BH klubovi u Evropi - 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Petit_Beurre

#2601 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Petit_Beurre »

leet wrote:Ubi te taj inat.. :mrgreen:
Stari inatdžija :mrgreen:
hypko_nurko

#2602 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

LSD wrote:Image

Cisto da se dušmani ne nadaju :P 8-)
sta je na onom drugom pisalo, nesto gogo platini :-)
Pokerboy11

#2603 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Pokerboy11 »

.
Last edited by Pokerboy11 on 25/07/2012 03:57, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#2604 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by GandalfSivi »

Ruzno je reci ljudima da lazu, ali hajde. Ja kazem da su prikazane dvije situacije gdje ste trazili penal (faul i ruka) i da ni u jednoj situaciji to nije postojalo...
Petit_Beurre

#2605 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Petit_Beurre »

GandalfSivi wrote:Ruzno je reci ljudima da lazu, ali hajde. Ja kazem da su prikazane dvije situacije gdje ste trazili penal (faul i ruka) i da ni u jednoj situaciji to nije postojalo...
Ruzno je lagati, jer ko laže taj i krade, a ko krade , pu,pu,pu narasće mu rep.
hypko_nurko

#2606 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

GandalfSivi wrote:Ruzno je reci ljudima da lazu, ali hajde. Ja kazem da su prikazane dvije situacije gdje ste trazili penal (faul i ruka) i da ni u jednoj situaciji to nije postojalo...
nije to taj faul, kako ti nije jasno :-)
Kinaski

#2607 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Kinaski »

Ja kao manijak , kazem da je sudija sudio po takvimu !!!

Jeste da je mogao oprostiti par puta , vjerovatno da mu je ovo bila kontrolna utakmica za slijedeci rang pa je morao da bude sve po pesu
LSD

#2608 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

Dva penala nema na onoj smiješnoj reportaži...oba iz prvog poluvremena....košenje Čolića i igranje rukom nekog janeza, tamo na desnoj strani...ništa to ovi mazlumi sa Izvora nisu prikazali...još par naših šansi u prvih 15 minuta.
Ovo je jako loš i neprofesionalan prikaz dešavanja.
BHF_Manijak

#2609 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by BHF_Manijak »

Izvini ja pregledah klip ali nigdje ne nadjoh tu situaciju za koju mi tvrdimo da je bio penal tj faul nad Colicem??? Prvo dakle poluvrijeme, sami pocetak, daj mi minutazu kad je to prikazano?

@Kemo, kad smo gol fasovali bili smo kompletni, nije nam tad falio igrac. :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2610 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Velkoski »

Zipa naslova :

Image

:lol: :lol: :lol: :mrgreen: :lol:
plejka2

#2611 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by plejka2 »

BHF_Manijak wrote:
plejka2 wrote: eo mene zanima ko navijaca zelje iz sjene jel :lol:
po kojoj osnovi si ti zakljucio da zeljo moze proci maribora i po kojoj osnovi je maribor karinas a mi kao nesto iznad?
jebo proslost sadasnjost me zanima.
Pa procitaj cijeli post! Nisam reko da je Zeljo klasa za Maribor, ali da ipak ima vece sanse nego li da mu je Basel doso ili BATE, zar je to tesko skontat jeboga ti? Ako ni protiv ovih ljubicastih nemamo sanse, onda koji qrac i igramo ovo takmicenje, bolje odmah reci najlosiji smo i samo odustajemo, ha ya! :roll: Ako kazes da nekog mozes izbacit ili da imas sanse, ne znaci automatski da si i bolji od njega. :roll:
Ja sam znao da nemamo sanse nikakve sto sam govorio vec u jednoj o tema dal je to bilo o kladionici ili drugoj nebitno.Kad pogledas rezultate maribora do sada u evropi,njihovo ulaganje u fudbal itd sve ce ti bit jasno.Ljudi ba za klasu ispred nas ako ne i vise.Normalno ti sa svakim danas mozes igrat fudbal samo kako ces proci to je pitanje.Zeljo nema igrace za evrope i to je to.Kad bude bilo para kupovali se imalo kvalitetniji igraci od ovih premijer ligasa tad se necemu mozemo nadat.Do tad se uzdat u neku"srecu" (koja nas nece iz sezone u sezonu) je neralno skroz al svako ima pravo da se nada i ocekuje cudo.
Bez para,ulaganja nema niti ce ikad bit rezultata.Ne samo u fudbalu nego bilo kojem drugom sportu sto je vec svima poznato...
Meni je najvise da kazem zao bas ove raja sto se cudu nada al cuda se rijetko kad dese.
KPNCTNJAH

