MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2601 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Ovo mi je jedan od boljih UFC-a ove godine ... sve borbe extra...ko je fulio u main eventu Pascal Krauss vs. Hyun Gyu Lim extra borba...ono bas se ne stede.

Pravo mi drago da vise neko udje u u ovaj UFC "iz vana" i da ubjedljivo pobjedi (Barnett) mada ono jeste za nijansu prerano prekinuto...nije mi MIr dijelovao da je gotov...
Petis odusevio ...ona 3-4 middle kicka koja su prosla su zvonili ...brz je kao munja...ovo izmedju njega i Henda bi moglo da se razvije u rivalitet...
Jedino bih volio da je Vera pobjedio ...nekako mi njegov stil borbe lici na Mirkov pa mozda zato ...i on je u prvoj rundi nab'o Rotwell middle kickom da sam mislio da mu je rebro slomljeno ...

Sve u svemu, bas svaka borba bila zanimljiva ...
Cracked

#2602 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

UnscarD wrote:Ovo mi je jedan od boljih UFC-a ove godine ... sve borbe extra...ko je fulio u main eventu Pascal Krauss vs. Hyun Gyu Lim extra borba...ono bas se ne stede.

Pravo mi drago da vise neko udje u u ovaj UFC "iz vana" i da ubjedljivo pobjedi (Barnett) mada ono jeste za nijansu prerano prekinuto...nije mi MIr dijelovao da je gotov...
Petis odusevio ...ona 3-4 middle kicka koja su prosla su zvonili ...brz je kao munja...ovo izmedju njega i Henda bi moglo da se razvije u rivalitet...
Jedino bih volio da je Vera pobjedio ...nekako mi njegov stil borbe lici na Mirkov pa mozda zato ...i on je u prvoj rundi nab'o Rotwell middle kickom da sam mislio da mu je rebro slomljeno ...

Sve u svemu, bas svaka borba bila zanimljiva ...
slazem se, jedan od boljih ove godine
UnscarD

#2603 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Zna li se na koga Barnet ide sljedece ? Ne moze na Cormiera ni Nelsona ali bi mozda mogao na Bigfoota ili Werduma ...mislim da u oba slucaja ima bas bas dobre sanse ....nakon toga bi trebao dobiti priliku za titulu ali to 90% gubi bilo od JDS-a bilo od Caina. Realno mislim da ima dobre sanse da bude UFC top3 HW.
punta

#2604 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by punta »

jeste vidjeli ovo
http://www.klix.ba/sport/stojnic-poziva ... /130912143
ufuro se da moze protiv mirka i nudi mu 50.000 hahaahaha

a mirko kaze
budalu ne treba tražiti - sama se javi

Nakon što je menadžer Mirka Filipovića i predsjednik FFC-a, Orsat Zovko, tijekom četvrtka u intervjuu za Fight Site odbacio svaku mogućnost da Cro Cop odradi meč protiv Denisa Stojnića, oglasio se na svom Facebook profilu i sam Mirko.

Iako nije imenovao Denisa, čini se da je status upućen upravo njemu i može se smatrati točkom na "i" na cijelu ovu priču koja je izazvala dosta pažnje među fanovima borilačkih sportova.

"Za jedan od svojih rođendana, 14. ili 15., ne sjećam se točno, moj pokojni otac mi je poklonio dvije knjige ili bolje rečeno knjižice. Jedna je 'LATINSKE IZREKE', a druga 'NARODNE MUDROSTI'. Bezbroj puta sam ih pročitao i dan danas ih čuvam. U njima je zaista toliko životnih istina da se svaki čovjek pronađe u mnogima od njih. I ja sam se bezbroj puta našao u njima. Od svih tih mudrosti i izreka nekako mi se tri od njih najviše provlače kroz život i situacije u kojima se nađem"

"Prva je 'od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba'. Kako godine prolaze sve sam svjesniji toga. Druga je 'kad bi se pameti prodavale, svatko bi kupio svoju', koju ne treba posebno komentirati, kao ni treću koja me svako malo zapadne, a glasi 'budalu ne treba tražiti - sama se javi'."

"Na ovu treću me podsjeti neki dan jedan dečkić željan publiciteta pa me nešto ničim izazvan proziva i nudi neku lovu (kao puno je zaradio u karijeri pa se ima). Kao prvo sine, to je nekulturno, drugo, publicitet i medijska pažnja se treba osigurati vlastitim uspjesima i postignućima, a ne prozivanjem ljudi koji s tobom i tvojom karijerom nemaju nikakve veze. Uvijek sam bio profesionalac koji će se ako me moj poslodavac, odnosno organizacija, tako odluči boriti s bilo kim, a neka "čaršijska" prepucavanja i prozivanja me ne zanimaju."

