Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#2601 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

and wrote:
elSaik wrote:
and wrote:papac se u reprezentaciju trebao vratiti kada je bio najpotrebniji,kada je cijela država čekala prolaz protiv portugala.
čovjek ima svoje kao principe i u odsudnim momentima za reprezentaciju te svoje principe je stavio iznad svega.
svaka čast,njegov izbor,ali čovjeka više ne treba ni zvati ni moljakati da igra.
Ja ti garantujem da bi, da je došao Papac, a mi ispali, bila priča "sjooo papka, nije igrao kad je bilo najteže nego sad došao kad smo korak od prvenstva." Valjda nas dovoljno dobro poznaješ kao narod da znaš kakvi smo. Evo, ni Sergej nam ne valja. Jer se Miske (što NIGDJE nije ni objavljeno niti je on čovjeka prozvao) naljutio na njega, a sjećamo se svi vrlo dobro kako se po Misketu pljuvalo, od strane mnogih, zbog one priče o prodaji utakmice protiv Portugala. Kao, nek ide Ćiro i nek vodi Misketa sa sobom, ne treba nam nijedan. ;-) I onda neko pita što mi nismo Europa. ;-)
nije bitno šta ko priča,misli.....
jedino je bitno šta je u tom momentu najbolje za reprezentaciju,a to je tada bio papac u timu.
sergej je legenda i teško će ga neko zamijeniti u srcima navijača i građana bih.
@Edin H,
jesi li siguran da sergej nije bio u frankfurtu?
Nisam, ali tako se pricalo medju rajom :roll:
and

#2602 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

bio je ;-)
BaileyS

#2603 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

burek_in_space wrote:
BaileyS wrote:Ja ne vjerujem @burek in space da ta tvoja teorija ima veze..

Da je bio tu iz interesa ne bi potpisivao pismo i odsustvovao iz reprezentacije dok su drugi karijeristi igrali. Previse pravih ljudi i patriota cijeni Sasu Papca da bi on bio neko ko je tu samo iz licnog interesa. Jednostavno sve ovo je nespojivo.
Ne zhelim ni ja da vjerujem u to, ali kada vidim kako su i ostali "pljunuli pa polizali", ne vidim razlog da i on to nije isto mogao da uradi.
Pa on je malo zesce reagovao na smjenu Kodre a nije bio sam, bilo nas je puno.

Ipak, onaj ko prati istoriju desavanja u reprezentaciji zna da je Papac bio medju "delegacijom" igraca (vodja naravno Barbarez a uz Papca tu su bila jos dvojica) koja je pregovarala sa Coalakovicem i Dominikovicem u vezi uslova za povratak od kojih je osnovni bio smjena Ahmeda Pasalica.

Tada su iz izvora bliskih FSBiH procurile informacije da je Papac bio najkonstruktivniji, dok je Barbarez trazio da i igraci imaju svoju rijec u izboru selektora, da se bira neko ko je blizi njima po godinama, Papac je bio tog stava da je dovoljna smjena reketasa i trgovca igracima Ahmeda Pasalica i da igraci ne trebaju da se mijesaju u izbor selektora.

Neko ko je toliko bio angazovan oko reprezentacije ne moze biti tu samo iz interesa.
jeza u ledja

#2604 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Jel ono Sergej izjavio kako Susic nije mogao pobjediti nikad goru reprezentaciju Njemacke?
BaileyS

#2605 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

jeza u ledja wrote:Jel ono Sergej izjavio kako Susic nije mogao pobjediti nikad goru reprezentaciju Njemacke?
Nije, rekao je da smo morali pobijediti ovakvu Njemacku.

Ne treba od toga praviti slucaj, nije se uspio izdici iznad situacije, tesko je podnio neizbor u koji se toliko nadao i u koji je dosta ulozio. Ponijelo ga je, bio je ko' malo dijete koje se nadalo necemu velikom a dozivjelo je razocarenje.
Da je bio realniji shvatio bi da je ovo bila nemoguca misija.

Ja bih volio da je ovo podnio drugacije, da nije dozivio poraz toliko licno ali nije to razlog da blatimo jednog od najvecih profila koje je reprezentacija ikad imala. Ako novinarima treba jer zive od toga mi za to nemamo ama bas nikakvog razloga.
Tarik19

#2606 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Susic je tu da ostane a kome se nesvida taj netreba vise navijati za nasu reprezentaciju! :twisted:
anonimni clan

#2607 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by anonimni clan »

BaileyS wrote:
jeza u ledja wrote:Jel ono Sergej izjavio kako Susic nije mogao pobjediti nikad goru reprezentaciju Njemacke?

