Sirija vol. 2
-
Avetinho
#26001 Re: Sirija vol. 2
Hoce ga "Bugojanci" oderat kad/ako se vrati. Terorista.
-
ultrajvosa 1987
#26002 Re: Sirija vol. 2
Valja sad jos jednog slusati kako Asad zasipa barel bombama.... po kurdskim civilima.
U vecini su tamo, i kurce se, ali kad tad ce im SAA ovo vratiti, a tek Asad za plakate
U vecini su tamo, i kurce se, ali kad tad ce im SAA ovo vratiti, a tek Asad za plakate
- bvcx
#26003 Re: Sirija vol. 2
Tako sam i ja jednom dero plakate pa me ganjali. Sve je to dio demokratskog tranzicionog procesa. 
- Kikibombona
#26004 Re: Sirija vol. 2
Opetja provocira Leitha
https://twitter.com/shell_blog/status/7 ... 6655381506
Video, HAT vs rezimske milicije
https://www.facebook.com/kamishly/video ... nref=story
Kamisli

Barzani porucio da se ranjeni mogu lijeciti u irackom Kurdistanu... Isto tako, navodno je lider Peshmergi porucio da je spreman poslati vojsku kao ispomoc. Moguce da se ovdje neke malo vece igrice igraju... Koji ce kurac ispomoc protiv jadnih Asadovaca u Kamisliju? I onako YPG simbolicno ucestvuje, razvaljuje ih civilna zastita, specijalne snage...
https://twitter.com/shell_blog/status/7 ... 6655381506
Video, HAT vs rezimske milicije
https://www.facebook.com/kamishly/video ... nref=story
Kamisli

Barzani porucio da se ranjeni mogu lijeciti u irackom Kurdistanu... Isto tako, navodno je lider Peshmergi porucio da je spreman poslati vojsku kao ispomoc. Moguce da se ovdje neke malo vece igrice igraju... Koji ce kurac ispomoc protiv jadnih Asadovaca u Kamisliju? I onako YPG simbolicno ucestvuje, razvaljuje ih civilna zastita, specijalne snage...
-
zrakomlat
#26005 Re: Sirija vol. 2
Jel neko naletio na ikakav izvor u vezi ovih dešavanja a da nije naklonjen ni SAA ni kurdima. U izvještajima ga pregone žestoko i jedni i drugi pretpostavljam, ko azeri i nagorno karabahčani onomad.
-
sarajevoxxxx
#26006 Re: Sirija vol. 2
#حلب كتائب الجيش الحر تحرر #تل_حسين وبريغيدة و #تل_بطال في الريف الشمالي بعد اشتباكات عنيفة مع تنظيم داعش
#Aleppo: FSA battalions liberate #Tall_Hussein, #Breigida, and #Tall_Btal in the northern suburb after fierce clashes against ISIS
#Aleppo: FSA battalions liberate #Tall_Hussein, #Breigida, and #Tall_Btal in the northern suburb after fierce clashes against ISIS
-
sarajevoxxxx
#26007 Re: Sirija vol. 2
Moja skromna procjena je da je režim u blagoj prednosti u Hasaki. Mislim da Kurdi nisu očekivali ovako snažan otpor režima, i jedna po meni zanimljiva činjenica je ta da većina od oko 4000 porodica koje su jučer i danas izbjegli iz ratom zahvaćenih kvartova u Kamišliju većina su se povukli u dio grada koji je pod kontrolom režima. Kurdi djeluju pomalo izgubljeno.zrakomlat wrote:Jel neko naletio na ikakav izvor u vezi ovih dešavanja a da nije naklonjen ni SAA ni kurdima. U izvještajima ga pregone žestoko i jedni i drugi pretpostavljam, ko azeri i nagorno karabahčani onomad.
