LIBIJA

Post Reply
nosara

#2601 Re: LIBIJA

Post by nosara »

freedom within wrote:Evo malo prosvjetljenja ovim simpatizerima Gadafija:

http://www.rferl.org/content/serb_ultra ... 48963.html
http://www.huffingtonpost.com/2011/04/0 ... 45074.html

Gaddafi Given Yugoslavia's Top Medal By Milosevic

Reuters Tuesday, October 26 1999 06:22 AM EDT

TUNIS (Reuters) - Libyan leader Muammar Gaddafi has received Yugoslavia's highest decoration from President Slobodan Milosevic in recognition of his efforts to boost bilateral relations, the official Libyan news agency JANA said Tuesday.

JANA, monitored in Tunis, said the ``Great Star'' medal had been brought to Libya by Yugoslav Deputy Prime Minister Zoran Lilic, a close associate of Milosevic.

Libya, the only Arab country to have condemned NATO air strikes against Yugoslavia during the Kosova crisis earlier this year, is an important supplier of oil to Yugoslavia.

Gaddafi kept close contact with Milosevic during the Yugoslav leader's crackdown on the mainly Muslim ethnic Albanians of Kosova that was halted by 11 weeks of NATO air strikes on the Balkan country.
Oni mu dali medalju, a mi konja, iako smo znali za medalju... Ko je veci supak...? Ali, posao je posao, to je poznata stvar...

I nema nikakve veze sa agresijom amerike na jednu suverenu drzavu... Kad mi dodjemo na red, doci ce i vama iz guzica u glavu... Polahko... :roll:
VerticalHairFactor

#2602 Re: LIBIJA

Post by VerticalHairFactor »

Naravno da embargo nije bio OK, ja i dalje smatram da smo mi za Zapad problem, nešto slično kao što su Židovi bili "problem" u Evropi prije WW2, ne u istoj mjeri, ali približno - najdraže bi Mejdžoru i Miteranu bilo da smo jednostavno poklani, pa bi lagano relativizirali snimke i ostalo, kao dio nečije propagande...
Sa druge strane, i Evropljani su stali da vide sve sa Amerima hoće li Gadafi to dovesti pod kontrolu, kad su vidjeli da Libijci ponukani događanjima u Egiptu neće posustati osim nakon par stotina hiljada mrtvih, a i to je teško bilo izvesti jer se Misrata tako žestoko odupirala, skontali su da je bolje pomoći pobunjenicima, jer je Gadafi ipak smrtinik, a njegovi perverzni i vlašću opijeni sinovi nemaju šanse da uzmu vlast, jer su kod većine omraženi. Zapad je tad ušao u rat zato da bi osigurao sebi poziciju u Libiji, jer Gadafi kad tad mora otići, a sinovi neće moći nastaviti sa diktaturom.
Ko god misli da je Zapad ponukan pravednošću, demokratijom i slično, naivan je. Demokratiju želi libijski narod, ne NATO, .ebe se NATO-u za demokratiju, jednostavno interesi Zapada se podudaraju sa težnjama Libijaca da izbore sebi demokratsku državu u ovom momentu. Dok je diktatura palila, njima je i to bilo OK.
Ono što sam ja htio reći snimcima jeste da je Gadafi zvijer koja je mislila Libijom vladati putem afričkih plaćenika, ali nije uspio utažiti želju naroda za slobodom od takvog stanja, i pored toga taj je narod svjestan da ne smije biti sličan Gadafiju, jer to je ono što ne žele.
Nisu Zapadnjaci nekakvi bogovi kakvim ih žele prikazati pojedini naivni forumaši - u smislu što naume to ostvare, sve je ovo njihovih ruku djelo - oni su jednostavno sila sa kojom se u ovim krajevima mora računati.
Isto će se desiti i u Siriji, El-Esed samo ubija, nemilosrdno - ni to neće biti dovoljno, vjerovali ili ne, da spriječi sirijce, naročito većinske sunije koje tako bestijalno ugnjetava, da dođu do slobode.
Diktatura - završava u krvi.
Okupacija-kad tad završava, u krvi ili drukčije.
Nebula

