Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
Bosnolog

#2601 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Samo da dopunim sta se desava u Americi na Siljadzicevoj turneji,dusmanima BiH i izdajnicima savjetujem da zaobidu post,..... :mrgreen:

Obecao je Klintonaga da ce sve od rijeci do rijeci hanumi ispricati na jastuku i nasavjetovati je sta treba raditi,....... :lol: :lol: :lol: :lol:

New York: Silajdžić razgovarao sa Clintonom o pozivima zvaničnika RS za secesiju
22. 09. 2010. • 19:18 A. K.
Image

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić jutros se u New Yorku sastao s bivšim predsjednikom SAD-a Billom Clintonom.

Silajdžić je upoznao Clintona sa trenutnom situacijom u BiH, a posebna pažnja u razgovoru je posvećena sve učestalijim otvorenim pozivima zvaničnika RS entiteta za secesiju tog dijela BiH.

Istakao je da su ovi potezi destabilizirajući za cijeli region i da mogu imati vrlo ozbiljne posljedice za mir i sigurnost i da je začuđujuće odsustvo bilo kakve reakcije međunardone zajednice.

Neadekvatne reakcije međunarodne zajednice, kazao je Silajdžić, čija je volja da dosljedno primijeni Dejtonski sporazum svakodnevno testirana tokom proteklih 15 godina, i to posebno u dijelovima koji se odnose na povratak protjeranih i izgradnju državnih institucija, ohrabrile su te snage koje sada javno govore da čekaju povoljne geopolitičke odnose da pokušaju ugroziti integritet BiH.

- Neadekvatna reakcija legitimira ove postupke i tako služi boljem pozicioniranju onih koji žele oslabiti BiH u procesu koji treba da dovede do ustavnih promjena. Ovdje se radi o otvorenom pozivu o završavanju projekata koje su Milošević i ostali započeli, a BiH i sve zemlje u regionu su taoci ove politike koja ih sprječava da razvijaju svoje značajne ekonomske i socijalne resurse - rekao je Silajdžić.

Dodao je da građani BiH i cijelog regiona, koji u ogromnoj većini žele sigurnost, prosperitet i okrenuti su prema evroatlanskim integracijama, očekuju adekvatne reakcije na poteze koji unose nemir u njihove živote.

Clinton je pokazao da je u potpunosti upoznat sa svim detaljima o aktuelnoj situaciji u našoj zemlji pa je iskazao značajno interesovanje za rješenje svih problema i izazova s kojim se BiH suočava, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.
Bikonja

#2602 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bikonja »

Jao Bole, pa ti si jedan obican Harisov potrcko...to je bilo jasno i ranije, a sad se bas ofiras.

Jel padne neka sushka u stabu, bzvz bi bilo da sve ovo radis za dz :wink:
Bosnolog

#2603 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

Bikonja wrote:Jao Bole, pa ti si jedan obican Harisov potrcko...to je bilo jasno i ranije, a sad se bas ofiras.

Jel padne neka sushka u stabu, bzvz bi bilo da sve ovo radis za dz :wink:

Ma ja to radim zbog ovih velikosrpskih sluga i spijauna i BH dusmana koji Harisonsa ne mogu nacrtanog kao i vi zi Srbije jer vam je pomrsio velikosrpske palnove i racune jos od 1992 ..moj stvarni izbor je gospodin Zelko Komsiic,...... ;-) Znam ja da bi rade vidjeli Sulju umjesto Siljadzica,da sjedi u Beogradu i diktira sta da radite u Bosni,...... :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2604 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Chmoljo »

23. Sep. 2010. 00:16 Banned e-mail for reason “krshenje pravila foruma”
» Bosnolog

30 dana

23. Sep. 2010. 00:15 Banned e-mail for reason “krshenje pravila foruma”
» zonbirile

14 dana

@Bosnolog, nastavi sa dijeljenjem etiketa i prozivanjem po forumu i imaš trajni.
stari grad Visegrad

#2605 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by stari grad Visegrad »

