Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
emmir1

#2601 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by emmir1 »

neki wrote:Čuj unutrašnja vrata u stanu s troslojnim staklom... :-)
Na šta vas uzimaju

Do mene je, nisam najbolje napisao.

Radi se o stolariji pvc salamander sa troslojnim staklom, to su vrata na balkonima.
bilic

#2602 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

emmir1 wrote:
Na šta vas uzimaju

Radi se o stolariji pvc salamander sa troslojnim staklom, to su vrata na balkonima.
Pa u Tibri su sva stakla troslojna ... :izet: :izet: :izet: :izet:
bilic

#2603 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

saki1978 wrote:Da li neko zna ima li slobodnih trosobnih stanova u Tibri objekat C3? Hvala!
Mozda ti je bolja kombinacija da uzmes dva manja i sastaviš ...
:-D
Clan komisije

#2604 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Clan komisije »

SHOCK wrote:Pozdrav,

ima li neko iskustva sa kupovinom stana u izgradnji, odnosno konkretno me zanima lamela b naselja Miljacka, obzirom da se trenutno prodaju, a useljenje očekuje tek u martu naredne godine. Za uplate sada, daju prilično popusta, pa to i odgovara.

Laički pitano, koliko je sigurno to sada uplatiti, jer recimo, lupam, u slučaju bankrota ili nečega investitora, ili problema sa papirima, čovjek bi mogao biti u velikom belaju. Imaju ugovor valjda sa IK bankom, koja nudi neke povoljne kredite za kupovinu...
Slucajno znam da im prodaja dobro ide, a ozbirom da su vec zavrsili jednu lamelu i svu je prodali i one male zelene pored su sve prodane, a Unipromet je radio i onu zgradu kod Merkatora na Socijalnom, tako da mislim da su sigurni... Ali jbg, uvijek ima ono ali, pa vidi ugovor, sta ti nude, kakve garancije... Koliko traze ucesca?
emmir1

#2605 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by emmir1 »

bilic wrote:
emmir1 wrote:
Na šta vas uzimaju

Pa u Tibri su sva stakla troslojna ... :izet: :izet: :izet: :izet:

Druže trenutno živim u tibrinom stanu

Stanovi u Tibri su daleko kvalitetom ispod stanova Izvor, jednostavno neuporedivo.
Bar ovo što sam do sada vidio kako se gradi u kompleksu Izvor.

Da ti ne pišem sada sve probleme kojem imam u ovom stanu a stan je u prvoj tibrinoj zgradi u buča potoku i tu sam 4 godine, kažu da su im ovo i najbolje zgrade.
Prvo portali su dvoslojni, i meni i komšiji je već davno pukla ručica za otvaranje.
Ne rade mi svjetla u sobi i hodniku, dovedem električara mora sva grla mijenjat jer postavljena ne valjaju.
U dnevnoj sobi nisam primijenio i sijalica mi traje 15 dana.
Vlaga oko prozora, u kupatilu plafon pun fleka od vode, dolaze iz okija 3 puta ne mogu skontat šta je.

Mogao bih ti nabrojat još i do 10 stavki
SHOCK

#2606 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by SHOCK »

Clan komisije wrote:
SHOCK wrote:Pozdrav,

ima li neko iskustva sa kupovinom stana u izgradnji, odnosno konkretno me zanima lamela b naselja Miljacka, obzirom da se trenutno prodaju, a useljenje očekuje tek u martu naredne godine. Za uplate sada, daju prilično popusta, pa to i odgovara.

Laički pitano, koliko je sigurno to sada uplatiti, jer recimo, lupam, u slučaju bankrota ili nečega investitora, ili problema sa papirima, čovjek bi mogao biti u velikom belaju. Imaju ugovor valjda sa IK bankom, koja nudi neke povoljne kredite za kupovinu...
Slucajno znam da im prodaja dobro ide, a ozbirom da su vec zavrsili jednu lamelu i svu je prodali i one male zelene pored su sve prodane, a Unipromet je radio i onu zgradu kod Merkatora na Socijalnom, tako da mislim da su sigurni... Ali jbg, uvijek ima ono ali, pa vidi ugovor, sta ti nude, kakve garancije... Koliko traze ucesca?
Koliko sam skontao, radi se o ugovoru o sufinansiranju, a valjda 10% je popust na svotu koju uplatiš odmah...

