- Registracija vozila - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
lavic

#2601 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by lavic »

tempuser wrote:
lavic wrote:
Do nas je, ja kad idem na tehnicki trazim da urade sve sto mogu, pa cak trazim i test amortizera, kad vec radim i platio sam onda pregledaj.
I sta ce biti ako te obore jer ti nesto od toga sto su ti dodatno pregledali nije ispravno?
Odem majstoru da zamjeni, sta ti nije jasno?
To i jeste cilj tehnickog.
Bakir1

#2602 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

lavic wrote:
tempuser wrote:
lavic wrote:
Do nas je, ja kad idem na tehnicki trazim da urade sve sto mogu, pa cak trazim i test amortizera, kad vec radim i platio sam onda pregledaj.
I sta ce biti ako te obore jer ti nesto od toga sto su ti dodatno pregledali nije ispravno?
jedino ispravno sto sam odavno procitao a tice se teme tehnickog....
ljudi znaju da im auto nije ispravno i spinuju na tehnicki sto ih je pustio a ni po guzici pocesati se popraviti isti auto.
inace federalna uprava za inspek. poslove, jedva ceka anonimne prijave nesavjesnog rada tehnickog pregleda, s tim u vezi za sve one kojima je tehnicki protekao u uzimanju para onako evo adresa:
http://www.fuzip.gov.ba/stranica/93/pregled
http://www.fuzip.gov.ba/kontakt
sektor saobracajne inspekcije
axe22

#2603 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by axe22 »

Da se nadovezem, JOS UVIJEK nije gotova saobracajna.
MUP TK svaka cast.

Neko spomenu zakonski da mogu obradu raditi 15 dana, ja vec cekam 16 dana.
tempuser

#2604 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

lavic wrote:
tempuser wrote:
lavic wrote:
Cilj tehnickog je utvrdjivanje ispravnosti, a ne neispravnosti, jer valjda popravljas i odrzavas auto zbog sebe, a ne zbog sebe! I opet, nisam siguran da ces tek tako pustiti pare za TP niz vodu, a da ne potegnes za alternativnim rjesenjima.
beni-bu-man

#2605 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by beni-bu-man »

axe22 wrote:Da se nadovezem, JOS UVIJEK nije gotova saobracajna.
MUP TK svaka cast.

ja predao neki dan i na onom papiru gdje pisu cijene skroz dole pise
Saobracajna dozvola zadrzana u vezi bla bla bla ............... do 30.4.2018 a predao 3.4.2018
beni-bu-man

#2606 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by beni-bu-man »

tempuser wrote: Cilj tehnickog je utvrdjivanje ispravnosti, a ne neispravnosti, jer valjda popravljas i odrzavas auto zbog sebe, a ne zbog sebe! I opet, nisam siguran da ces tek tako pustiti pare za TP niz vodu, a da ne potegnes za alternativnim rjesenjima.
Realno ovi nasi tehnicki su smijensni
skafiskafsnjak

#2607 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

beni-bu-man wrote:
MUP TK svaka cast.

ja predao neki dan i na onom papiru gdje pisu cijene skroz dole pise
Saobracajna dozvola zadrzana u vezi bla bla bla ............... do 30.4.2018 a predao 3.4.2018
Da, zakonski je to rok.

ALi sad je pitanje, da li si predao u mup ili u osiguranje prije 16 dana ... jer moze se desiti predas u osiguranje, a oni zadrze papire par dana , pa tek predaju .
lavic

#2608 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by lavic »

tempuser wrote:
lavic wrote:
To i jeste cilj tehnickog.[/quote]

Cilj tehnickog je utvrdjivanje ispravnosti, a ne neispravnosti, jer valjda popravljas i odrzavas auto zbog sebe, a ne zbog sebe! I opet, nisam siguran da ces tek tako pustiti pare za TP niz vodu, a da ne potegnes za alternativnim rjesenjima.[/quote]

Ne kontam ovaj tvoj rezon i Esperanto. Ja platio TP, uradi sve sto sam platio i sto je propisano ako nesto ne valja odem i napravim, pogotovo na zeninom autu koje rijetko vozim pa ne znam u kakvom je stanju i sta je sve zena razvalila.

Ti pitas koliko je casa prazna a ja pisem koliko je puna. LP
corei3

#2609 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by corei3 »

ja uvijek saobraćajnu dobijem za 1-2 dana
axe22

#2610 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by axe22 »

beni-bu-man wrote: Saobracajna dozvola zadrzana u vezi bla bla bla ............... do 30.4.2018 a predao 3.4.2018
Kod mene su prijatelju izgubili saobracajnu, rekli mu da su dali pogresnoj osobi. hhh
A to odmah da se ograde, da cekas ko budala, to sto tebi propada registracija i polica osiguranja (dobro mozes vozati po TK i nigdje vise) nikoga ne interesuje.
Ja sam trebao van drzave ici ali nista od toga, kad imamo sposobnu administraciju.

