Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
anjaistkrank
#2601 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jako cudno... Kolko cesto izlazi cuko? Ima li neko odredjeno vrijeme kad obavlja nuzdu ili je random vrijeme
Nek probaju to da uprate pa da u nekom okvirnom vremenu kad se to desava budu vani sa psom. I isto tako vazno pitanje po meni. Da li cuko ima redovne obroke u redovno vrijeme? Tj da li svaki dan u isto vrijeme jede, ili jede kad mu se prohtije.
- P308
#2602 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Izlaze jako cesto, ne bih sada znao reci koliko puta dnevno, ali ujutro cim se probudi, prije posla, prije dorucka, dakle prije svega ga izvode. A imaju razlicita radna vremena, tako da prakticki pas nikada nije sam i cesto ga izvode, jede svaki dan u isto vrijeme, ranije je imao probleme s probavom, pa su mu i mijenjali ishranu, zaista na to jako paze bas zbog tih problema koji su srecom nestali. Vidim da polako gube strpljenje, potpuno ih razmijem pa reko da upitam na ovoj temi. Zaboravuh se zahvaliti ranije na odgovoru, vrlo si ljubaznaanjaistkrank wrote:Jako cudno... Kolko cesto izlazi cuko? Ima li neko odredjeno vrijeme kad obavlja nuzdu ili je random vrijemeNek probaju to da uprate pa da u nekom okvirnom vremenu kad se to desava budu vani sa psom. I isto tako vazno pitanje po meni. Da li cuko ima redovne obroke u redovno vrijeme? Tj da li svaki dan u isto vrijeme jede, ili jede kad mu se prohtije.
-
anjaistkrank
#2603 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
LjubazaN
Ne znam sta da ti kazem vise osim da potraze profesionalnu pomoc nekog dresera. Engleski buldozi inace imaju problema sa probavom i kad je najzdraviji non stop prduckaju po kuci
Ja sam ga zamalo sebi uzeo, ali me zapade Belgijski ovcar. Susta suprotnost. Imam covjeka koji se razumije bas u engleske buldoge i mislim da u konacnici moze rijesiti problem. Ako vas interesuje, javi se u PP da ti dam kontakt i ime covjeka i kako da ga kontaktiras. Da ne bi ispalo da reklamiram nekoga ovako javno. 
-
pakica_
#2604 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
taj bi mescini buldog od mene dobio fasungu samo takvu
to je neki dzukac zajeban, mescini
meni se cini da su tu stvarno potrebne neke drasticne mjere tipa "po guzici" i ona seljacka "njusku u belaj"!! pa onda vani.. ne znam fakat, ja mislim da bih vec posandrcala da mi sa 8 mjeseci ker po kuci serenda 
- Cholina_Lokica
#2605 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Mladji psi vrse nuzdu POSLIJE jela, igre is vega toga, ne prije, neka obrunu rutinu 
-
febo_acm
#2606 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Neko pašče to nauči brže, neko sporije... Ova moja je to prestala raditi sa nekih 4.5 mjeseca i to kada sam je baš "pritegnuo". Sve sam ono puštao neka naučit će, još je mala... I tako je bilo od 3 do 5 mjeseca. I tada je imala 2-3 mjesta na kojim je to radila i bilo je OK. U principu svaka 2-3 sata sam je izvodio iza zgrade da piški i svaki put je dobila neku nagradu. S druge strane kada je piškila u stanu dobila je "batine"...
