Emir Spahic - ALL ABOUT

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2601 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by pici »

Hvala SpaHa...uvalim ti JaJ... :mrgreen: sHala mala...Hvala na svemu i sretno, idemo dalje...
bosanska senzacija

#2602 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by bosanska senzacija »

Vođa reprezentacije kako na terenu tako i van njega, sigurno će mnogo nedostajati.

Mislim da ćemo već nakon ovih kvalifikacija sa "stručnjakom" na klupi shvatiti koliko je Spahić bio bitan za naš tim.

Riječi Džeke, Barbareza pa i Sušića su samo potvrda da je većina napisanih gluposti o Spahiću obična izmišljotina naših novinarčića koji su o njemu stvorili sliku jednog kabadahije i unositelja razdora u ekipi.
Only1

#2603 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Only1 »

Cinjenica je da je Spahic i danas nas najbolji odbrambeni igrac. Nadam se da ce promjeniti odluku.
Jack Be Nimble

#2604 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Jack Be Nimble »

Bio je dobar. Ponekada na silu ali dobar.

Miske ugledaj se na bivseg kapitena pa i ti njegovim stopama.

Ne volim kada je golman kapiten, ali nema boljeg vodje od Bege.
karanana

#2605 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by karanana »

Mustang1 wrote:
Velkoski wrote:Ja ću se večeras napit' od sreće, još kada Sarajevo prođe moći ću da slavim ovaj dan kao jedan od najsretnijih u životu.

Allah je zaista Velik. :bih:
E ne proslavi ga :oops:
:thumbup:
kvazimodor

#2606 Re: Odg: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by kvazimodor »

Bolje da je Pape ublehaš otišao :mad:
legionar2010

#2607 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by legionar2010 »

jao kakvi samo komentari padaju, mei je ovo iz bioloskog ugla sasvim normalna poteza znaci bilo je vrijeme ako ne sad kad?? Po meni sa ovom potezom je pokazao da je pravi kapetan bio jer je ispred sebe postavio na prvo mjesto repku i to je sa ovom odlukom i potvrdio ljepse ne bi moglo biti. Ipak ce ostati upisan u historiji bh fudbala jedan od prvih i najvaznijih igraca koji su po prvi put uspjeli se plasirati na SP ikada, osim one male mrlje i svadje sa novinarima bhrt koje je zanemarljivo ostjae cista cast a da je nastavio ko zna sta bi bilo, jer situacija je bila vise nego kompleksna i ovo je najbolji potez.
Arsene Wenger

#2608 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Arsene Wenger »

Iskreno meni je žao što Spaha više neće igrati. Uvijek je ostavljao srce na terenu. Imao je čovjek kikseva, ali ko nije? Nekako se većina kritike svalila na njegova leđa nakon ispadanja sa svjetskog prvenstva. A taktika katastrofalno postavljena, faktički bez odbrane na lijevoj strani. I onda se valjda očekivalo da Spahić bude supermen i pokriva dvije pozicije na terenu? Realno, nikad nije bio naročito brz igrač, ali je imao druge kvalitete. Valjda bi se taktika trebala postavljati tako da izvuče najbolje od igrača, a ne da razotkriva njihove nedostatke? Ali šta je tu je, gotova priča. Nije izgubio Spahić, izgubila je čitava ekipa.
Ponekad me je nervirao njegov temperament i prgavost, ali ponekad je potrebno da vođa bude nemilosrdan i borben.
Uvijek su najviše spremni da kritikuju ljudi koji su najmanje postigli u životu. Oni koji su nešto postigli svojim trudom i zalaganjem znaju koliko je teško biti najbolji. A Spaha je dugo bio naš najbolji odbrambeni igrač. I na kraju, mislim da je donio ispravnu odluku, sa 34 godine i odigranim svjetskim prvenstvom, pravo je vrijeme za oproštaj od repke.
Ja mu želim sve najbolje u životu i ostatku karijere.
Infaze Studio

#2609 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Infaze Studio »

Hvala Emiru na svemu, bio je (i, vjerovatno, jos uvijek jeste) nezamjenjiv na svojoj poziciji. Medjutim, nekad su druge stvari vaznije i korisnije za ekipu. Emir je povukao potez najkorisniji za repku.
Ne vjerujem da ce se pojaviti ovakav stoper ponovo, sa ovakvom rutinom i lucidnoscu. :thumbup:
Ako Miske moze da igra jos po 20-25 minuta, onda Emir moze jos 3 godine po 90, ali ovo je najbolje rjesenje u ovom trenutku.
Progressive House

#2610 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Progressive House »

Spaha hvala ti! vijest kao grom iz vedra neba.Kontao sam odigrat će kvalifikacije,ali... :-?
Digla_da_kreci

#2611 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Digla_da_kreci »

Nedostajat ce Spaha u reprezentaciji, hvala mu za sve...

