Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

dulekrele

#26001 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dulekrele »

sehohari wrote: 05/02/2025 14:14 Vi ne razumijete šta je Prpa htio da kaže, nije to bilo ništa a priori protiv USAID-a

Poenta priče je da ciljano promoviranje prisustva strane pomoći ovdje dovelo stanovništva, a i elitu u stanje degenerika koji na bukvalno sve čekaju strance, "d nek uradi nešt", umjesto da nešto naprave sami.

To čak ni nema direktno veze sa politikom.
De hljeba ti objasni nam ti. Valjda ti je jasno da ova drzava funkcionise kako treba onda nam ne bi USAID ni trebao. Zadržali bi se par godina poslije rata i otisli bi. Jedino ko nas je doveo do stanja degenerika je sda, hdz i njihovi partneri iz manjeg entiteta.
JovicSA

#26002 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 05/02/2025 14:16
sehohari wrote: 05/02/2025 14:14 Vi ne razumijete šta je Prpa htio da kaže, nije to bilo ništa a priori protiv USAID-a

Poenta priče je da ciljano promoviranje prisustva strane pomoći ovdje dovelo stanovništva, a i elitu u stanje degenerika koji na bukvalno sve čekaju strance, "d nek uradi nešt", umjesto da nešto naprave sami.

To čak ni nema direktno veze sa politikom.
hvala na mudrim rijecima iz dijaspore :thumbup:
hehehe bravo :lol:
sumirprimus

#26003 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Domaci maga kadirovci zele.povratak novalica baketa i seke. Zato hejt prema usaid. Misle da su ameri krivi sto ih dobar dio njihovog naroda ne moze ocima smislit. jebte kontas izgube izbore, odu u zatvor i rijesio ih se a oni ko teflonci sve preguraju i vrate se ko da nista nije bilo
harisl

#26004 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by harisl »

Kaze profesor iz Kanade, parafrazirano: "Ja stvarno ne kontam sta hoce, da sprijecimo krijumcarenje tih 0.2% Fentanila? Da nam unisti ekonomiju da bi mu platili vise za NATO? Kako? Kanada i Kanadjani vec ulazu daleko vise u SAD i njihove firme, nego sto SAD ulaze u Kanadu...".
Kaze bivsi predstavnik Australije u WTO: "Istina je da to sto Trump sada ne postuje ugovore koje je sam potpisao, daje mu fleksibilnost u pregovorima, mogucnost da prijeti tarifama, ali to isto znaci da se SAD-u vise ne moze vjerovati pri potpisivanju ugovora ni kada ih potpisuje sam predsjednik SAD-a, a za investitore znaci da obecanje SAD-a da ce fabrike u koje ti investitori ulazu imati dijelove i pristup trzistu vise ne znaci nista..."

https://www.aljazeera.com/program/insid ... ing-tactic

Sta reci, ovako misle i govore najveci prijatelji SAD-a...
ultima_palabra

#26005 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Osmi Socrates wrote: 05/02/2025 14:19 Tehnički govoreći, ne može ovo biti državni udar jer je Trump legalno izabran i legalni je predsjednik Amerike.

Ovo što Musk radi ne može biti državni udar jer još nije pokušao da uzme vlast od legalno izabranih predstavnika.

Da li se može pretvoriti u državni udar? Može. Ali o tom potom. Ova nestašica jaja je najčudnija pojava u istoriji Amerike. :lol:
Nije dobra rijec drzavni udar, ali je definitivno nelegalno. Taj Doge legalno ne postoji a svi se ponasaju kao da postoji.
skupljac_zeljeza

#26006 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skupljac_zeljeza »

Nekoga na hoklicu, a nekome samo još i kaput da pridrži.

