FIAT KONZUMENTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ElRe

#2601 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

Jeste, u gradu nizbrdo ne prelazi 6
Inace, sva Opel, Fiat i SAAB vozila sa 1.9 CDRI/Multijet motorima imaju GMov M32 mjenjač tako da je kompletan pogonski sklop isti.
AfterTheFall

#2602 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by AfterTheFall »

Imam Fiat bravo 98 god, benzinac i jako mi je tesko prebaciti u prvu, tako da ga skoro i ne vozam, a kada hocu u rikverc kao... zakrci?! Kako se to moze rijeiti i koliko kosta taj "popravak" ? Zao nam ga je mijenjati jer je sto se ostalog tice pouzdan, ali ovo sa prvom brzinom i rikvercom me bas zivcira :twisted:
direstraits0078

#2603 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by direstraits0078 »

To se rjesava zamjenom seta kvacila. Posebno ako odvaja na samom vrhu, ili dnu, zavisno od toga kako si naucio. :)
AfterTheFall

#2604 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by AfterTheFall »

Koliko to kosta? Tek sam ga registrovala i prosao je na tehnickom pregledu :shock:
direstraits0078

#2605 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by direstraits0078 »

Na tehnickom pregledu se ne pregleda kvacilo. Njima je bitnije da ti rade kocnice i svjetla. Javice se vec neko ko zna, ima ljudi koji se time profesionalno bave, biva, mehanicari su. :)
AfterTheFall

#2606 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by AfterTheFall »

Ok money for nothing.. :)
citroen xm

#2607 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by citroen xm »

Set oko 200-250 plus ruke oko 100 KM. Ako je kvačilo. Možda je neki sinhron otičao, dešava se.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2608 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by bitanga_sa_otesa »

rikverc nema sinhron :D
mislim da je kvacilo u pitanju .
citroen xm

#2609 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by citroen xm »

Mislio sam prvenstveno na prvu. :) Rikverc zna zaškripati i kada je sve u redu ako ne pritisne dobro.
S@din

#2610 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by S@din »

Molim vas pomoc :-D , kad sam radila zadnji servis mali u ovlastenom servisu na pofalicima, rekli su mi da mi je otisao nosac mjenjaca i da bi se trebao zamjeniti, kao tada taj dio kostao 75 km, medjutim ja jos nisam vozila auto na servis ...
i pocela je evo da lupa i da se trza motor kao da je otisao nosac motora, cak je izgleda i auspuh malo popustio na grani, jer se osjeti u autu, u pitanju je GP 1,2 kupljen u sa, sad vec presao 120 hiljada i cak mu je mozda vrijeme za veliki servis, a i mali, uglavnom gdje sad to sve odraditi i popraviti, jer je ovlasteni servis zatvoren, hvala

ps u servisnoj knjizici pise da se veliki radi na 140 :D
_mufljuz_

#2611 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by _mufljuz_ »

S@din wrote:Molim vas pomoc :-D , kad sam radila zadnji servis mali u ovlastenom servisu na pofalicima, rekli su mi da mi je otisao nosac mjenjaca i da bi se trebao zamjeniti, kao tada taj dio kostao 75 km, medjutim ja jos nisam vozila auto na servis ...
i pocela je evo da lupa i da se trza motor kao da je otisao nosac motora, cak je izgleda i auspuh malo popustio na grani, jer se osjeti u autu, u pitanju je GP 1,2 kupljen u sa, sad vec presao 120 hiljada i cak mu je mozda vrijeme za veliki servis, a i mali, uglavnom gdje sad to sve odraditi i popraviti, jer je ovlasteni servis zatvoren, hvala

ps u servisnoj knjizici pise da se veliki radi na 140 :D
neko je bezbeli mazio to auto ko piter north silviju sajnt :mrgreen:
Qler

#2612 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Qler »

Ja koliko sam skontao po prici, auto je prva ruka... A mora biti negdje ovlasteni servis za fiata.
bitanga_sa_otesa

#2613 Re: FIAT KONZUMENTI

nosac ,kao i ostali dijelovi se mogu kupiti i u drugim radnjama ,pa bilo koji mehanicar moze ti zamijeniti...
S@din

#2614 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by S@din »

bolje da on mene mazi nego ja njega :-D , da da auto prva ruka, super slusa sve ok, nikad velikih kvaraova, osim zamjene disk plocica cak 3 puta do sad, orginal u servisu bile preskupe 2x po 200km , zadnji par sam kod komsije koji je ok majstor za ovakvu sicu, 60 km nove i evo traju kao i orginal :-D

tacno bi ovakve stvari da uradim u pravom ovlastenom servisu, jer navozala sam se polovnih automobila i nagledala raznih "majstora", ali evo izgleda to u sarajevu nije moguce, samo laktasi imaju ovlasteni :-?

jeli to fakat znaci da planiram put ili ima neka bliza varijanta ili npr. da li bi neki drugi servis ako bi ja kupila djelove to odradio dobro, ne znam
bitanga_sa_otesa