#2603 Re: LIBIJA

Post by Nebula »

VerticalHairFactor wrote:.......prisustvo tolikog broja inžinjera i radnika iz stranih zemalja upravo ono što je Libiju učinilo nesposobnom, te da je moj otac u to vrijeme uzeo hljeb nekom Libijcu - ne svojom krivnjom, nego krivnjom brata velikog vođe; u tom smislu sam i spomenuo tu činjenicu. Libijce je većina ljudi dolje doživljavala kao invalide nesposobne da išta sami urade, njihovo je bilo da veličaju "velikog vođu", ali istina je da oni nisu imali prilike niti ih je Gadafi htio pustiti da išta sami rade, prema njemu oni su trebali ostati ovisni o mudrosti i milosti brata velikog vođe pukovnika.
:thumbup:
karanana

#2604 Re: LIBIJA

Post by karanana »

svidja mi se ovaj vertical hair factor.
dodje mi nesto kao citac mojih misli i postavljac istih na forumski zid.
VerticalHairFactor

#2605 Re: LIBIJA

karanana wrote:svidja mi se ovaj vertical hair factor.
Uvjeravam te da ne posjedujem nikakve nadnaravne sposobnosti, niti sam ikada petljao sa bilo kakvim oblikom magije.

Majke mi. :evil:
nosara

#2606 Re: LIBIJA

Post by nosara »

VerticalHairFactor wrote:Naravno da embargo nije bio OK, ja i dalje smatram da smo mi za Zapad problem, nešto slično kao što su Židovi bili "problem" u Evropi prije WW2, ne u istoj mjeri, ali približno - najdraže bi Mejdžoru i Miteranu bilo da smo jednostavno poklani, pa bi lagano relativizirali snimke i ostalo, kao dio nečije propagande...
Sa druge strane, i Evropljani su stali da vide sve sa Amerima hoće li Gadafi to dovesti pod kontrolu, kad su vidjeli da Libijci ponukani događanjima u Egiptu neće posustati osim nakon par stotina hiljada mrtvih, a i to je teško bilo izvesti jer se Misrata tako žestoko odupirala, skontali su da je bolje pomoći pobunjenicima, jer je Gadafi ipak smrtinik, a njegovi perverzni i vlašću opijeni sinovi nemaju šanse da uzmu vlast, jer su kod većine omraženi. Zapad je tad ušao u rat zato da bi osigurao sebi poziciju u Libiji, jer Gadafi kad tad mora otići, a sinovi neće moći nastaviti sa diktaturom.
Ko god misli da je Zapad ponukan pravednošću, demokratijom i slično, naivan je. Demokratiju želi libijski narod, ne NATO, .ebe se NATO-u za demokratiju, jednostavno interesi Zapada se podudaraju sa težnjama Libijaca da izbore sebi demokratsku državu u ovom momentu. Dok je diktatura palila, njima je i to bilo OK.
Ono što sam ja htio reći snimcima jeste da je Gadafi zvijer koja je mislila Libijom vladati putem afričkih plaćenika, ali nije uspio utažiti želju naroda za slobodom od takvog stanja, i pored toga taj je narod svjestan da ne smije biti sličan Gadafiju, jer to je ono što ne žele.
Nisu Zapadnjaci nekakvi bogovi kakvim ih žele prikazati pojedini naivni forumaši - u smislu što naume to ostvare, sve je ovo njihovih ruku djelo - oni su jednostavno sila sa kojom se u ovim krajevima mora računati.
Isto će se desiti i u Siriji, El-Esed samo ubija, nemilosrdno - ni to neće biti dovoljno, vjerovali ili ne, da spriječi sirijce, naročito većinske sunije koje tako bestijalno ugnjetava, da dođu do slobode.
Diktatura - završava u krvi.
Okupacija-kad tad završava, u krvi ili drukčije.
Sirija, pa Iran... Ne nuzno tim redom, bez obzira na zrtve Asadovog terora...