Prpa.ba

#26007 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Prpa.ba »

dulekrele wrote: 05/02/2025 14:21 De hljeba ti objasni nam ti. Valjda ti je jasno da ova drzava funkcionise kako treba onda nam ne bi USAID ni trebao. Zadržali bi se par godina poslije rata i otisli bi. Jedino ko nas je doveo do stanja degenerika je sda, hdz i njihovi partneri iz manjeg entiteta.
Nije ti naumpalo da ova drzava mozda funkcionise upravo onako kako vecina gradjana zaista i zeli, i najbolje sto zna i moze?
Malisa11

#26008 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Malisa11 »

Prpa.ba wrote: 05/02/2025 15:05 Nije ti naumpalo da ova drzava mozda funkcionise upravo onako kako vecina gradjana zaista i zeli, i najbolje sto zna i moze?
Pricas o BIH ili? :D
cyprus

#26009 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

Ako priča o Bosni i Hercegovini, to je prilično tačno... Istina želje jesu malo neusklađene sa realnošću, ali level obrazovanosti/sposobnosti/mogućnosti ovdašnjeg građanstva i level funkcionisanja države su maltene podudarni...
jeza u ledja

#26010 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Altsa wrote: 05/02/2025 13:04
sinuhe wrote: 05/02/2025 12:54
Altsa wrote: 05/02/2025 12:24
Pa ona i jeste upoznata za razliku od tebe. Zena nije nista slagala.
Opet kažem o pravnoj državi se uči u školi, pročita knjiga, vode razgovori. Nikakvi milioni USAID-a nisu potrebni.
I koji će to ministar na prvu reći kako će država pasti pod uticaj Rusije.
Da nije bilo njih ne bi bilo VSTV-a, drzavnog suda, renovirali zgradu suda, kupili opremu,vrsili edukaciju zaposlenih suda, pomagali oko donosenja zakona i pravilnika. To se ne uci iz knjiga. Hoš još?
Onaj ko finansira veliki broj stvari u nekoj drzavi ima i odredeni politicki uticaj na cijelo drustvo. To su do sada imali amerikanci. Povlacenjem USAIDa to amerikanci vise nisu. Uskacu kinezi i pokrivaju sve ono sto je do sada USAID radio. To je normalno kao mogucnost. Da li ce se desiti, vrlo moguce. E pa sad to sve pomnozi sa zemljama svijeta koje vape za bilo kakvom pomoci gdje je USAID radio dobre stvari i doci ces do zakljucka kako trumpu i njegovim dupeliscima nije bitna amerika nego samo zgrtanju para na svoj konto.
Altsa wrote: 05/02/2025 14:01
Prpa.ba wrote: 05/02/2025 13:06 Jedan od uspjeha "rada" USAID-a i slicnih u BiH je i potpuno prebacivanje odgovornosti za sve sto se desava na Boga i strance. Nasa licna i kolektivna odgovornost ne postoji ni za sta.
Na kojim si ti drogama?
Mislim da ti ne kontas da oni ovo pisu prvenstveno jer ne zele uticaj Amerike u BiH. Poenta im je da je USAID organizacija sponzorisana od americke vlade i da kao takva sprovodi agendu Amerike. Oni zele nesto drugo. :wink:
detroit-mercy

#26011 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

Prpa.ba wrote: 05/02/2025 15:05
dulekrele wrote: 05/02/2025 14:21 De hljeba ti objasni nam ti. Valjda ti je jasno da ova drzava funkcionise kako treba onda nam ne bi USAID ni trebao. Zadržali bi se par godina poslije rata i otisli bi. Jedino ko nas je doveo do stanja degenerika je sda, hdz i njihovi partneri iz manjeg entiteta.
Nije ti naumpalo da ova drzava mozda funkcionise upravo onako kako vecina gradjana zaista i zeli, i najbolje sto zna i moze?
Obzirom na urusavanje svih sistema vrijednosti od stranke koja je najduze provela na vlasti (deviza ko je jamio jamio i sredi ce Asim), preko urusavanja obrazovnog sistema (ili ti davanje diploma preko noci armiji partijskih poslusnika), preko masovnog egzodusa mladih vani i drustva koje postaje sve konzervativnije i konzervativnije, moglo bi se i reci, da velikom broju i odgovara. Ali, zaba se kuha polagano. Rezultate vidimo :skoljka:.
Toffee karamela

#26012 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

Osmi Socrates wrote: 05/02/2025 14:19 Tehnički govoreći, ne može ovo biti državni udar jer je Trump legalno izabran i legalni je predsjednik Amerike.

