BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Altsa
#2601 Re: BIHnet primjedbe i komentari
ide na bolje...danas brzina daunlouda varira ali se penje do oko 175 KB/sec

- Ivo Lola
#2602 Re: BIHnet primjedbe i komentari
zvao sam ja jutros, onaj tamo kao iznenadjen nije imao primjedbi do sadOfficer Crabtree wrote:Jel neko zvao BH Telecom, jel ima nekih naznaka da je ovo privremeni problem?
kazem mu da imam flat4 paket i da upravo skidam film a da brzina ne prelazi 50
onda je obeco da ce nazvat u tuzlu da posalju ekipu, uzeo broj telefona i kaze javice mi se oni
dakle po njima problem ne postoji nego sam ja jedinstven slucaj
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2603 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nije im valjda to nova taktika, da se prave budale kao da se nista ne desava? Ja sam zvao prije par dana i rekla mi ova da se radi na optimizaciji i da je problem privremen dok sve ne optimizuju.Ivo Lola wrote:zvao sam ja jutros, onaj tamo kao iznenadjen nije imao primjedbi do sadOfficer Crabtree wrote:Jel neko zvao BH Telecom, jel ima nekih naznaka da je ovo privremeni problem?
kazem mu da imam flat4 paket i da upravo skidam film a da brzina ne prelazi 50
onda je obeco da ce nazvat u tuzlu da posalju ekipu, uzeo broj telefona i kaze javice mi se oni
dakle po njima problem ne postoji nego sam ja jedinstven slucaj
-
Princeton
#2604 Re: MojaTv BH telecom
Da li ja sa mojaTV mogu pristupiti free zoni i gledati onih pet kanala koji se nude. U sustini, ja moju gledati TV1 i ovako, a za ostale mi trazi free zonu. Naravno, pomocu komunikatora se ne mogu konektovati tamo... uostalom, sta ce im free zona sad kad su ukinuli limit, treba to sve objedinit. Eto, pa ako neko zna...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2605 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Samo da se tuspasim i kazem da nisam 2 dana imala interneta.
Podrska za korisnike im je haos, na kraju su poslali momka koji fakat nije ovdje mogao pronaci problem pa nazvao centralu i onda tek skontao neko u centrali da je kod njih problem, i da je jedino sto su trebali da urade je da prikopcaju nesto sto je bilo iskocilo.
Prvi put u 5 godina da sam imala kvar, i to zahvaljujuci navali na flat.
Podrska za korisnike im je haos, na kraju su poslali momka koji fakat nije ovdje mogao pronaci problem pa nazvao centralu i onda tek skontao neko u centrali da je kod njih problem, i da je jedino sto su trebali da urade je da prikopcaju nesto sto je bilo iskocilo.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2606 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Sad i iskaču stvari... Uh, loše nam se piše.ladyblue18 wrote:Samo da se tuspasim i kazem da nisam 2 dana imala interneta.![]()
Podrska za korisnike im je haos, na kraju su poslali momka koji fakat nije ovdje mogao pronaci problem pa nazvao centralu i onda tek skontao neko u centrali da je kod njih problem, i da je jedino sto su trebali da urade je da prikopcaju nesto sto je bilo iskocilo.![]()
- ladyblue18
#2607 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Kazu tako.Entropio wrote:
Sad i iskaču stvari... Uh, loše nam se piše.
- mr.torture
#2608 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Kod mene je u pitanju jednostavno slaba veza na momente (sto mi se i prije ponekad znalo desiti), i zapne odmah na "Connecting through WAN Miniport (PPPOE)", i kod mene se prije to desavalo jer sam imao bukvalno fizicki losu telefonsku liniju, pa je pucalo na momente. Medjutim sada sam ubijedjen da je svog ovog cirkusa oko flata, jer mi se nije desilo u proteklih pola godine da pukne ijednom.iceman2010 wrote:Modemi vam gube sinhronizaciju. Obavezno nazovite helpdesk jer to nema veze sa flat-om.mr.torture wrote:Ako ti nesto znaci, ni ja sinoc nisam imao konekciju uopste nekih 3-4 sata, a i jutros je prekidalo par puta. Svi smo u govnima...amelinoo wrote:kod mene sam blinka ona lampica adsl na moedmu, kad pokusam da se konektujem izbaci error 678
Error 678: There is no answer.