MUNAFIK

#2607 Re: LIBIJA

Post by MUNAFIK »

karanana wrote:svidja mi se ovaj vertical hair factor.
covjek ima lijepu sposobnost da jasno i smisleno napise stvari... Nadam se da to dobro koristi i u stvarnom zivotu, jer nema mnogo ljudi takvu vjestinu...
VerticalHairFactor

#2608 Re: LIBIJA

karanana wrote:jeli uopste i bilo izbora u libiji?
sadam je barem pravio nekakve izbore. da li je gadafi?
Ne. Zato što je on tvrdio da su izbori reakcija, u svojoj tzv. "Trećoj teoriji". On, tobože, nije obnašao nikakvu dužnost u državi, nije bio predsjednik - ovo je vrlo bitno - on je ostao da bude "brat veliki vođa velike septembarske revolucije El-Fateh", i kao takav nije bio predmet izbora ili slično, jer je zvanično ostao na toj funkciji zbog želje libijskog naroda da ih vodi do ostvarenja te teorije. Revolucionarni komiteti - koje je on postavljao, a koji su predstavljali narod i kao imali svu vlast u rukama - bili su sve i svja u Libiji. Nije bilo klasičnih općina niti bilo kakve administracije ili samouprave, zato je i mogao praviti kriminalne dogovore sa Zapadom i inim svjetskim firmama, za koje su svi znali da su klasični kriminal i krađa, ali para vrti....
Zato je rekao na početku pobune - Oni žele da ja dam ostavku, ali ja nemam dati ostavku ni na koje mjesto, ja sam vođa revolucije, a revolucija je proces. Vrlo mudro, ali nedovoljno dobro za narod. On kad je govorio o izborima mislio je na kozmetičke izbore, koje bi on na koncu konceva dozvolio, ali na mjesto "vođe revolucije" nema izbora. Čak je i iranski "revolucionarni panteon", onaj vjerski, daleko demokratičniji.
Ni Sejful-islam nema nikakve zvanične pozicije u državi, a komanduje plaćenicima, prijeti, obraća se u ime "libijske vlade". Sejful-islam je - civil. Ni vojnik ni političar, on je sin koji govori kako u Libiji treba biti samo zato jer mu je Muamer babo.
Warhead

#2609 Re: LIBIJA

Post by Warhead »

VerticalHairFactor wrote:.......prisustvo tolikog broja inžinjera i radnika iz stranih zemalja upravo ono što je Libiju učinilo nesposobnom, te da je moj otac u to vrijeme uzeo hljeb nekom Libijcu - ne svojom krivnjom, nego krivnjom brata velikog vođe; u tom smislu sam i spomenuo tu činjenicu. Libijce je većina ljudi dolje doživljavala kao invalide nesposobne da išta sami urade, njihovo je bilo da veličaju "velikog vođu", ali istina je da oni nisu imali prilike niti ih je Gadafi htio pustiti da išta sami rade, prema njemu oni su trebali ostati ovisni o mudrosti i milosti brata velikog vođe pukovnika.
I zato ih je trebalo bombardovati i srusiti? Kakav ti je to uopste argument? :-) :-) :-)

Ako je prisustvo velikog broja stranih inzinjera i radnika bilo kakav parametar, onda su trebali prvo krenuti od UAE, Kuvajta, Katara, Sudije... Jesu li bili lijeni ili ne je njihova stvar i ostale treba boliti neka stvar za tim. Cijelo vrijeme zaboravljate da je Libija bila suverena zemlja sa uredjenjem kakvo jeste.
VerticalHairFactor