I nakon jedno 3-4 dana ona je skontala da to ne treba raditi kući i ono što je još važnije, skontala je gdje treba to raditi. Danas joj je tačno 8 mjeseci i eto već par mjeseci nemamo problema. Prije nekih mjesec dana smo stavili i ćilime i do današnjeg dana su čisti 
-
febo_acm
#2607 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
I to nakon 15 minuta u mom slučajuCholina_Lokica wrote:Mladji psi vrse nuzdu POSLIJE jela, igre is vega toga, ne prije, neka obrunu rutinu
- Cholina_Lokica
#2608 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Happy je znala i u toku igre, zaigra se, i u po frke jadna samo cucneZhìxin wrote:I to nakon 15 minuta u mom slučajuCholina_Lokica wrote:Mladji psi vrse nuzdu POSLIJE jela, igre is vega toga, ne prije, neka obrunu rutinu
- P308
#2609 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Hvala svima na odgovorima i savjetima. Stvarno mi je fascinantno procitati kako su vasi psi tako brzo naucili "lekciju", ocito da oni rade nesto pogresno, ali kazem vam, postaju ocajni oboje. Vidim da ih pakica jako dobro razumije 
@Cholina Lokica - Stavljali su tu pelenu koju je rastrgala u roku od dvije minute
Doduse to je bilo u peridou kada je sve zivo grickala, sada je prosao taj period.
@anjaistkrank poslat cu ti PP vezano za kontakt broj.
@Cholina Lokica - Stavljali su tu pelenu koju je rastrgala u roku od dvije minute
@anjaistkrank poslat cu ti PP vezano za kontakt broj.
- aux
#2610 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nedavno mi se kujica zalijepila sa divljanerom i kako stvari stoje skotna je jer se teze krece a i pocela se malo debljati,ono sto me zanima da li postoji ijedan nacin da se nekako okot sprijeci
-
pakica_
#2611 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
sterilizacija.. iako nije to najbolji nacin, obzirom da je skotna, barem do 40-50 dana stenci jos nisu ozivjeli.. da si na vrijeme pit'o, imaju te neke hormonske inekcije koje se daju odma' nakon parenja da kuja ne ostane skonta, al' ti sad imas sansu ili joj pobit' djecu ili je pustiti da se okoti..aux wrote:Nedavno mi se kujica zalijepila sa divljanerom i kako stvari stoje skotna je jer se teze krece a i pocela se malo debljati,ono sto me zanima da li postoji ijedan nacin da se nekako okot sprijeci
- aux
#2612 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
mislim da ima jedno 7 dana kako joj je tjeranje proslo,nazalost sve sam ucinio da ovo tjeranje preskoci posto se proslo okotila ali kidnula mi i nasao sam je zalijepljenu,pa sad ne znam da li je moguce da se od jednog lijepljena moze zanijeti nadam se da nece jer ne zelim da mi se patipakica_ wrote:sterilizacija.. iako nije to najbolji nacin, obzirom da je skotna, barem do 40-50 dana stenci jos nisu ozivjeli.. da si na vrijeme pit'o, imaju te neke hormonske inekcije koje se daju odma' nakon parenja da kuja ne ostane skonta, al' ti sad imas sansu ili joj pobit' djecu ili je pustiti da se okoti..aux wrote:Nedavno mi se kujica zalijepila sa divljanerom i kako stvari stoje skotna je jer se teze krece a i pocela se malo debljati,ono sto me zanima da li postoji ijedan nacin da se nekako okot sprijeci
-
pakica_
#2613 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
moze.. moj ker je jednom stig'o svoju hanumu, i ona je sad skotna.. odi vetu na preglede, glupo je da mi nacoravo nagadjamo sta je i kako je.. ako je prije 7 dana proslo tjeranje, mozda moze na inekcije.. sretno i tebi i cupavojaux wrote:mislim da ima jedno 7 dana kako joj je tjeranje proslo,nazalost sve sam ucinio da ovo tjeranje preskoci posto se proslo okotila ali kidnula mi i nasao sam je zalijepljenu,pa sad ne znam da li je moguce da se od jednog lijepljena moze zanijeti nadam se da nece jer ne zelim da mi se patipakica_ wrote:sterilizacija.. iako nije to najbolji nacin, obzirom da je skotna, barem do 40-50 dana stenci jos nisu ozivjeli.. da si na vrijeme pit'o, imaju te neke hormonske inekcije koje se daju odma' nakon parenja da kuja ne ostane skonta, al' ti sad imas sansu ili joj pobit' djecu ili je pustiti da se okoti..aux wrote:Nedavno mi se kujica zalijepila sa divljanerom i kako stvari stoje skotna je jer se teze krece a i pocela se malo debljati,ono sto me zanima da li postoji ijedan nacin da se nekako okot sprijeci
- Partizzanka
#2614 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jutro drugovi i drugarice,
Imamo psa 5 mu je godina. Cak ni kao kuce nije bila opcija da piski u kuci.... Medjutim...