Veza nije u mogućnosti prepoznati mjesto za spajanje - kablovi, USB - odspajanja zbog drugih komponenti, preporuka reinstalacija modema i PPPoE protokola.
U vezi errora 678, ne mora znaciti da je do kablova. Jeste, Microsoft kaze u opisu mogucih uzroka da je mozda do toga...
1. A network cable is disconnected.
2. The modem has been disabled.
3. The modem drivers are corrupted.
4. Spyware is running on the computer and is interfering with the connection.
5. Winsock has to be repaired.
6.Third-party firewall software is blocking the connection.
...ali kao i svaki drugi Windows error, uopste ne mora biti rjesenje ono sto je ponudjeno kao najvjerovatniji uzrok. Na netu postoji cijela lepeza rjesenja i pretpostavki oko ovog errora, i ni jedna nije univerzalna.
- mr.torture
#2609 Re: BIHnet primjedbe i komentari
O tome pricam. Nije moguce da su nam se svima modemi pokvarili preko noci, ili "otkopcali od kablova".ladyblue18 wrote:Samo da se tuspasim i kazem da nisam 2 dana imala interneta.![]()
Podrska za korisnike im je haos, na kraju su poslali momka koji fakat nije ovdje mogao pronaci problem pa nazvao centralu i onda tek skontao neko u centrali da je kod njih problem, i da je jedino sto su trebali da urade je da prikopcaju nesto sto je bilo iskocilo.![]()
- Pitarrr82
#2610 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Ne dirati nista optimizacija u toku... do daljnjeg
!
P.S. Cini se nesto boljom konekcija (flat 4) sada navece dodje i do 1mb
P.S. Cini se nesto boljom konekcija (flat 4) sada navece dodje i do 1mb
-
minist@r
#2611 Re: BIHnet primjedbe i komentari
@mr.torture
Sta ti mislis, da li ce Telekom uspjeti da izadje na kraj s ovim problemima, imaju li oni te mogucnosti da se problemi isprave, koliko oni rade na tome i kolika je njihova ozbiljnost?
Onako, po tvom misljenju. Moje je misljenje, da za jedno mjesec dana ce se sve vratiti u normalu jer ne mogu da se pomirim s cinjenicom da oni mogu biti losiji od zla zvanog Telemach. Mozda u ovom trenutku jesu, ali mislim da ce naci izlaz iz ove situacije. Ustvari, da ne bude direktno tebi upuceno pitanje, evo, svima.
Neko mi prije postavi pitanje, da postavim i ja svoje rezultate speed testa, ma hocu brate, ne muljam nista, skidam film jer mi se bas gleda tako da zurim s njim, postaviti cu ti rezove cim se skine, za jedno 50 minuta. Ali da kazem, ja nemam problema s brzinom, meni je brzina odlicna, mjeri oko 1.75 i upload oko 0.21 (nekadasnji paket od 8GB, neznam kako se danas zove).
Iskreno, ja bih volio da mi je brzina ravna jedinici pa i manje, samo da je ping OK, a on nije. Ja sam se zasitio skidanja na telemachu, s njima ja nisam imao takvih problema, ali im je ping bio katastrofa, zato sam se i iskljucio.
Sta ti mislis, da li ce Telekom uspjeti da izadje na kraj s ovim problemima, imaju li oni te mogucnosti da se problemi isprave, koliko oni rade na tome i kolika je njihova ozbiljnost?