#2610 Re: LIBIJA

Warhead wrote:
I zato ih je trebalo bombardovati i srusiti? Kakav ti je to uopste argument? :-) :-) :-)

Ako je prisustvo velikog broja stranih inzinjera i radnika bilo kakav parametar, onda su trebali prvo krenuti od UAE, Kuvajta, Katara, Sudije... Jesu li bili lijeni ili ne je njihova stvar i ostale treba boliti neka stvar za tim. Cijelo vrijeme zaboravljate da je Libija bila suverena zemlja sa uredjenjem kakvo jeste.
To nije bio moj argument zbog kojeg je NATO napao Gadafijeve plaćenike. To je bio moj argument za njihovo loše stanje i nepostojanje stvarne suverenosti. Motive NATO-a sam objasnio u par prethodnih postova.
Nemoj se sramotiti da pokraj postojećih postova, koje svi drugi mogu vidjeti, vadiš ovaj dio i odgovaraš na njega u kontekstu argumenta dejstva protiv Gadafijevih plaćenika, ne bombardovanja Libije jer bi to podrazumijevalo mnogo širu akciju sa mnogo strašnijim posljedicama.
nosara

#2611 Re: LIBIJA

Post by nosara »

Warhead wrote:

EU funkcionise na principima slobodnog kretanja i ljudi, pa strani radnici cirkulisu i rade i niko, zbog te cinjenice ne dize vojnu silu da sravni taj truli, dekadentni zapad...
jefferson

#2612 Re: LIBIJA

Post by jefferson »

nosara wrote:
VerticalHairFactor wrote:"infatilno"?
Misliš da vrijeđanje predstavlja argument? Prije pokazuje da si ti uzrujan i pogubljen, druže, pa se ohladi.
Nikakve razlike između Gadafija i Miloševića nema, štaviše Gadafi nije krio da je na njegovoj strani tokom ratova u Jugoslaviji.
Sve što je pogrešno pogrešno je, ali ima svoj razlog i objašnjenje, i ovaj svijet je sve samo ne pravedan, ali Gadafi je svakako u liniji najnepravednijih otpadaka ljudskog roda. Da je mogao, poubijao bi sve one iz svog naroda koji mu se suprotstavljaju, a većina bi i dalje u strahu ćutala. Došao mu je kraj, to se podudarilo sa interesima većine velikih sila, i žalosno je što je Libiju uvukao u pakao rata, umjesto da se kao kralj Idris, gospodski povukao. Za svo stradanje i patnju upravo je najodgovorniji on.
I sva sila smajlija na ovom svijetu i uvreda ne mogu opovrći ono što je više nego jasno, a to je da ga ne želi njegov narod, te da je on odlazeći i ne želeći napustiti sve pogodnosti koje je ima uvukao Libiju u haos i oslabio njenu pregovaračku moć na svjetskoj sceni.
Dakle, ostajemo pri tvom stavu da je embargo na naoruzavanje BiH bio ok...? A nije nam ga nametnuo Gadafi, nego nato... !?

A Gadafi je bio supak jer smo dobijali poslove i naftu preko stele i na nase poznato ulizivanje i dupeuvlacenje, sve dok nato nije rekao da Lider of the Year vise nije ok...? Sad cemo dobit kurac, ali ko nas jebe, nato je nato...! Ali, sloboda je sloboda, makar bila i sloboda umiranja od gladi i medjuplemenskih ratova... Jebes veliku rijeku i navodnjavanje Sahare, nista ne moze zamijeniti osjecaj da te je neko upravo zestoko naguzio... :D
Vidim bas si upucne kako je doslo do uspostavljanja embarga na oruzje BiH a i ko ga je poslije podrzavao a ko otvoreno krsio! Ali nejse, u prici o embargu nije toliko bitno sto su VB i Francuska rekle da ga treba zadrzati, a sto su amerikanci otvoreno krsili embargo na svaki moguci nacin (izvjestaj Norveske misije UN-a, odluka Bijele Kuce o unilateralnom prestanku kontrole embarga). Francuzim i Britancima to nikad nisam niti cu oprostiti. Ono sto me vise od toga boli, i preko cega definitivno ne mogu prec je sto se nasao seljak iz Visokog koji je bio u becu i preko nase muke i havera u Sarajevu zaradio na nasoj muci prodajuci svoji ljudima oruzje koje je vec placeno! Zato nije kriv ni NATO ni UN ni amerika!
Nebula

