Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
- smurf
#2601 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Hvala, upravo pregledah... Zafrkana prica, veceras ce biti jako duga noc.
-
Sharif
#2602 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
hvala ti sto si postavio taj youtube video
......na cirka 52:40 bas mi se stislo........u 3pm
......na cirka 52:40 bas mi se stislo........u 3pm
- vjesticanametli
#2603 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
hvala ...odgledala
uzas
uzas
- al_akhisari
#2604 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
...ma koliko bilo teško odgledati ove strahote, treba se povremeno podsjetiti 
-
eeeeeee
#2605 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
S obzirom da su me iz organizacije "Pravda Bosna" zamolili da snimak uklonim jer oni imaju namjeru postaviti HD verziju na svom zvanicnom youtube kanalu (cuj snimci iz 92 u HD-u
) tako da cu snimak i ukloniti...
Za sve one kojima treba film da pogledaju nek me kontaktiraju preko pp
Za sve one kojima treba film da pogledaju nek me kontaktiraju preko pp
- smurf
#2606 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ma ne skidaj ba, ostavi da sto vise ljudi vidi makar dio Dobrinjskih ratnih dana.
-
djes_ba
#2607 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
najjaca recenica neki Huso
"Morali smo sve stanove pretresti zbog pokvarenog mesa"
Smurf , Repetitor posto ste bili dole neki komentar
"Morali smo sve stanove pretresti zbog pokvarenog mesa"
Smurf , Repetitor posto ste bili dole neki komentar
- Repetitor
#2608 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Pa pretresli ljudi stanove
Ali meni je nesto drugo zaparalo usi.Hajde sto su krali tene,odjecu i obucu.Cigare i hranu naravno.Nikakav problem.
Ali sto pokradose onolike traktore i opremu iz Poljoopreme i tehniku iz Feroelektro
Mada sa ove distance danas kad gledam,da budemo realni,sta bi bilo i da nisu pokrali?
Ali meni je nesto drugo zaparalo usi.Hajde sto su krali tene,odjecu i obucu.Cigare i hranu naravno.Nikakav problem.
Ali sto pokradose onolike traktore i opremu iz Poljoopreme i tehniku iz Feroelektro
Mada sa ove distance danas kad gledam,da budemo realni,sta bi bilo i da nisu pokrali?
- smurf
#2609 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Nemoj zezati Repetitor, pa i nije bilo pljacke... Udjes u stan/radnju, spremas sta treba za ponijeti, ako neko dodje i kaze da cuva od komsije stan uzmes komad papira, napravis popis i napises izuzeto za potrebe TO
Hmmm, sta reci, neki od ovih kao recimo Fica su skromni i nisu previse pricali, vise su davali prostora u spominjanju svojih saboraca a taj isti Fica je
Neki prepricavaju price i dogadjaje prezentujuci ih kao dozivljaje ali pri tom skrecu pogled ka kameri i ti obicno (a ima tih naratora na Dobrinji) nekako cudno skrecu sa puta kada im idem u susret
Ovaj dokumentarac je u biti samo teza za jedan serijal i nije los. Neki moji jarani su razocarani, neki samo slijezu ramenima... Moja supruga koja je prezivjela ratne strahote u drugom dijelu grada i dvije godine u bolnici Kosevo "na praksi" se sjebala iako zna masu potresnih i komicnih prica sa Dobrinje.
Al' mene ubi datum probijanja tunela, 22.23.24.25... juli... Ma glavu na panj mogu staviti, ali niko od mojih se ne moze sjetiti...
Hmmm, sta reci, neki od ovih kao recimo Fica su skromni i nisu previse pricali, vise su davali prostora u spominjanju svojih saboraca a taj isti Fica je
Neki prepricavaju price i dogadjaje prezentujuci ih kao dozivljaje ali pri tom skrecu pogled ka kameri i ti obicno (a ima tih naratora na Dobrinji) nekako cudno skrecu sa puta kada im idem u susret
Ovaj dokumentarac je u biti samo teza za jedan serijal i nije los. Neki moji jarani su razocarani, neki samo slijezu ramenima... Moja supruga koja je prezivjela ratne strahote u drugom dijelu grada i dvije godine u bolnici Kosevo "na praksi" se sjebala iako zna masu potresnih i komicnih prica sa Dobrinje.