U ovoj fazi čak nude i promjene rasporeda, spajaju se stanovi ili sobe sa drugim susjednim itd
Clan komisije

#2607 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Clan komisije »

Gledam evo sad, ne znam kako vidim to radi Unipromet, jbg opet su neko ime, imaju zavrsenih projekata, a cijene su fkt povoljne. Izgleda da ce u ovoj gotovoj lameli ubrzo biti useljenje, jer koliko vidim zavrsena je...

Mada opet, lako je tudjim gloginje mlatit :D kad bih sad morao iskesirati 70-80k za temelje i 3-4 sprata, ne znam...nije bas jednostavno. :D
SHOCK

#2608 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by SHOCK »

E to ja i pričam druže, baš sam u tim dilemama, ali mislim da fakat ne mogu, pa osijedio bih za ovu godinu dok ne bude sve gotovo :)
emmir1

#2609 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by emmir1 »

SHOCK wrote:E to ja i pričam druže, baš sam u tim dilemama, ali mislim da fakat ne mogu, pa osijedio bih za ovu godinu dok ne bude sve gotovo :)

Malo rizika preuzmeš i dobiješ dosta bolju cijenu.

Raspitaj se, ako banka kreditira investitora i ako kao koleteral uzimaju taj stan u izgradnji onda ti i nije neki rizik.
Banka daje kredite i uzima stanove u zalog i njima sigurno nije u interesu da zgrada ne bude izgrađena.

Samo bi trebao potpisati neki dokument u kojem izjavljuješ da ćeš po uknjižbi stana dozvoliti da banka upiše hipoteku na njega.
bilic

#2611 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

Radi se o stolariji pvc salamander sa troslojnim staklom, to su vrata na balkonima.[/quote]

Pa u Tibri su sva stakla troslojna ... :izet: :izet: :izet: :izet:[/quote]

Stanovi u Tibri su daleko kvalitetom ispod stanova Izvor, jednostavno neuporedivo.

Da ti ne pišem sada sve probleme kojem imam u ovom stanu a stan je u prvoj tibrinoj zgradi u buča potoku i tu sam 4 godine, kažu da su im ovo i najbolje zgrade.
Prvo portali su dvoslojni, i meni i komšiji je već davno pukla ručica za otvaranje.
Ne rade mi svjetla u sobi i hodniku, dovedem električara mora sva grla mijenjat jer postavljena ne valjaju.
Vlaga oko prozora, u kupatilu plafon pun fleka od vode, dolaze iz okija 3 puta ne mogu skontat šta je.

TI GA BAŠ Tibru UNAZADI ... . SRETNO TI ... :bih: :bih: :bih:

JA NASPRAM TEBE ZIVIM U ZGRADI 2. godine i nemam ni jedan problem.. i Kod mene su troslojna stakla . A prva zgrada Tibre je najjlosija ... Valjda su usput učili
corsa

#2612 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by corsa »

Ja zivim u Tibri 2 na Stupu vec tri godine i nemam nikakvih problema. Cuo sam od nekih komsija da imaju, recimo jednom se pojavila vlaga u kupatilu, a drugi se zali da ne moze ugrijati stan jer mu je polsovni prostor ispod njega. Ja do sada nisam imamo nikakvih problema. Govorim konkretno o gradnji, a sto se tice stanovnistva to je vec druga prica. :D
bilic

#2613 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

"BLIZU HITNE SE GRADI ...
Uz to, Sarajevo Tower će promijeniti i izgled naselja Pofalići, ali i cijelog grada. Rok za izgradnju je 24 mjeseca, cijene kvadrata stanova kretat će se od 1.850 konvertibilnih maraka, a prodaja će početi vrlo brzo", rekao je Dževlan.

26 SPRATOVA. 3 - GARAZA + PRIZEMLJE POSL. PROSTORI --- :izet:
Rizvan

#2614 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Rizvan »

bilic wrote:"BLIZU HITNE SE GRADI ...
Uz to, Sarajevo Tower će promijeniti i izgled naselja Pofalići, ali i cijelog grada. Rok za izgradnju je 24 mjeseca, cijene kvadrata stanova kretat će se od 1.850 konvertibilnih maraka, a prodaja će početi vrlo brzo", rekao je Dževlan.