#2613 Re: LIBIJA

Post by Nebula »

Chmoljo wrote:možemo mi sada borbene pjevati, ali diktatura je u određenim momentima efikasnija daleko od demokratije.
Diktatura od naroda pravi debile. Mladunče lava se mora napatiti da nauči loviti. Puno bi mu bilo lakše da samo čeka da lavica nalovi i za njega ali tako neće naučiti da lovi i propast će. Libijci imaju resurse. Ako u demokratiji ne budu sretni unatoč tolikoj nafti onda očigledno nisu spremni baš kao što ni gore spomenuto mladunče na početku nije spremno da lovi. Ali vježbom do savršenstva. To je jedini način.

Vjerujem da će im biti teško jer su zaboravili raditi i totalno su zaglupljeni. Patit će se sigurno i narednih 10 godina. Ali onda će malo po malo evoluirati i prilagoditi se. To je prirodan proces koji je nažalost bio zaustavljen zadnjih 42 godine. Tačno je da se po državi gradilo. Navodnjavalo se. Infrestruktura. A i ljudi su imali za u se i podase. Ali su duhovno ostali na nivou srednjeg vijeka.
nosara

#2614 Re: LIBIJA

Post by nosara »

VerticalHairFactor wrote:
Warhead wrote:

To nije bio moj argument zbog kojeg je NATO napao Gadafijeve plaćenike. To je bio moj argument za njihovo loše stanje i nepostojanje stvarne suverenosti. Motive NATO-a sam objasnio u par prethodnih postova.
Nemoj se sramotiti da pokraj postojećih postova, koje svi drugi mogu vidjeti, vadiš ovaj dio i odgovaraš na njega u kontekstu argumenta dejstva protiv Gadafijevih plaćenika, ne bombardovanja Libije jer bi to podrazumijevalo mnogo širu akciju sa mnogo strašnijim posljedicama.
:shock:

Dakle, sad ce, ulaskom nato placenika, doci do suverenosti...?

Da ipak nije obratno...? S moje tacke gledista suveren je onaj koji moze platit nekog da radi za njega, a ne onaj koji radi za cvonjke (posljedica demokratizacije, iz prve ruke, to tek slijedi)...
nosara

#2615 Re: LIBIJA

Post by nosara »

Nebula wrote:
Chmoljo wrote:možemo mi sada borbene pjevati, ali diktatura je u određenim momentima efikasnija daleko od demokratije.
Diktatura od naroda pravi debile. Mladunče lava se mora napatiti da nauči loviti. Puno bi mu bilo lakše da samo čeka da lavica nalovi i za njega ali tako neće naučiti da lovi i propast će. Libijci imaju resurse. Ako u demokratiji ne budu sretni unatoč tolikoj nafti onda očigledno nisu spremni baš kao što ni gore spomenuto mladunče na početku nije spremno da lovi. Ali vježbom do savršenstva. To je jedini način.

