Imaš li podatak koliko se prijavilo kandidata? Jesu li ''moji ispisnici'', t.j. (tobe jarrabi), penzionisani umirovljenici u većini? Ima li koliko ženskog roda, kandidatkinja?Bellica wrote:Mislim da ce tema biti neaktivna dok nase kolege PEV ne zavrse s testiranjem, sve ih jemanje na forumu, mislim da spremaju ispit
Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2601 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
-
levjd
#2602 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Naravno, ali nisam polagao, nisam imao pripremljena dokumenta. Naime, imao sam nekih obaveza pa nisam mogao ove sedmice. Tete iz stambenog su mi predložile da izađem pa da ih kasnije donesem ali sam odbio, ja volim raditi strogo po pravilima. Izlazim sledećeg utorka, sa zadovoljstvom.Bellica wrote: Nego, jesi li isao na polaganje?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2603 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
@Bellica se naljutila? Ignorira me? Vidio sam i @elunu u dnu stranice. Pozdrav i za nju.PipiDugaDevetka wrote:Imaš li podatak koliko se prijavilo kandidata? Jesu li ''moji ispisnici'', t.j. (tobe jarrabi), penzionisani umirovljenici u većini? Ima li koliko ženskog roda, kandidatkinja?Bellica wrote:Mislim da ce tema biti neaktivna dok nase kolege PEV ne zavrse s testiranjem, sve ih jemanje na forumu, mislim da spremaju ispit
- Sandra N.
#2604 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Upravitelje treba ukinuti, a novce i dalje u istom iznosu skupljati i sam upravljati sa ulazom, sigurna sam da bi bio 100x bolje utrosen novac.
- PipiDugaDevetka
#2605 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Apsolutno se slažem, s tim da treba pojačati rad inspekcija u ovoj oblasti, pa kao u USA, čim ne ošišaš travu oko zgrade, eto čestitke od neke inspekcije i to pojedinačno svakom zajedničkom etažnom vlasniku.Sandra N. wrote:Upravitelje treba ukinuti, a novce i dalje u istom iznosu skupljati i sam upravljati sa ulazom, sigurna sam da bi bio 100x bolje utrosen novac.
- _Saša_
#2606 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ako ima ko odgovor.
Stan iznad mog ima problem sa nesipravnim vodoinstalacijama i naravno sva voda ide na plafon mog kupatila a sad je procurilo i u stan ispod nas. Naravno obavjestili PEV dosla ekipa Hetig-a (poslije mjesec dana od prijave) i lik iznad nas nece da pusti iste da otklone kvar jer se prvo nisu najavili telefonom?!?
I eto prodje od tad 2 sedmice i opet nista, gljivice po plafonu i zidu, jos malo i bice za fungi pizze.
Taj komsija iznad nas ima potpisan nekakav ugovor sa svojom bivsom firmom koja je valjda jos uvijek i vlasnik tog stana jer ga ocito nije otkupio i navodno njima je placao odrzavanje (ostatak stanara ugovor ima sa Hetigom) dok ista firma nije propala i sad nikome ne placa odrzavanje, te sad ispade on u nekakvom pravnom limbu.
I sad nece da pusti da mu se radi u stanu jer kao ima negativno iskustvo, na nekim prijasnim radovima (ista cijev je bila otisla prije par godina) poslije popravka radnici su samo ostavili rupu u zidu i otisli (radnici sa principom - kao ne placas briga nas nek ti zakrpi onaj kome placas).
Izgleda da nema nista od standardnih rjesenja i da ga moram tuziti.
Uzgred PEV nam je kreten pa preko njega je ne moguce ista uraditi.
Uglavnom pitanje se odnosi ima li koji PEV na forumu iskustvo sa takvim stanarima i njihovim ugovorima sa firmama u kojima su radili i u cijim stanovima zive? I ako ima, da li su imali slicnih problema i kako su ih rjesavali?
Stan iznad mog ima problem sa nesipravnim vodoinstalacijama i naravno sva voda ide na plafon mog kupatila a sad je procurilo i u stan ispod nas. Naravno obavjestili PEV dosla ekipa Hetig-a (poslije mjesec dana od prijave) i lik iznad nas nece da pusti iste da otklone kvar jer se prvo nisu najavili telefonom?!?
