Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Woody wrote:Evo, procitah ime Svjetlan, pa da mladim pokoljenjima damo neke podatke iz Crnog Rokovnika:
Svjetlan Hadziomerspahic, po zanimanju asistent matematike na Gradjevinskom fakultetu, ubijen je metkom u glavu (datum se dobro ne vidi) oktobra 1992-e. Tijelo je pronadjeno u kontejneru za smece u tadasnjoj ulici Nemanjina kod tadasnje skole "Miljenko Cvitkovic". Ubijeni je imao duzu kosu i bradu, "neuredno" odjeven (sto bi rek'o moj komandant: "Cetnik - 100 na 100 , vidi mu samo prezimena picka mu materina... isti Vuk Draskovic...")
Eto, drugovi, ja toliko, samo da se javim. Pozdrav domovini
DaysleepeR wrote:inače moram i to reći, kad su pretresali moje nebodere, pretresali su sve stanove bez izuzetka pa tako i moj i to temeljno a mi smo uredno čekali u haustoru
nego ima li ko šta konkretno da napiše za ovaj snajper sa Kromolja?
P.S.
Ja sve ove tvoje postove ovako, na "tenane" citiram, jbg.
Sjecas se kada je "Grande Comadante", Jusuf Pusina-Juka "postrojio" pred garazama one mladice u autima, da idu u neku akciju. Taktika je bila da jedan vozi a drugi iz auta ispali zolju. Mislim da se niko od njih ili svega par momaka, vratilo
Jusuf Pusina ili Juka Prazina?
Do mene je. Juka Prazina a govorim o garazama u tom naselju, kod gradjeviene.
Kojim garazama?
Max Bunker wrote:
Bio je i onaj snajper sto je "tukao" po onim sivim zgradama kod trolejbuske okretaljke, kod Pionirske doline kada smo isli po vodu ( mislim da je to bilo negdje u zimu ).
P.S.
Kada smo kod vode, sjecas se da se islo i kod Austrijske kuce po vodu, gdje su one barake i da je u jednom trenutku bilo vode i u onim starim zgradama u naselju, do nebodera ?
U starim zgradama sam točio na početku kao i u Semaforu, sadašnjoj Delti, u kućama kod Austrijske Kuće nikad. Jesu me Jukini priveli u bazu u obdaništu kad smo sjekli drva u groblju preko puta Maksumića, mene i komšiju koji je srbin. Malo nas ružili i pustili. Tad je već Juka bio na Igmanu a u bazi glavni bio mu brat, Mute čini mi se. Mene bilo strah Šoka, imao me na piku, nešto ga nervirali momci sa dugim kosama. Jednom mi je puno bure vode nogom izvrnuo kad je cisterna došla. Kasnije živio ko klošar u onoj zgradi, prodavao kanarince na pijaci, mamu mu jebem
Sjecas se kada je "Grande Comadante", Jusuf Pusina-Juka "postrojio" pred garazama one mladice u autima, da idu u neku akciju. Taktika je bila da jedan vozi a drugi iz auta ispali zolju. Mislim da se niko od njih ili svega par momaka, vratilo
ne sjećam se konkretnog slučaja ali se sjećam da je gro momaka iz prve postave koja je došla vrlo brzo izginulo
Woody wrote:Evo, procitah ime Svjetlan, pa da mladim pokoljenjima damo neke podatke iz Crnog Rokovnika:
Svjetlan Hadziomerspahic, po zanimanju asistent matematike na Gradjevinskom fakultetu, ubijen je metkom u glavu (datum se dobro ne vidi) oktobra 1992-e. Tijelo je pronadjeno u kontejneru za smece u tadasnjoj ulici Nemanjina kod tadasnje skole "Miljenko Cvitkovic". Ubijeni je imao duzu kosu i bradu, "neuredno" odjeven (sto bi rek'o moj komandant: "Cetnik - 100 na 100 , vidi mu samo prezimena picka mu materina... isti Vuk Draskovic...")
hvala na ovom podatku, ipak je istina drugačija od onoga što se ja sjećam iz priča po haustoru...
I ja sam mislio zapoceti svoj rokovnik, ali kad sam shvatio da ce mi trebati nekoliko stotina rokovnika i 20+ godina istrazivanja, a valja raditi i prezivljavati, odmah sam odusto.
frkenzi wrote: Ovih zadnjih par stranica nasmijah se prao.E Dozer Dozer ispreskakase te ovi klinci i napravise lazovom sa sve dokazima,a ja mislio ti iskusan ratnik kojem se moze vjerovati kad ono vidis...
Sto ne kazes momku ime tog SDS-ovog specijalca padobranca vidis da ima jarane u toj zgradi pa da provjeri? Ako je zivio u toj zgradi na 13 spratu oni moraju znati sta je bilo sa njim.
Sta ces, haveru...kad sam smotan i ne znam lagat'... a i moje sjecanje od prije 22 godine ipak nije svjezije od danasnjih saznanja...jebi ga
Last edited by Dozer on 27/01/2014 10:27, edited 1 time in total.
frkenzi wrote: Ovih zadnjih par stranica nasmijah se prao.E Dozer Dozer ispreskakase te ovi klinci i napravise lazovom sa sve dokazima,a ja mislio ti iskusan ratnik kojem se moze vjerovati kad ono vidis...