skafiskafsnjak
Predao u Mup, posto sam policu osiguranja ugovorio u drugom gradu.
Last edited by axe22 on 04/04/2018 10:19, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#2611 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by beni-bu-man »

axe22 wrote:
beni-bu-man wrote: Saobracajna dozvola zadrzana u vezi bla bla bla ............... do 30.4.2018 a predao 3.4.2018
Kod mene su prijatelju izgubili saobracajnu, rekli mu da su dali pogresnoj osobi. hhh
A to odmah da se ograde, da cekas ko budala, to sto tebi propada registracija i polica osiguranja (dobro mozes vozati po TK i nigdje vise) nikoga ne interesuje.
Ja sam trebao van drzave ici ali nista od toga, kad imamo sposobnu administraciju.

beni-bu-man
Predao u Mup, posto sam policu osiguranja ugovorio u drugom gradu.
meni ova moja rece u osiguranju ( ono raja smo ) morati ces malo duze cekati jer ti ide sve elektronskim putem u MUP-u, a hvala bogu barem kod nas sistem redovno pada u MUP-u :izet: :izet: :izet:
tempuser

#2612 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

lavic wrote: Ne kontam ovaj tvoj rezon i Esperanto. Ja platio TP, uradi sve sto sam platio i sto je propisano ako nesto ne valja odem i napravim, pogotovo na zeninom autu koje rijetko vozim pa ne znam u kakvom je stanju i sta je sve zena razvalila.

Pa upravo je u tome “ja platio TP” stvar, obore te zbog neceg sto u praksi ne kontrolisu i placas ponovo, da ne idem u detalje da je to zbog cega su te oborili jeftinije od TP!
axe22

#2613 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by axe22 »

beni-bu-man wrote: meni ova moja rece u osiguranju ( ono raja smo ) morati ces malo duze cekati jer ti ide sve elektronskim putem u MUP-u, a hvala bogu barem kod nas sistem redovno pada u MUP-u :izet: :izet: :izet:

Ma kod njih sistem padne cim dodju izutra na posao.

Ja sam trebao ici van drzave prosli vikend, sve vec dogovoreno ali nista od toga.
Neko ce reci da se moze predati i mjesec prije isteka registracije, i da sam i tad predao znaci opet bi morao cekati ovih (Trenutno) 16 dana, a u medjuvremenu ne bi mogao maknuti iz Bosne nigdje.
beni-bu-man

#2614 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by beni-bu-man »

axe22 wrote:
beni-bu-man wrote: meni ova moja rece u osiguranju ( ono raja smo ) morati ces malo duze cekati jer ti ide sve elektronskim putem u MUP-u, a hvala bogu barem kod nas sistem redovno pada u MUP-u :izet: :izet: :izet:

Ma kod njih sistem padne cim dodju izutra na posao.

Ja sam trebao ici van drzave prosli vikend, sve vec dogovoreno ali nista od toga.
Neko ce reci da se moze predati i mjesec prije isteka registracije, i da sam i tad predao znaci opet bi morao cekati ovih (Trenutno) 16 dana, a u medjuvremenu ne bi mogao maknuti iz Bosne nigdje.
Da 30 dana ranije, tako ja uvijek radim ne pratim bas tacno 30 dana al mnogo ranije predam prije isteka
tempuser

#2615 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

Meni su prije 2 godine greskom skratili registraciju za mjesec dana, umjesto 3.6. ukucali 3.5. iako su polica i sve ostalo vazili do 3.6.
Kad su mi objasnili proceduru da se ispravi tudja greska halalio sam mjesec dana!
lavic

#2616 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by lavic »

tempuser wrote:
lavic wrote: Ne kontam ovaj tvoj rezon i Esperanto. Ja platio TP, uradi sve sto sam platio i sto je propisano ako nesto ne valja odem i napravim, pogotovo na zeninom autu koje rijetko vozim pa ne znam u kakvom je stanju i sta je sve zena razvalila.

Pa upravo je u tome “ja platio TP” stvar, obore te zbog neceg sto u praksi ne kontrolisu i placas ponovo, da ne idem u detalje da je to zbog cega su te oborili jeftinije od TP!
Puno je bolje da me obore i platim ako treba ponovo 50 KM za pregled nego da se sta otkaci, pukne ili bilo sta drugo pa da koga udarim ili nedaj boze zgazim pjesaka zato sto nisam uspio ili uspjela stati, skrenuti ili bilo sta drugo. Sa novim sam sletio sa ceste i znam kako izgleda kako je kad te uhvati "pravna drzava". Cist bio pa se jedva izvukao, sta bi bilo da je bilo drugacije.
tempuser

#2617 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

lavic wrote:
Puno je bolje da me obore i platim ako treba ponovo 50 KM za pregled nego da se sta otkaci, pukne ili bilo sta drugo pa da koga udarim ili nedaj boze zgazim pjesaka zato sto nisam uspio ili uspjela stati, skrenuti ili bilo sta drugo. Sa novim sam sletio sa ceste i znam kako izgleda kako je kad te uhvati "pravna drzava". Cist bio pa se jedva izvukao, sta bi bilo da je bilo drugacije.[/quote]