#2615 Re: FIAT KONZUMENTI

moj stari ima takav isti auto i odmah po isteku garancije nisam mu dao da ide vise u ovlasteni servis jer tamo jedino mozes biti izvaran i pokraden ...on se ne voza puno i za 6 godina je presao 65.000.neki dan sam mu uradio veliki servis jer mi je zupcasti kais bio sumnjiv(ispucao),dijelove kupio u AC školjić.kad sam to sve mijenjao kupio i filter klime koji su navodno u servisu po racunima mijenjali 3 puta...nikad ga nisu zamijenili jer je bio crn i pun lisca ...bolje sto vise ne radi taj lopovski servis....
_mufljuz_

#2616 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by _mufljuz_ »

bitanga_sa_otesa wrote:moj stari ima takav isti auto i odmah po isteku garancije nisam mu dao da ide vise u ovlasteni servis jer tamo jedino mozes biti izvaran i pokraden ...on se ne voza puno i za 6 godina je presao 65.000.neki dan sam mu uradio veliki servis jer mi je zupcasti kais bio sumnjiv(ispucao),dijelove kupio u AC školjić.kad sam to sve mijenjao kupio i filter klime koji su navodno u servisu po racunima mijenjali 3 puta...nikad ga nisu zamijenili jer je bio crn i pun lisca ...bolje sto vise ne radi taj lopovski servis....
nisu ni ostali sine posteniji :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#2617 Re: FIAT KONZUMENTI

zadnji put kad su mu ulje mijenjali,naplatili i filter ulja ,vjeruj nisu se smradovi potrudili da ga obrisu krpom,da bar zamazu oci,nego je ostao prljav i blatnjav...to je zadnji put kako su vidjeli taj auto..vec sam pisao da su mu na drugom servisu ukrali plastiku ispod motora,lijevi unutrasnji blatobran i lijevu resetku u braniku(vjerovatno neko udario takav auto,pa vidjeli starijeg covjeka,od njega cemo ukrast nece on ni skontat....kreteni..)
_mufljuz_

#2618 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by _mufljuz_ »

bitanga_sa_otesa wrote:zadnji put kad su mu ulje mijenjali,naplatili i filter ulja ,vjeruj nisu se smradovi potrudili da ga obrisu krpom,da bar zamazu oci,nego je ostao prljav i blatnjav...to je zadnji put kako su vidjeli taj auto..vec sam pisao da su mu na drugom servisu ukrali plastiku ispod motora,lijevi unutrasnji blatobran i lijevu resetku u braniku(vjerovatno neko udario takav auto,pa vidjeli starijeg covjeka,od njega cemo ukrast nece on ni skontat....kreteni..)
to je nova furka skidanje dijelova sa auta...
ja sam ostao kratak kod jednog supka poklopac motora....
al hajd kontam bolje ce da se hladi sad :mrgreen:

a da ne pricam sta mi je nestajalo alata iz auta i stvari...

price o ispecatiranim servisima, provedenim kroz knjige, servisne i elektronske - auto u bazi servisirano - a ulje mu isto...
danas je auto imati - skoro pa lutrija.....

bez ikakve uvrede, ali najmanje 50% servisa i majstora se sluzi u najmanju ruku kriminalom....
ElRe

#2619 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

Qler wrote:Ja koliko sam skontao po prici, auto je prva ruka... A mora biti negdje ovlasteni servis za fiata.
Najblizi ovlasteni servis je Sofa MM Vitez ili Autostart Mostar.
modelar2

#2620 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by modelar2 »

Treba mi pomoc.Na fiat puntu mi se upalio senzor volana,u početku na kratko sad već stalno.U ovlastenom servisu rekoše kvar oko 2000 KM na šta sam se šokirao.Međutim majstor me uputi na nekog Zoku iz Kiseljaka koji to kao rješava za puno manje para.Ja od zoke imam broj 065944614 ali je nedostupan,rekoše mi da ima neki drugi broj.Da li neko zna taj broj ili nekoga ko se bavi otklanjanjem tih kvarova u Sarajevu i okolici...trebaju mi brojevi telefona.Hvala unaprijed
ElRe

#2621 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

ElRe

#2622 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

f_ar

#2623 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by f_ar »

S@din wrote:
tacno bi ovakve stvari da uradim u pravom ovlastenom servisu, jer navozala sam se polovnih automobila i nagledala raznih "majstora", ali evo izgleda to u sarajevu nije moguce, samo laktasi imaju ovlasteni :-?

jeli to fakat znaci da planiram put ili ima neka bliza varijanta ili npr. da li bi neki drugi servis ako bi ja kupila djelove to odradio dobro, ne znam
Moja preporuka je Adin i Kina da to odrade, prvoklasna usluga...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2624 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by mali_milojica »

Nakon sto je Renault napravio deal sa Mercedesom oko Kangooa isto ce uraditi i sa Fiatom. Novi Doblo ce ustvari biti Kangoo.
axe22

#2625 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by axe22 »

AfterTheFall wrote:Koliko to kosta? Tek sam ga registrovala i prosao je na tehnickom pregledu :shock:
Set kvacila ti se krece od 130-200 KM, sve zavisi od kvaliteta. Ako hoce da budes mirna ganjaj luk(jest da su svi reparirani na nasem podrucu), sa valeo dosta raje ima problem na fiat vozilima (i ako je marka).
Ruke idu od 50-100 (ako imas nekog svog majstora mozda ti uzme 50)
Post Reply