Sa FB
Image
dert

#2612 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by dert »

Hvala ti Spaha od srca za sve :bih: :thumbup: Sve najbolje :thumbup: :thumbup:
OldMayor

#2613 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by OldMayor »

Spahi svaka cast. Bez nekih kilometarskih pisama. Vrijeme je da se krene dalje.

Savez pod hitno mora organizovati oprostajnu utakmicu za:
Barbareza
Bolica
Baljica
Rahimica
Spahica
Salihamidzica
...

Pozvati A repku i pozvati ove koji su se oprostili, Kosevo bi bilo krcato. Dostojno im se zahvaliti.
Idemedosumom

#2614 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Idemedosumom »

Hvala Spahicu, nasem kapitenu. Mnogo nam je valjao. Ali moram i reci, da je u dosta navrata upravo on bio krivac sto nismo postigli ono sto smo zeljeli. Jos ako su istinite glasine da je Spaha jedan od uzroka za nered u reprezentacija, onda je itekako bolje sto odlazi. Da li bismo bolje prolazili da je neko drugi bio tu umjesto Spahe? To necemo nikad saznati, nadam se da cemo adekvatnu zamjenu naci.
lua

#2615 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by lua »

Halalim li ti penal protiv Francuske? Halalim.

Sretno, Emire
ultima_palabra

#2616 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Jbg, već smo čuli da će od sad igrati samo oni finog ahlaka...
lua

#2617 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by lua »

Voljela ga ja, ne voljela, mi zamjenu za njeg nemamo. A antipatičan mi je 'nako k'o čovjek s kojim kafu pila ne bih, ali je kao nogometaš sasma solidan. Jebi ga, sad ćemo vidjeti šta će biti s naše, svakako primačke, odbrane. :D
Dr. Kuca

#2618 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Dr. Kuca »

Sto nemamo zamjenu?
lua

#2619 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by lua »

Imaju Kolašinac (inače bek), Bičakčić, Šunjić i Vranješ. Hajd' nadam se da će ova djeca proigrati. Ne mislim da je Spahić Ramos, ali da je bio nekad dosta dobar i efikasan-bio je. Da je znao usrat' i šefa i stanicu-znao je. :D Znamo li ko će biti novi kapiten? Džeko?
agent_zero

#2620 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by agent_zero »

I jesam i nisam iznenađen s obzirom na sve... Ali ipak nisam očekivao ovakav rasplet još uvijek. Mislio sam da će odraditi još jedan ciklus, što mislim da ne bi bio problem za njega.

Eno igraju i stariji od njega, marquez u mexicu, van buyten u belgiji, pirlo u italiji...

Zamjenu ne vidim.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2621 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Niko ne vidi zamjenu, a svi bi se igrali selektora. Forumskih, naravno.
Znaci, pravi selektor treba naci zamjenu za kapitena i stub odbrane.
Forumskim selektorima ostaje da mudruju.
lua

#2622 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by lua »

Jeb'o ga više i s "forumskim selektorom". Ne smije čovjek ni napisati mišljenje, da ne bude da nešto mudruje. :mrgreen:
hostapler

#2623 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by hostapler »

Only1 wrote:Cinjenica je da je Spahic i danas nas najbolji odbrambeni igrac. Nadam se da ce promjeniti odluku.
Pa nije valjda kakva baba da se premislja.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2624 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

lua wrote:Jeb'o ga više i s "forumskim selektorom". Ne smije čovjek ni napisati mišljenje, da ne bude da nešto mudruje. :mrgreen:
Sorry. Mozda sam se malo pogresno izrazio. Ovo me ponijelo od teme sa selektorom, a ti malo slabije tamo zalazis. Da vidis tamo elaborata i price :D
Naravno da moze misljenje, nego ti nazovi selektori imaju milion ideja ko bi mogao igrati, ko ne bi, i ako nije tako, treba selektora skratiti za glavu. Sad vidim prica nema zamjene za Spahu. Kritika o nemanju ideje za zamjenu ide tim selektorima.
lua

#2625 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Post by lua »

Tomahawk11 wrote: Sorry. Mozda sam se malo pogresno izrazio. Ovo me ponijelo od teme sa selektorom, a ti malo slabije tamo zalazis. Da vidis tamo elaborata i price :D
Naravno da moze misljenje, nego ti nazovi selektori imaju milion ideja ko bi mogao igrati, ko ne bi, i ako nije tako, treba selektora skratiti za glavu. Sad vidim prica nema zamjene za Spahu. Kritika o nemanju ideje za zamjenu ide tim selektorima.
Pratim elaborate, pratim. :D I ja sam gore izjavila da nema zamjene za Spahu, mada kad se malo bolje skontam, ima ih vala. Nek' nam je sa srećom i neka omladine da igra. To mi je, ako ništa, super!
Post Reply