Onako, po tvom misljenju. Moje je misljenje, da za jedno mjesec dana ce se sve vratiti u normalu jer ne mogu da se pomirim s cinjenicom da oni mogu biti losiji od zla zvanog Telemach. Mozda u ovom trenutku jesu, ali mislim da ce naci izlaz iz ove situacije. Ustvari, da ne bude direktno tebi upuceno pitanje, evo, svima.
Neko mi prije postavi pitanje, da postavim i ja svoje rezultate speed testa, ma hocu brate, ne muljam nista, skidam film jer mi se bas gleda tako da zurim s njim, postaviti cu ti rezove cim se skine, za jedno 50 minuta. Ali da kazem, ja nemam problema s brzinom, meni je brzina odlicna, mjeri oko 1.75 i upload oko 0.21 (nekadasnji paket od 8GB, neznam kako se danas zove).
Iskreno, ja bih volio da mi je brzina ravna jedinici pa i manje, samo da je ping OK, a on nije. Ja sam se zasitio skidanja na telemachu, s njima ja nisam imao takvih problema, ali im je ping bio katastrofa, zato sam se i iskljucio.
- mr.torture
#2612 Re: BIHnet primjedbe i komentari
@ minist@r
Ma vidi, svi smo mi i dalje na telecomu iz nekog razloga. Vjerovatno iz slicnih razloga. Vjerovatno vidimo najvecu sigurnost i stabilnost u telecomu, jednostavno zbog toga sto je to telecom, sto je infrastruktura nemjerljiva sa bilo kojim drugim operaterom... Imaju i drugi svakakve probleme, i ne cvjetaju samo ruze ni kod njih. Znam puno slucajeva moje raje koji imaju probleme sa svojim provajderima (HS, Elob, Logosoft, itd...). Npr jedan drug koji je na HS-u, nema po 5-6 dana konekciju ako je lose vrijeme, ili hladno, pa mu dodje iznenada nicim izazvana, i dolazili mu 20 puta da vide u cemu je problem, pa nikad nisu skontali, pa momak sada razmislja o povratku na telecom...
Hocu reci da svi imaju probleme sigurno, i da kad mi koji smo na telecomu citamo ovako samo nase probleme, mislimo da je kod drugih sve savrseno, iako nije tako.
Ono sto mozemo i sto trebamo zamjeriti telecomu je monoplisticko razmisljanje kojeg se jos nisu rijesili jednostavno zbog svoje pozicije na trzistu. Sto smo godinama placali preskupu uslugu, sto smo najkasnije dobili taj famozni "flat" i sto nakon sto smo ga dobili, stvari i ne idu bas glatko... Normalno je da kao korisnici ocekujemo uslugu za koju placamo, i normalno je da se nerviramo zbog toga. Kako se ja mogu osjecati dobro, ako placam 50km za nekakav top paket, a brzina mi od prije tri dana (ako izracunam neki prosjek) ne prelazi 1Mb. Jednostavno treba shvatiti ljude koji kukaju, jer smo svi dugo cekali ovaj trenutak, a nije pocelo bas najbolje.
Ali eto, posto se tvoje pitanje odnosilo na to, mislim da bi trebalo doci na svoje sve ovo, jer mislim da se dugo vremena nije desilo da ovoliki broj ljudi simultano ima iste probleme, sto znaci da definitivno nije do nas, ili do pojedinacnih slucajeva, nego do njih. Jer ukoliko ne rijese ovo u skorije vrijeme, ovaj put vjerujem da ce ljudi poceti polako da odustaju od telecoma.
Ma vidi, svi smo mi i dalje na telecomu iz nekog razloga. Vjerovatno iz slicnih razloga. Vjerovatno vidimo najvecu sigurnost i stabilnost u telecomu, jednostavno zbog toga sto je to telecom, sto je infrastruktura nemjerljiva sa bilo kojim drugim operaterom... Imaju i drugi svakakve probleme, i ne cvjetaju samo ruze ni kod njih. Znam puno slucajeva moje raje koji imaju probleme sa svojim provajderima (HS, Elob, Logosoft, itd...). Npr jedan drug koji je na HS-u, nema po 5-6 dana konekciju ako je lose vrijeme, ili hladno, pa mu dodje iznenada nicim izazvana, i dolazili mu 20 puta da vide u cemu je problem, pa nikad nisu skontali, pa momak sada razmislja o povratku na telecom...