Ne treba od toga praviti slucaj, nije se uspio izdici iznad situacije, tesko je podnio neizbor u koji se toliko nadao i u koji je dosta ulozio. Ponijelo ga je, bio je ko' malo dijete koje se nadalo necemu velikom a dozivjelo je razocarenje.

Ja bih volio da je ovo podnio drugacije, da nije dozivio poraz toliko licno ali nije to razlog da blatimo jednog od najvecih profila koje je reprezentacija ikad imala. Ako novinarima treba jer zive od toga mi za to nemamo ama bas nikakvog razloga.

Barbarez je bio i ostao veliki igrac,covjek i humanista.
Za to mu treba skinuti kapu.Tu nema nedoumica,to svi znamo.
O njegovim izjavama ne bih puno..............svako ko je pratio njegove izjave dok je bio u Bundesligi zna da je njegovih neumjesnih i smijesnih tvrdnji bilo .......ihhhhhhihiiiiii .
Bez obzira i na to.......izbor njega za selektora bio bi po mom misljenju potpuni promasaj jer covjek jednostavno nema trenerskog iskustva!
Mozda nekada u buducnosti dok ispece trenerski zanat kao sto je to uradio kao igrac, onda opet mozda.......jer biti samo patriota nije dovoljno voditi jedan nacionalni tim.
Da je to posao kao i svaki drugi i da na toj poziciji treba da budu ljudi od struke ,primjera ima hejbet. U cijelom svijetu ,prema tome zasto bi kod nas bilo drugacije?
Kakav je to Kapelo patriota da vodi Engleze ili Otto Rehagel Grke?
Znaci nama treba fudbalski trener i dobili smo ga.
Safet Susic je njegovo ime i ne znam cemu tolika rasprava o Barbarezu.
Bezze skroz.
Susic treba da sastavi ekipu i ako mu Papac treba,a treba........njegov je zadatak da ucini sve da ga tu i dovede.
Treba jer nema na raspolaganju po nekoliko pozicija na istoj poziciji.
E sad to sto smo svi mi fudbalsku strucnjaci i sve znamo bolje od pravih trenera..to je druga prica.
HarnagaHarnaga

#2608 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Dammme wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa još jednom:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E svašta se može desiti na ovom forumu.

Čuj @Harnaga brani Misketa. Ovo je za one rubrike "Vjerovali ili ne". Evo 3-4 dana čitam postove i sve pokušavam naći neki cinizam. Ako ništa, kontam, možda je u zemlji iz koje piše @Harnaga upravo neka sedmica zajebancije(kao što je kod nas 1. april)
@Edine znaš ti onaj vic koji završava rečenicom "Nemoj me više ti boga ti braniti!"?
E mislim da bi ti, kralj, šah, Tito=Barbarez, upravo TO rekao nakon ovih tvojih postova.