Al' mene ubi datum probijanja tunela, 22.23.24.25... juli... Ma glavu na panj mogu staviti, ali niko od mojih se ne moze sjetiti...
- ODVRATAN_i_GADAN
#2610 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Kakav crni datum? Jedva i mjesec ubodem sta je kada bilo.
Gledam Sevku nesrecnog sto se sredio, a meni nikako iz glave ne izlati njegov pepito sakAo, opasac preko njega i Skorpion!

Edit: Kazu ti za taj tunel da je bio 30.
Gledam Sevku nesrecnog sto se sredio, a meni nikako iz glave ne izlati njegov pepito sakAo, opasac preko njega i Skorpion!
Edit: Kazu ti za taj tunel da je bio 30.
- Dozer
#2611 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Koji tunel...?
- Repetitor
- smurf
#2613 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
A ti ODVRATAN_i_GADAN zacatavaj tamo na ljubav i sex ako smijes, nisam ti ja kriv sto si bio mlad i prepa'nut pa se ne mozes sjetiti
- ODVRATAN_i_GADAN
#2614 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
I glup i glup.
Tamo ne smijem jer bi mogla zena vidjeti pa traziti da pokazem u praksi i eto ti belaja.
Tamo ne smijem jer bi mogla zena vidjeti pa traziti da pokazem u praksi i eto ti belaja.
- Repetitor
#2616 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Sjetili se ljudi da prave price i filmove 20 godina nakon rata. Kad je vecina sudionika pomrla ili raseljena zivi sirom planete. Dosli neki novi klinci(cast izuzetcima ! )dilercici i narkomani i slikaju se sa beretkama na glavi za obiljezavanje 21-vog juna.Postrojili se i namrgodili se
I izasli dzamijski pacovi i podrumski sismisi na svijetlo dana,i pricaju price kako su BAS ONI odbranili i ucestvovali.
A da je zakona davno bi uza zid bili prislonjeni i po kratkom postupku...
I izasli dzamijski pacovi i podrumski sismisi na svijetlo dana,i pricaju price kako su BAS ONI odbranili i ucestvovali.
- agent_zero
#2617 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Repetitor wrote:Sjetili se ljudi da prave price i filmove 20 godina nakon rata. Kad je vecina sudionika pomrla ili raseljena zivi sirom planete. Dosli neki novi klinci(cast izuzetcima ! )dilercici i narkomani i slikaju se sa beretkama na glavi za obiljezavanje 21-vog juna.Postrojili se i namrgodili se![]()
![]()
- hamza_sa
#2618 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Mi smo krivi!Repetitor wrote:Sjetili se ljudi da prave price i filmove 20 godina nakon rata. Kad je vecina sudionika pomrla ili raseljena zivi sirom planete. Dosli neki novi klinci(cast izuzetcima ! )dilercici i narkomani i slikaju se sa beretkama na glavi za obiljezavanje 21-vog juna.Postrojili se i namrgodili se![]()
![]()
- Repetitor
#2619 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ma sta si kriv? Hoces se ici izresetan tuci sa njima? Hoces ici trositi i to malo zivaca na jadove i prepucavati se sa njima,a oni onako po svom kako su naucili-hinjski?
Jarane niti te ko pita sta,niti ce te pitati. Nisi niti u jednom upravnom odboru niti kakav glavonja u stranki.
Ima precih naratora da nam pricaju price.I da mladjim narastajima oni budu heroji.