Hocu reci da svi imaju probleme sigurno, i da kad mi koji smo na telecomu citamo ovako samo nase probleme, mislimo da je kod drugih sve savrseno, iako nije tako.
Ono sto mozemo i sto trebamo zamjeriti telecomu je monoplisticko razmisljanje kojeg se jos nisu rijesili jednostavno zbog svoje pozicije na trzistu. Sto smo godinama placali preskupu uslugu, sto smo najkasnije dobili taj famozni "flat" i sto nakon sto smo ga dobili, stvari i ne idu bas glatko... Normalno je da kao korisnici ocekujemo uslugu za koju placamo, i normalno je da se nerviramo zbog toga. Kako se ja mogu osjecati dobro, ako placam 50km za nekakav top paket, a brzina mi od prije tri dana (ako izracunam neki prosjek) ne prelazi 1Mb. Jednostavno treba shvatiti ljude koji kukaju, jer smo svi dugo cekali ovaj trenutak, a nije pocelo bas najbolje.
Ali eto, posto se tvoje pitanje odnosilo na to, mislim da bi trebalo doci na svoje sve ovo, jer mislim da se dugo vremena nije desilo da ovoliki broj ljudi simultano ima iste probleme, sto znaci da definitivno nije do nas, ili do pojedinacnih slucajeva, nego do njih. Jer ukoliko ne rijese ovo u skorije vrijeme, ovaj put vjerujem da ce ljudi poceti polako da odustaju od telecoma.
- Tiger 033
#2613 Re: MojaTv BH telecom
@Mustafapasa mozes li uslikat' svoj STB odozada da vidim sta ima od prikljucaka...ne bilo ti mrsko

-
Dendrlix
#2614 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nisam kuci ali mi zena javlja da je test ka Frankfurtu ok.
ps
Ja patnje dok sam objasnio kako ce testirati
ps
Ja patnje dok sam objasnio kako ce testirati
-
Mustafapasa
#2615 Re: MojaTv BH telecom
Antifriz wrote:Mustafapasa wrote:@antifriz
mora biti tipka menu ili setup...na tastaturi pogledaj ili potrazi u korisnickom uputstvu...
Ima tipka "menu" na daljinskom ali se pritiskom na tu tipku prilikom restarta STB-a nista ne desava....
Kod mene je ovaj STB - na slici crni i isti nema tastaturu nego samo daljinski
http://www.albistechnologies.com/produc ... 000_en.php
Ako nisi dobio daljinski onda si ti na paketu PHONE, dakle nemas NET komponentu...ne daju tastature korisnicima koji uzmu paket TV+telefon...
Ne znam ti oko ovog STB bas nista, gledao sam ovu stranicu i sto je sigurno, on ima HDMI i trebas malo cackat...ako nista, onda je automatska detekcija...dakle, iskljucis mu struju, nakon toga scart ili cim je vec do sada prikopcan, uzmes HDMI kabal, prikljucis i to je to..na TV nadjes novi ulaz.