Pitanje za ostatak foruma. Gdje se može naći taj članak u kojem Miske direktno proziva Barbareza. Na onim portalima koje sam ja uspio upratiti nigdje Miske ne spominje Barbareza u tom kontekstu.
E vidis Dammme, ja sam poceo vjerovati da ti mene konacno kontas posle pocetnih nesporazuma. Nikada, ali bas nikada da Portugala Harnaga nije rijec rekao protvi Misimovica kojeg je vazda zvao Miske...Harnaga je stalno ponavljao da su Misimovic i Dzeko kljuc uspjeha i da je tesko odrediti ko je zasluzniji...A onda dodje Portugal, Harnaga na utakmici, Misimovc na sredini terena kao princeza, niti da potrci naprijed, niti nazad - Pepe ga ko fol cuva, covjeku nije nista jasno, vrti galovom ko da hoce reci "zar sam ja toliko losh da su mi dali ovoga levata da cuvam", sve cesce ostavlja Misimovica samog i stvara visak igrac u portugalskom napadu. Nasa kontra, Misimovic na desnoj ima samog Ibisevica on lagano vuce loptu i potugalci mu je odnose, Misimovic stoji ko ukopan...Sledeci napad Misimovic vuce loptu do beskonacnosti Pepe odnosi, prijeti opasnost brzog kontra napada, Spahic u nemoci pravi faul za cisti zuti karton i to je kraj price sto se obje utakmcie tice. Da bude jos gori Misimovic se pobrinuo u sledecem napadu, na isti nacin gubi loptu iako ima par rjesenja, ponovo kontra i Rahimic mora igrati rukom sto je dabome zuti karton i aut i za Rahimica sto se revansa tice...Malo kasnije Ciro konacno mijenja Misimovica, a ovaj nezainteresovano izlazi...Da ne pominjem price o povredi i ne igranju sto se revash utakmice tice. Ja i dalje tvrdim da je tu bilo necega viseg, sta tacno - ne znam, igrac kalibra Misimovica NE MOZE onako odigrati, niti je Misimovic bio povrijedjen za revans. Posto nisam bio usamljen, i posto su i neki bliski Misimovicevi prijatelju vrtjeli glavom, Misimovic je bio donio odluku da nadje nekakav nacin u kojem bi poput Papca kod papaka ispao heroj, a prestao bi da igra za reprezentaciju...Kako sada svari stoje rekao bi da se predomislio i da je stva ta afera zaboravljena pa je tako i ja zaboravljam, a Misimovica kao i sve druge igrace cijenim po onome sto rade i sto ce uraditi u ovim kvalifikacijama. Zasere li opet, opet ce na stub srama...rekao sam - kod Harnage ikona nema.
HarnagaHarnaga

#2609 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

BaileyS wrote:

Kontamo mi tebe da je to bilo veliko rezocarenje za njega, ali covjek treba sebi postavljati realne ciljeve. Ja sam davno konto da bi bilo dobro da marnem Pamelu Anderson, pa sad necu rezati vene sto nisam, jeli tako. Trebao je prihvatiti da bude pomocnik jos Ciri pa bi bio sigurana naslednik, trebao je prihvatiti da bude pomocnik sada Susicu (ali iskreni pomocnik). Ne znam sta tacno mislis pod "ulozio u izbor", ali uloziti u izbor za selektora treba trenersku skolu i iskustvo prije svega. To se pika, a ne ako ulozis u novinare, javnost, igrace...
Zuri brate sa izjavama, rekao sam sto puta da mu ovo oko Nijemaca nije trebalo, a posle danasnje lekcije koju je Njemacak "laka konjica" (ko nekad Madjari) ocitala prepotentnim Englezima, red bi bio da se izvine i Nijemcima i Safetu.
elSaik

#2610 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

Srbija ih je dobila. Ne znamo zašto bi nismo trebali. Pa stajali smo daleko bolje od Engleza u utakmici dok smo imali snage. Sad izgleda treba gledati šta neka repka uradi mjesec dana nakon tekme sa nama, pa pričati šta smo mi trebali ili mogli. Smiješno.
BaileyS

#2611 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

HarnagaHarnaga wrote:
Kontamo mi tebe da je to bilo veliko rezocarenje za njega, ali covjek treba sebi postavljati realne ciljeve. Ja sam davno konto da bi bilo dobro da marnem Pamelu Anderson, pa sad necu rezati vene sto nisam, jeli tako. Trebao je prihvatiti da bude pomocnik jos Ciri pa bi bio sigurana naslednik, trebao je prihvatiti da bude pomocnik sada Susicu (ali iskreni pomocnik). Ne znam sta tacno mislis pod "ulozio u izbor", ali uloziti u izbor za selektora treba trenersku skolu i iskustvo prije svega. To se pika, a ne ako ulozis u novinare, javnost, igrace...
Zuri brate sa izjavama, rekao sam sto puta da mu ovo oko Nijemaca nije trebalo, a posle danasnje lekcije koju je Njemacak "laka konjica" (ko nekad Madjari) ocitala prepotentnim Englezima, red bi bio da se izvine i Nijemcima i Safetu.
U ovom nije ni Susicevo maslo za ramazana jer on nikad nije pokusao uspostaviti bilo kakav kontakt sa Barbarezom niti je ikad imao namjeru da ga angazuje u bilo kojem vidu. Susic je kupio politicke poene prizivajuci Sliskovica za pomocnika.

Otvoreno je na prvoj konferenciji rekao da niko ne bira direktnog konkurenta za pomocnika (na pitanje o Barbarezu) tako da ne bi bilo ubleha kako je Susic njega nudio a ovaj nije pristao.