Taj komsija iznad nas ima potpisan nekakav ugovor sa svojom bivsom firmom koja je valjda jos uvijek i vlasnik tog stana jer ga ocito nije otkupio i navodno njima je placao odrzavanje (ostatak stanara ugovor ima sa Hetigom) dok ista firma nije propala i sad nikome ne placa odrzavanje, te sad ispade on u nekakvom pravnom limbu.
I sad nece da pusti da mu se radi u stanu jer kao ima negativno iskustvo, na nekim prijasnim radovima (ista cijev je bila otisla prije par godina) poslije popravka radnici su samo ostavili rupu u zidu i otisli (radnici sa principom - kao ne placas briga nas nek ti zakrpi onaj kome placas).
Uglavnom pitanje se odnosi ima li koji PEV na forumu iskustvo sa takvim stanarima i njihovim ugovorima sa firmama u kojima su radili i u cijim stanovima zive? I ako ima, da li su imali slicnih problema i kako su ih rjesavali?
- PipiDugaDevetka
#2607 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
E, moj @Saša, ti se jedeš u svojoj nemoći protiv sistema i kabadahije komšije iznad. Zdravlje ti je ugroženo koliko se sekiraš. Svaki put kada uđeš u kupatilo i baciš pogled na gljivice i vlagu, nešto te ''štrecne'' zbog tvoje nemoći._Saša_ wrote:Taj komsija iznad nas ima potpisan nekakav ugovor sa svojom bivsom firmom koja je
valjda jos uvijek i vlasnik tog stana jer ga ocito nije otkupio i navodno njima je placao odrzavanje (ostatak stanara
ugovor ima sa Hetigom) dok ista firma nije propala i sad nikome ne placa odrzavanje, te sad ispade on u nekakvom
pravnom limbu.
Ovo je slučaj za medije jer su zakoni višestruko prekršeni. Skup etažnih vlasnika, odnosno, upraviteljska firma, odmah tužbu nadležnom Kantonalnom sudu protiv komšije kabadahije.
Čuj svi izabrali Hetiga, a on svoju tu neku propalu firmu izabrao da održava zajedničke dijelove zgrade?! Jesi li se obraćao Ministarstvu? Šta kažu? Samo mirno i hladnokrvno objasnili kako glasi Zakon i za njih gotov posao, a tebi i još jednom komšiji ispod curi li curi, gljivice rastu li rastu.
Joj, ministre solidni, prethodni, šta uradi ljudima?!
- _Saša_
#2608 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Hajd Pipi nek se neko suosjeca sa mojim problemom
a uvijek se mogu istovariti komsiji ispred vrata, nije moj stil al dobro... 
- PipiDugaDevetka
#2609 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Presabrao sam se i popravljam: Nadležni Općinski sud, pa tužiti odmah. Ovo znam jer sam i ja na sudu tužen za male vrijednosti zbog neplaćanja upraviteljnine. E, sad, pošto ja nisam ni advokat, ni pravnik, Hetig ima svog pravnika/advokata, pa vidi._Saša_ wrote:Hajd Pipi nek se neko suosjeca sa mojim problemoma uvijek se mogu istovariti komsiji ispred vrata, nije moj stil al dobro...
- _Saša_
#2610 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ok to bi moglo, samo da mi ne kazu da im se moram obratiti preko PEV-a jer je lik stvarno idiot. Hvala.Presabrao sam se i popravljam: Nadležni Općinski sud, pa tužiti odmah. Ovo znam jer sam i ja na sudu tužen za male vrijednosti zbog neplaćanja upraviteljnine. E, sad, pošto ja nisam ni advokat, ni pravnik, Hetig ima svog pravnika/advokata, pa vidi.
