U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2601 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
losa igra do bola....katastrofa od igre
- insaneinthebrain
#2602 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
lose nam se pise sa ovakvom omladinom. 
- Koshpa
#2603 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Koja parmak ekipa 
- hrasno38
#2604 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
skolska akcija i zvek 2:0
-
palermo
#2605 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Kako izgubih sat i po vremena u životu
......ne vidjeh ja da ovdje ima ijedan od kojeg će biti ozbiljan igrač
-
1946--1987
#2606 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
normlano da je karina od ekipe kad igraju nekakvi hadjiahmetovici sadikovici i ostali parmaci
- BHF_Manijak
#2607 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Natamburase nas ljudi... Igra bez igre.
- BHF_Manijak
#2608 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Maloprije komentarisem s ljudima... Mogli nam hladno pet u pola strpat.
Tanki smo na svim poljima. Mislim da ova generacija fakat nije losa, ali Nestorovic...
Tanki smo na svim poljima. Mislim da ova generacija fakat nije losa, ali Nestorovic...
-
palermo
#2609 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Ma jbg, koliko god da ne zna Nestorović, nitko im ne brani da ppredriblaju nekoga, nešto urade, hajde dobro što nema timske igre, ali ne vidjeh kvalitet ni u jednog pojedinca. Možda mi Memija izgleda najozbiljnije,BHF_Manijak wrote:Maloprije komentarisem s ljudima... Mogli nam hladno pet u pola strpat.![]()
![]()
- Romanista 101%
#2610 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
sve postavljaju neke anonimuse koji su trenirali neka sela po Bosni, daj vise dovedite normalnog trenera ili je ugasite ovako vise ne ide
-
LSD
#2611 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
1946--1987 wrote:normlano da je karina od ekipe kad igraju nekakvi hadjiahmetovici sadikovici i ostali parmaci

mislim da je kod komšinica bilo ovo stanje nakon sinošnjih golova Džeke i Višće
- Grean
#2613 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Kako koja generacija sve losije stanje. Ovi su odron.
- hrasno38
#2614 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Pa sta da radimo kad stranci ne mogu igrati za reprezentaciju pa tako Sarajevo daje samo jednog igraca!!! A i koliko se sjecam da su vas tio natamburali ko posljednje levate zato dovidjena i prijatno omladino FK Sarajeva!!!!!1946--1987 wrote:normlano da je karina od ekipe kad igraju nekakvi hadjiahmetovici sadikovici i ostali parmaci
- Logovan
#2615 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Pa šta si ti očekivao kad ih vodi onaj levat. Frajer veze nema.BHF_Manijak wrote:Natamburase nas ljudi... Igra bez igre.
- studeni76
#2616 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Srbija prvak svijeta. E bas me zanima gledaju li ovo nasi debili iz klubova i iz saveza. Jbt nasi mladi narastaji ne mogu pobijediti ni na memorijalnom turniru u Devetaku a kamoli da nesto naprave vani. Ne moze me niko ubijediti da nemamo talenta, nekadasnja repezentacija je znala imati najvise igraca iz BiH a sada smo predmet zajebancije. Nesto treba mijenjati, stvarno smo jadni.
-
baxus
#2617 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
S Branirmirom Tulicem, Nikolom Nikicem, Vladom Jagodicem i ostalim znalcima koji vode naše mlade selekcije i Brazil bi propao.studeni76 wrote:Srbija prvak svijeta. E bas me zanima gledaju li ovo nasi debili iz klubova i iz saveza. Jbt nasi mladi narastaji ne mogu pobijediti ni na memorijalnom turniru u Devetaku a kamoli da nesto naprave vani. Ne moze me niko ubijediti da nemamo talenta, nekadasnja repezentacija je znala imati najvise igraca iz BiH a sada smo predmet zajebancije. Nesto treba mijenjati, stvarno smo jadni.
Jednostavno nemamo trenersko znanje.