#2612 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by KPNCTNJAH »

LSD wrote: Cisto da se dušmani ne nadaju :P 8-)
Ma rado bi vi njega naruzili, ali znate sta ce biti ako se sincina naljuti, pa vas napusti :razz:

gledam ovaj izvjestaj na izvoru i mogu primijetiti da vasi igraci trce prema sudiji kod svakog prekida (navika iz nase lige ;-) ) i onda se cudite sto dobijate zute kartone zbog prigovora... nema u Euro utakmicama takvog pritiska na sudije, to ne prolazi nekaznjeno... steta sto niste dobili bar 1:0 zbog koeficijenta, ali nije da mi je pretjerano krivo i sto je ovako zavrsila utakmica... valja vam sad navijati za Maribor uz zelju da doguraju sto dalje, pa da bude prica kako je to strasna ekipa :oops: a ni u cetvrtak vam nece biti lako, mogli bi mi iznenaditi Bugare, pa proci dalje... u tom slucaju bi jos neki mogli nestati s foruma kao cvrcak, malo dok se prasina ne slegne...
Kemal Malovčić

#2613 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Kemal Malovčić »

BHF_Manijak wrote:
Izvini ja pregledah klip ali nigdje ne nadjoh tu situaciju za koju mi tvrdimo da je bio penal tj faul nad Colicem??? Prvo dakle poluvrijeme, sami pocetak, daj mi minutazu kad je to prikazano?

@Kemo, kad smo gol fasovali bili smo kompletni, nije nam tad falio igrac. :mrgreen:
Pa falila su tri u 86, na taj go mislim. Ovaj prvi što su vam dali je, što se kaže, džamijali. :mrgreen:
Kinaski

#2614 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Kinaski »

KPNCTNJAH wrote:
Ma rado bi vi njega naruzili, ali znate sta ce biti ako se sincina naljuti, pa vas napusti :razz:

gledam ovaj izvjestaj na izvoru i mogu primijetiti da vasi igraci trce prema sudiji kod svakog prekida (navika iz nase lige ;-) ) i onda se cudite sto dobijate zute kartone zbog prigovora... nema u Euro utakmicama takvog pritiska na sudije, to ne prolazi nekaznjeno... steta sto niste dobili bar 1:0 zbog koeficijenta, ali nije da mi je pretjerano krivo i sto je ovako zavrsila utakmica... valja vam sad navijati za Maribor uz zelju da doguraju sto dalje, pa da bude prica kako je to strasna ekipa :oops: a ni u cetvrtak vam nece biti lako, mogli bi mi iznenaditi Bugare, pa proci dalje... u tom slucaju bi jos neki mogli nestati s foruma kao cvrcak, malo dok se prasina ne slegne...
:lol: i mi smo mislili da cemo ih uzet 3 razlike
GandalfSivi

#2615 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by GandalfSivi »

Do sutra ce biti vjerovatno 13 situacija za koje ste mislili da su penal, ali ce na TV-u prikazati samo 10 koje nisu bile penal, dok one dvije za koje ste sigurni da jeste bio nece prikazati. Ja kazem da sam vidio slijedece:

Situacija 1: Lik pada, tribine zvizde, svi trce prema sudiji, penala nema s glave.
Situacija 2: Lopta pogadja lika u prsa, opet sve isto, zvizduci, trcanje prema sudiji, a nigdje penala.

