Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
LaCici
#2601 Re: Trudnjače i porodilje online
Steta stvarno sto ide, Vojna je ostala bez najboljeg ginekologa.
Hoce li on uopste nas moci primati u toj ambulanti? 
- LieToMe
#2602 Re: Trudnjače i porodilje online
cuj ide
pa kome sad da idem, ne znam nijednog drugog doktora u drzavnoj sem njega
vala je mogo ostat do nove godine
koji jos doktori imaju u opcoj? e da, doktori ne doktorice, ne voLJem zenske ginekologe
koji jos doktori imaju u opcoj? e da, doktori ne doktorice, ne voLJem zenske ginekologe
-
LaCici
#2603 Re: Trudnjače i porodilje online
Od boljih doktora koji su bas strucni u svom poslu imas dr Puzica koji je mene porodio. Onako je malo poteske ruke ali je bas strucan. Imas i dr Nakasa kojeg hvale ali je on mladji sto znaci da nema puno iskustva. Nekad to i ne mora znaciti da je manje dobar doktor ali eto ja nekako vise preferiram malo starije doktore. Imas i dr Miseljica, ne znam kakav je kao dr ali mi je djelovao jako arogantno u vizitama. To je to sto ja znam.
- LieToMe
#2604 Re: Trudnjače i porodilje online
Otici cu nekad poslije godisnjeg cisto informativno. Jos cu prosnjuhat ima li ko kakvih iskustava sa tim doktorima iz prve rukeLaCici wrote:Od boljih doktora koji su bas strucni u svom poslu imas dr Puzica koji je mene porodio. Onako je malo poteske ruke ali je bas strucan. Imas i dr Nakasa kojeg hvale ali je on mladji sto znaci da nema puno iskustva. Nekad to i ne mora znaciti da je manje dobar doktor ali eto ja nekako vise preferiram malo starije doktore. Imas i dr Miseljica, ne znam kakav je kao dr ali mi je djelovao jako arogantno u vizitama. To je to sto ja znam.
- Alhemicarkaa
#2605 Re: Trudnjače i porodilje online
Nakaš je odličan, naročito kod hirurških zahvata, ja eto više vjerujem mlađim, ako ću pod nož bolje da me kasapi neki mladi, nego neki kojem drhte ruke
. Pri čemu mlad se ovdje odnosi na doktore 40+ godina, tako da po mom mišljenju imaju sasvim dovoljno iskustva. U Vojnoj postoji i Drljević, koji je vrstan hirurg, i meni je bio odličan, ali bih se teško odlučila da ga nekome preporučim.
Meni je na porodu asistirala doktorica Aida Đurđević-Đulepa, koja je vrlo prijatna osoba, u mom slučaju je bilo odlično što je žensko jer je odmah prepoznala šta mi treba reči da bi se porodila. Koliko je stručna ne znam, ja sam imala školski porod, i sve je prošlo tako brzo i lako da sam mogla i bez doktorice. Babica je uradila glavninu posla, mada je psihološki meni puno pomogla doktorica (porod mi je bio baš kako su nam prčali na vježbama, i sve tehnike disanja su mi pomogle do one zadnje, koju na vježbama nismo smjeli probati, i to je doktorica odmah skontala i jednom rječju ibjasnila šta trebam uraditi
).
Meni je na porodu asistirala doktorica Aida Đurđević-Đulepa, koja je vrlo prijatna osoba, u mom slučaju je bilo odlično što je žensko jer je odmah prepoznala šta mi treba reči da bi se porodila. Koliko je stručna ne znam, ja sam imala školski porod, i sve je prošlo tako brzo i lako da sam mogla i bez doktorice. Babica je uradila glavninu posla, mada je psihološki meni puno pomogla doktorica (porod mi je bio baš kako su nam prčali na vježbama, i sve tehnike disanja su mi pomogle do one zadnje, koju na vježbama nismo smjeli probati, i to je doktorica odmah skontala i jednom rječju ibjasnila šta trebam uraditi
-
LaCici
#2606 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa dobro ne bih ni ja nekome ko je bas toliko star da se trese.
A Drljevic vise ne radi u Vojnoj, otisao je nedavno.
- sarajevo_84
#2607 Re: Trudnjače i porodilje online
To je ambulanta u kojoj se liječe samo uposlenici Policije, i nekih državnih institucija.LaCici wrote:Steta stvarno sto ide, Vojna je ostala bez najboljeg ginekologa.Hoce li on uopste nas moci primati u toj ambulanti?
- niko_niko_kao_ja
#2608 Re: Trudnjače i porodilje online
joj zene ova info za Masica vrijedi vam zlata, sto neko rece lucky me
a u vojnoj ja nikog ne bih preporucila. tamo je vrijedio jedino Masic, a ostale ne bih komentarisala, a sa svakim od njih sam imala kontakt u toku trudnoce.