-
Bellica
#2611 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Jedan takav bez dokumenta je bio prvog utorka kad sam ja bila, isto tako mu predlozili da polaze pa da kasnije donese dokumente, ali nije htio, otisao je, nadam se da ce iduci put doci s dokumentima i poloziti. Nadam se da se ne radi o istom slucajulevjd wrote:Naravno, ali nisam polagao, nisam imao pripremljena dokumenta. Naime, imao sam nekih obaveza pa nisam mogao ove sedmice. Tete iz stambenog su mi predložile da izađem pa da ih kasnije donesem ali sam odbio, ja volim raditi strogo po pravilima. Izlazim sledećeg utorka, sa zadovoljstvom.Bellica wrote: Nego, jesi li isao na polaganje?
-
Bellica
#2612 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Nisam se naljutila ne daj Boze. Nemam Boga mi nikakav podatak, kad sam ja isla na testiranje, bili smo ja i jedan stariji gospodin, jedna gospodja je dosla da se "odjavi" jer ne zeli vise biti PEV, a ima i 66 godina. Bio je jos jedan gospodin koji je dosao kao da se raspita, nije donio dokumente pa nije ni polagao. Eto, jesi se sad uvjerio da se nisam naljutilaPipiDugaDevetka wrote:@Bellica se naljutila? Ignorira me? Vidio sam i @elunu u dnu stranice. Pozdrav i za nju.PipiDugaDevetka wrote:Imaš li podatak koliko se prijavilo kandidata? Jesu li ''moji ispisnici'', t.j. (tobe jarrabi), penzionisani umirovljenici u većini? Ima li koliko ženskog roda, kandidatkinja?Bellica wrote:Mislim da ce tema biti neaktivna dok nase kolege PEV ne zavrse s testiranjem, sve ih jemanje na forumu, mislim da spremaju ispit
-
levjd
#2613 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Vjerovatno sam bio ja. Radio sam na početku izborne kampanje pa nisam stigao da spremim dokumenta, a i želio sam da još jednom pročitam zakon i akte donesene na osnovu njega, da osvježim sjećanje. Inače, spremio sam čitav set "napredaka" za moju zgradu koje ću uraditi krajem septembra i početkom oktobra. Mislim da će stanari biti zadovoljni.Bellica wrote:Jedan takav bez dokumenta je bio prvog utorka kad sam ja bila, isto tako mu predlozili da polaze pa da kasnije donese dokumente, ali nije htio, otisao je, nadam se da ce iduci put doci s dokumentima i poloziti. Nadam se da se ne radi o istom slucajulevjd wrote:Naravno, ali nisam polagao, nisam imao pripremljena dokumenta. Naime, imao sam nekih obaveza pa nisam mogao ove sedmice. Tete iz stambenog su mi predložile da izađem pa da ih kasnije donesem ali sam odbio, ja volim raditi strogo po pravilima. Izlazim sledećeg utorka, sa zadovoljstvom.Bellica wrote: Nego, jesi li isao na polaganje?odnosno da ste ti i ovaj gospodin kojeg sam ja srela u MSP ista osoba.
-
Bellica
#2614 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Vidi Sasa,_Saša_ wrote:Ako ima ko odgovor.
Stan iznad mog ima problem sa nesipravnim vodoinstalacijama i naravno sva voda ide na plafon mog kupatila a sad je procurilo i u stan ispod nas. Naravno obavjestili PEV dosla ekipa Hetig-a (poslije mjesec dana od prijave) i lik iznad nas nece da pusti iste da otklone kvar jer se prvo nisu najavili telefonom?!?I eto prodje od tad 2 sedmice i opet nista, gljivice po plafonu i zidu, jos malo i bice za fungi pizze.