- Kikibombona
#26008 Re: Sirija vol. 2
Prati ovog lika, prilicno je objektivan, mada je prokurdski nastrojen, ali ne prenosi lazne informacije koliko sam mogao upratiti... Holandski novinar, Vladimir van Vilgenburg, trenutno nastanjen u Kamisliju. Dakle, sa izvora... Radi za mnoge medije ukljucujuci al-Monitor, Middleeasteye, te mnoge kurdske portale...zrakomlat wrote:Jel neko naletio na ikakav izvor u vezi ovih dešavanja a da nije naklonjen ni SAA ni kurdima. U izvještajima ga pregone žestoko i jedni i drugi pretpostavljam, ko azeri i nagorno karabahčani onomad.
https://twitter.com/vvanwilgenburg
- Kikibombona
#26009 Re: Sirija vol. 2
Kakve su ovo budalastine srece ti?sarajevoxxxx wrote:Moja skromna procjena je da je režim u blagoj prednosti u Hasaki. Mislim da Kurdi nisu očekivali ovako snažan otpor režima, i jedna po meni zanimljiva činjenica je ta da većina od oko 4000 porodica koje su jučer i danas izbjegli iz ratom zahvaćenih kvartova u Kamišliju većina su se povukli u dio grada koji je pod kontrolom režima. Kurdi djeluju pomalo izgubljeno.zrakomlat wrote:Jel neko naletio na ikakav izvor u vezi ovih dešavanja a da nije naklonjen ni SAA ni kurdima. U izvještajima ga pregone žestoko i jedni i drugi pretpostavljam, ko azeri i nagorno karabahčani onomad.
Kurdi pobjegli u rezimski dio grada koji je izlozen napadima?
Ljudi su evakuisani, a mnogi su na vlastitu incijativu otisli u kurdske gradove i sela na sjeveru, posebno Derik i Amudu...
-
zrakomlat
#26010 Re: Sirija vol. 2
Čuj to, golemo. Valjda kontaju, ako krenu bareluše padati, neće po svom dijelu ćaršije bacatisarajevoxxxx wrote:Moja skromna procjena je da je režim u blagoj prednosti u Hasaki. Mislim da Kurdi nisu očekivali ovako snažan otpor režima, i jedna po meni zanimljiva činjenica je ta da većina od oko 4000 porodica koje su jučer i danas izbjegli iz ratom zahvaćenih kvartova u Kamišliju većina su se povukli u dio grada koji je pod kontrolom režima. Kurdi djeluju pomalo izgubljeno.zrakomlat wrote:Jel neko naletio na ikakav izvor u vezi ovih dešavanja a da nije naklonjen ni SAA ni kurdima. U izvještajima ga pregone žestoko i jedni i drugi pretpostavljam, ko azeri i nagorno karabahčani onomad.
Fala, živijoKikibombona wrote: Prati ovog lika, prilicno je objektivan, mada je prokurdski nastrojen, ali ne prenosi lazne informacije koliko sam mogao upratiti... Holandski novinar, Vladimir van Vilgenburg, trenutno nastanjen u Kamisliju. Dakle, sa izvora... Radi za mnoge medije ukljucujuci al-Monitor, Middleeasteye, te mnoge kurdske portale...
https://twitter.com/vvanwilgenburg
-
Novak20
#26011 Re: Sirija vol. 2
Od kada sam se registrovao na forumu nisam ništa negativno napisao o Kurdima. Neutralan stav sam zadržao i danas samo ne mogu da shvatim da iz čista mira traže dodatnog neprijatelja, Bog im pamet dao. Pa i Kurdi imaju dvije izolovane enklave u Siriji koje mogu lako naj... zbog ovoga kao što su sad naj... režimske. Turska Kurdima svakako ne dozvoljava učešće u bilo kakvim pregovorima o budućoj Siriji, FSA radi protiv Kurda po nalogu Turske, nusra ih praši hemijom gdje može, isis trenutno ima svojih problema ali ne sumnjam da će ih opet potkačiti prvom prilikom,
Biće sutra opet kme...kme.... samo što ih neće niko fermat ni 1%.