Ipak Susic ima moju podrsku a trebao bi imati i Barbarezovu, zbog same reprezentacije i jer ne bi trebao da mu bilo sta zamjera sto se tice dosadasnjeg rada.

To sto je Barbarez indirektno kritikovao Blazevica, tu je bio potpuno u pravu. Njihovi pogledi na rad i profesionalizam su toliko razliciti da nije bilo sanse da Barbarez podrzava cirkus koji je Ciro vodio oko reprezentacije.

Sto se ulozenog tice, Barbarez je napravio cijeli program koji je prezentovao pojedincima iz saveza. Angazovao je priznatog pomocnog ternera koji je nekad s njim radio u Hamburgu itd.itd.
HarnagaHarnaga

#2612 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

U ovom nije ni Susicevo maslo za ramazana jer on nikad nije pokusao uspostaviti bilo kakav kontakt sa Barbarezom niti je ikad imao namjeru da ga angazuje u bilo kojem vidu. Susic je kupio politicke poene prizivajuci Sliskovica za pomocnika.
Vjerovatno si na odredjen nacin u pravu, nije lahko imati za pomocnika nekoga ko bi vjerovatno imao vise uticaja kod igraca nego ti sam, a ti si taj koji je odgovoran za rezultat, Ipak naj vise se pamti ono Sergejevo "Susic me na zanima"

Ipak Susic ima moju podrsku a trebao bi imati i Barbarezovu, zbog same reprezentacije i jer ne bi trebao da mu bilo sta zamjera sto se tice dosadasnjeg rada.
To je cijela poenta svega, lijepo si to rekao i slazem se potpuno.
Dammme

#2613 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

Edin H. wrote:
pa još jednom:

Čuj @Harnaga brani Misketa. Ovo je za one rubrike "Vjerovali ili ne". Evo 3-4 dana čitam postove i sve pokušavam naći neki cinizam. Ako ništa, kontam, možda je u zemlji iz koje piše @Harnaga upravo neka sedmica zajebancije(kao što je kod nas 1. april)
@Edine znaš ti onaj vic koji završava rečenicom "Nemoj me više ti boga ti braniti!"?
E mislim da bi ti, kralj, šah, Tito=Barbarez, upravo TO rekao nakon ovih tvojih postova.

Pitanje za ostatak foruma. Gdje se može naći taj članak u kojem Miske direktno proziva Barbareza. Na onim portalima koje sam ja uspio upratiti nigdje Miske ne spominje Barbareza u tom kontekstu.
Ne vidim zasto bih ja trebao biti neciji advokat, iznosim svoje misljenje koje se nekome moze svidjati, a i ne mora.

Ovdje se radi o iskljucivosti, cini se da se u ovoj nasoj zemlji uvijek moraju biti podjele, na jednoj strani je sve idealno, a na drugoj nista ne valja. Nije mi ni Sergej, ni Safet niti jaran, niti familija, ovdje se radi o interesu reprezentacije i u krajnjoj liniji sebicnog interesa mene kao navijaca te reprezentacije koji zeli da ta reprezentacija bude sto je moguce bolja.
Oko ove reprezentacije ima puno sujete, ljudske osobine koju je tesko prevazici, a nama trebaju svi kvalitetni igraci, jer smo realno reprezentacija puna rupa.
Naravno da mi je drag Barbarez, zbog svog karaktera i odnosa prema reprezentaciji, sto nisam vidio kod Safeta osobito prije nego sto je preuzeo reprezentaciju, ali to zasigurno ne znaci da i on nije podlozan kritici, kao npr. u vezi one izjave da bi pristao da bude pomocni trener u Hamburgu.
Interesantno je da nije bio ni na utakmici u Frankfurtu.
Izjava Misimovica je postavljena vec dva-tri puta na ovoj temi i ocigledno je da se odnosi na Barbareza.
Pa koliko sam ja vidio jedini si ti na ovom forumu pravio podjele. Svaki post se svodio na to "Barbarez bi bio bolji", što je upravo najviše doprinosilo podjeli. Da sam ja birao između Papeta i Barbareza moj bi izbor uvijek bio Barbarez iz niza razloga. Ali kao što sam rekao i u ranijim postovima, kao i obično navijače niko nije pitao i izabran je Pape. Od toga momenta podržavam Papeta, dok se ne dokaže da ne valja. U ovim prijateljskim je bilo i dobrih i loših stvari. Mislim da loše stvari dolaze od saveza(nepozivanje igrača ranije na pripreme i nepostojanje skauta u savezu), kao i od toga da smo tanki na bočnim pozicijama. Ima još on puno stvari da poporavi, ali mislim da je pošteno dati mu priliku, kao i bilo kom drugom treneru. Što se tiče ovakvih ili onakvih izjava, pusti mi se čitanja između redova. Siguran sam da je Misketu bliži Sergej nego Pape, od Marakane pa do kraja života.
Dammme