Sinoc je oko 12 standardno pred spavanje isao vani da piski, obicno moze i do 10-11 ujutro da ne piski i spava
Maloprije se popiskio u sobi. Prvo je povracao 2x samo sam ja mislila da je lazna uzbuna, providno kao voda pa nisam vidjela. A onda cujem piski i to ono pravo piski!
I kasnije drhti, eh sad to moze mozda biti i da ocekuje da ga ruzzimo.
Bio je odmah vani i piskio kaze mm jedno 10x. Kad je usao u kucu sad ne samo da hoce u krevetu da spava nego dosao izmedju nas da legne (tako je radio kad je bio skrooooz mali beba)
A sad spava ispod jorgana.
Jel zna iko ista ovako na slijepo???
Hvala
Imamo psa 5 mu je godina. Cak ni kao kuce nije bila opcija da piski u kuci.... Medjutim...
Sinoc je oko 12 standardno pred spavanje isao vani da piski, obicno moze i do 10-11 ujutro da ne piski i spava
Maloprije se popiskio u sobi. Prvo je povracao 2x samo sam ja mislila da je lazna uzbuna, providno kao voda pa nisam vidjela. A onda cujem piski i to ono pravo piski!
I kasnije drhti, eh sad to moze mozda biti i da ocekuje da ga ruzzimo.
Bio je odmah vani i piskio kaze mm jedno 10x. Kad je usao u kucu sad ne samo da hoce u krevetu da spava nego dosao izmedju nas da legne (tako je radio kad je bio skrooooz mali beba)
A sad spava ispod jorgana.
Jel zna iko ista ovako na slijepo???
Hvala
- Pasiflora
#2615 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
I tebi drugarice dobro jutro, ali posto vidim da ti nije bas dobro - fataj se telefona i zovi veterinara!!!!
Pojma nemam sta bi mu moglo biti, ali to je preveliko odstupanje od normalnog ponasanja da bi ignorirala. Nadam se da imas dobrog veterinara koji nece samo reci - "ma nista to nije"
Doduse - ja sam panicarka... Javi sta je bilo, pls.
Pojma nemam sta bi mu moglo biti, ali to je preveliko odstupanje od normalnog ponasanja da bi ignorirala. Nadam se da imas dobrog veterinara koji nece samo reci - "ma nista to nije"
Doduse - ja sam panicarka... Javi sta je bilo, pls.
-
zlajapravaraja
#2616 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Definitivno je bolestan, ali to ne mora biti nista strasno. Moj je jednom imao neki infekt, virus, sta li...pa je se i popisao i pokenjao u kuci - valjda od malaksalosti. A kad su bolesni, onda traze i tvoju blizinu.Partizzanka wrote:Jutro drugovi i drugarice,
Idi veterinaru!
- Partizzanka
#2617 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Sad je sve ok.
Nakon jedno pola sata je otisao od nas tj kreveta na svoje mjesto, i sve normala spavao sve do maloprije. Sad je bio vani i piskio kao i obicno. Evo ga normalan lezi i sunca se isto kao i obicno.
Slagala sam jednom se pokakio (jos smo bili u gostima haha) kad mu je bas bilo frka.
Kontam da mu nije od povracanja bilo prituzilo da piski?