"Ako si sine toliko odlučan i zbog nekog drugog razloga 'napaljen' na mene, vrata moje dvorane su uvijek otvorena. Ponedjeljak, srijeda, petak od 18h i ne treba ti nikakva lova. Čuvaj to za stare dane. Znači, ako se odlučiš, uzmi par tableta hrabrina (tablete za hrabrost) i pravac Zagreb. Samo se bojim da to ne završi kao kad je moj frend čikica na izlasku iz diskoteke u Županji pokušao razdvojiti neku grupu koja se međusobno potukla, uleti čikica među njih da ih smiri, a ovi se okrenuli pa svi na njega i odrali ga od batina. I naravno, sljedeći vikend čikica se sprema da im se krvi napije i juriš u Đakovo. Pitam ja ekipu iz sela, pa što je u Đakovo išao, a ovi iz Županje?? Pa da ih slučajno ne bi našao!", napisao je Mirko na svom Facebook profilu.
preuzeto sa
http://www.fightsite.hr/vijesti-iz-regi ... tocka-na-i

+

http://www.fightsite.hr/vijesti-iz-regi ... -besplatno
Cracked

#2605 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Zanimljivo. Sto im treba prepucavanje :S. Ni jedan ni drugi se nisu proslavili u UFC-u. Mirka je tukao ko je stigao(bukvalno) a za stojnica mogu reci samo nesretni mecevi. Prvi je imao velike sanse da dobije a drugi je Cain Valesquez.

Ne znam zasto se ne spusti stojnic u polutesku ili srednju kategoriju. 1.80m je bas mal za HW a nije UFC sala. U LHW bi bio medju manjima.

Bolje da odradi dva tri manja imena nego da ganja Filipovica kojeg opet ne vidim relevantnog za UFC. Svaka cast za sva dostignuca, ali vise se ne moze nositi sa top 10 bilo koje UFC kategorije dok za stojnica treba opet vidjeti.
opremdobro30

#2606 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by opremdobro30 »

Cracked wrote:Zanimljivo. Sto im treba prepucavanje :S. Ni jedan ni drugi se nisu proslavili u UFC-u. Mirka je tukao ko je stigao(bukvalno) a za stojnica mogu reci samo nesretni mecevi. Prvi je imao velike sanse da dobije a drugi je Cain Valesquez.

Ne znam zasto se ne spusti stojnic u polutesku ili srednju kategoriju. 1.80m je bas mal za HW a nije UFC sala. U LHW bi bio medju manjima.

Bolje da odradi dva tri manja imena nego da ganja Filipovica kojeg opet ne vidim relevantnog za UFC. Svaka cast za sva dostignuca, ali vise se ne moze nositi sa top 10 bilo koje UFC kategorije dok za stojnica treba opet vidjeti.
U poluteškoj u UFC bi samo mogao još gore proć.Tamo ,ne računajući Jonesa, koji je svijet za sebe, ima 7-8 skoro pa izjedačenih boraca.Do dolaska Jonesa tamo se obrana naslova gubila redovno u prvom meču poslije osvajanja titule.Tako da...
UnscarD

#2607 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

opremdobro30 wrote:
Cracked wrote:Zanimljivo. Sto im treba prepucavanje :S. Ni jedan ni drugi se nisu proslavili u UFC-u. Mirka je tukao ko je stigao(bukvalno) a za stojnica mogu reci samo nesretni mecevi. Prvi je imao velike sanse da dobije a drugi je Cain Valesquez.

U poluteškoj u UFC bi samo mogao još gore proć.Tamo ,ne računajući Jonesa, koji je svijet za sebe, ima 7-8 skoro pa izjedačenih boraca.Do dolaska Jonesa tamo se obrana naslova gubila redovno u prvom meču poslije osvajanja titule.Tako da...
Kad ste kod LHW, ovaj Glover Teixeira uzima titulu Jonesu koji ce pobjediti Gustafsona bez vecih problema...
A ovo izmedju Stojnica i Mirka ... mislim jeste malo prozivanje Stojnica...jasno je da mu treba pobjeda nad nekim zvucnijim imenom da bi se vratio u UFC ali ove "MAHALSKE" oko Badr Harija i degradicija tudjih uspjeha je prilicno nisko ...ja da sam Mirko, sad se ne bih iz principa borio sa njim nikako zvanicno...vidi se u ovoj komunikaciji zrelost Mirka.

Ja bih bas volio da Stojnic dobije priliku za revans ali nije ovo sa prozivkama nacin...ono protiv Struva je bio dobijen mec i samo ga je izgubio zbog neiskustva ...a i jedini mi je UFC koji sam uzivo gledao :)
Cracked

#2608 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Pa ne znam za Glovera. Sav je spor, trom. Vise dajem sanse Gustafsonu nego Gloveru. Mislim da je prenapucano oko Glovera i da je bukvalno gurnut u title match. Mislim da ce ga tu Jones (ili mozda Gustafson) masakrirati.

Vidjet cemo kako se ovo zavrsi. Svi ocekuju da ce Jones protiv svedjana na parter preci, ali isto tako su mislili da ce ostati u stand up sa Sonnenom pa ga je bacao ko malo dijete, isto tako i Badera. Sa machidom je isto ostajao dosta u stand up-u ako se dobro sjecam gdje se isto ocekivalo parter. Ako gustafson nije preporodio svoje hrvacke vjestine, bice tesko.

