Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
StupskaBitanga

#2601 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Banksy wrote:
Adriatic wrote:Da li je istina da su u Srbiji ukinuli tv pretplatu?
Nisu još i vjerovatno ni neće.

U Grčkoj su ukinuli državnu TV - eto ideje za našu vladajuću koaliciju ... :D
jesu
Potpredsednik Vlade saopštio da narod više neće davati novac Javnom servisu. Nacrt zakona je spreman i čeka se da ga za dva meseca usvoji Skupština
BEOGRAD - Konačno ćemo imati trošak manje.
TV pretplata, kao što sam i obećao građanima Srbije, biće ukinuta! Ovo je juče na svojoj Fejsbuk stranici napisao prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Posle šuškanja u javnosti da u budžetu nema para za finansiranje TV pretplate, odnosno Radio-televizije Srbije na čijem je čelu Aleksandar Tijanić, Vučić je otklonio sve dileme u vezi s ukidanjem tog nameta građanima.
- TV pretplata, kao što sam i obećao građanima Srbije, biće ukinuta, jer ja ne pripadam onom tipu ljudi koji je 12 godina obmanjivao građane Srbije i bavio se samo marketinškim trikovima. To je naša obaveza od koje nećemo odustati - napisao je juče Vučić na Fejsbuku.

Da će TV pretplata biti ukinuta najverovatnije do kraja jula, za Kurir je potvrdio i Dragan Kolarević, pomoćnik ministra kulture i član radne grupe koja se bavi izradom zakona o elektronskim medijima.
- Pisanje zakona je završeno i ostalo je da se, ako bude trebalo, urade neke ispravke. Posle toga sledi javna rasprava, pa dostavljanje mišljenja ministarstava. Zatim zakon ide na razmatranje u Vladu, pa u Skupštinu, koja će ga najverovatnije po ubrzanoj proceduri usvojiti. Očekujem da bi to moglo da se desi do kraja jula, pre letnje pauze - kaže Kolarević.

On objašnjava da je zakonom predviđeno da dve godine, od njegovog usvajanja u Skupštini Srbije, rad javnih servisa RTS i RT Vojvodina bude finansiran 100 odsto iz budžeta, kao vid državne pomoći.
- Posle toga će biti pronađeni modaliteti kako da građani dobrovoljno finansiraju rad Javnog servisa - kaže Kolarević.

Iz RTS nismo dobili odgovore na pitanja u vezi s ukidanjem TV pretplate, a ni iz Ministarstva finansija nismo dobili objašnjenje na koji način će obezbediti novac za finansiranje rada Javnog servisa.
Adriatic

#2602 Re: Federalna televizija

Post by Adriatic »

StupskaBitanga wrote:
Banksy wrote:
Adriatic wrote:Da li je istina da su u Srbiji ukinuli tv pretplatu?

jesu
Potpredsednik Vlade saopštio da narod više neće davati novac Javnom servisu. Nacrt zakona je spreman i čeka se da ga za dva meseca usvoji Skupština
BEOGRAD - Konačno ćemo imati trošak manje.
TV pretplata, kao što sam i obećao građanima Srbije, biće ukinuta! Ovo je juče na svojoj Fejsbuk stranici napisao prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Posle šuškanja u javnosti da u budžetu nema para za finansiranje TV pretplate, odnosno Radio-televizije Srbije na čijem je čelu Aleksandar Tijanić, Vučić je otklonio sve dileme u vezi s ukidanjem tog nameta građanima.
- TV pretplata, kao što sam i obećao građanima Srbije, biće ukinuta, jer ja ne pripadam onom tipu ljudi koji je 12 godina obmanjivao građane Srbije i bavio se samo marketinškim trikovima. To je naša obaveza od koje nećemo odustati - napisao je juče Vučić na Fejsbuku.

Da će TV pretplata biti ukinuta najverovatnije do kraja jula, za Kurir je potvrdio i Dragan Kolarević, pomoćnik ministra kulture i član radne grupe koja se bavi izradom zakona o elektronskim medijima.
- Pisanje zakona je završeno i ostalo je da se, ako bude trebalo, urade neke ispravke. Posle toga sledi javna rasprava, pa dostavljanje mišljenja ministarstava. Zatim zakon ide na razmatranje u Vladu, pa u Skupštinu, koja će ga najverovatnije po ubrzanoj proceduri usvojiti. Očekujem da bi to moglo da se desi do kraja jula, pre letnje pauze - kaže Kolarević.

On objašnjava da je zakonom predviđeno da dve godine, od njegovog usvajanja u Skupštini Srbije, rad javnih servisa RTS i RT Vojvodina bude finansiran 100 odsto iz budžeta, kao vid državne pomoći.
- Posle toga će biti pronađeni modaliteti kako da građani dobrovoljno finansiraju rad Javnog servisa - kaže Kolarević.