Nista vise, nista manje. Ako prikazu situaciju gdje jeste bio penal, ja cu reci, ok, bio je penal. I zajebite ba vise tu pricu, odakle je ko gledao tekmu. Nije moj problem sto niste nikome zanimljivi da vas prenosi. Nije bilo prenosa niti protiv Maltezana, pa ste opet nakucali 20+ stranica pricajuci kako mi pojma nemamo o fudbalu.

Brojke ne lazu, dobili ste ekipu kojoj ste se nadali, ljudi su vas raznijeli prvu tekmu (pred kamerama), drugu ste primili jos dva komada i tri crvena. Zao mi je sto nisam mogao gledati, ali ponavljam, to nije moja krivica, nego vaseg kluba.

Anyhow, vrijeme je da se samoukinete sa ove teme, zavrsili ste svoje, kao i obicno...
hypko_nurko

#2616 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

KPNCTNJAH wrote:

jest vala letili su, to nam je boljka svakog igraca. kad bi se znali iskontrolisati. al je i ovo govno sudilo ko posran. ko da ga je slovenska majka odgajala. a sto se tice cvrleta. cvrle jedanesterac uziva na karibima. opario se na vama
Kemal Malovčić

#2617 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Kemal Malovčić »

nurko vodi raspored cvrčku :mrgreen: jel se to toliko obogatio da te je zaposlio :mrgreen:
ganjeta

#2618 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by ganjeta »

Kemal Malovčić wrote:nurko vodi raspored cvrčku :mrgreen: jel se to toliko obogatio da te je zaposlio :mrgreen:
:lol: :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2619 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Velkoski »

Kako se opario kada je igrao hendikep ? Da ne pričam o onimA što su igrali 3+, 7+, 1/1 itd. :mrgreen:
LSD

#2620 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by LSD »

KPNCTNJAH wrote:

Samo cu ti reci da je ona nazovi reportaža sa Izvora, preglup i preloše napravljena.

Maribor je jaca ekipa od nas, uostalom to su i dokazali u dvije tekme...nema se šta ni pretjerivati niti umanjivati oko te ekipe....na stranu sad zluradi komentari iz protivnickih tabora...ali im definitivno nije trebao ovaj vecerašnji sudijski cirkus....možemo pricati o našim igracima kao jalijašima, ali spucati 3 crvena u 10 minuta...e jbg, da smo iz za vratove ujedali i kidali im meso sa kostiju, previše je.
A što se tice bugara, ja nikad ne bježim niti se povlacim :mrgreen: i vazda cu se sa vama prepirati :-) :dance: to je tako, jednostavno....a vala ne znam ni kako ce navijati za one ogavne bugare...valjda se sad natjerati i pripremiti na to 8-)
hypko_nurko

#2621 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by hypko_nurko »

Kemal Malovčić wrote:nurko vodi raspored cvrčku :mrgreen: jel se to toliko obogatio da te je zaposlio :mrgreen:
ma jok, davno sam ja njega na ignore listu stavio. bio mi duzan neke pare pa ih dobih nenadano u cetvrtak i od tad ni glasa 8-)
Kemal Malovčić

#2622 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Kemal Malovčić »

hypko_nurko wrote:
ma jok, davno sam ja njega na ignore listu stavio. bio mi duzan neke pare pa ih dobih nenadano u cetvrtak i od tad ni glasa 8-)
a da se nije predoziro :mrgreen: znam da se falio i na tom polju opijata, osim toga što je kladioničarski mag :mrgreen:
BHF_Manijak

#2623 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by BHF_Manijak »