Sto ne kazes momku ime tog SDS-ovog specijalca padobranca vidis da ima jarane u toj zgradi pa da provjeri? Ako je zivio u toj zgradi na 13 spratu oni moraju znati sta je bilo sa njim.
Dozer wrote:
Sta ces, haveru...kad sam smotan i ne znam lagat'... a i moje sjecanje od prije 22 godine ipak nije svjezije od danasnjih sananja...jebi ga
malo offtopic, 94 i 95 sam skoro cijelu proveo u podrumu one zgrade u ulici koja ide preko džižikovca od franc. ambasade do Kućice. Tu smo imali prostoriju za probe a struju smo dobijali iz prostora u zgradi preko puta, koji je bio znaš već šta, jer je R.... takođe svirao tu, tj. on je skontao tu prostoriju...
Max Bunker wrote:
Bio je i onaj snajper sto je "tukao" po onim sivim zgradama kod trolejbuske okretaljke, kod Pionirske doline kada smo isli po vodu ( mislim da je to bilo negdje u zimu ).
P.S.
Kada smo kod vode, sjecas se da se islo i kod Austrijske kuce po vodu, gdje su one barake i da je u jednom trenutku bilo vode i u onim starim zgradama u naselju, do nebodera ?
U starim zgradama sam točio na početku kao i u Semaforu, sadašnjoj Delti, u kućama kod Austrijske Kuće nikad. Jesu me Jukini priveli u bazu u obdaništu kad smo sjekli drva u groblju preko puta Maksumića, mene i komšiju koji je srbin. Malo nas ružili i pustili. Tad je već Juka bio na Igmanu a u bazi glavni bio mu brat, Mute čini mi se. Mene bilo strah Šoka, imao me na piku, nešto ga nervirali momci sa dugim kosama. Jednom mi je puno bure vode nogom izvrnuo kad je cisterna došla. Kasnije živio ko klošar u onoj zgradi, prodavao kanarince na pijaci, mamu mu jebem
I to mu raja davala da preprodaje njihovu robu (ono u fazonu nemam vremena, ne znam ili mi ispod casti da budem na pijace pa daju Soku da prodaje mjesto njih i daju mu neku marku). Sto se sjece drveca tice, ove mog iz haustora su privodili tamo na Ciglane u onaj "stakleni grad", nize caffe "London", gdje je bila videoteka Terra.
ne sjećam se konkretnog slučaja ali se sjećam da je gro momaka iz prve postave koja je došla vrlo brzo izginulo
Meni se sad provlaci nesto u vezi ovog....neko mi je ispricao za tu akciju, bas ta fora je bila da se ispucaju zolje dok je auto bilo u pokretu ...neznam tacno sta se desilo ali je vecina izginula/izranjavana u toj akcij....sad da me ubijete nemogu da se sjetim detalja, dali je lola polusao da ispali zolju ali je samo izvukao prednji dio dok je zadnji ostao u autu ....meni se cini da je to bilo
Rahmet mu ... Svjetlan je bio dobar čovjek i genijalan matematičar. Bio mi je asistent na fakultetu, a kako sam bio stari student zvao me je redovno na pauzu između časova da popijemo po pivu u njegovoj kancelariji.
Na njegovu nesreću imao je dugu neurednu bradu i kosu, uvijek pripit (posljedice nesretne ljubavi što nije tema ovdje) ... upucao ga je kako sam čuo neki nesretnik izbjegao iz istočne Bosne misleći da je četnik - iz osvete za stradalu porodicu ... Svjetlan je bio musliman po porijeklu.
Da ne oftopičarimo više. Jel' to Papa opet dolazi?
J...ga opet će mi inspektor doći na kahvu ...
DaysleepeR wrote:e ba Ramzess ja tebe znam i ti mene znaš, samo ti ne znaš da se mi znamo vidimo se na partiju
J..ga imal' iko da me ne zna ...
Samo da se nadovežem za ova bacanja sa terasa ... sumnjam da je to ikada bila istina.
Bilo je previše tih dezinformacija u tom periodu, svi su odjednom bili Zenge, sve bivši Niški specijalci, svi su bacali snajperiste sa prozora ...
Kaže jedna "partizanska" kako je 1941 Slaviša Vajner Čiča pogodio sa Crvenih stijena vozača njemačkog kamiona u Mokrom a to mu ga dođe kao kad bi sa Osmica pogodio nekog šofera kod Američke ambasade.To je bio strelac,jedan metak a niđe optike...
PM72 wrote:Kaže jedna "partizanska" kako je 1941 Slaviša Vajner Čiča pogodio sa Crvenih stijena vozača njemačkog kamiona u Mokrom a to mu ga dođe kao kad bi sa Osmica pogodio nekog šofera kod Američke ambasade.To je bio strelac,jedan metak a niđe optike...
Nije to ništa.....Tito je svojevremeno na lovištu u Karađorđevu gađao vepra i promašio ga,a ovaj pao mrtav
...e to je bio strijelac