Iz RTS nismo dobili odgovore na pitanja u vezi s ukidanjem TV pretplate, a ni iz Ministarstva finansija nismo dobili objašnjenje na koji način će obezbediti novac za finansiranje rada Javnog servisa.
Mi ovo izgleda možemo samo sanjati.
StupskaBitanga

#2603 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

kad se nafuraju na grčku ne bi me čudilo da federalni parlament stavi ključ u bravu FTVu
Piško

#2604 Re: Federalna televizija

Post by Piško »

StupskaBitanga wrote:kad se nafuraju na grčku ne bi me čudilo da federalni parlament stavi ključ u bravu FTVu
nema od tog ništa, jedina ako stavrno dođe do grla kao dole
jer sva javna preduzeća, kao EP, Telecom pa i FTV su samo legla amidžića, dajžića, tečića, pičića, švalerki, zetova, snaha...koje upravo ti debili iz vlade, parlamenta i ostalih kuraca-palaca "uhjljebljuju" na državne jasle...i obrnuto
kakavdanakneiskustvu

#2605 Re: Federalna televizija

Post by kakavdanakneiskustvu »

zar nije smiješno plaćati taksu na posjedovanje tv prijemnika?
Banksy

#2606 Re: Federalna televizija

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:
Banksy wrote:

jesu

Da će TV pretplata biti ukinuta najverovatnije do kraja jula,
Pisanje zakona je završeno i ostalo je da se, ako bude trebalo, urade neke ispravke. Posle toga sledi javna rasprava, pa dostavljanje mišljenja ministarstava. Zatim zakon ide na razmatranje u Vladu, pa u Skupštinu, koja će ga najverovatnije po ubrzanoj proceduri usvojiti. Očekujem da bi to moglo da se desi do kraja jula, pre letnje pauze - kaže Kolarević..

EU protiv ukidanja pretplate

Predstavnici EU nezadovoljni su najavama čelnih ljudi srpske vlasti da će ukinuti pretplatu za RTS i RTV, saznaje Danas u diplomatskim krugovima.

Prema rečima izvora lista Danas, zvaničnici EU zabrinuti su zbog insistiranja predstavnika "vladajuće koalicije da se pretplata za javne servise bezuslovno ukine, a da RTS i RTV pređu na direktno budžetsko finansiranje“, pogotovo u ekonomskoj situaciji u kojoj je Srbija i u kojoj je gotovo nemoguće obezbediti sredstva za njihovo nesmetano funkcionisanje.
escobar__

#2607 Re: Federalna televizija

Post by escobar__ »

kakavdanakneiskustvu wrote:zar nije smiješno plaćati taksu na posjedovanje tv prijemnika?
Jašta je nego smiješno. Platiš porez prilikom kupovine TV prijemnika, a onda porez na porez, tj. taksa na posjedovanje istog. :lol: A i, tom imbecilnom "logikom" bi mogli naplaćivati i taksu na posjedovanje mobitela, wireless kartica i sl. (svi koriste neki frekventni opseg).
vatrogasac

#2608 Re: Federalna televizija

Post by vatrogasac »

kakavdanakneiskustvu wrote:zar nije smiješno plaćati taksu na posjedovanje tv prijemnika?
Jeste.....ali se plaća i u mnogo uređenijim državama od naše.

Što FTV stidljivo pokaza skup porške Erdoganu dok protestantima odvoji dobru minutažu. :mrgreen:
Chuckie

#2609 Re: Federalna televizija

Post by Chuckie »

Hahaha gleda li iko Dnevnik3, gdje je Herr Flick kupio sijeno pa ovako zagorio. :)
murathans

#2610 Re: Federalna televizija

Post by murathans »

Ja ne mogu da vjerujem, ne mogu da vjeruuj ni očima ni ušima...

FTV emituje indijsku sapunicu...

indijsku sapunicu...

sapunicu...
murathans

#2611 Re: Federalna televizija

Post by murathans »

Image
REAL MADRID CFC

#2612 Re: Federalna televizija

Post by REAL MADRID CFC »

Chuckie wrote:Hahaha gleda li iko Dnevnik3, gdje je Herr Flick kupio sijeno pa ovako zagorio. :)

evo danas debil izgleda "normalno" koliko su samo potrošili za šminku da ga malo pobijele najodvratniji novinar uz bilića i boru i onu budalu iz paralela pa zatim bakira pa svi avazovci i kliksovci pa ona duška jadna pa cijeli obn katastrofa bh novinarstvo....al ovaj je najgori
StupskaBitanga

#2613 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

po 658748 put repriziraju NMK i Ne daj se Nina :( :( :( :( :( :( :( :( :(
ČičineBrčine

#2614 Re: Federalna televizija

Post by ČičineBrčine »

StupskaBitanga wrote:po 658748 put repriziraju NMK i Ne daj se Nina :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Najtuznije je sto se zale za 2 minuta epp -a koja im hoce ukinuti, kao oslabice im programska shema :lol:
Idiotska televizija samo imaju polikitu i reprize jednih te istih Hrvatskih serija uz poneku Tursku.
It_is_a_Leclerc

#2615 Re: Federalna televizija

Post by It_is_a_Leclerc »

Prestrašno života mi !