Sad nadolazis na ono o cemu pisem, nesto se moze otkaciti ili puci bilo u godini dana kad odrzavas auto da bude ispravan zbog TP-a, a ne zbog sebe.
axe22

#2618 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by axe22 »

beni-bu-man wrote: Da 30 dana ranije, tako ja uvijek radim ne pratim bas tacno 30 dana al mnogo ranije predam prije isteka
Predao sam i ja ranije, ali citav problem MUP-a TK je sto gotov svake godine imaju ogromna kasnjenja. Problem je sto i ako predas prije isteka imas taj dugi period cekanja gdje imas samo kopiju saobracajne, sta ako u tom perioudi trebas ici van negdje?

Napisao sam jednom, da sam prije nekoliko godina predao sigurno 15-20 dana prije isteka bas da bude gotovo radi godisnjeg, i na kraju preko 20 dana sam cekao, morao i godisnji pomjeriti radi njih. Problem je samo Tuzle, nedavno u Gracanici registrujem auto i sve bude gotovo isti dan.

Problem koji se ponavlja svake godine konstatno, pa zar niko nije sposoban da uvidi sta je problem i rijesi ga?
(ako imas stele, saobracajna bude gotova za 2 sata, prijatelj mi tako registrova kola prosle sedmice)
beni-bu-man

#2619 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by beni-bu-man »

axe22 wrote:
beni-bu-man wrote: Da 30 dana ranije, tako ja uvijek radim ne pratim bas tacno 30 dana al mnogo ranije predam prije isteka
Predao sam i ja ranije, ali citav problem MUP-a TK je sto gotov svake godine imaju ogromna kasnjenja. Problem je sto i ako predas prije isteka imas taj dugi period cekanja gdje imas samo kopiju saobracajne, sta ako u tom perioudi trebas ici van negdje?

Napisao sam jednom, da sam prije nekoliko godina predao sigurno 15-20 dana prije isteka bas da bude gotovo radi godisnjeg, i na kraju preko 20 dana sam cekao, morao i godisnji pomjeriti radi njih. Problem je samo Tuzle, nedavno u Gracanici registrujem auto i sve bude gotovo isti dan.

Problem koji se ponavlja svake godine konstatno, pa zar niko nije sposoban da uvidi sta je problem i rijesi ga?
(ako imas stele, saobracajna bude gotova za 2 sata, prijatelj mi tako registrova kola prosle sedmice)
ja nikad duze od 3 dana nisam cekao
axe22

#2620 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by axe22 »

beni-bu-man wrote: ja nikad duze od 3 dana nisam cekao

Desi se.
Ja sam prosle godine prvu registraciju cekao 4 sata samo. (saobracajna, tablice,vlasnicka)

Jest da su me prije toga izvozali jedno 7 dana zbog nekih papira koji trebaju samo u Tuzli jer je prva registracija.
(prvo ti trazi orginalnu saobracajnu od vozila a vozio uvezeno iz Italije i italijani saobracajnu ostavljaju kod sebe, pa dok to objasnis i dok nadju da je tako, pa onda trazi orginalni racun i ako ti ne treba jer drzava ima ugovor s Volovom da ako se od njih uzima vozilo vani ne treba orginalni racun i znam da je jos neki papir trazila ali ne mogu da se sjetim tacno sta je u pitanju).

Ja se nadam da makar ti neces cekati koliko vec cekam ja.
Maraschino

#2621 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Maraschino »

MUP TK svaka cast.

nista cvaja, onda cekaj
Maraschino

#2622 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Maraschino »

tempuser wrote:Meni su prije 2 godine greskom skratili registraciju za mjesec dana, umjesto 3.6. ukucali 3.5. iako su polica i sve ostalo vazili do 3.6.
Kad su mi objasnili proceduru da se ispravi tudja greska halalio sam mjesec dana!
hahaa meni su citavu godinu pogrijesili i niko nije primjetio do isteka prosle godine
NediM17

#2623 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by NediM17 »

Evo sam da prijavim provukao sam se i ovaj put bez kazne, danas stigla saobracajna, sad sam opet 100% legalan. Naravno nalijepio i novi stiker.
beni-bu-man

#2624 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by beni-bu-man »

NediM17 wrote:Evo sam da prijavim provukao sam se i ovaj put bez kazne, danas stigla saobracajna, sad sam opet 100% legalan. Naravno nalijepio i novi stiker.
kolko si ceko ?
NediM17

#2625 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by NediM17 »

u ponedjeljak oko 2 bio na tehnickom, danas me oko pola jedan zvali iz agencije da je gotova saobracajna. u pitanju je opstina novi grad, pretpostavljam da su oni u utorak odnijeli a da su oni preuzeli jucer ili mozda danas. to je za opstinu novi gradu uspjeh,
Post Reply