Mi smo izgubili Evropu u prvoj utakmici, ovo veceras je samo kozmetika i formalnost. Nado sam se i fakat vjerovo da bar mozemo skuplje kozu prodati, no nije islo...
Kad imas katastrofalnih 30 minuta u Sloveniji, kad vodis 0:1 na poluvremenu, kad bukvalno sve imas i onda za pola sata nista, uz kardinalne greske kojih bi se i amaterski fudbaleri postidjeli, onda sta ocekivati u revansu kad je moral ekipe u nivou Nizozemske?
Mada i veceras bi ako nista bilo vise adrenalina da se povelo u toj 2. minuti, ali sta je tu je...
Ponavljam, u Mariboru se izgubila sansa, a ne veceras, tako da bezze kukamo. Da je 2:1 ili 1:1 bilo, pa eventualno i 3:1, ali 4:1 tesko iko stize, a ne mi koji nismo realno ni sanse stvorili u Mariboru. To nam nije nikako islo, sto - ne znam! Fizicki da ne spominjem da smo podredjeni bili, nismo ni jednog jedinog protivnickog igraca pretrcali u ove dvije utakmice kada bi se islo 1 na 1, sto dovoljno govori gdje smo a gdje oni.
Igraci koje smo ukivali i kontali zvijezde, ispostavi da se da mogu driblati i pretrcavati igrace Slobode, GOSK-a, Slavije itd i tad kao igracine izgledati, sto i nije realni tesko jer ionako u ligi imamo skoro pa pola poluprofesionalaca koji ko da se rekreativno bave loptom. :roll:
Ovo nije trazenje alibija, kazem zasluzeno smo van, vec samo konstatujem uzroke poraza i ispadanja. Ne moze se bez godina i godina ulaganja. Ne mozes ti s pive i cigara pa na teren protiv jedne ozbiljne evropske ekipe, a Maribor to jeste koliko god to nama smijesno zvucalo. Mozes, ali samo protiv jednog Travnika i Varupe, koji popije i ispusi vise nego cijela postava Zelje, protiv njih da, ali u Evropi ne, sto se i pokazalo.

Stoga, obecavam da prestajem sa forsiranjem price da bilo koji igrac BHPL treba biti i na sirem spisku repke, jer je to jedan mnogo veci i ozbiljniji nivo, realno, stoga nek se prvo dokazu po Evropi pa cemo onda o repki kontati. kad promjene pristup, onda da, ovako, neka ih van stroja. Nisu taj nivo ama bas nikako!
Smail Aga

#2624 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by Smail Aga »

Smail Aga wrote:Posto Sarajevo igra u cetvrtak vaznu utakmicu,bilo bi lijepo da zeljeznicar svoju preda bez borbe Mariboru,na taj nacin bi nam sacuvali travnjak a zeljeznicarima ova utakmica ionako nema natjecateljski karakter. A isto tako ne izlaskom na teren se mogu spasiti teskoga poraza. A ako ne budu postupili komsijski i prijateljski,da nam sacuvaju travnjak pa odluce da izadzu na noge Mariboru,moraju znati da sam sanjao nepregledna polja ljubicica,kako cvjetaju.
Lahko prihajamo :D :D :D :D
Jesam vam lijepo govorio ali dzaba,necete da slusate dobronamjerne savjete.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Grohotom se ismijah. :D :D
Khaj phice :D :D
Lahko odhajamo :D :D
dino84

#2625 Re: BH klubovi u Evropi - 2012/13

Post by dino84 »

Ne znam odakle,ali bukvalno vise odakle nekim ljudima ona najmanja,najminijaturnija doza stida da se javljaju i pametuju na temi a nisu cak ni bili na utakmici.Ono se naslo pametovati i jos govori nekom da se samoukine.Bicemo na temi do kada hocemo,razumijes li Gandalfe?Razumijem visegodisnje pardon pretogodisnje frustracije,ali spustite loptu,sampioni smo ove drzave i imamo sta reci,pogotovo nakon onoga cirkusa sinoc.