-
Mustafapasa
#2616 Re: MojaTv BH telecom
Evo odmah, stopaj a ti do tad napisi kakav dobar vic...Tiger 033 wrote:@Mustafapasa mozes li uslikat' svoj STB odozada da vidim sta ima od prikljucaka...ne bilo ti mrsko![]()
- Tiger 033
#2617 Re: MojaTv BH telecom
Mustafapasa wrote:Evo odmah, stopaj a ti do tad napisi kakav dobar vic...Tiger 033 wrote:@Mustafapasa mozes li uslikat' svoj STB odozada da vidim sta ima od prikljucaka...ne bilo ti mrsko![]()
-
Mustafapasa
- Tiger 033
#2619 Re: MojaTv BH telecom
Hvala ti punooooo
KING si 
- Antifriz
#2620 Re: MojaTv BH telecom
Koristim full paket mojatv i STB je prikljucen preko HDMI kabla na Panasonicov TX-P42g20ES ... moguce da ima automatsku detekciju , ali ono sto je sigurno je da je slika losija nego i na DM500s koji je scartom vezan sa TV-om, najgore sto mi je na "najbitnijim" kanalima (Arena 1,2,3,4) slika "zrnasta" pa sam se bas bio obradovao poslije tvog uputstva da ce se slika popraviti ali izgleda od toga nistaMustafapasa wrote:Antifriz wrote:Mustafapasa wrote:@antifriz
mora biti tipka menu ili setup...na tastaturi pogledaj ili potrazi u korisnickom uputstvu...
Ima tipka "menu" na daljinskom ali se pritiskom na tu tipku prilikom restarta STB-a nista ne desava....
Kod mene je ovaj STB - na slici crni i isti nema tastaturu nego samo daljinski
http://www.albistechnologies.com/produc ... 000_en.php
Ako nisi dobio daljinski onda si ti na paketu PHONE, dakle nemas NET komponentu...ne daju tastature korisnicima koji uzmu paket TV+telefon...
Ne znam ti oko ovog STB bas nista, gledao sam ovu stranicu i sto je sigurno, on ima HDMI i trebas malo cackat...ako nista, onda je automatska detekcija...dakle, iskljucis mu struju, nakon toga scart ili cim je vec do sada prikopcan, uzmes HDMI kabal, prikljucis i to je to..na TV nadjes novi ulaz.
p.s. Ovaj STB nema tastaturu jer se navodno i ne isporucuje, odnosno i ne proizvodi uz navedeni STB (Siemensov Albis 8000 )
Last edited by Antifriz on 04/03/2011 20:25, edited 1 time in total.
-
minist@r
#2621 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Da, apsulutno tako i ja razmisljam. Ne moze se svima udovoljiti, te daj onom placenu brzinu, te daj onom placenu brzinu i ping, te daj meni samo ping, tesko je to. Istina je, i tacno je da NISU smijeli pustiti flat, a da prije toga nisu sproveli neka ispitivanja i sve ostalo sto ide, nekako mi se cini da su oni to tek tako pustili pa sta Bog daa, ako prodje prodje, ako ne prodje, pokusati cemo popraviti. A mozda nije ni jedno od ovoga sto sam rekao, mozda se oni i stvarno jesu pripremali za ovo, ali ocigledno nije uspjelo. Ja sam pristalica toga, da se strpimo ovaj mjesec, ako su zafrkali stvar, zafrkali su je, a da bi to sve vratili u nekavo normalno stanje, tesko je raditi pod pritiskom kakav mi vrsimo. Ovdje sam mnogo mnogo procitao komentara, "dati cu im sedam dana da poprave, ako ne poprave dvidjenja". Dragi moji, ako mislite da je negdje drugo bolje (za sada mozda i jeste) ja cu vam samo pozeljeti, neka vam je Bog na pomoci. Zamisli ti, da tebi dolaze "TEHNICARI" iz telemacha, da ne pretjerujem, deset puta, i da nikad nisu mogli skontati ŠTA je problem, a kud i kamo da ga otklone, molim te...
Nisam se urotio protiv telemacha, ali da cu ih do "kraja zivota" (moram nekako uvelicano reci) pljuvati, HOCU, ko god misli suprotno, neka pogleda moje komentare u telemach temi, rezultate raznoraznih testova i cega vec ne.
Obecao sam saam sebi, da vise nikad necu dozvoliti da uopste pomislim otici s ADSL-a, a kamoli to uraditi. Pa ljudi Boziji, s ADSL-om nikad nije bilo problema osim sada, pustimo ih neka ovo realizuju do kraja, pa cemo onda ocjenjivati.
edit:
eo i testova

Brzinom, PREZADOVOLJAN, i evo, ovo je prvi put da mi izmjeri nesto bolji ping, mada je nekad znao biti na 44. Vidite da se radi na tome
.