Sve u svemu volio bih da Jones izgubi, samo ne vidim kako ga Glover moze uzeti
UnscarD

#2609 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Decko je cvrst pravo a djeluje kompletno (i BJJ i standup a i hrvanje) plus ima bombe u rukama i uz to i konstituciju (188cm visine) koja moze da parira Jonesu...i najvaznije od svega, djeluje mi odlucno pravo ...
Mislim ovo je prognoza, vidjet cemo ...

Po meni je Gusstafson u borbi za titulu vise na srecu ...osim pobjede nad Shogunom koji ocigledno ima vrlo oscilirajucu formu, ostalo su sve bili neki borci iz nize klase ... vidjet cemo ali moja prognoza je da Jones uzima Gustafssona bez vecih problema (submission) a da onda ide na Gloverea i gubi nokautom ...
muhafuca

#2610 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

A sto shebase Mutapcica ovi iz njegovog tima
za ne povjerovat

a ja skinuo event zgotivio se , hajd da pogledam covjeka kako se marise
kad ono otkazana borba :-) -shebase i meni cejf :D

odradio je i dan poslije drug test svojevoljno i objavio ga - cist ko suza

Code: Select all

http://www.mmajunkie.com/news/2013/09/new-jersey-commission-stands-behind-decision-on-wsof-5s-elvis-mutapcic
UnscarD

#2611 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

muhafuca wrote:A sto shebase Mutapcica ovi iz njegovog tima
za ne povjerovat

a ja skinuo event zgotivio se , hajd da pogledam covjeka kako se marise
kad ono otkazana borba :-) -shebase i meni cejf :D

odradio je i dan poslije drug test svojevoljno i objavio ga - cist ko suza

Code: Select all

http://www.mmajunkie.com/news/2013/09/new-jersey-commission-stands-behind-decision-on-wsof-5s-elvis-mutapcic
Fakat ... ici ce borba sljedeci mjesec ali ovo nisu cista posla ...vrijeme je za UFC
straydog

#2612 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by straydog »

Pozdrav svim ljubiteljima MMA. Neka sam našao dio da se i ja priključim ovoj temi.
UnscarD

#2613 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

straydog wrote:Pozdrav svim ljubiteljima MMA. Neka sam našao dio da se i ja priključim ovoj temi.
Dobrodosao ...haj sad odmah prognozu za Jones vs Gustaffson :)
madFlava

#2614 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by madFlava »

Zar je to prekosutra? :)

jao jao , uzece Bones ovo.

UFC 165, 166, 167 , goreee :D
UnscarD

#2615 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

madFlava wrote:Zar je to prekosutra? :)

jao jao , uzece Bones ovo.

UFC 165, 166, 167 , goreee :D
166 i 167 gore ...ovaj 165 mi je vala, makar na papiru, 'nako ...
The BEN10

#2616 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by The BEN10 »

madFlava wrote:jao jao , uzece Bones ovo.
Obzirom da mi nije simpatičan navijam za Gus-a... :-D
straydog

#2617 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by straydog »

Ubija me ovo kad ne mogu pratiti već na UFC play pickem moram pratiti rezultat. Evo Mitrione i Schaub se bore. Bones uzima gotovo sigurno. Oni njegovi laktovi su jezivi.
straydog

#2618 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by straydog »

I naravno Schaub staklene brade uzme submission kad se ja kladim na Mitrionea... Da sam na Schauba stavio pickem na UFC.com nokautirao bi ga Mitrione. Moram dobro skontati šta ću kad bude Santos vs Velasquez.
kritichar

#2619 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by kritichar »

ne volim ove prepotentne borce kao Jon, ali volio bi da nakon ovog odradi meč sa Silvom i onda da ide u tešku
ovako postaje dosadno
straydog

#2620 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by straydog »

Ne znam koliko će se probiti do vrha teške ako pređe tamo. Mislim pored JDS, Caina i drugih... Tako mi je žao što Machida nije imao još jednu priliku za title shot protiv njega.
madFlava

#2621 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by madFlava »

DObar Gustafsson. :)

Odlicna borba. Tesko da ce Jon otici u tesku, mozda nekad poslije u karijeri.
straydog

#2622 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by straydog »

Ah ja sad moram čekati da pogledam sve borbe. ...
kritichar

#2623 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by kritichar »

sam je rekao da je još mlad za tešku, ali nadam se da će mu dosaditi ova kategorija i da će preći
svejstan je i on da nije još dorastao najboljima u teškoj

po meni zasluženo pobijedio, ali za nijansu
straydog

#2624 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by straydog »

Nisam još gledao ali raja kaže na forumima da Gusto opljačkan odlukom sudija.
kritichar

#2625 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by kritichar »

boks je bio njegov, ali Jon je pogađao laktovima i nogama, i imao je jednu krizu Gustafson, bio je dobro uzdrman, ali ga spasi kraj runde
Post Reply