Bice dosadno bez Bosnologa... vrati ga molim te :sax:
Bloger

#2606 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bloger »

Bogami, Here u Americi pravi dar-mar. Svaka čast!!!
zonbirile

#2607 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

@čmoljo
u čemu je problem,koji je to post kršio pravila.Nigdje ne piše da se o sadašnjim ne smije pisati iz vizure doba kada su bili "naši".
nosara

#2608 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by nosara »

Bloger wrote:Bogami, Here u Americi pravi dar-mar. Svaka čast!!!
Javi mu neka se ne vraca... :-) Mozda ne propadnemo...
zonbirile

#2609 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

nosara wrote:
---------------------------------------------
šta je onakvih slika imao Bokasa i Idn Amin iiihhhh....
veljaca

#2610 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

zonbirile wrote:
nosara wrote:
---------------------------------------------
šta je onakvih slika imao Bokasa i Idn Amin iiihhhh....
Zar ti nisi baniran ? :shock: ....
Chmoljo wrote:
23. Sep. 2010. 00:15 Banned e-mail for reason “krshenje pravila foruma”
» zonbirile

14 dana

mustang

#2611 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by mustang »

nosara wrote:
ma ja garant ce tvoj drug Zlaja da nas spasi belaja :bih:
Adriatic

#2612 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

mustang wrote:
nosara wrote:
ma ja garant ce tvoj drug Zlaja da nas spasi belaja :bih:
A odakle nam belaj?
Suti i trpi

#2613 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

Neko po Zenici na reklamnim posterima SzBiH polijepio naljepnice 'Otpusteni ste 03. 10. 2010.' :mrgreen: ..
stari grad Visegrad

#2614 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by stari grad Visegrad »

Suti i trpi wrote:Neko po Zenici na reklamnim posterima SzBiH polijepio naljepnice 'Otpusteni ste 03. 10. 2010.' :mrgreen: ..
Sve je moguce, mogu da pobjede ili izgube, onda se prave koalicije, a bas ako sanjas da budes 4 godine bez Hareta onda su to samo snovi. Ali sacekajmo oktobar i formiranje vlade.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2615 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Chmoljo »

veljaca wrote:
Zar ti nisi baniran ? :shock: ....
sad jeste :mrgreen: zoom se zajebo :mrgreen:
vee-jay

#2616 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by vee-jay »

Suti i trpi wrote:Neko po Zenici na reklamnim posterima SzBiH polijepio naljepnice 'Otpusteni ste 03. 10. 2010.' :mrgreen: ..
:lol: :thumbup:
Phosphorus

#2617 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Phosphorus »

Može li ovako ?
Znam ponešto o politici i političkom stanju u BIH, tako da ne bih da zalazim u dubine.

Prvi put izlazim na izbore , i glasati ću za Harisa.
Glasati ću za njega jer sam nekako zakljucio da je sposoban i da zna šta radi ?

Varam li se ?
Suti i trpi

#2618 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

vee-jay wrote:
:lol: :thumbup:
Sad sam u kvartu upratio da su na postere SDA polijepljene naljepnice na kojim pise '03. 10. 2010. OTKAZ' :mrgreen: ... Neko se dobro potrudio, jer su posteri dosta visoko na banderama :mrgreen: .
Može li ovako ?
Znam ponešto o politici i političkom stanju u BIH, tako da ne bih da zalazim u dubine.

Varam li se ?
Ako pogledamo tvoju lokaciju, onda se ne varas - u ofsajdu si :mrgreen: .
drndalo

#2619 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

Varam li se ?
1. Odlicno zna sta radi, za sebe i svoje...
2. Grdno...
3. Uzivaj u isboru narednih godina...
tuzlak-x

#2620 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by tuzlak-x »

glas sam vec dao silajdzicu i imam puno povjerenje u njega. ne zanima me njegova stranka, jer sam SDP-ovac.
veljaca

#2621 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

BuckScrotum wrote:Može li ovako ?

