripe imalo i jos neki virus, i jos neku hronicnu bolest, itd..jeza u ledja wrote: ↑28/05/2020 16:31 Koliko ljudi u EU ili Americi umre godisnje od gripe? Haj nadji taj broj i usporedi sa ovim od Corone.![]()
Svi ti ober pametni centri i institucije (WHO, CDC, itd.) zapravno nikada ne kazu tacne cifre, nego im je sve "procjena". Sama ova cinjenica govori sasvim dovoljno. Naprosto ne znaju, nego nagadjaju (plliz, samo mi nemoj reci da je njihova procjena 100% tacna i validna...).
Identicna je stvar i sad s ovim virusom - oni tvrde da su ljudi urmli bas od njega samo na osnovu potvrde prisustva virusa kod tih ljudi, medjutim ne znaju da li su ljudi zaista umrli od virusa ili s virusom. I ovo je neosporiva cinjenica.
-
freelancerBIH
#26050 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Lijepe vijesti, a nece se cuti puno preko mainstreama, ozdravljeni od covida-19 su vjerovatno dozivotno imuni na virus:
https://www.sciencemag.org/news/2020/05 ... m-immunity
Isto tako izgleda da dobar dio populacije vec ima neku vrstu imuniteta na ovo govno jer smo konstantno u dodiru sa ovim sezonakim korona virusima koji uzrokuju klasicnu prehladu.
https://www.sciencemag.org/news/2020/05 ... m-immunity
Isto tako izgleda da dobar dio populacije vec ima neku vrstu imuniteta na ovo govno jer smo konstantno u dodiru sa ovim sezonakim korona virusima koji uzrokuju klasicnu prehladu.