Prvo nisi do kraja objasnio problem pa ti se ne moze do kraja ni razjasniti. Po Zakonu o odrzavanju zajednickih dijelova zgrada niti jedan EV ne moze imati zaseban ugovor o odrzavanju zajednickih dijelova s nekom firmom mimo one koja je izabrana na Skupu EV. Dakle, prvo je vas PEV napravio ogroman propust jer ga nije prijavio kod rednovnog upravitelja dakle ne vodi evidenciju o vlasnistvu. Ako on ima ugovor s tom drugom firmom o koristenju stana, ako nije on etazni vlasnik, onda je tim ugovorom regulisano dali on kao korisnik ili firma kao vlasnik placaju odrzavanje upravitelju koji je izabran za zgradu. Eh sada, ako nece da dopusti majstorima da udju u stan, a obavezan je po Zakonu (clan 67, stav 2.) prvo ga PEV i upravitelj prijavljuju nadleznoj opstinskoj inspekciji koja donosi rjesenje o nasilnom ulasku u stan po hitnom postupku, a ako se opet ne moze uci u stan, onda se rjesenje izvrsava po pravilima prinudnog izvrsenja, a primjenjuje se nacelo hitnosti postupka. Dakle, Vas PEV treba da obavijesti nadleznu opstinsku inspekciju da jedan EV ne dozvoljava upravitelju da udje u stan i sanira neko ostecenje (navesti sve detaljno i precizno), pa ce oni donijeti rjesenje o nasilnom ulasku u stan, pa ako nece, onda se to rjesenje prinudno izvrsava. Eh, kad sanirate ta curenje, onda Vas PEV treba s tim komsijom vidjeti kome on to placa odrzavanje, jer da placa, sto mu on do sada nije sanirao to curenje? Pa neka ga onda prijavi Hetigu, neka mu trazi dokaz o vlasnistvu sto je opet po Zakonu duzan da predoci. Opet ako bude bilo kakvih sporova, nadlezna je inspekcija MSP kojoj se obraca PEV ili EV ako su nezadovoljni radom istog ili upravitelja. Nego, bitnije je da se to curenje sanira, pa onda rjesavajte, ove medjuvlasnicke odnose.
-
Bellica
#2615 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
levjd,
Znaci upoznali smo se
dobro, lijepo, nego javi kako je proslo testiranje, evo, ja ti mogu reci da nije previse tesko, ja i ovaj gospodin koji je polagao isti dan kao i ja smo do 12:30h, vec predali test i izasli iz zgrade MSP.
Sretno na izborima, ako pobijedis, nadam se da ces bar malo da popravis postojecu situaciju, ako nista, onda bar na podrucju svoje opstine.
Znaci upoznali smo se
Sretno na izborima, ako pobijedis, nadam se da ces bar malo da popravis postojecu situaciju, ako nista, onda bar na podrucju svoje opstine.
- PipiDugaDevetka
#2616 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ha, ha, ha,...Vidiš da mu je PEV idiot sa kojim ''nema tona'', još će ga proglasiti kao nekoga ko remeti međuljudske odnose u ulazu. Lakši mu je život da blokira ton sa PEV-om. Može li kako da Ministarstvo uskoči i deblokira reješavanje problema mimo PEV-a - idioota. Ipak je procurilo dva sprata ispod?Bellica wrote:Vidi Sasa,_Saša_ wrote:Ako ima ko odgovor.
Stan iznad mog ima problem sa nesipravnim vodoinstalacijama i naravno sva voda ide na plafon mog kupatila a sad je procurilo i u stan ispod nas. Naravno obavjestili PEV dosla ekipa Hetig-a (poslije mjesec dana od prijave) i lik iznad nas nece da pusti iste da otklone kvar jer se prvo nisu najavili telefonom?!?I eto prodje od tad 2 sedmice i opet nista, gljivice po plafonu i zidu, jos malo i bice za fungi pizze.