-
LaCici
#2609 Re: Trudnjače i porodilje online
Valjda ce se moci preko stele i ostali uvaliti.sarajevo_84 wrote:To je ambulanta u kojoj se liječe samo uposlenici Policije, i nekih državnih institucija.LaCici wrote:Steta stvarno sto ide, Vojna je ostala bez najboljeg ginekologa.Hoce li on uopste nas moci primati u toj ambulanti?
- max07
#2610 Re: Trudnjače i porodilje online
Zna li neko od vas kada je dr. Nikulin na godišnjem odmoru?
-
LaCici
#2611 Re: Trudnjače i porodilje online
Je li se nekoj od vas desilo da se produkcija mlijeka smanji kada dobijete? Jucer sam dobila prvu m. i od tada mi se cini kao da imam manje mlijeka. Bebica mi cesce jede (svakih sat i po) a i probala sam izdojiti mlijeko i jedva sam navukla 30 ml, a prije sam po 60 ml izdajala.
I da li se nakon sto m. prodje kolicina mlijeka vrati u normalu?
- mericak
#2612 Re: Trudnjače i porodilje online
Sada je na godisnjem...Znam da je meni dr.Dekovic koji me vodi rekao da ce biti Nikulin tu da me porodi (Avgust/Septembar)max07 wrote:Zna li neko od vas kada je dr. Nikulin na godišnjem odmoru?
- mericak
#2613 Re: Trudnjače i porodilje online
Kakva je procedura trenutno na Jezeru u vezi prisustva oceva porodu? Zna li ko?
- max07
#2614 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala na odgovoru, mericak. Ja bih trebala pocetkom avgusta na prvi pregled u bolnicu, a preporucili su mi upravo Nikulina. Bilo bi super da se do tada vrati s godisnjeg.mericak wrote:Sada je na godisnjem...Znam da je meni dr.Dekovic koji me vodi rekao da ce biti Nikulin tu da me porodi (Avgust/Septembar)max07 wrote:Zna li neko od vas kada je dr. Nikulin na godišnjem odmoru?
Koja je inace procedura javljanja u bolnicu? Samo s uputnicom trazim termin kod doktora kojeg ja odaberem?
- Alhemicarkaa
#2615 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni se desilo, produkcija skoro stala. Što češće bebu na sisu, tuširajte se zajedno, nakon svakog podoja se izdajaj, izdajanje nastavi i kad nestane mlijeka. Pila sam čaj od piskavice, ali čini mi se da mi je najviše pomoglo beba više na siki i izdajanje. Čaj od piskavice se pravi tako da se jedna kašika piskavice prelije sa 1-2 dl vode, stavi da proključa, ostavi da stoji par minuta, procjedi i odmah popije. Pojedi i sjeme. Piskavice ima u Badem butiku.LaCici wrote:Je li se nekoj od vas desilo da se produkcija mlijeka smanji kada dobijete? Jucer sam dobila prvu m. i od tada mi se cini kao da imam manje mlijeka. Bebica mi cesce jede (svakih sat i po) a i probala sam izdojiti mlijeko i jedva sam navukla 30 ml, a prije sam po 60 ml izdajala.I da li se nakon sto m. prodje kolicina mlijeka vrati u normalu?
- LieToMe
#2616 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni rekose da najnormalnije sa uputnicom usetas kod doktora kojeg ti odaberes (tako sam ja otisla Masicu sad moram naci nekog drugogmax07 wrote:Hvala na odgovoru, mericak. Ja bih trebala pocetkom avgusta na prvi pregled u bolnicu, a preporucili su mi upravo Nikulina. Bilo bi super da se do tada vrati s godisnjeg.mericak wrote:Sada je na godisnjem...Znam da je meni dr.Dekovic koji me vodi rekao da ce biti Nikulin tu da me porodi (Avgust/Septembar)max07 wrote:Zna li neko od vas kada je dr. Nikulin na godišnjem odmoru?
Koja je inace procedura javljanja u bolnicu? Samo s uputnicom trazim termin kod doktora kojeg ja odaberem?
-
LaCici
#2617 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala na odgovoru Alhemicarko, probat cu. 