Vjerujem da će im biti teško jer su zaboravili raditi i totalno su zaglupljeni. Patit će se sigurno i narednih 10 godina. Ali onda će malo po malo evoluirati i prilagoditi se. To je prirodan proces koji je nažalost bio zaustavljen zadnjih 42 godine. Tačno je da se po državi gradilo. Navodnjavalo se. Infrestruktura. A i ljudi su imali za u se i podase. Ali su duhovno ostali na nivou srednjeg vijeka.
Koja suplja nadmenost... :-) Eto mi smo duhovno na nivou 21. vijeka, do mojega... Ovo ti je sovinizam, nemas pravo da te ljude tako vrijedjas, sve i da si u pravu...
nosara

#2616 Re: LIBIJA

Post by nosara »

jefferson wrote: Vidim bas si upucne kako je doslo do uspostavljanja embarga na oruzje BiH a i ko ga je poslije podrzavao a ko otvoreno krsio! Ali nejse, u prici o embargu nije toliko bitno sto su VB i Francuska rekle da ga treba zadrzati, a sto su amerikanci otvoreno krsili embargo na svaki moguci nacin (izvjestaj Norveske misije UN-a, odluka Bijele Kuce o unilateralnom prestanku kontrole embarga). Francuzim i Britancima to nikad nisam niti cu oprostiti. Ono sto me vise od toga boli, i preko cega definitivno ne mogu prec je sto se nasao seljak iz Visokog koji je bio u becu i preko nase muke i havera u Sarajevu zaradio na nasoj muci prodajuci svoji ljudima oruzje koje je vec placeno! Zato nije kriv ni NATO ni UN ni amerika!
Jeste, amerikenjci se ubili da nam dostave gace i kackete... Ne provaljuj se... Prvo su uspostavili sistem, a onda kontrolu prepustili blizim jatacima... Govna smrdljiva...
VerticalHairFactor

#2617 Re: LIBIJA

Gdje su ušli NATO plaćenici? Pratiš li ti uopće događanja ili je jedini cilj po svaku cijenu opravdati diktaturu i zločine manijaka koji jeste uistinu imao dilove sa tim istim "gadovima", i to na način da njegov narod ne smije raditi, ne smije imati ni lokalnu niti bilo kakvu samoupravu, i svi poslovi moraju ići preko njega.
Libijci neće dozvoliti raspoređivanje bilo kakvih trupa na zemlji, baš kako su to naglasili i kad im je bilo najteže, ali je problem što većina forumaša ne vlada nikakvim informacijama, da ne kažem činjenicama o Libiji. Jutros su odbili raspoređivanje i UN-ovih promatrača, što ne znači da neće ući u dogovore sa pojedinim Zapadnim zemljama o suradnji i lagano istisnuti Kineze iz Libije - mada su rekli da će sve ugovore ispoštovati, naročito one sa Kinom, ali za dalje, mrka kapa.
jefferson

#2618 Re: LIBIJA

Post by jefferson »

nosara wrote:
jefferson wrote: Vidim bas si upucne kako je doslo do uspostavljanja embarga na oruzje BiH a i ko ga je poslije podrzavao a ko otvoreno krsio! Ali nejse, u prici o embargu nije toliko bitno sto su VB i Francuska rekle da ga treba zadrzati, a sto su amerikanci otvoreno krsili embargo na svaki moguci nacin (izvjestaj Norveske misije UN-a, odluka Bijele Kuce o unilateralnom prestanku kontrole embarga). Francuzim i Britancima to nikad nisam niti cu oprostiti. Ono sto me vise od toga boli, i preko cega definitivno ne mogu prec je sto se nasao seljak iz Visokog koji je bio u becu i preko nase muke i havera u Sarajevu zaradio na nasoj muci prodajuci svoji ljudima oruzje koje je vec placeno! Zato nije kriv ni NATO ni UN ni amerika!
Jeste, amerikenjci se ubili da nam dostave gace i kackete... Ne provaljuj se... Prvo su uspostavili sistem, a onda kontrolu prepustili blizim jatacima... Govna smrdljiva...
Ma da, kad sam ja jos rekao da su amerikanci krivi za to, za rupe na cesti, za to sto radnica na salteru cijei dan mrzovoljna, sto doktori uzimaju mito i sakom i kapom! Za sve su to amerikanci krivi. Cak sta vise, ja mislim da kada se probudi americki predsjednik, on odmah konta kako da zajebe bosance da ne bi postali bitan faktor u sviejtu i ugrozili njihovu dominaciju!
Iternet je trebao uticati na prosirenje znanja, ali eto izgleda da bas nije takav slucaj svugdje!
nosara

