Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#2601 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by It_is_a_Leclerc »

Da probam objasniti...

Kad bolja reprezentacija (npr. Brazil) igra utakmicu sa slabijom reprezentacijom (uzmimo npr. BiH), onda slabija reprezentacija plaća boljoj kotizaciju za sudjelovanje u prijateljskom meču.
Kad mi idemo u Oman, Oman nama isplaćuje enormna sredstva, kao reprezentaciji u TOP 20 na svijetu.

Zato, igrati i zarađivati, pa jednom u godini odigrati s nekim malo ozbiljnijim protivnikom tipa - Danska, Makedonija itd.,, pa onda opet raditi, raditi, raditi i zarađivati.. Jer, savez je u takvoj financijskoj dubiozi da će se godinama iz nje ispetljavati.
BRAH

#2602 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BRAH »

phillie wrote:A sta je falilo uzvratiti gostoprimstvo npr Rijeci i zovnuti je u goste :D :D :D :D :D
Ili otici na onaj turnir sto se igra u Indiji (ako se jos igra).
a vala i na kirin kup smo mogli nekad otici, red bi bio :dance:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2603 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

It_is_a_Leclerc wrote:Da probam objasniti...

Kad bolja reprezentacija (npr. Brazil) igra utakmicu sa slabijom reprezentacijom (uzmimo npr. BiH), onda slabija reprezentacija plaća boljoj kotizaciju za sudjelovanje u prijateljskom meču.
Kad mi idemo u Oman, Oman nama isplaćuje enormna sredstva, kao reprezentaciji u TOP 20 na svijetu.

Zato, igrati i zarađivati, pa jednom u godini odigrati s nekim malo ozbiljnijim protivnikom tipa - Danska, Makedonija itd.,, pa onda opet raditi, raditi, raditi i zarađivati.. Jer, savez je u takvoj financijskoj dubiozi da će se godinama iz nje ispetljavati.
:thumbup: čak mislim da se ove s jačim ekipama igraju ili kompenzancijski (ono mi ćemo vama doći pa vi naredni termin nama) ili opet na inicijativu jačih jer im odgovaramo kao sparing partner (i opet se malo zaradi)

jednostavno su nas toliko stari zavalili da nećemo na zelenu granu dok se ne kutarišemo onih štetnih ugovora koej su potpisivali
It_is_a_Leclerc

#2604 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by It_is_a_Leclerc »

Tako je Mujice.
Ovdje su pojedinci umislili da smo mi neka Njemačka ili Španija, pa je kao sramota igrati sa Omanom.

Ja bih da naši reprezentativci na sedmičnoj bazi igraju sa Emiratima, Omanom, Katrom, Kuvajtom, Kinom, Kazahstanom, Azerbejdžanom, jer ti ljudi plaćaju igranje prijateljskih utakmica, i tako pomažu da se financijski konsolidujemo.
Opetja033

#2605 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Opetja033 »

It_is_a_Leclerc wrote: Ja bih da naši reprezentativci na sedmičnoj bazi igraju sa Emiratima, Omanom, Katrom, Kuvajtom, Kinom, Kazahstanom, Azerbejdžanom, jer ti ljudi plaćaju igranje prijateljskih utakmica, i tako pomažu da se financijski konsolidujemo.
:thumbup:
Opetja033

#2606 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Opetja033 »

Ah da, i ovi turniri po Aziji (Indija, Malezija, Thailand) uopce nisu za podcijeniti - igraju ih i mnogo jace reprezentacije od nasih. Savrsena prilika da se uigra B reprezentacija, da se provjere potencijalni reprezentativci A kalibra. Po meni jedan od rijetkih pozitivnih poteza bivseg rukovodstva, mada su i sa tim daaaaaaaaaaaaavno prestali.
JoseMujica

#2607 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

ma ima tu rudarskog posla...da se malo i ove mlađe selekcije aktiviraju...ne samo U-21, već i niže U-19, U-17

a i što spomenuste B tim...izgleda da je samo kod nas sramota igrati za B tim svoje zemlje :-)
luckylaka

#2608 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Opetja033 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Ja bih da naši reprezentativci na sedmičnoj bazi igraju sa Emiratima, Omanom, Katrom, Kuvajtom, Kinom, Kazahstanom, Azerbejdžanom, jer ti ljudi plaćaju igranje prijateljskih utakmica, i tako pomažu da se financijski konsolidujemo.
:thumbup:
:thumbup: :bih:
Opetja033

#2609 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:ma ima tu rudarskog posla...da se malo i ove mlađe selekcije aktiviraju...ne samo U-21, već i niže U-19, U-17

a i što spomenuste B tim...izgleda da je samo kod nas sramota igrati za B tim svoje zemlje :-)

Ne znam koliko si upratio, ali dobro su poceli raditi i sa ovim mladjim selekcijama (U19,U17). Svako malo okupljanja, turniri, prijateljske utakmice.
Jucer ili prekjuce nasi U17 reprezentativci osvojili prvo mjesto na turniru negdje u Dalmaciji. Osim nas, jos su ucestvovali Hrvatska, Slovenija, Makedonija i Crna Gora. :thumbup:

Rad sa ovim mladjim selekcijama je bitan, nemoguce opisati koliko, i to ne samo u fudbalu vec i u svim drugim sportovima. Ako nista, barem radi nase djece u dijaspori. Jbg, danas je tesko nekom klinci iz Njemacke, Svicarske, Svedske, objasniti zasto da izabere nasu U17 ili U19 reprezentaciju kada se reprezentacije zemalja u kojim zive redovno takmice na EP/SP ili u A diviziji (kada je kosarka u pitanju).
MightyMatch

#2610 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MightyMatch »

Edin H. wrote:
BRAH wrote:Prijateljski susret
Zmajevi u junu odmjeravaju snage sa Omanom

http://sportsport.ba/bh_fudbal/zmajevi- ... nom/100515

nismo odavno na bliskom istoku igrali, red je malo da se ode i obidje svijet :dance:
Hoce li ici BHF? :zoka:
Hos,ti? :zoka:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2612 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Slo Burner »

Nego sta pisu strani portali o tekmi :D
szlava

#2613 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by szlava »

Imam jedno pitanje dali ima neka stranica na kojoj se mogu naci slike reprezentativaca u vecem formatu da nema nekih reklama kao naprimjer ove slike ako neko zna unaprijed hvala :)
Image
Image
phillie

#2614 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Tesko da ces naci, jer svako ko profesionalno odradi ovakve fotografije uradice neku copyright zastitu
Russki

#2615 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Russki »

super utakmica, odlicno odigrano, to je to, ide se u brazil!
ja71

#2616 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by ja71 »

Russki wrote:super utakmica, odlicno odigrano, to je to, ide se u brazil!
prvoskocijpaondarecihop

tek su upolovile kvalifikacije
Mali_Vuk

#2617 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by Mali_Vuk »

Ima još da se igra, tačno. Dobra stvar je što nastavljamo kvalifikacije puni samopouzdanja i sa pozitivnim nabojem. A koliko se može vidjeti i igrači i pape su svjesni da će trebati još puno znoja i truda da se ostvari zacrtani cilj, a to je polufinale u Brazilu :D
denimb

#2618 Re: Bosna i Hercegovina - Grčka

Post by denimb »

Mi drugi dio kvalifikacija tradicionalno uvijek bolje odigramo, dobro je da dosada nije bilo nikakvog kiksa tipa "albanija", ali realno gledajuci ove utakmice koje su ostale do kraja ne bi trebale predstavljati problem.

07/06/13 Latvia - Bosnia-Herzegovina
06/09/13 Bosnia-Herzegovina - Slovakia
10/09/13 Slovakia - Bosnia-Herzegovina
11/10/13 Bosnia-Herzegovina - Liechtenstein
15/10/13 Lithuania - Bosnia-Herzegovina

Mnogo reprezentacija bi platilo da ima ovakve utakmice do kraja, pravo na jedan kiks i opet zagarantovano prvo mjesto...
Artest

#2619 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Artest »

Ocekujem prolazak grupe u Brazilu. Zasto to kriti. Imamo potencijal.

Ali lakapo :oops: , prvo da se kvalifikujemo, pa onda i vidimo koga cemo izvuc. Trebace nam sreca i u zrijebu.

I dajte da se pokrene neka incijativa da imamo text himne do Brazila.
JoseMujica

#2620 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

pa imamo :D jedna si jedina... ;-)
Artest

#2621 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Artest »

E onda nek je svi igraci pjevaju. To zelim vidjeti u Brazilu.

Ono blejanje u prazno...nekako tuznjak.
Muhamed Đakmić

#2622 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Artest wrote:Ocekujem prolazak grupe u Brazilu. Zasto to kriti. Imamo potencijal.

Ali lakapo :oops: , prvo da se kvalifikujemo, pa onda i vidimo koga cemo izvuc. Trebace nam sreca i u zrijebu.

I dajte da se pokrene neka incijativa da imamo text himne do Brazila.
Na stranu sve, ne bih skidao glave ako ne prođemo grupu, ali definitivno bih bio razočaran, normalno, ako ne govorimo o nekoj grupi smrti tipa one što su Srbi dobili 2006. godine sa Obalom Slonovače, Argentinom i Holandijom :-)
burek_in_space

#2623 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by burek_in_space »

Halo ba, josh pola kvalifikacija imamo da odradimo. Ko zna shta nas cheka do kraja istih, ne zbog tezhine protivnika, jer smo sila za sve, nego zbog eventualnih problema sa povredama.
Dajte da se ovo odradi do kraja, bez vecih belaja, pa da se skupi neka lova za Brazil :oops: , a onda cemo o eventualnim protivnicima u 1/8 finala SP-a. 8-)
Logovan

#2624 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

JoseMujica wrote:pa imamo :D jedna si jedina... ;-)
Onda nek' se pokrene inicijativa da to bude zvanična himna.

MUKA mi je gledati kako igrači šute. MUKA.
salle_eh1986

#2625 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by salle_eh1986 »

ništa bez medalje :D
Post Reply