Prvo nisi do kraja objasnio problem pa ti se ne moze do kraja ni razjasniti. Po Zakonu o odrzavanju zajednickih dijelova zgrada niti jedan EV ne moze imati zaseban ugovor o odrzavanju zajednickih dijelova s nekom firmom mimo one koja je izabrana na Skupu EV. Dakle, prvo je vas PEV napravio ogroman propust jer ga nije prijavio kod rednovnog upravitelja dakle ne vodi evidenciju o vlasnistvu. Ako on ima ugovor s tom drugom firmom o koristenju stana, ako nije on etazni vlasnik, onda je tim ugovorom regulisano dali on kao korisnik ili firma kao vlasnik placaju odrzavanje upravitelju koji je izabran za zgradu. Eh sada, ako nece da dopusti majstorima da udju u stan, a obavezan je po Zakonu (clan 67, stav 2.) prvo ga PEV i upravitelj prijavljuju nadleznoj opstinskoj inspekciji koja donosi rjesenje o nasilnom ulasku u stan po hitnom postupku, a ako se opet ne moze uci u stan, onda se rjesenje izvrsava po pravilima prinudnog izvrsenja, a primjenjuje se nacelo hitnosti postupka. Dakle, Vas PEV treba da obavijesti nadleznu opstinsku inspekciju da jedan EV ne dozvoljava upravitelju da udje u stan i sanira neko ostecenje (navesti sve detaljno i precizno), pa ce oni donijeti rjesenje o nasilnom ulasku u stan, pa ako nece, onda se to rjesenje prinudno izvrsava. Eh, kad sanirate ta curenje, onda Vas PEV treba s tim komsijom vidjeti kome on to placa odrzavanje, jer da placa, sto mu on do sada nije sanirao to curenje? Pa neka ga onda prijavi Hetigu, neka mu trazi dokaz o vlasnistvu sto je opet po Zakonu duzan da predoci. Opet ako bude bilo kakvih sporova, nadlezna je inspekcija MSP kojoj se obraca PEV ili EV ako su nezadovoljni radom istog ili upravitelja. Nego, bitnije je da se to curenje sanira, pa onda rjesavajte, ove medjuvlasnicke odnose.
-
Bellica
#2617 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Pipi, moze sve kad su EV kako treba, kad je upravitelj kako treba i kad je najvaznija osoba, PEV kako treba, a kod njih ne valja ni jedno od ovo troje!
- PipiDugaDevetka
#2618 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Bellica wrote:Pipi, moze sve kad su EV kako treba, kad je upravitelj kako treba i kad je najvaznija osoba, PEV kako treba, a kod njih ne valja ni jedno od ovo troje!
Hvala tebi što si barem objasnila kako bi sve trebalo ''šljakati'', a EV u @Sašinoj zgradi želim da se sve razrješi na najbolji način bez svađa, sudova i rješenja tipa ''ŠTOS-NOS-PATOS''.
Vjerujte, probao sam i ne isplati se: ''štos - nos - patos''. U svakom slučaju, nikako prešutjeti probleme i ići linijom manjeg otpora, šutiti i trpiti.
-
Bellica
#2619 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Nema na cemu i drugi putPipiDugaDevetka wrote:Bellica wrote:Pipi, moze sve kad su EV kako treba, kad je upravitelj kako treba i kad je najvaznija osoba, PEV kako treba, a kod njih ne valja ni jedno od ovo troje!![]()
Hvala tebi što si barem objasnila kako bi sve trebalo ''šljakati'', a EV u @Sašinoj zgradi želim da se sve razrješi na najbolji način bez svađa, sudova i rješenja tipa ''ŠTOS-NOS-PATOS''.
Vjerujte, probao sam i ne isplati se: ''štos - nos - patos''. U svakom slučaju, nikako prešutjeti probleme i ići linijom manjeg otpora, šutiti i trpiti.
- _Saša_
#2620 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Belice koliko sam ja njega shvatio, on nije vlasnik stana vec firma u kojoj je prije radio. Medjutim u medjuvremenu firma je prestala sa postojanjem a dok je postojala njoj je navodno izmirivao dugove odrzavanja. Sad ne mogu da shvatim, jbg nisam pravnik, kako firma moze propasti a svoju imovinu ostaviti na ulici? Al kod nas je sve moguce.
Sto se tice PEV u nasoj zgradi to je posebna prica, jbg lik nije bas revnostan sto se tice stanara u zgradi jbg, mi mu prijavljujemo isti kvar 3 puta u 4 mjeseca, jedanput su dosli ljudi pa poprave ali ovaj gore nije bio ili nije htio otvoriti vrata.
Kad je ovim ispod nas procurilo (kao neka su familija sa PEV) dan poslije dolazi ekipa koja nije mogla izvrsiti popravku.