#2619 Re: LIBIJA

Post by nosara »

VerticalHairFactor wrote:Gdje su ušli NATO plaćenici? Pratiš li ti uopće događanja ili je jedini cilj po svaku cijenu opravdati diktaturu i zločine manijaka koji jeste uistinu imao dilove sa tim istim "gadovima", i to na način da njegov narod ne smije raditi, ne smije imati ni lokalnu niti bilo kakvu samoupravu, i svi poslovi moraju ići preko njega.
Libijci neće dozvoliti raspoređivanje bilo kakvih trupa na zemlji, baš kako su to naglasili i kad im je bilo najteže, :lol: ali je problem što većina forumaša ne vlada nikakvim informacijama, da ne kažem činjenicama o Libiji. Jutros su odbili raspoređivanje i UN-ovih promatrača, što ne znači da neće ući u dogovore sa pojedinim Zapadnim zemljama o suradnji i lagano istisnuti Kineze iz Libije - mada su rekli da će sve ugovore ispoštovati, naročito one sa Kinom, ali za dalje, mrka kapa.
Britanski premijer David Cameron dao je 'zeleno svijetlo' 22. pukovniji SAS-a, elitnim postrojbama britanske vojske, za uključivanje u lov na trenutno najtraženijeg čovjeka na svijetu, Moamera Gadafija.
Po prvi puta su službeni izvori iz britanskog ministarstva obrane potvrdili da se SAS-ovci već nekoliko tjedana nalaze u Libiji, gdje su odigrali ključnu ulogu u koordiniranju napada na Tripoli.

Vojnici SAS-a dosad su bili odjeveni u civilnu arapsku odjeću, naoružani istim oružjem kao i pobunjenici, a sad kada je Tripoli praktično u rukama opozicijskih snaga dobili su naredbu da svoj fokus prebace na hvatanje Gadafija, piše Telegraph.

Očekuje se da će, potpomognuti britanskim tajnim službama, opet koordinirati pobunjeničke postrojbe kako bi ušli u trag odbjeglom Gadafiju.
Ovo je potvrdjeno, a ono sto nije saznace se kasnije...
nosara

#2620 Re: LIBIJA

Post by nosara »

jefferson wrote:
nosara wrote:
Ma da, kad sam ja jos rekao da su amerikanci krivi za to, za rupe na cesti, za to sto radnica na salteru cijei dan mrzovoljna, sto doktori uzimaju mito i sakom i kapom! Za sve su to amerikanci krivi. Cak sta vise, ja mislim da kada se probudi americki predsjednik, on odmah konta kako da zajebe bosance da ne bi postali bitan faktor u sviejtu i ugrozili njihovu dominaciju!
Iternet je trebao uticati na prosirenje znanja, ali eto izgleda da bas nije takav slucaj svugdje!
Ti indoktrinaciju i koristoljublje nazivas znanjem...

americki predsjednik kad se probudi pogleda se u ogledalo... A ne bi smio, da ima obraza... Nobelovac... :-)
karanana

#2621 Re: LIBIJA

Post by karanana »

nosara wrote:
ti ih u jednu ruku kritikujes sto nas nisu nosili kao kap vode na dlanu i sto nas nisu mazili i pazili 92-95 a u drugu ruku ih kritikujes sto sada pomazu libijcima da se oslobode svoga milosevica.

ja opet ponavljam, nisu morali da rade nista. nisu morali da ti ni onu konzervu icara dadnu niti da ti dadnu onu konzervetinu trumanovog keksa iz 1946. godine. nisu morali ni otvarati aerodrom pa da svi pocenemo crkavati od gladi do zime 92. (iako ce mnogi reci da je otvaranje aerodroma ustvari sprijecilo intervenciju, nisam siguran kako)
Nebula