- emigrazione
#2618 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Sustina svega, tako je svugdje i to je karakteristicno uglavnom za najmanje uzraste. Jebote meni je frapantno da je neko dao npr. Zukicu da vodi djecu u FKS...znaci lik konj vazda bio, glup da ne moze biti gluplji, nikad nije znao ni progovoriti ni igrati lopte, klasicni kostolomac, sta ce on nekoga naucitiJednostavno nemamo trenersko znanje.
-
baxus
#2619 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Zukine bebe neće biti najbolje ni u Kantonu Sarajevo, a kamo li da neki od njih napravi svjetsku karijeru. Jedina korist je sto se djeca družeemigrazione wrote:Sustina svega, tako je svugdje i to je karakteristicno uglavnom za najmanje uzraste. Jebote meni je frapantno da je neko dao npr. Zukicu da vodi djecu u FKS...znaci lik konj vazda bio, glup da ne moze biti gluplji, nikad nije znao ni progovoriti ni igrati lopte, klasicni kostolomac, sta ce on nekoga naucitiJednostavno nemamo trenersko znanje.temelj je najvazniji, a mi ga nemamo
Al onda o ovome trebamo pričati na temi Roditelji i djeca ili Rekreacija.
- hrasno38
#2620 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Nije u pitanju samo selktor nego citava organizacija omladinskog fudbala. I smijesno je uporedjivati jednu Srbiju sa nama kojoj je sport jedna od najvaznijih poluga zivota. Ljudi ulazu u sport milion puta vise od nas. Imaju onih osnovnih sportskih terena sa kojih pocinju prvi koraci na svakom cosku, imaju teniskih terena, imaju bazene u svakom selu. Nije Veljko Paunovic sad neki extra strucnjak ali mu se vjerovatno sve poslozilo jer evo vidimod 2012 je u trenerskom poslu i mogao je ispratiti jednu generalciju U18-U19-U20 i sa zadnjom postati svjetski prvak.baxus wrote:S Branirmirom Tulicem, Nikolom Nikicem, Vladom Jagodicem i ostalim znalcima koji vode naše mlade selekcije i Brazil bi propao.studeni76 wrote:Srbija prvak svijeta. E bas me zanima gledaju li ovo nasi debili iz klubova i iz saveza. Jbt nasi mladi narastaji ne mogu pobijediti ni na memorijalnom turniru u Devetaku a kamoli da nesto naprave vani. Ne moze me niko ubijediti da nemamo talenta, nekadasnja repezentacija je znala imati najvise igraca iz BiH a sada smo predmet zajebancije. Nesto treba mijenjati, stvarno smo jadni.
Jednostavno nemamo trenersko znanje.
- Arteta
#2621 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
KBK za ta takmicenja.
U mladjim uzrastima je bitno napraviti igrace za seniorskog tima i Reprezentacije.
U mladjim uzrastima je bitno napraviti igrace za seniorskog tima i Reprezentacije.
-
Mustang1
#2622 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Kostur one u21 repke kada smo se umalo plasirali na Europsko je kostur koji nas je odveo na svjetsko.. Kada ova generacija izadje a blizu je u belaju smo
- Šveđanin
#2623 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Upravo.. a vi nastavite da se sladite kako Srbi nisu nista napravili u seniorskim kategorijama.
Ko kaze nece? Ova generacija je odlicna.
Milion puta ponovljeno ali eto opet cemo. BH repka ce doci u problem kad tim koji je drzavu odveo na svjetsko pocne da se razilazi. Necemo imati kadra da to adekvatno popuni jer je trenutni kadar vecinom igraci iz inostranstva, koji su se vani isprofilisali i na kraju zbog korijena dosli da igraju za Bosnu. Dakle veze sa BH premijer ligom nemaju. Dovoljno je da prodje 20 godina, da se stvori jedna generacija izmedju dijaspore i Bosne i prirodno je da veze pocnu slabiti i da ce se sve manje mladih koji nesto naprave od karijere odluciti da igraju za BIH. Bice sve vise Tankovica i ne nije on kriv, to je na neki nacin i prirodno da veze nakon godina slabe. Krivi cemo biti mi sto se nismo tome prilagodili. Talenta ima. Liga kita,razvoj mladih talenata kita.
U Srbiji je ako sam dobro cuo gomila terena sagradjena sa svim mogucim uslovima upravo od UEFA fondova. Konkurise li nas savez za to?