26 SPRATOVA. 3 - GARAZA + PRIZEMLJE POSL. PROSTORI --- :izet:
Ovo je kolko' toliko razumna cijena. Nadam se samo da će imati stanove od 22 - 30 kvdrati. :D
gestapo

#2615 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gestapo »

sto se tice naselja miljacka lamela A je zavrsena vec su pozvani vlasnici da se u posjed stana udze krajem aprils
tako ko zeli kupit po povoljnijoj cjeni mislim da je vrijedno rizika bar sto se tice ovog naselja, unipromet je ozbiljan i renomiran
maxell_sarajevo

#2616 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

[/quote]

Mogao bih ti nabrojat još i do 10 stavki[/quote]

Mozes li nam uslikati i postaviti ovdje te pokvarene ruckice, vlagu i vodu u kupatilu?
okocha

#2617 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by okocha »

Pozdrav,

Vec neko vrijeme razmisljam o kupovini stana , naisao sam na jedan od 55 m2 - cijena 90 000 u Grand Centru

Ima li iko ikakvu informaciju o stanovima u Grand Centru ? Kakve su kvalitete i slicno ...
maxell_sarajevo

#2618 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by maxell_sarajevo »

Pazi se buke, ljeti, nedjeljom kad je oko 1000 ljudi na termama.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2619 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

grand ne izgleda loše
sve na ilidži blizu
tramvaj... parking...

čini mi se da viđam auta na krovu :D vjerojatno je neki lift u pitanju prava fora :D

što se stanova tiče namam pojma za kvalitet ali sumnjam da je neki fuš
holowey

#2620 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by holowey »

maxell_sarajevo wrote:Pazi se buke, ljeti, nedjeljom kad je oko 1000 ljudi na termama.
dodao bih i smrada sumpora...
SARAJKA75

#2621 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by SARAJKA75 »

Pozdrav ekipi :sax:
da li neko ima iskustvo sa Domoinvestom?
U ponudi imaju stanove koji izgledaju OK ali...kad im se postavi pitanje oko prenosa vlasnistva pocinje prica pa znate necete moci odmah i sl.
Koliko sam uspjela saznati (rekla-kazala) nemaju građevinsku, upotrebnu dozvolu /tehnicki prijem pa nisu legalizovane zgrade a samim tim ni ja kao eventualni kupac ne mogu taj stan uknjizi na sebe???
Novac nije mali a da ne bih za par godina imala problema covjek mora biti oprezan jer prodavac kad prica sve je med i mlijeko dok se ne zagrebe povrsina :-)
Da li mi neko moze pojasniti ko je imao iskustva?

Hvala
vješalica

#2622 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vješalica »

kakav je ovo novi sadistički poslovno-stambeni kompleks pored doma zdravlja kumrovec,na ono malo zelene travice i livadice? :roll:
mayab

#2623 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mayab »

vješalica wrote:kakav je ovo novi sadistički poslovno-stambeni kompleks pored doma zdravlja kumrovec,na ono malo zelene travice i livadice? :roll:
:thumbup: odlicno receno , bas sadistički!
Mogu samo reći, drago Alipašino, kad vidim sta se i gdje se grade stambene jedinice :-)
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2624 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mali_milojica »

mayab wrote:
vješalica wrote:kakav je ovo novi sadistički poslovno-stambeni kompleks pored doma zdravlja kumrovec,na ono malo zelene travice i livadice? :roll:
:thumbup: odlicno receno , bas sadistički!
Mogu samo reći, drago Alipašino, kad vidim sta se i gdje se grade stambene jedinice :-)
A fazu na AP su usrali slicnim takvim "projektima". GRAWE,Konzum,PINK,PENNY,Hypo i ostale zgrade sve do Neđarica
vješalica

#2625 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vješalica »

ja kad sam vidjela ogradu građevinsku htio me infarkt strefiti
pored one zgradurine roze beskorisne i prazne
još sad sa lijeve strane nova varijanta sado-mazo
kretenluk živi
Post Reply