Iako znam da za ove pakete koji mi se nemogu izmjeriti, nesto je do mene, ali neznam sta. Neam pojma sta trebam uciniti da bi mi izmjerilo i pakete, posalje on onih 250 paketa, ali se tu i prekine taj dio testiranja. Instalirao sam sve one dodatne flash playere i sta sve ne, ali opet nece. Pokusao i sa drugim browserima, ali opet nece.
Nisam se urotio protiv telemacha, ali da cu ih do "kraja zivota" (moram nekako uvelicano reci) pljuvati, HOCU, ko god misli suprotno, neka pogleda moje komentare u telemach temi, rezultate raznoraznih testova i cega vec ne.
Obecao sam saam sebi, da vise nikad necu dozvoliti da uopste pomislim otici s ADSL-a, a kamoli to uraditi. Pa ljudi Boziji, s ADSL-om nikad nije bilo problema osim sada, pustimo ih neka ovo realizuju do kraja, pa cemo onda ocjenjivati.
edit:
eo i testova

Brzinom, PREZADOVOLJAN, i evo, ovo je prvi put da mi izmjeri nesto bolji ping, mada je nekad znao biti na 44. Vidite da se radi na tome
Iako znam da za ove pakete koji mi se nemogu izmjeriti, nesto je do mene, ali neznam sta. Neam pojma sta trebam uciniti da bi mi izmjerilo i pakete, posalje on onih 250 paketa, ali se tu i prekine taj dio testiranja. Instalirao sam sve one dodatne flash playere i sta sve ne, ali opet nece. Pokusao i sa drugim browserima, ali opet nece.
Last edited by minist@r on 04/03/2011 20:39, edited 2 times in total.
-
Mustafapasa
#2622 Re: MojaTv BH telecom
ma nista...
on ima dva USB koja nisam nikako probao...i ima sa strane utor za karticu
i naravno,malo prasine po sebi...
on ima dva USB koja nisam nikako probao...i ima sa strane utor za karticu
i naravno,malo prasine po sebi...
-
Mustafapasa
#2623 Re: MojaTv BH telecom
@antifriz
ja sam ubjedjen da mora biti da mu mozes postaviti kao kod mene rezoluciju i ostalo...
Sad cu uslikati jos par slika...
evo sad je seherzada, a i arene cu i jos neke pa da vidimo...
ja sam ubjedjen da mora biti da mu mozes postaviti kao kod mene rezoluciju i ostalo...
Sad cu uslikati jos par slika...
evo sad je seherzada, a i arene cu i jos neke pa da vidimo...
-
Princeton
#2624 Re: MojaTv BH telecom
@mustafapasha, znas ti sta o ovome?Da li ja sa mojaTV mogu pristupiti free zoni i gledati onih pet kanala koji se nude. U sustini, ja moju gledati TV1 i ovako, a za ostale mi trazi free zonu. Naravno, pomocu komunikatora se ne mogu konektovati tamo... uostalom, sta ce im free zona sad kad su ukinuli limit, treba to sve objedinit. Eto, pa ako neko zna...
- ladyblue18
#2625 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Meni su sve lampice regularno bile upaljene, ali nistamr.torture wrote:Znaci, adsl lampica na modemu mrtva, cak i ne blinka.
No kao sto rekoh meni je ovo fakat prvi put u 5 godina otkako sam njihov korisnik, da imam neki problem veliki, znalo je i prije nestati po 2,3 sata interneta, ali ovako nikada...
Kad ih nazoves ljubazni su, fakat pokusaju sve da pomognu, ali nekako ne mogu da vjerujem da su bili toliko nesposobni da ne skontaju da je do njih greska, vec mislim da je ipak neki veci problem bio, ali eto sad je sve ok.