Varam li se ?
Dobices odgovore :

- varas se ( i uz to jos ce te napasti i omalovaziti ), od onih koji mrze Harisa

- ne varas se, od onih koji simpatisu Harisa ...

Ti moras odluciti sam - po svome nahodjenju i instiktu. Ne nasjedaj na provokacije ...

:bih:
Adriatic

#2622 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

tuzlak-x wrote:glas sam vec dao silajdzicu i imam puno povjerenje u njega. ne zanima me njegova stranka, jer sam SDP-ovac.
Ja te onda iskreno molim da glasaš i za njegovu stranku.
To bi bio dobitak za SDP.
veljaca

#2623 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by veljaca »

Adriatic wrote:
tuzlak-x wrote:glas sam vec dao silajdzicu i imam puno povjerenje u njega. ne zanima me njegova stranka, jer sam SDP-ovac.
Nije upuceno meni - ali da rePliciram :D

Mislim da tuzlak-x ima ispravno razmisljanje .... Zasto glasati samo za jednu opciju - na osnovu jednog covjeka birati druge ljude :?

Evo moj primjer - uvijek sam glasao za Harisa ( zato sto se bori za BiH i ne pristaje na kompromise sa nekim ko zeli da BiH nestane ) a na lokalnom nivou glasao sam za SDP - jer je tamo jedan meni jako dobro poznat prijatelj - koji je zajedno sa mnom skakao po vrletima i cukama nase drage Bosne i Hercegovine - kada smo je branili od onih koji su zeljeli da ona nestane, ali na njihovu zalost nisu uspjeli .... Njemu sam dao svoj glas ...

Cak mislim i to je jedan prijedlog za razmisljanje - da se na glasackim listicima omoguci da se biraju LJUDI iz vise stranaka a ne jedne stranke - pa onda na osnovu tih ljudi, stranke se onda rangiraju .... To bi, po meni, bilo najpostenije....

drndalo

#2624 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

@veljaca

S vecinom stvari koje kazes se prilicno slazem, osim sa...
veljaca wrote:( zato sto se bori za BiH i ne pristaje na kompromise sa nekim ko zeli da BiH nestane )
Ja to vidim ovako, dok se Haris i Dodo nisu dogovorili kako da dobiju prosle izbore (uspjesno, moram priznati...) sve je bilo otprilike: 74% BiH... Nakon dogovora izlaze Haris=100% BiH, i Dodo=100% RS, a BiH realno spada na <59%...

Da se razumijemo ne iskljucivo Haretovom zaslugom, ali veliki dio i on vuce...
Suti i trpi

#2625 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Suti i trpi »

veljaca wrote:
Adriatic wrote:
Nije upuceno meni - ali da rePliciram :D

Mislim da tuzlak-x ima ispravno razmisljanje .... Zasto glasati samo za jednu opciju - na osnovu jednog covjeka birati druge ljude :?

Evo moj primjer - uvijek sam glasao za Harisa ( zato sto se bori za BiH i ne pristaje na kompromise sa nekim ko zeli da BiH nestane ) a na lokalnom nivou glasao sam za SDP - jer je tamo jedan meni jako dobro poznat prijatelj - koji je zajedno sa mnom skakao po vrletima i cukama nase drage Bosne i Hercegovine - kada smo je branili od onih koji su zeljeli da ona nestane, ali na njihovu zalost nisu uspjeli .... Njemu sam dao svoj glas ...

Cak mislim i to je jedan prijedlog za razmisljanje - da se na glasackim listicima omoguci da se biraju LJUDI iz vise stranaka a ne jedne stranke - pa onda na osnovu tih ljudi, stranke se onda rangiraju .... To bi, po meni, bilo najpostenije....

Bilo bi da 'ljudi' imaju odrjesene ruke u svome poslu. Posto nemaju, to ne bi imalo nikakvog efekta u praksi. U BiH uglavnom egzistiraju autokratske stranke, tako da su 'ljudi' samo pijuni koji slusaju zapovjedi svoga vrhovnog komadanta. Tuzno, ali istinito.
Post Reply