Sinoc smo vidjeli cirkus u reziji UEFE,ono holandsko deriste od 29 godina koje tek pocinje seniorsku karijeru nakon utakmica U 16 itd. nas je u rodjenoj avliji pokralo iz ociju.Ja ne kazem uopste da bi mi sinoc pobijedili ili prosli dalje,ali daj sudi posteno pa da vidimo mozemo li.
Krenuli smo uraganski od prve minute,ljudi haman nisu ni primirisali centru u prvih 5 minuta a kamo li ga presli,zabijamo apsolutno cist i regularan gol koji sam vidio jer sam bio u samoj liniji sa gol aut linijom,lik hladno ponistava sve,ma sve mi je bilo tu jasno.Znaci zabijas gol u 5 oj minuti koji psiholoski vrijedi kao dva,sprema se invazija iz svi pravaca na gol,ko zna sta bi bilo...Mozda bi mi jurnuli pa oni zabili 3,i to stoji,ali kazem,vidjeli smo sve.
Zuti kartoni,prekrsaji,sve je pocelo od tog trenutka.
Dva cista penala poslije toga ne svira,drugi penal je igranje rukom u petercu,sudija je vidio ali je valjda procijenio da nije bilo namjere,za ne povjerovati.
Zuti kartoni i dalje kao na traci,primamo debilan gol u nasem stilu i nesreci,lopta pogadja Kerlu u ledja i vara golmana koji je vec na drugoj strani na zemlji.
Elem nejse mi napadamo i dalje,lik daje crveni Colicu,poslije zabijamo gol,odmah potom dobijamo sto kartona,Stanic je iskljucen za start koji nije ni pola starta zua koji je Kerla dobio samo zuti.Vidim pitari se raspisali o kartonima i grubosti,pa sto Kerli nije dao crveni za taj start zbog kojeg im je igrac zavrsio u bolnici.Poslije toga jos jedan crveni za potpuni cirkus.

Tacno je frajer davao kartone,ostajao nijem na ciste penale i sudio faule kada bi se malo trgnuli na terenu.Meni je bio zalostan ona treci nedosudjeni penal,sa sedmoricom idemo u napad,Kerla zavrce unutra njihovog igraca lopta pogadja na petercu u ruku i po treci put nista.
Citav stadion u drugom dijelu skandira da se izadje napolje i UEFA MAFIA.Holandsko deriste nas je bukvalno unistilo,da se razumijemo pokradeni smo i u prvoj utakmici,nebitno sto smo primali glupe golove onaj penal nas je gore dotukao,a nije vidjelo penala.

Jedino sto ja mogu zamjeriti nasim igracima je prica sa sudijama,toga u Evropi nema koliko god da ti radi sudija o glavi i to treba promijeniti kao i fizicku spremu,znaci krenuti sa pripremama ako treba i 10 dana poslije sezone ali ove meceve docekati napucan snagom.Samo te dvije stvari i nista vise.

Sto se pitara tice koji komentarisu a uopste nisu bili na utakmici,kako vas nije stid.Da se ovo desilo vama napravili bi od ovoga Ilijadu i Odiseju,pa od onog derbija kada su vam dva igraca iskljucena a nama jedan ste napravili pricu i po,sta bi bilo tek ovdje.Ali ako se ovo ponovi vama protiv Bugara onda cete promijeniti plocu.

U ocima Evrope smo zadnja zabit,dzungla,indijanci i domoroci,prava smo nedodjija.Likovi posalju balavo deriste koje tek pocinje suditi da ti ovo uradi na domacem terenu,prosle smo godine imali normalno sudjenje protiv Sheriffa samo zato jer su i oni moldavska nedodjija.Za njih divljaci,isto kao i mi.I ovo ce nam se uvijek dogadjati dok god nam liga ne ojaca i ne postanemo bar neki mali faktor u Evropi koji se bar malo postuje.Slovenci imaju sudiju koji sudi polufinale LP,dosta ljudi u tim komisijama,koga mi imamo?Novu Panica?Pa neka pojedinci i dalje odbijaju smanjivanje lige itd. i jebu zdrav mozak evropske delegacije po par mjeseci koje dodju da nam odrade nesto korisno ovdje,jos da se Komitet ukine otislo bi sve u neku stvar,ne bi ni igrali Evropu.
Locked