- insomnia78
#26012 Re: Sirija vol. 2
Sklonis dva-tri lika sa teme i ona postane potpuno drugacija

- Kikibombona
#26013 Re: Sirija vol. 2
Bogumi, Ruje na strani Kurda!
Rekao sam, nema nikakve sanse da ce se Ruje staviti na stranu Asada u ovom sukobu.
Veoma nezahvalna pozicija za rusofile koji podrzavaju Asada...
Kurds take over prison, capture 50 pro-Syrian govt fighters in Qamishli – reports
https://www.rt.com/news/340542-kurds-qa ... yria-army/
Neki pacijenti su ranije pisali da su Srbi na strani Kurda!??
Pa dajte, otvorite MCM forumu, gdje je sve goli putinoljubac i cetalj, pa cete vidjeti da vise pljuju Kurde nego ovdje simpatizeri vjerskih fanatika i diktatora zajedno.
Boze, kakvi paradoksi!
Kurds take over prison, capture 50 pro-Syrian govt fighters in Qamishli – reports
Neki pacijenti su ranije pisali da su Srbi na strani Kurda!??
Boze, kakvi paradoksi!
-
dječak sa šibicama
#26014 Re: Sirija vol. 2
Cudno ponasanje Kurda u svakom slucaju, cijenim da ih je Barzani nalozio, valjda ocekuju da ce im on cuvati ledja. I naravno, oslanjaju se na USA, koja ima duboku tradiciju da saveznike ostavi na cjedilu.Novak20 wrote:Od kada sam se registrovao na forumu nisam ništa negativno napisao o Kurdima. Neutralan stav sam zadržao i danas samo ne mogu da shvatim da iz čista mira traže dodatnog neprijatelja, Bog im pamet dao. Pa i Kurdi imaju dvije izolovane enklave u Siriji koje mogu lako naj... zbog ovoga kao što su sad naj... režimske. Turska Kurdima svakako ne dozvoljava učešće u bilo kakvim pregovorima o budućoj Siriji, FSA radi protiv Kurda po nalogu Turske, nusra ih praši hemijom gdje može, isis trenutno ima svojih problema ali ne sumnjam da će ih opet potkačiti prvom prilikom,
A njima je Erdo iza ledja.
- insomnia78
#26015 Re: Sirija vol. 2
Djikani su svi odreda za Assada
- Kikibombona
#26016 Re: Sirija vol. 2
A jesu bezobrazni, na Asadovu ljubav ovako uzvracaju!??Novak20 wrote:Od kada sam se registrovao na forumu nisam ništa negativno napisao o Kurdima. Neutralan stav sam zadržao i danas samo ne mogu da shvatim da iz čista mira traže dodatnog neprijatelja, Bog im pamet dao. Pa i Kurdi imaju dvije izolovane enklave u Siriji koje mogu lako naj... zbog ovoga kao što su sad naj... režimske. Turska Kurdima svakako ne dozvoljava učešće u bilo kakvim pregovorima o budućoj Siriji, FSA radi protiv Kurda po nalogu Turske, nusra ih praši hemijom gdje može, isis trenutno ima svojih problema ali ne sumnjam da će ih opet potkačiti prvom prilikom,
Pa dragi Novace, mislis ti da su ljudi tamo budale i da ne znaju bolje kakva je situacija!?
Salih Muslim, lider Kurda, otvoreno kaze da sa dzihadistima nema nikakve saradnje. To je jasno kao dan. Kurdi saradjuju sa mnogim arapskim jedinicama koje nisu dzihadisticke, poput Dzejs Suvar, Al Sanadid i sl. Saradjuju sa mnogima koji se nazivaju FSA a nisu zagovornici serijata i islamskog ustroja Sirije (makar za sada). Sa rezimom nema otvorene saradnje. Salih Muslim je rekao da je saradnja sa rezimom nemoguca dok ne promijene baathisticki mentalitet. Pod tim misli na diktatorski pristup i arapski nacionalizam kojim nastoje sve poklopiti. Asad ne zeli prihvatiti autonomiju za Kurde i smatra je nelegalnom. Kurdi zele autonomiju unutar Sirije (nijedna separatisticka izjava) i vojsku/policiju kao garanciju da ih sutra nece ponovo neki povampireni arapski lider masakrirati. Asad to ne da i zato su na ratnoj nozi. Na kurdskom jeziku rijec 'kurd' znaci surov a na turskom 'vuk'.