Još su i bili gledljivi sa Bitangama i Princezama što je ipak nešto humoristično.. Ali ove NMK, Zauvijek susjedi, Ne daj se Nina, pa čak i Lud, zbunjen, normalan u kojem svaku rečenicu znam napamet, su dopizdile i Bogu i narodu ! FTV treba zatvoriti. Ili prodati Hrvatima da im bude treći kanal.
luckylaka

#2616 Re: Federalna televizija

Post by luckylaka »

It_is_a_Leclerc wrote:Prestrašno života mi !

Još su i bili gledljivi sa Bitangama i Princezama što je ipak nešto humoristično.. Ali ove NMK, Zauvijek susjedi, Ne daj se Nina, pa čak i Lud, zbunjen, normalan u kojem svaku rečenicu znam napamet, su dopizdile i Bogu i narodu ! FTV treba zatvoriti. Ili prodati Hrvatima da im bude treći kanal.
A,,Tale,,ekskluzivno samo na Ftv :-)
StupskaBitanga

#2617 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Sve mislimo da niže ne može a oni dokažu da itekako može
Sam pogram kad im pogledaš je velika tuga a pogotovo šo se finansira iz NEŠEG džepa
Priče iz Hercegovine: Rama Jablanica, obrazovni program
06:50-repriza
Luda kuća, igrana serija
08:00-repriza
Vijesti
08:05
Obećanje, igrana serija-repriza
09:00
Ninđago, crtani film
09:25
Medvjedići dobrog srca, crtana serija-repriza ali ok crtani
09:50
Vijesti
09:55
Zauvijek susjedi, igrana serija-6587 repriza
10:30
Sve će biti dobro, igrana serija-6587 repriza
11:15
Bitange i princeze, igrana serija
12:00
Dnevnik 1
12:15
Asi, igrana serija--6587 repriza
13:55
Sve će biti dobro, igrana serija--6587 repriza
14:45
Čagington, crtana serija
15:05
Vijesti
15:15
Zauvijek susjedi, igrana serija--6587 repriza
15:45
Luda kuća, igrana serija--6587 repriza
17:00
Federacija danas
17:25
Ne daj se Nina!, igrana serija--6587 repriza
18:15
Bitange i princeze, igrana serija
19:00
Ben i Holi, crtani film
19:10
Super Loto, prijenos izvlačenja
Stanje na putevim
Finansijske novosti
19:30
Dnevnik 2
20:10
Vrijeme iftara
20:15
Titanic, mini serija--repriza
21:05
Naša mala klinika, humorstička serija--6587 repriza
21:55
Lud zbunjen, normalan, igrana serija--6587 repriza
22:30
Dnevnik 3
23:00
Asi, igrana serija--6587 repriza
00:35
Obećanje, igrana serija--6587 repriza
01:30
Put derviša, dokumentarni program
02:00
Ramazanski razgovori: Dr. Nedžad Grabus,dokumentarni program, 2. dio
02:25
Sevdalinke, muzički program
02:56
Vrijeme sehura
03:05
Pregled programa za srijedu
Banksy

#2618 Re: Federalna televizija

Post by Banksy »

StupskaBitanga wrote:
Sve mislimo da niže ne može a oni dokažu da itekako može
Sam pogram kad im pogledaš je velika tuga a pogotovo šo se finansira iz NEŠEG džepa
To su samo posljedice, kontinuitet nekvalitete čije temelje su još prije 10 godina udarili Duraković, Čuperak, Kukić i Hadžiomerović.
Nema napretka dok tu mafijašku kliku zbog pronevjere 24 NAŠA miliona ne smjeste iza rešetaka.
A onda pomest' i ove smetljare, pa sve ispočetka.
StupskaBitanga

#2619 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

ja ne bih nikog da branim ali prije je program iole na nešto ličio ono ulagalo se u program
U šta se sada ulaže?
U reprize repriza sa hrvatskih televizija pa i OBN koji je komercijalna televizija su nadmašili u emitovanju hrvatskog programa a ti isti hrvati se žale kako nemaju svoj program. Ironično
OBN u svojim IPP insistira na gore pomenutoj aferi ERONET pa nek se to konačno završi
Chuckie

#2620 Re: Federalna televizija

Post by Chuckie »

Evo repriza i Hadzihafizbegovica. Dno dana.
kremali

#2621 Re: Federalna televizija

Post by kremali »

AAAa ahahahah...pa nema dalje :lol: :lol: :lol:

ovo je dno dna!
StupskaBitanga

#2622 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

šta repriziraju?
vrbas1979

#2623 Re: Federalna televizija

Post by vrbas1979 »

StupskaBitanga wrote:šta repriziraju?
Ne znaju ni oni. Pošto su i dalje na kasetama uzmeš na rendom sa police i puštaj
StupskaBitanga

#2624 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

vrbas1979 wrote:
StupskaBitanga wrote:šta repriziraju?
Ne znaju ni oni. Pošto su i dalje na kasetama uzmeš na rendom sa police i puštaj
znam im stanje u režiji i sve m ije jasno
StupskaBitanga

#2625 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

sad sam vidio na d3go
Bože repriziraju Emira H. sa Enisom B. a u programu stoji serija Titanic :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Post Reply