zbog čega su ti propisani beta-blokatori?bez_ideje wrote:EH,to to sto je Loulou postavila....ne stigoh danas prohodat,zadrza se na ispitu praaavo ,a poslije mi zima bilo![]()
![]()
Necu trcati s ovim,vec onaj balance program na lopti![]()
I jos jedno pitanjce.....ne znam da li je iko od vas uzimao beta blokatore ,kakva su iskustva s vjezbanjem i tim za*ebancijama,ne dobih bas puno informacija od dr.sto se tice toga,osim da se za sad klonim trake,trcanja ,ma onog tipicnog kardio treninga ....za ostalo navodno,nema problema,uglavnom,ima neka tabela,a ja ne mogu da je nadjem gdje je poredan tip vjezbi po potrosnji kisika ....ako je ko vidi,nek proslijedi link
tlak,ubrzan rad srca,preskakanja srca,ili nešto drugo?
generalno,oni ti smanjuju potrebu srca za kisikom,smanjuju broj otkucaja,i udarni volumen srca i snižavaju talk,prevedeno u praksi,pri nekim uobičajenim aktivnostima (ne znam da li si "on" ili "ona"),koje su te činile da se zadišeš,nećeš tako brzo gubiti dah ili se zamoriti,imaćeš dojam da ti je kondicija veća (zbog smanjenja potreba miokarda za kisikom i udarnog volumena), ali trebaš biti na oprezu,jer zbog smanjenja krvnog tlaka,može ti se zamantati i gorem slučaju da se povrijediš,ipak ne bi trebalo biti većih problema,uglavnom slušaj doktora