-
Zgoljo
#26017 Re: Sirija vol. 2
Stvari idu ocekivanim tokom,na kraju ce Kurdi postati glavni problem Sirije a nikako dio rjesenja kako su neki mislili.
Objasnjenje je jednostavno,Asadovci zele jednu Siriju,Rebelsi zele drugu Siriju dok Kurdi ne zele nikakvu Siriju.Kurdi su osokoljeni svojim lesinarenjem i posljedicama odredjenih uspjeha tog lesinarenja izgubili osjecaj za realno,uskurcili se i strasno razbahatili.
Slijedi ocekivano prizemljenje.
Pakt ce logicno uvijek prije sklopiti oni kojima teritorijalni integritet Sirije nije upitan pa makar potpuno razlicito zamisljali tu Siriju,a protiv onih koji sada otvoreno rade na podjeli Sirije.
Legitimni je prvi upalio,ocekuju se rebelsi.
Objasnjenje je jednostavno,Asadovci zele jednu Siriju,Rebelsi zele drugu Siriju dok Kurdi ne zele nikakvu Siriju.Kurdi su osokoljeni svojim lesinarenjem i posljedicama odredjenih uspjeha tog lesinarenja izgubili osjecaj za realno,uskurcili se i strasno razbahatili.
Slijedi ocekivano prizemljenje.
Pakt ce logicno uvijek prije sklopiti oni kojima teritorijalni integritet Sirije nije upitan pa makar potpuno razlicito zamisljali tu Siriju,a protiv onih koji sada otvoreno rade na podjeli Sirije.
Legitimni je prvi upalio,ocekuju se rebelsi.
-
sarajevoxxxx
#26018 Re: Sirija vol. 2
Ovdje su Kurdi u teškoj poziciji. Jednostavno prvi su krenuli i to nije dobro za njih. Mislim pošteno je bilo okrenuti se protiv Asada kada je ravnao Haleb, kada su bili oni silni masakri. Tada su imali priliku da cijepaju slike Asada.
Odradiš Asada zbog masakara zbog tiranije zbog nečovječnosti i kasnije radiš šta hoćeš. Ovako bukvalno guraju prst u oko svim arapima, a pride šutili na masakre. Po meni totalno loše odigrali sve ovo.
Odradiš Asada zbog masakara zbog tiranije zbog nečovječnosti i kasnije radiš šta hoćeš. Ovako bukvalno guraju prst u oko svim arapima, a pride šutili na masakre. Po meni totalno loše odigrali sve ovo.