#2622 Re: LIBIJA

Post by Nebula »

nosara wrote: Koja suplja nadmenost... :-) Eto mi smo duhovno na nivou 21. vijeka, do mojega... Ovo ti je sovinizam, nemas pravo da te ljude tako vrijedjas, sve i da si u pravu...
Ni mi nismo puno napredni. Uostalom i mi smo bili bez demokratije previše dugo. Ali s obzirom da mi nemamo naftu još smo i dobri u poređenju sa Libijcima. Zamisli da mi imamo toliko nafte. Misliš da bi imali ovaj standard?

Moje je mišljenje da su dosta primitivni. Ti to možeš nazvati vrijeđanjem ali onda svi mi vrijeđamo kad god napišemo nešto negativno o nečemu ili nekome. Recimo ti onda vrijeđaš Amerikance kad napišeš bilo šta negativno o njima ili o njihovoj državi zar ne?
Last edited by Nebula on 31/08/2011 15:26, edited 1 time in total.
VerticalHairFactor

#2623 Re: LIBIJA

Ne, ne, drug. Govorim o legalno, namjenski raspoređenim jediniciam. A to da će oni poslati neku od svojih specijalnih postrojbi, isto su radili i kod nas van mandata UN-a. Zbog svojih potreba i sl. Jaki su, mogu. K'o želi takvu grubu igru sa njima, mora to raditi kao Rusija, ako može biti kao Rusija.
VerticalHairFactor

#2624 Re: LIBIJA

Nebula wrote:
nosara wrote: Koja suplja nadmenost... :-) Eto mi smo duhovno na nivou 21. vijeka, do mojega... Ovo ti je sovinizam, nemas pravo da te ljude tako vrijedjas, sve i da si u pravu...
Ni mi nismo puno napredni. Uostalom i mi smo bili bez domakratije previše dugo. Ali s obzirom da mi nemamo naftu još smo i dobri u poređenju sa Libijcima. Zamisli da mi imamo toliko nafte. Misliš da bi imali ovaj standard?

Moje je mišljenje da su dosta primitivni. Ti to možeš nazvati vrijeđanjem ali onda svi mi vrijeđamo kad god napišemo nešto negativno o nečemu ili nekome. Recimo ti onda vrijeđaš Amerikance kad napišeš bilo šta negativno o njima ili o njihovoj državi zar ne?
Na žalost, u pravu si. Put do samoopstojnosti i samobitnosti posut je trnjem, i za njega se mora platiti cijena.
nosara

#2625 Re: LIBIJA

Post by nosara »

karanana wrote:
nosara wrote:
ti ih u jednu ruku kritikujes sto nas nisu nosili kao kap vode na dlanu i sto nas nisu mazili i pazili 92-95 a u drugu ruku ih kritikujes sto sada pomazu libijcima da se oslobode svoga milosevica.

ja opet ponavljam, nisu morali da rade nista. nisu morali da ti ni onu konzervu icara dadnu niti da ti dadnu onu konzervetinu trumanovog keksa iz 1946. godine. nisu morali ni otvarati aerodrom pa da svi pocenemo crkavati od gladi do zime 92. (iako ce mnogi reci da je otvaranje aerodroma ustvari sprijecilo intervenciju, nisam siguran kako)
Ni da uspostavljaju embargo... Tu se slazem... Jebes ikar konzerve, kupili bi ih sami...

To za intervenciju ni meni nije jasno...

Da su ovim nesretnicim iz Bengazija samo poslali oruzje, sve u redu, narod ovo-ono... Ali kad nema naroda, vec samo gomila nesposobnih placenika, dzaba im oruzje... Trebaju avioni i kamioni...

I opet nisu zavrsili posao... Nesto ne stima...?
Post Reply