Ovo što Musk radi ne može biti državni udar jer još nije pokušao da uzme vlast od legalno izabranih predstavnika.

Da li se može pretvoriti u državni udar? Može. Ali o tom potom. Ova nestašica jaja je najčudnija pojava u istoriji Amerike. :lol:
tehnički nije državni udar

faktički jeste. novoizabrani preCjednik sa pratnjom čudnih prijatelja prijeti zemljama saveznicama i rastura organizacije koje ih direktno štite i brinu se o dobrobiti zemlje

Inženjerija idiota Muska upravo sada skrola po ličnim podacima hiljada i hiljada uposlenika državnih službi. neka im je bog na pomoći ako nešto taje. zamisli šta se može desiti sa programima zaštite svjedoka/programima koji štite identitet policajaca koji rade undercover/špijuna u inostranstvu?zamisli da oni to sve kopiraju za svoje privatne potrebe, ta govna koja Musk zapošljava ili on sam?

USAID je formirao Kongres, odakle nekome pravo da preskoči kompletnu proceduru rasturanja neke agencije preko tog Kongresa i da to uradi svojevoljno?

gdje je podjela na izvršnu i zakonodavnu vlast?

frajer preuzeo izvršne ovlasti!

ako to nije državni udar ne znam šta jeste
Haris.ba

#26013 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

Pitao sam (mislim da je na drugoj temi), nebitno.

Sta je konkretno Usaid uradio oko Fadila?

Placao medije da pisu o respiratorima?
detroit-mercy

#26015 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

Haris.ba wrote: 05/02/2025 15:41 Pitao sam (mislim da je na drugoj temi), nebitno.

USAID kriv sto je Novalic potpisao Malinaru da firma koja se nikada nije bavila nabavkom lijekova ili medicinske opreme moze uvoziti neke krseve od respiratora koji su se pokazali samo tako :skoljka: I to sve za par sati (po uhodanoj matrici, Asim (ili neko drugi) sredio).
Udar na Bosnjoke :mrgreen:.
DaysleepeR

#26016 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

Haris.ba wrote: 05/02/2025 15:41 Pitao sam (mislim da je na drugoj temi), nebitno.

Neće niko pametan ni da se dotakne te nebuloze a kamoli da šta objašnjava.
Haris.ba

#26017 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote: 05/02/2025 15:46

Ma mora neka logika da bude. Ciljaju na nekoga. Neke medije. Mora nesta.
DaysleepeR

#26018 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

Haris.ba wrote: 05/02/2025 15:47

Otvaraju vrata ruskom svetu i njihovim fondacijama kako bi ih bošnjaci lakše prihvatili.
detroit-mercy

#26019 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

DaysleepeR wrote: 05/02/2025 15:56
Haris.ba wrote: 05/02/2025 15:47

Otvaraju vrata ruskom svetu i njihovim fondacijama kako bi ih bošnjaci lakše prihvatili.
Vidjeli kako je Kadirovu i Cecenima lijepo :mrgreen: Zar se nije ono ulema divio po Groznom i nama zelio da nam bude vako :mrgreen:
jeza u ledja

#26020 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Toffee karamela wrote: 05/02/2025 15:40

tehnički nije državni udar

faktički jeste. novoizabrani preCjednik sa pratnjom čudnih prijatelja prijeti zemljama saveznicama i rastura organizacije koje ih direktno štite i brinu se o dobrobiti zemlje

Inženjerija idiota Muska upravo sada skrola po ličnim podacima hiljada i hiljada uposlenika državnih službi. neka im je bog na pomoći ako nešto taje. zamisli šta se može desiti sa programima zaštite svjedoka/programima koji štite identitet policajaca koji rade undercover/špijuna u inostranstvu?zamisli da oni to sve kopiraju za svoje privatne potrebe, ta govna koja Musk zapošljava ili on sam?