- max07
#2618 Re: Trudnjače i porodilje online
Koja je inace procedura javljanja u bolnicu? Samo s uputnicom trazim termin kod doktora kojeg ja odaberem?[/quote]
Meni rekose da najnormalnije sa uputnicom usetas kod doktora kojeg ti odaberes (tako sam ja otisla Masicu sad moram naci nekog drugog
) a uputnica ce ti trebati i za porod, samo da znas da ti uputnica vrijedi mjesec dana pa da ne vadis puno prije (to mi je rekla Lacici
ja samo prosljedjujem info)[/quote]
Hvala puno na informacijama
Svakako cu sacekati jos malo. Za koji dan imam i posljednji pregled u ordinaciji privatno, pa eto tek nakon toga nekad trebam u bolnicu. Tek sad nekako sve postaje ozbiljno, pa me je malo uhvatila prpa
Ali eto, sigurna sam da ce sve biti ok i trudim se da odagnam strahove
Puno pozdrava svim trudnjacicama, i drzite se
Meni rekose da najnormalnije sa uputnicom usetas kod doktora kojeg ti odaberes (tako sam ja otisla Masicu sad moram naci nekog drugog
Svakako cu sacekati jos malo. Za koji dan imam i posljednji pregled u ordinaciji privatno, pa eto tek nakon toga nekad trebam u bolnicu. Tek sad nekako sve postaje ozbiljno, pa me je malo uhvatila prpa
- LieToMe
#2619 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni rekose da najnormalnije sa uputnicom usetas kod doktora kojeg ti odaberes (tako sam ja otisla Masicu sad moram naci nekog drugogmax07 wrote:Koja je inace procedura javljanja u bolnicu? Samo s uputnicom trazim termin kod doktora kojeg ja odaberem?
Puno srece i drzim fige
- max07
#2620 Re: Trudnjače i porodilje online
@ LieToMe
Hvala na lijepim željama
Ma ima tu još dobrih dva mjeseca, ali ja već počela odbrojavanje
Sve se skupilo ... ogroman stomak, otečene noge, vrućine ... , pa jedva čekam da se porodim
Uživaj u drugom tromjesečju - ono je najljepše
Hvala na lijepim željama
Ma ima tu još dobrih dva mjeseca, ali ja već počela odbrojavanje
Sve se skupilo ... ogroman stomak, otečene noge, vrućine ... , pa jedva čekam da se porodim
- LieToMe
#2621 Re: Trudnjače i porodilje online
E hvala, hvalamax07 wrote:@ LieToMe
Hvala na lijepim željama![]()
Ma ima tu još dobrih dva mjeseca, ali ja već počela odbrojavanje![]()
Sve se skupilo ... ogroman stomak, otečene noge, vrućine ... , pa jedva čekam da se porodim![]()
-
duboka_misao
#2622 Re: Trudnjače i porodilje online
Jucer sam napravila kardinalnu gresku, na poslu sam skinula sandale da malo predahnu somuni,
noge su jos vise natekle nisam ih mogla obuci kasnije vozila sam bosa do kuce ..
- mericak
#2623 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam to naucila jos u prvoj trudnoci, ne skidaj obucu ni u pitanju zivota il smrti, ha, ha, ha....Meni su u 6. mj. bile tolike da se gornji dio stopala preljevao preko tabana,a sad sam, zacudo OK. Doduse, smanjila sam sol i slatko na minimum i obilato koristim cari klima uredaja 
- max07
#2624 Re: Trudnjače i porodilje online
Sve zavisi kako je beba okrenuta i kako se namjestila. U biti može se ustanoviti već dosta rano. Meni su već u 12. sedmici rekli da je dječak (bio je super namještenkakavdanakneiskustvu wrote:kad se može saznati spol djeteta u trudnoći?,5. mjesec?
-
safran
#2625 Re: Trudnjače i porodilje online
Žene jedite dinju oliti pipun - rješava problem somuna 100 % a sad ih ima odličnih. Ako baš ne volite dinju onda opalite po krastavcima. Mene su spasili oba puta.
A glede Opće bolnice - za Mašića je šteta stvarno - čovjek jednostavno ima fantastičan pristup trudnici - prvi put mi je vodio trudnoću a drugi put me porodio. Međutim, drugi put sam imala priliku upoznati sve akušere u OB uključujući i specijalizante i ovima što im Mašić uteče mogu preporučiti Dr. Mišeljića i Dr. Nakaša. Mišeljić je super - ne priča puno ali je jako, jako fin. Dr. Nakaš jeste mlad - u odnosu na ostale - ali nije baš početnik, ima i on solidnog staža. Osim toga, kad dođete do faze ginekoloških pregleda poznat je kao "najlakša ruka" OB. Dr. Djulepa je također OK. Jedino mi se Drljević nikako nije dopao.
A glede Opće bolnice - za Mašića je šteta stvarno - čovjek jednostavno ima fantastičan pristup trudnici - prvi put mi je vodio trudnoću a drugi put me porodio. Međutim, drugi put sam imala priliku upoznati sve akušere u OB uključujući i specijalizante i ovima što im Mašić uteče mogu preporučiti Dr. Mišeljića i Dr. Nakaša. Mišeljić je super - ne priča puno ali je jako, jako fin. Dr. Nakaš jeste mlad - u odnosu na ostale - ali nije baš početnik, ima i on solidnog staža. Osim toga, kad dođete do faze ginekoloških pregleda poznat je kao "najlakša ruka" OB. Dr. Djulepa je također OK. Jedino mi se Drljević nikako nije dopao.