Uredno izmirujemo obaveze ali opet izgleda u firmi moras biti dobar sa portirom a u zgradi sa PEV-om.
Sto se tice PEV u nasoj zgradi to je posebna prica, jbg lik nije bas revnostan sto se tice stanara u zgradi jbg, mi mu prijavljujemo isti kvar 3 puta u 4 mjeseca, jedanput su dosli ljudi pa poprave ali ovaj gore nije bio ili nije htio otvoriti vrata.
Kad je ovim ispod nas procurilo (kao neka su familija sa PEV) dan poslije dolazi ekipa koja nije mogla izvrsiti popravku.
Uredno izmirujemo obaveze ali opet izgleda u firmi moras biti dobar sa portirom a u zgradi sa PEV-om.
-
levjd
#2621 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Vrlo je jednostavno promjeniti PEV-a ako ne izvršava svoje dužnosti dobro i postaviti drugog. Prikupljanjem potpisa EV koji imaju više od 50% korisne površine u svom vlasništvu (tj više od 50% vlasništva ukupne stambene kvadrature zgrade)._Saša_ wrote:Belice koliko sam ja njega shvatio, on nije vlasnik stana vec firma u kojoj je prije radio. Medjutim u medjuvremenu firma je prestala sa postojanjem a dok je postojala njoj je navodno izmirivao dugove odrzavanja. Sad ne mogu da shvatim, jbg nisam pravnik, kako firma moze propasti a svoju imovinu ostaviti na ulici? Al kod nas je sve moguce.
-
zeleni walter
#2622 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Mozete li nam preporuciti upravitelja?Bellica wrote:Pipi, moze sve kad su EV kako treba, kad je upravitelj kako treba i kad je najvaznija osoba, PEV kako treba, a kod njih ne valja ni jedno od ovo troje!
-
Bellica
#2623 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Mogu, OKI upravitelj je kod mene i prezadovoljni smo vec cetiri godinezeleni walter wrote:Mozete li nam preporuciti upravitelja?Bellica wrote:Pipi, moze sve kad su EV kako treba, kad je upravitelj kako treba i kad je najvaznija osoba, PEV kako treba, a kod njih ne valja ni jedno od ovo troje!
-
levjd
#2624 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
A da li su ti se javili iz MSP? Da li su ti poslali potvrdu ili certifikat da si položila test?Bellica wrote:Mogu, OKI upravitelj je kod mene i prezadovoljni smo vec cetiri godinezeleni walter wrote:Mozete li nam preporuciti upravitelja?Bellica wrote:Pipi, moze sve kad su EV kako treba, kad je upravitelj kako treba i kad je najvaznija osoba, PEV kako treba, a kod njih ne valja ni jedno od ovo troje!Ako im kazes da sam te ja poslala i vama ce biti lijepo kao i nama
- PipiDugaDevetka
#2625 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???
Ovi tipperi što ostavljaju flajere u obliku neadresirane pošte u sandučiće krše zakone i ujedno obavještavaju lopove koji je stan na duže vrijeme prazan od ljudi. Ta neadresirana pošta u poštanskim sandučićima ako se isti dan ne izvadi iz pošt. sandučića je korisna informacija eventualnom provalniku koji je stan prazan od ljudi. Dovoljno je uporediti imena na pretrpanom poštanskom sandučiću i na vratima praznog stana.
Dragi direktori firmi koje na taj način reklamirate svoju ponudu. Nešto učinite da omladina ne tipperiše-obavještava lopove o tome koji je stan prazan, ili prestanite sa reklamiranjem, ili objasnite omladincima da flayere sa reklamama ostavljaju NA poštanske sandučiće, a ne U poštanske sandučiće.
Vidjeti ODLUKU O KUĆNOM REDU!
Dragi direktori firmi koje na taj način reklamirate svoju ponudu. Nešto učinite da omladina ne tipperiše-obavještava lopove o tome koji je stan prazan, ili prestanite sa reklamiranjem, ili objasnite omladincima da flayere sa reklamama ostavljaju NA poštanske sandučiće, a ne U poštanske sandučiće.
Vidjeti ODLUKU O KUĆNOM REDU!