I onda nesto skontam.Evo ovako da se niko ne ljuti.Moje dijete kada bih upucivao sta da radi,sta mislis sta bih mu preporucio? Da me dijete pita tata,babo,oce hocu da i ja budem heroj na tv,sta treba da uradim?Da li bih mu rekao idi dijete primi 19 komada ko hamza,pa kasnije sta bude s tobom,ili idi tamo sa onim licemjerima budi,mozda te kakva firma poslije rata zapadne,da je onako za male pare privatizujes...
Halali ti meni na ovakvom pisanju,ali nadam se da razumijes sta zelim da kazem.Nisam zelio sekunde jedne da uvrijedim prave patriote i borce,samo mi se povraca kad vidim i cujem za pojedine...
Jarane niti te ko pita sta,niti ce te pitati. Nisi niti u jednom upravnom odboru niti kakav glavonja u stranki.
Ima precih naratora da nam pricaju price.I da mladjim narastajima oni budu heroji.
I onda nesto skontam.Evo ovako da se niko ne ljuti.Moje dijete kada bih upucivao sta da radi,sta mislis sta bih mu preporucio? Da me dijete pita tata,babo,oce hocu da i ja budem heroj na tv,sta treba da uradim?Da li bih mu rekao idi dijete primi 19 komada ko hamza,pa kasnije sta bude s tobom,ili idi tamo sa onim licemjerima budi,mozda te kakva firma poslije rata zapadne,da je onako za male pare privatizujes...
Halali ti meni na ovakvom pisanju,ali nadam se da razumijes sta zelim da kazem.Nisam zelio sekunde jedne da uvrijedim prave patriote i borce,samo mi se povraca kad vidim i cujem za pojedine...
- Dozer
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2621 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
To je toRepetitor wrote:Ma sta si kriv? Hoces se ici izresetan tuci sa njima? Hoces ici trositi i to malo zivaca na jadove i prepucavati se sa njima,a oni onako po svom kako su naucili-hinjski?
Ima precih naratora da nam pricaju price.I da mladjim narastajima oni budu heroji..
Inače me jako nervira ta floskula "Mi smo krivi", jer se nikako ne osjećam krivom.
To su poštapalice, spinovi koji se svjesno kreiraju u centralnoj kuhinji a 24h room service nosi cavama koje se pecaju.
- Dozer
#2622 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Nu Kace-4-pistolja

-
Max Bunker
#2623 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Mislim da je Gafić (sigurno jeste) u svojoj knjizi "Sarajevski rulet" napisao kako su četnici izveli napad obučeni u pancire od glave do pete na jevrejskom i kako im naši nisu mogli ništa, dok jedan naš vojnik nije počeo da ih skida tromblonima.Repetitor wrote:A oni plavci iz Rajlovca? Jasta
Vele da im se panciri rastezu ko zvakaca guma.Ako hos do pupka ili do muda.A moRes ih rastegnuti i do clanaka.I oko glave...
Prica meni jedan,komandira voda bio.
Ja kaze uzeo sijac i pucam u njega.A on se naslonio ledjima da ne padne i nista.Ja kaze istrosio sve metke a on se malo ispravi i nastavi prema nama.Te ti ja uzmem tandzaru,e onda kad sam poceo da ih skidam...uhhh
A ja ga ono slusami divim mu se
![]()
![]()
Inače u jednom dijelu navedene knjige se spominje i ulazak vikićevaca na Dobrinju.
-
elotel
#2624 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ovaj novi film Avde Huseinovića o Dobrinji , nije moguće pogledati kaze da je privatno.
Da li se može omogućiti da se pogleda na bilo koji način.
Da li se može omogućiti da se pogleda na bilo koji način.
- Ramzess Veliki
#2625 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
E vala neka si priznao. Znam da ja nisam kriv.hamza_sa wrote:Mi smo krivi!Repetitor wrote:Sjetili se ljudi da prave price i filmove 20 godina nakon rata. Kad je vecina sudionika pomrla ili raseljena zivi sirom planete. Dosli neki novi klinci(cast izuzetcima ! )dilercici i narkomani i slikaju se sa beretkama na glavi za obiljezavanje 21-vog juna.Postrojili se i namrgodili se![]()
![]()