-
Novak20
#26019 Re: Sirija vol. 2
Mislim...zaboli me u principu i za assada i za Kurde...Kikibombona wrote:A jesu bezobrazni, na Asadovu ljubav ovako uzvracaju!??Novak20 wrote:Od kada sam se registrovao na forumu nisam ništa negativno napisao o Kurdima. Neutralan stav sam zadržao i danas samo ne mogu da shvatim da iz čista mira traže dodatnog neprijatelja, Bog im pamet dao. Pa i Kurdi imaju dvije izolovane enklave u Siriji koje mogu lako naj... zbog ovoga kao što su sad naj... režimske. Turska Kurdima svakako ne dozvoljava učešće u bilo kakvim pregovorima o budućoj Siriji, FSA radi protiv Kurda po nalogu Turske, nusra ih praši hemijom gdje može, isis trenutno ima svojih problema ali ne sumnjam da će ih opet potkačiti prvom prilikom,
Biće sutra opet kme...kme.... samo što ih neće niko fermat ni 1%.![]()
Pa dragi Novace, mislis ti da su ljudi tamo budale i da ne znaju bolje kakva je situacija!?![]()
Salih Muslim, lider Kurda, otvoreno kaze da sa dzihadistima nema nikakve saradnje. To je jasno kao dan. Kurdi saradjuju sa mnogim arapskim jedinicama koje nisu dzihadisticke, poput Dzejs Suvar, Al Sanadid i sl. Saradjuju sa mnogima koji se nazivaju FSA a nisu zagovornici serijata i islamskog ustroja Sirije (makar za sada). Sa rezimom nema otvorene saradnje. Salih Muslim je rekao da je saradnja sa rezimom nemoguca dok ne promijene baathisticki mentalitet. Pod tim misli na diktatorski pristup i arapski nacionalizam kojim nastoje sve poklopiti. Asad ne zeli prihvatiti autonomiju za Kurde i smatra je nelegalnom. Kurdi zele autonomiju unutar Sirije (nijedna separatisticka izjava) i vojsku/policiju kao garanciju da ih sutra nece ponovo neki povampireni arapski lider masakrirati. Asad to ne da i zato su na ratnoj nozi. Na kurdskom jeziku rijec 'kurd' znaci surov a na turskom 'vuk'.Oni su takav narod, ne zele saviti siju i biti sluga bez borbe. Asad ne dozvoljava autonomiju - Kurdi ce se protiv njega boriti. I to je to. Ako pristane na autonomiju, saradnja ce biti moguca. Sta mislis da su Kurdi bezveze izginuli, da se bezveze bore evo vec pet godina, ugl protiv dzihadista? Pa da ih Asad ponovo naguzi, da budu gradjani treceg reda? Morat ce ih ovaj put vojno poraziti ako ih zeli sebi potciniti. Problem je sto su sada naoruzani i beskrajno motivisani. Pa da vidimo sta ce biti.
Ako u Kurdima ima te švercerske žice kao što tvrde oni koji ih ne gotive, snači će se oni sa ili bez režima. Ako su naoružani i beskrajno motivisani što ne krenu na Rakku i Deir ezZor čisto da bi imali više žetona za kockanje.
Meni je očito da su prihvatili američku igru po kojoj je i dalje prioritet pad režima a ne borba protiv isisa i nusre koji su u stvari njihova batina u Siriji kao što su mudžahedini i al kaida bili u Afganistanu. Kad ameri budu birali između Turske i Kurda, šta misliš koga će izabrati? Naguzit će ih svi drugi prije i više nego assad.
-
Novak20
#26020 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Djikani su svi odreda za Assada
Pravo me nasmija. Mogu te shvatiti ako si se obrazovao uz ovaj školski riječnik bosanskog jezika autora Dževada Jahića.
"Đikan: seljačina, neotesani mladić, obično pravoslavac brđanin, stočar, čobanin, bosanski pravoslavac četničkog porijekla koji je genetski četnik".
Last edited by Novak20 on 22/04/2016 00:52, edited 2 times in total.
- Co0l
#26021 Re: Sirija vol. 2
Nije to nikakav paradoks.Srbi su za Kurde kada ratuju protiv Turaka a protiv njih kada ratuju protiv Asada.Isto sto su proklinjali Irance zbog toga sto su bili na nasoj strani u agresiji na BiH dok ih slave u Siriji jer se tamo bore za rezim.Kikibombona wrote:Bogumi, Ruje na strani Kurda!Rekao sam, nema nikakve sanse da ce se Ruje staviti na stranu Asada u ovom sukobu.
Veoma nezahvalna pozicija za rusofile koji podrzavaju Asada...