#2614 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dammme »

HarnagaHarnaga wrote:
pa još jednom:

E vidis Dammme, ja sam poceo vjerovati da ti mene konacno kontas posle pocetnih nesporazuma. Nikada, ali bas nikada da Portugala Harnaga nije rijec rekao protvi Misimovica kojeg je vazda zvao Miske...Harnaga je stalno ponavljao da su Misimovic i Dzeko kljuc uspjeha i da je tesko odrediti ko je zasluzniji...A onda dodje Portugal, Harnaga na utakmici, Misimovc na sredini terena kao princeza, niti da potrci naprijed, niti nazad - Pepe ga ko fol cuva, covjeku nije nista jasno, vrti galovom ko da hoce reci "zar sam ja toliko losh da su mi dali ovoga levata da cuvam", sve cesce ostavlja Misimovica samog i stvara visak igrac u portugalskom napadu. Nasa kontra, Misimovic na desnoj ima samog Ibisevica on lagano vuce loptu i potugalci mu je odnose, Misimovic stoji ko ukopan...Sledeci napad Misimovic vuce loptu do beskonacnosti Pepe odnosi, prijeti opasnost brzog kontra napada, Spahic u nemoci pravi faul za cisti zuti karton i to je kraj price sto se obje utakmcie tice. Da bude jos gori Misimovic se pobrinuo u sledecem napadu, na isti nacin gubi loptu iako ima par rjesenja, ponovo kontra i Rahimic mora igrati rukom sto je dabome zuti karton i aut i za Rahimica sto se revansa tice...Malo kasnije Ciro konacno mijenja Misimovica, a ovaj nezainteresovano izlazi...Da ne pominjem price o povredi i ne igranju sto se revash utakmice tice. Ja i dalje tvrdim da je tu bilo necega viseg, sta tacno - ne znam, igrac kalibra Misimovica NE MOZE onako odigrati, niti je Misimovic bio povrijedjen za revans. Posto nisam bio usamljen, i posto su i neki bliski Misimovicevi prijatelju vrtjeli glavom, Misimovic je bio donio odluku da nadje nekakav nacin u kojem bi poput Papca kod papaka ispao heroj, a prestao bi da igra za reprezentaciju...Kako sada svari stoje rekao bi da se predomislio i da je stva ta afera zaboravljena pa je tako i ja zaboravljam, a Misimovica kao i sve druge igrace cijenim po onome sto rade i sto ce uraditi u ovim kvalifikacijama. Zasere li opet, opet ce na stub srama...rekao sam - kod Harnage ikona nema.
Ma kontam ja tebe, ali baš sam se ono iz duše nasmijao kad sam vidio kako žustro braniš Misketa. :-D
A što se tiče te naše rasprave, nikad nisam ni tvrdio da je Miske dobro odigrao, naprotiv. Samo su nam se mišljenja razlikovala u tome, šta su razlozi njegove loše igre. Ja sam tvrdio da je najviše do trenera i loše postavljene taktike(tačnije da nije bilo nikakve taktike), a ti si tvrdio ovo što si gore već napisao.
P.s. sreća pa se ne opkladismo ;-)
Frankyee

#2615 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

Frankyee wrote:poslije ovih prijateljskih susreta mene zanima kako ce izgledati sredina terena. Ko ce igrati na mjestu Salihovica dok on odradi zabranu ? ( jel ono 4 utakmice zabrane ? )

Da li je Susic pronasao adekvatnu zamjenu i ko je najbolji da to odigra?
ima li neko odgovor?
HarnagaHarnaga

#2616 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Dammme wrote:
HarnagaHarnaga wrote:
pa još jednom:

Ma kontam ja tebe, ali baš sam se ono iz duše nasmijao kad sam vidio kako žustro braniš Misketa. :-D
A što se tiče te naše rasprave, nikad nisam ni tvrdio da je Miske dobro odigrao, naprotiv. Samo su nam se mišljenja razlikovala u tome, šta su razlozi njegove loše igre. Ja sam tvrdio da je najviše do trenera i loše postavljene taktike(tačnije da nije bilo nikakve taktike), a ti si tvrdio ovo što si gore već napisao.
P.s. sreća pa se ne opkladismo ;-)
Ne znam, ali u svakoj taktici zalaganje mora biti na prvom mjestu, posebno kada je u pitanju utakmica za odlazak na SP. Ipak je bi pustio to, receno je dovoljno, samo se osvrnuh zbog tvoga peckanja :)
PS - Ima jos vremena da se vidi kako bi ko prosao sto se opklade tice, a iskreno da kazem - da se sada treba kladiti, ne bih.
HarnagaHarnaga

#2617 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Frankyee wrote:
Frankyee wrote:poslije ovih prijateljskih susreta mene zanima kako ce izgledati sredina terena. Ko ce igrati na mjestu Salihovica dok on odradi zabranu ? ( jel ono 4 utakmice zabrane ? )

ima li neko odgovor?
Posto Salihovic nikada i nije igrao klasicnu sredinu terena vec haman sve po lijevoj strani (u 3-5-2 taktici) pitanje ti je komplikovano. Ja bih rekao da zavisi od nove postavke, za sada je naj blizi da beka po lijevoj strani odigra Jahic, a ipred njega mozda Ibricic, koji bi opet bio neka vrsta zrtvenog jarca. Dakle: Hasagic na golu, Mujdza - Nadarevic-Spahic-Jahic pozadi - Rahimic, Misimovic, Pjanic, Ibricic u sredini i Dzeko i Ibisevic (Muslimovic) naprijed. To je onako kako ja zamisljam da ce uraditi Susic (ne moja postavka).
PS - ja ne volim pricati o onome sta bi bilo kad bi bilo, ali ako bi nekim slucajem igrao Papac onda bi naj vjerovatnije ispao Ibricic, Ibisevic (Muslimovic) bi igrali vise natrag po lijevoj strani, Jahic bi se ugurao negdje u sredinu ispred Rahimica sto znaci da bi igrali nesto kao 4-5-1 (slicno Nijemcima na SP), ali bi imali bar trojicu plus Dzeko koji bi u svakom momentu mogli da ugroze protivnicki gol (Ibisevic - Muslimovic, Pjanic, Misimovic). To kod Nijemaca rade Ozil, Podolski, Miler iz sredine i Klose skroz naprijed.
burek_in_space

#2618 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

BaileyS wrote:
Pa on je malo zesce reagovao na smjenu Kodre a nije bio sam, bilo nas je puno.

Ipak, onaj ko prati istoriju desavanja u reprezentaciji zna da je Papac bio medju "delegacijom" igraca (vodja naravno Barbarez a uz Papca tu su bila jos dvojica) koja je pregovarala sa Coalakovicem i Dominikovicem u vezi uslova za povratak od kojih je osnovni bio smjena Ahmeda Pasalica.

Tada su iz izvora bliskih FSBiH procurile informacije da je Papac bio najkonstruktivniji, dok je Barbarez trazio da i igraci imaju svoju rijec u izboru selektora, da se bira neko ko je blizi njima po godinama, Papac je bio tog stava da je dovoljna smjena reketasa i trgovca igracima Ahmeda Pasalica i da igraci ne trebaju da se mijesaju u izbor selektora.

Neko ko je toliko bio angazovan oko reprezentacije ne moze biti tu samo iz interesa.

Kao shto rekoh, ne zhelim ni ja da vjerujem u to da je iskoristio reprezentaciju samo da bi se prodao shto bolje. Da ima toga kod svih igracha, ima, i to nije problem, niti mi to smeta, dok god pruzhaju od sebe najbolje shto mogu i umiju, i naravno, da su uopshte kadar za reprezentaciju.