Milion puta ponovljeno ali eto opet cemo. BH repka ce doci u problem kad tim koji je drzavu odveo na svjetsko pocne da se razilazi. Necemo imati kadra da to adekvatno popuni jer je trenutni kadar vecinom igraci iz inostranstva, koji su se vani isprofilisali i na kraju zbog korijena dosli da igraju za Bosnu. Dakle veze sa BH premijer ligom nemaju. Dovoljno je da prodje 20 godina, da se stvori jedna generacija izmedju dijaspore i Bosne i prirodno je da veze pocnu slabiti i da ce se sve manje mladih koji nesto naprave od karijere odluciti da igraju za BIH. Bice sve vise Tankovica i ne nije on kriv, to je na neki nacin i prirodno da veze nakon godina slabe. Krivi cemo biti mi sto se nismo tome prilagodili. Talenta ima. Liga kita,razvoj mladih talenata kita.
U Srbiji je ako sam dobro cuo gomila terena sagradjena sa svim mogucim uslovima upravo od UEFA fondova. Konkurise li nas savez za to?
-
radostan dan
#2624 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Šveđanin wrote:Upravo.. a vi nastavite da se sladite kako Srbi nisu nista napravili u seniorskim kategorijama.Ko kaze nece? Ova generacija je odlicna.
FSS UPOZORAVA DA POSTOJI OPASNOST DA OMLADINSKI REPREZENTATIVCI POSTANU ČLANOVI A SELEKCIJE
Stručnjaci se nadaju da će mladi fudbaleri biti pošteđeni pozica za A selekciju
BEOGRAD, 11. jun 2015,
– Nakon plasmana omladinske reprezentacije Srbije u četvrtfinale Svetskog prvenstva čelni ljudi Fudbalskog saveza upozorili su javnost da postoji realna opasnost da većina orlića u skorijoj budućnosti obuče dres naša najbolje selekcije.
Oni su izrazili zabrinutost zbog te mogućnosti i najavili su da će FSS učiniti sve što je u njegovoj moći da spreči da se zbog igranja za A tim upropaste karijere ovih talentovanih mladića.
– Omladinci su na Svetskom prvenstvu svojim igrama i odnosom prema dresu sa državnim grbom pokazali da bi se veoma teško prilagodili seniorskoj reprezentaciji. Svi mi koji radimo u savezu moramo da se potrudimo da ih sačuvamo od poziva za A tim jer smo svesni da to može negativno da utiče na njihov razvoj – izjavio je za Njuz Savo Milošević, potpredsednik Izvršnog odbora FSS-a.
– Naša je dužnost da ih sklonimo što dalje od selektora i svih ljudi koji biraju igrače za reprezentaciju. Ako dozvolimo da i oni sutra zaigraju za A selekciju izgubićemo još jednu sjajnu generaciju i plašim se da bi to bio udarac od kog bi se teško oporavili – istakao je Milošević.
On je napomenuo da sve što je omladinska reprezentacija uspela do sada da uradi duguje pre svega činjenici da nije A tim.
– Budimo realni, da je u toku Svetsko ili Evrposko prvenstvo seniora ne bi imali o čemu da pričamo kada bi tema bila učešće naše reprezentacije – objasnio je Savo Milošević.
- Arteta
#2625 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija
Ma daj.Šveđanin wrote:Upravo.. a vi nastavite da se sladite kako Srbi nisu nista napravili u seniorskim kategorijama.Ko kaze nece? Ova generacija je odlicna.
Ako hoces quotat cemo se za par sezona i analizirati pa da vidimo koliko ce od ovih igraca napraviti zavidne seniorske karijere.
Ova mlada njihova repka ima veliki plus sto su to vecinom igraci sa iskustvom u seniorskom fudbalu.
Vec sam pisao kako je DInamova skola limitirana u odnosu na Evropske i vecini igraca koje proizvedu nesto fali, a ubjedljivo je najjaca na ovim prostorima.
Onaj igrac sto je odlucio ovu finalnu tekmu inace igra u Kazahstanskoj Ligi.