Neki pacijenti su ranije pisali da su Srbi na strani Kurda!??Pa dajte, otvorite MCM forumu, gdje je sve goli putinoljubac i cetalj, pa cete vidjeti da vise pljuju Kurde nego ovdje simpatizeri vjerskih fanatika i diktatora zajedno.
![]()
Boze, kakvi paradoksi!
Ne određuju se oni po stranama u tim sukobima nego po tome ko je za/protiv turskih interesa ili onih koje smatraju 'vecim' muslimanima.Ni Hrvati se ne razlikuju puno po tom pitanju.Kompleksi su cudo.
Zvuci kao generaliziranje,mozda i jeste,ali nije daleko od istine.
- Kikibombona
#26022 Re: Sirija vol. 2
Opet prica sa Amerikancima i Turcima... Nisi prvi koji je postavio pitanje, ali si jednako naivan kao i prethodnici, makar u ovom slucaju. Vjerovatno nisi dobro razmislio.Novak20 wrote:
Mislim...zaboli me u principu i za assada i za Kurde...Daleko im kuća....
Ako u Kurdima ima te švercerske žice kao što tvrde oni koji ih ne gotive, snači će se oni sa ili bez režima. Ako su naoružani i beskrajno motivisani što ne krenu na Rakku i Deir ezZor čisto da bi imali više žetona za kockanje.
Meni je očito da su prihvatili američku igru po kojoj je i dalje prioritet pad režima a ne borba protiv isisa i nusre koji su u stvari njihova batina u Siriji kao što su mudžahedini i al kaida bili u Afganistanu. Kad ameri budu birali između Turske i Kurda, šta misliš koga će izabrati? Naguzit će ih svi drugi prije i više nego assad.
Amerika je super sila. Njihovi prirodni saveznici su zemlje zapada i Izrael. Sa njima cine super mocan blok, daleko najjaci na planeti. Turci su tu mali igrac. Amerika od njih sitno profitira u poredjenju sa profitom koji im donose ostali. Amerika ce i bez Turske biti jednako mocna. Turci su bez Amerike i zapadnog bloka pali kurcu za usi, to je za njih katastrofa. Posebno je katastrofa jer ni sa Rusima nisu dobri, ni sa susjedima...
Dakle, Turska je previse slaba da bi Americi postavila uslov, mi ili oni. To je nemoguce, van svake pameti. Nema teorije da ce jedna Amerika dozvoliti da ih Turska uslovljava. To bi bila teska degradacija. To bi bilo kao da neki sitni diler ode glavnom dileru i kaze 'ja ili diler XY'. Ne ide nikako.
Turci su vec bezbroj puta, milijardu puta prigovarali Amerikancima radi podrske sirijskim Kurdima. Nema sta nisu pokusali. Iz ocaja su uputili par nediplomatskih izjava. Amerikanci su svaki put odgovorili 'vi ste nasi saveznici, ali i Kurdi su nasi saveznici'. I kraj price. Ako vam se ne svidja razgulite... A Amerikanci veoma dobro znaju da su Turci osudjeni na njih i zapad.
Ne moze slabiji ucjenjivati jaceg, posebno ne onoliko slabiji koliko je Turska slabija od Amerike. To je glupost nevidjena.
Stavise, Amerikancima bi odgovaralo jacanje Kurda, jer bi preko njih mogli drzati u saci Turke i Irance, ako ne bi slusali. U slucaju nekog buduceg sukoba, imali bi narod od 30 - 60 000 000 na svojoj strani. Sa Kurdima Amerikanci imaju opciju vise za buducnost. Ne podrzavaju ih dzaba, budi siguran u to. Sve je to smisljeno, dugorocna strategija. Ozbiljne drzave planiraju vise decenija unaprijed.
- Krokodajl
#26023 Re: Sirija vol. 2
Kontam nešto, podsjeti me ovaj legionar.
Svi ovi tviteraši iz Sirije od Asadovi do Bagdadijevih koriste SyriaTell.
Sirijski telekom nakupi milione od ovih kontra Asada pa onda za te pare kupe bombe da ravnaju pretplatnike.