A sad mi je zanimljivo ovo shto kazhesh da je Papac bio konstruktivniji od Barbareza, pa se postavlja pitanje kako onda neki, konkretno @Edin H., mogu tvrditi da bi se on vratio da je Barba selektor, ako su i tada imali odredjeno neslaganje oko stavova koje su trebali zajednichki zastupati?!
Frankyee

#2619 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Frankyee »

HarnagaHarnaga wrote:
Frankyee wrote:

ima li neko odgovor?
Posto Salihovic nikada i nije igrao klasicnu sredinu terena vec haman sve po lijevoj strani (u 3-5-2 taktici) pitanje ti je komplikovano. Ja bih rekao da zavisi od nove postavke, za sada je naj blizi da beka po lijevoj strani odigra Jahic, a ipred njega mozda Ibricic, koji bi opet bio neka vrsta zrtvenog jarca. Dakle: Hasagic na golu, Mujdza - Nadarevic-Spahic-Jahic pozadi - Rahimic, Misimovic, Pjanic, Ibricic u sredini i Dzeko i Ibisevic (Muslimovic) naprijed. To je onako kako ja zamisljam da ce uraditi Susic (ne moja postavka).
PS - ja ne volim pricati o onome sta bi bilo kad bi bilo, ali ako bi nekim slucajem igrao Papac onda bi naj vjerovatnije ispao Ibricic, Ibisevic (Muslimovic) bi igrali vise natrag po lijevoj strani, Jahic bi se ugurao negdje u sredinu ispred Rahimica sto znaci da bi igrali nesto kao 4-5-1 (slicno Nijemcima na SP), ali bi imali bar trojicu plus Dzeko koji bi u svakom momentu mogli da ugroze protivnicki gol (Ibisevic - Muslimovic, Pjanic, Misimovic). To kod Nijemaca rade Ozil, Podolski, Miler iz sredine i Klose skroz naprijed.
Ima li Mujdza kvalitete za reprezentaciju? ovde mnogi kazu da ima ali nisam ga gledao. A zar nije Mujdza bio rjesenje za lijevog beka ?

Mislim da Rahimic ne moze da izdrzi cijelu utakmicu, godine su tu ipak. Ali ko njega mijenja ( Muratovic jos stariji bar je tako radio Ciro )

Kako god gledam nije bas uspio Susic da provjeri neke velike kombinacije i zamjene za kljucne slabosti tima.
HarnagaHarnaga

#2620 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HarnagaHarnaga »

Frankyee wrote:
Ima li Mujdza kvalitete za reprezentaciju? ovde mnogi kazu da ima ali nisam ga gledao. A zar nije Mujdza bio rjesenje za lijevog beka ?

Mislim da Rahimic ne moze da izdrzi cijelu utakmicu, godine su tu ipak. Ali ko njega mijenja ( Muratovic jos stariji bar je tako radio Ciro )

Kako god gledam nije bas uspio Susic da provjeri neke velike kombinacije i zamjene za kljucne slabosti tima.
Pa gledajuci ovo do sada niko ne moze tvrditi da je Mujdza klasa od igraca, ali kako neko vec napomenu, moramo se prostirati onoliko koliko smo dugi. Drugim rjecima Mujdza izgleda kao najbolje moguce rjesenje posto nismo u prilici da puno biramo. Bilo je govora da on moze odigrati i lijevog beka, a na desnoj da se ponovo vrati Berberovic te Jahic iskoristi za poziciju koju igra Rahimic, ako ovaj bas ne mogne. Tu je i ovaj Cocalic, pa cemo vidjeti.
veljaca

#2621 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Ima li neka strucna izjava u svezi desavanja u JAR od naseg selektora ? Gdje je on ?
Kako su danas ovi papetoljupci a i oni koji ga bas ne gotive ?
Primice se septembar ....
BaileyS

#2622 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

burek_in_space wrote:

Kao shto rekoh, ne zhelim ni ja da vjerujem u to da je iskoristio reprezentaciju samo da bi se prodao shto bolje. Da ima toga kod svih igracha, ima, i to nije problem, niti mi to smeta, dok god pruzhaju od sebe najbolje shto mogu i umiju, i naravno, da su uopshte kadar za reprezentaciju.

A sad mi je zanimljivo ovo shto kazhesh da je Papac bio konstruktivniji od Barbareza, pa se postavlja pitanje kako onda neki, konkretno @Edin H., mogu tvrditi da bi se on vratio da je Barba selektor, ako su i tada imali odredjeno neslaganje oko stavova koje su trebali zajednichki zastupati?!
Pa dobro, ne moraju se u svemu slagati. Uglavnom, nakon toga su se vratili svi, izabran je Kodro, Barbarez se trebao naci u strucnom stabu a dalje je istorija.