Jeo je one kosti od kremenadle telece to je jos jednom prije jeo i povratio je.
Veterinar je dosta dobar ali pitanje je radi li danas.
Nakon jedno pola sata je otisao od nas tj kreveta na svoje mjesto, i sve normala spavao sve do maloprije. Sad je bio vani i piskio kao i obicno. Evo ga normalan lezi i sunca se isto kao i obicno.
Slagala sam jednom se pokakio (jos smo bili u gostima haha) kad mu je bas bilo frka.
Kontam da mu nije od povracanja bilo prituzilo da piski?
Jeo je one kosti od kremenadle telece to je jos jednom prije jeo i povratio je.
Veterinar je dosta dobar ali pitanje je radi li danas.
-
registrovana onako
#2618 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
prije da radi u subotu nego u nedjelju
odvedi ga za svaki slucaj danas, nazovi i pitaj
odvedi ga za svaki slucaj danas, nazovi i pitaj
-
febo_acm
#2619 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma to je manje vise normalno. Pa i kod mene se desi slican problem. Ono ne piski u kuci po mjesec dana i onda odjednom i piski, povrati(mala je, 8 mjeseci)... Obicno u tim danima kada je izvedem piski po 10 tak puta za sat vremena(inace to ne radi i sumnjam da je obiljezavanje teritorije), onda i u stanu se ponasa drugacije... Ali to obicno prodje za dva dana. Ja to zovem prehlada
Za svaki slucaj posjeti veterinara... Radi vecina njih vikednom, barem ovih privatnika.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
febo_acm
#2620 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
I kako kratkodlako pasce dovesti u red sa linjanjem? Neki super nacin da ne znam? 
-
pakica_
#2621 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
furminator za kratku dlaku jednom hefticno ili u 10 dana, i gumena rukavica jednom dnevno (ja sam bastu znala i po dva puta dnevno gumenom rukavicom "cetkat" dok mi je bio u kuci)Zhìxin wrote:I kako kratkodlako pasce dovesti u red sa linjanjem? Neki super nacin da ne znam?
obzirom da ti je u kuci, mozes je okupati da joj poispada visak.. helem, to ti ga je to otprilike, s tim da je sad normalno da ide pojacano linjanje, sprema zimsku dlaku, plus stene je jos uvijek, pa je tek dobila "odraslu kosu"
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2622 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Četkaj nju i usisavaj kuću, i zahvali Bogu što je kratkodlakaZhìxin wrote:I kako kratkodlako pasce dovesti u red sa linjanjem? Neki super nacin da ne znam?
-
febo_acm
#2623 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
A kolko kosta furminator za ovu manju dlaku otprilike? Vidim po HR malo visoke cijene
Imam ja neku cetku i jos nesto, ali isto kao da nemam. Pa danas cu uzeti rukavicu, a mozda i furminator ako nadjem.
Ma ne znam sta da ti kazem katarina
Cesto sam sa cupavim cukom i cini mi se da manje dlaka ima
Pa ovo se zabija u sve zivo 
Ma ne znam sta da ti kazem katarina
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2624 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Zhìxin wrote:Ma ne znam sta da ti kazem katarinaCesto sam sa cupavim cukom i cini mi se da manje dlaka ima
-
anjaistkrank
#2625 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma ne moras kupiti originalni furminator. Oni su malo skuplji. Oko 80 maraka je ja mislim kod nas. Ja sam kupio nek za 20 maraka, malo manji, ali radi posao kako treba. Malo vise vremena treba da cetkas cuku, ali...Zhìxin wrote:A kolko kosta furminator za ovu manju dlaku otprilike? Vidim po HR malo visoke cijeneImam ja neku cetku i jos nesto, ali isto kao da nemam. Pa danas cu uzeti rukavicu, a mozda i furminator ako nadjem.
Ma ne znam sta da ti kazem katarinaCesto sam sa cupavim cukom i cini mi se da manje dlaka ima