Šta ti je globalizacija.
Svi ovi tviteraši iz Sirije od Asadovi do Bagdadijevih koriste SyriaTell.
Sirijski telekom nakupi milione od ovih kontra Asada pa onda za te pare kupe bombe da ravnaju pretplatnike.
Šta ti je globalizacija.
-
Novak20
#26024 Re: Sirija vol. 2
Rekoh ti da me u principu nije briga a vrijeme će pokazati jesi li u pravu.Kikibombona wrote:Opet prica sa Amerikancima i Turcima... Nisi prvi koji je postavio pitanje, ali si jednako naivan kao i prethodnici, makar u ovom slucaju. Vjerovatno nisi dobro razmislio.Novak20 wrote:
Mislim...zaboli me u principu i za assada i za Kurde...Daleko im kuća....
Amerika je super sila. Njihovi prirodni saveznici su zemlje zapada i Izrael. Sa njima cine super mocan blok, daleko najjaci na planeti. Turci su tu mali igrac. Amerika od njih sitno profitira u poredjenju sa profitom koji im donose ostali. Amerika ce i bez Turske biti jednako mocna. Turci su bez Amerike i zapadnog bloka pali kurcu za usi, to je za njih katastrofa. Posebno je katastrofa jer ni sa Rusima nisu dobri, ni sa susjedima...
Dakle, Turska je previse slaba da bi Americi postavila uslov, mi ili oni. To je nemoguce, van svake pameti. Nema teorije da ce jedna Amerika dozvoliti da ih Turska uslovljava. To bi bila teska degradacija. To bi bilo kao da neki sitni diler ode glavnom dileru i kaze 'ja ili diler XY'. Ne ide nikako.
Turci su vec bezbroj puta, milijardu puta prigovarali Amerikancima radi podrske sirijskim Kurdima. Nema sta nisu pokusali. Iz ocaja su uputili par nediplomatskih izjava. Amerikanci su svaki put odgovorili 'vi ste nasi saveznici, ali i Kurdi su nasi saveznici'. I kraj price. Ako vam se ne svidja razgulite... A Amerikanci veoma dobro znaju da su Turci osudjeni na njih i zapad.
Ne moze slabiji ucjenjivati jaceg, posebno ne onoliko slabiji koliko je Turska slabija od Amerike. To je glupost nevidjena.
Stavise, Amerikancima bi odgovaralo jacanje Kurda, jer bi preko njih mogli drzati u saci Turke i Irance, ako ne bi slusali. U slucaju nekog buduceg sukoba, imali bi narod od 30 - 60 000 000 na svojoj strani. Sa Kurdima Amerikanci imaju opciju vise za buducnost. Ne podrzavaju ih dzaba, budi siguran u to. Sve je to smisljeno, dugorocna strategija. Ozbiljne drzave planiraju vise decenija unaprijed.
-
sarajevoxxxx
#26025 Re: Sirija vol. 2
Local Coordination Committees in Syria:
By the end of Thursday, April 21, 2016, LCC has documented the fall of 35 martyrs, including 4 women, 4 children, and 1 under torture.
13 martyrs were reported in #Hasaka, due to shelling on #Alaya and #Zeitouna neighborhoods in #Qamishli, 11 in #Aleppo, 3 in #Idlib, 2 in #Hama, 3 in #Homs, 1 in #Deir_Ezzour, 1 in #Daraa, and 1 in #Latakia.
By the end of Thursday, April 21, 2016, LCC has documented the fall of 35 martyrs, including 4 women, 4 children, and 1 under torture.
13 martyrs were reported in #Hasaka, due to shelling on #Alaya and #Zeitouna neighborhoods in #Qamishli, 11 in #Aleppo, 3 in #Idlib, 2 in #Hama, 3 in #Homs, 1 in #Deir_Ezzour, 1 in #Daraa, and 1 in #Latakia.