Ono sto ja ne zelim da zaboravim a sto mnogi negiraju ili jednostavno zbog kratkog bosanskog sjecanja potiskuju u zaborav je da su ti momci svojim zrtvovanjem omogucili da dobijemo i ovo malo jada od normalne atmosfere u reprezentaciji.
Ti potpisnici pisma su dijelom zasluzni sto Safet Susic danas sjedi tu, sto ima slobodu da bira igrace, sto u najvaznijim utakmicama ne gledamo Sergeja Jakirevica umjesto Elvira Rahimica. Da je ostao Ahmed Pasalic sasvim je jasno da bi selektore birao on a glavni uslov bi bio da su spremni njemu uciniti po koju uslugu, kao sto je bilo kod Sliskovica ili u drugom mandatu Muzurovica.

Ja bih volio da se Sasa vrati zbog reprezentacije i njegovih saigraca ali i ako vise nikad ne zaigra, za mene je ucinio dovoljno da sebi ne mogu dozvoliti da ga nazivam karijeristom, profiterom preko reprezentativnog dresa i sl. nazivima. Smatram da ce napraviti gresku ako se ne odazove u augustu (mada mu nije lako nakon ovolike pauze i medijske kampanje) ali ipak postoji granica do koje ga mogu kritikovati.

Salihamidzicevi razlozi za odlazak su beznacajniji i manje kompleksni pa opet nikad ne kritikujem njegov izbor, dao je dosta, onoliko koliko je on smatrao da je dovoljno. Da se Hasan drugacije zove vjerovatno bi i kod njega trazili neku drugu pozadinu (ne svi ali dobar dio onih koji prozivaju Sasu) od one stvarne i bilo bi milion teorija.
zecko_kupuz

#2623 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Ovdje se opet dosta toga svodi na imena i na formaciju. Zar se problemi u odbrani ne bi mogli riješiti (jednim dijelom) i teoretski? Igračima pustiti snimku njihove igre, pa zatim snimku igre neke jake i organizovane odbrane. I proučiti malo markiranje i kretanje igrača u jačim reprezentacijama. Skoro svi igrači nam igraju u inostranstvu, dakle imaju dovoljno kondicije, ali ne uvijek i ispravnog razmišljanja.

Pa drugi problem je čuvanje lopte. Umjesto mrcvarenja sa loptom na sredini, brzo se je oslobađati, onako kako Pjanić radi na primjer.

I na kraju, utuviti Ibiševiću i Džeki u glavu da ne mogu driblati 3 suparnička igrača odjednom. Vidjeli smo da kada jedna brza akcija prođe, proći će ih još nekoliko nakon toga. Ali kada zaglavimo, onda se baš zijanimo na terenu. Zato se meni barem čini da problem ne leži isključivo u fizičkim predispozicijama već i u glavama igrača.
Obuca9

#2624 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Njemačka - BiH 3:1
Njemačka - Engleska 4:1

Zaključak: Pape bolji od Cappela :D :D
vukovi zv

#2625 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vukovi zv »

Iskreno nemam vremena da čitam sve stranice ove teme.
Ali moje mišljenje je da je Safet Sušić pravo riješenje na mjestu selektora iz više razloga.
Prvo,Safet je igračka legenda,koja u svojim nogama ima dug staž i puno utakmica na visokom nivou.
Drugo,Safet je čovjek dosta slabijeg temperamenta u odnosu na Ćiru,što ekipi donosi odredjenu sigurnost,tj on svojim ponašanjem donosi mir.
Treće, reprezentaciji treba čovjek koji ne daje krupne izjave,već čovjek koji će pokušati u miru i sa što manje medijske pažnje izvući maksimum iz tima koji ima potencijal ali i odredjene boljke,kao što je slaba klupa,malo riješenja u odbrani,pa i sporost veznog reda.
Četvrto,kako je balkanski mentalitet takav,da svi mi želimo biti selektori,pljuvati kada ne ide,hvaliti kada ide,ove prijateljske utakmice ne moraju da znače ništa,ukoliko se posle njih napravi adekvatna analiza i pokušaju naći riješenja,pa na kraju krajeva bolje je gubiti prijateljske nego kvalifikacione.
To je bilo moje mišljenje.
Locked