USAID je formirao Kongres, odakle nekome pravo da preskoči kompletnu proceduru rasturanja neke agencije preko tog Kongresa i da to uradi svojevoljno?

gdje je podjela na izvršnu i zakonodavnu vlast?

frajer preuzeo izvršne ovlasti!

ako to nije državni udar ne znam šta jeste
USAID i dalje postoji. Ne moze ga Trump ukinuti ali moze fakticki napraviti nepostojecim. Tako vazi i za ostale.
Ljudi su glasali za ovo, zele ovo...ovdje se pise o tome kao kako Musk i njegovi geekovi mogu svasta. Pa mogu i ti neki vladini birokrati.

Jeste, postoje procedure, procesi, ovo ono...no neko negdje moze imati pristup svacemu. Tako vazi i za ovo.
Udjite u glavu prosjecnog Amerikanca, koji nema nikakvo povjerevenje u nista drzavno i shvaticete na cemu smo i zasto se ovo desava.

Vec decenijama ljudi manje vjeruju vladi nego privatnim korporacijama koje trguju njihovim informacijama. Sloboda izbora i to.

Ko rece nije ovo do late stage kapitalizma? Jeste, upravo je ovo rezultat kapitalizma koji pojede sve.
JovicSA

#26021 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Čak se i Putler oglasio po ovoj genocidnoj namjeri Trumpa, i njemu je Trumpova ideja i namjera previše mučna, šta onda više reći.
GandalfSivi

#26022 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Naslovnica wrote: 05/02/2025 14:00
GandalfSivi wrote: 05/02/2025 13:58
Naslovnica wrote: 05/02/2025 13:54 Dobro, ništa onda.
To ti je to (bez zajebancije).
Ma sve mi to zvuči nemoguće i skroz nadrealno.
Ne znam na šta će sve to izaći ali dabogdo da nekakvo dobro, i po USA i po cijeli svijet.
STRAŠNO.
Zena me pita redovno sto ne pricam vise sa njom o politici. Ja joj samo mogu reci da sam bez rijeci, mozak nece da procesira neke stvari… Distopija…
dale cooper

#26023 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

JovicSA wrote: 05/02/2025 16:51 Čak se i Putler oglasio po ovoj genocidnoj namjeri Trumpa, i njemu je Trumpova ideja i namjera previše mučna, šta onda više reći.
Kad se dovedeš u poziciju da ti Putin dijeli moralne lekcije znaš da si pao kurcu za uši. :mrgreen:

Također...kinezi:

Image

Burn baby burn! :mrgreen:
SpecialOffer

#26024 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SpecialOffer »

Neko ce iz ekipe oko Trumpa popiti metak, moza Musk prvi. Ne vjerujem sa ce zavrsiti mandat.
Toffee karamela

#26025 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

harisl wrote: 05/02/2025 14:34 Kaze bivsi predstavnik Australije u WTO: "Istina je da to sto Trump sada ne postuje ugovore koje je sam potpisao, daje mu fleksibilnost u pregovorima, mogucnost da prijeti tarifama, ali to isto znaci da se SAD-u vise ne moze vjerovati pri potpisivanju ugovora ni kada ih potpisuje sam predsjednik SAD-a, a za investitore znaci da obecanje SAD-a da ce fabrike u koje ti investitori ulazu imati dijelove i pristup trzistu vise ne znaci nista..."

https://www.aljazeera.com/program/insid ... ing-tactic

Sta reci, ovako misle i govore najveci prijatelji SAD-a...
ovo je najgore

ko se klatio i predomišljao između Kine i njih počet će forsanim tempom uzimat časove kineskog

jao koji autogol, pa ovo da im je Putin kuhao u KGB kuhinji ne bi išao ovako radikalno

još samo da ih Sj.Koreja rokne nekom atomskom bombicom negdje vani
Post Reply