hvala tebi na ucescubosn.om wrote:Puno hvala
Haram im bilo.....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2601 Re: Haram im bilo.....
- kurty
#2602 Re: Haram im bilo.....
kad krene expedicija od xy ovaca jos ce im se jedna pridruziti...malo prije me zvala jedna prijateljica iz Breze i rekla da ce njen otac pokloniti jednu ovcu...jupiii
-
mIRCerka
#2603 Re: Haram im bilo.....
kurty wrote:kad krene expedicija od xy ovaca jos ce im se jedna pridruziti...malo prije me zvala jedna prijateljica iz Breze i rekla da ce njen otac pokloniti jednu ovcu...jupiii
kukala mi majka sad, taman sam pocela smisljat imena za 10 ovaca, sad si me bacio u dever
IDI UCI MALO DRUZE KURTY!!! Odmori, zasluzio si!!!
-
teAMICA
#2604 Re: Haram im bilo.....
Kurty, hoće li ta štala (veličina) biti dovoljna?
Kako je krenulo....
Kako je krenulo....
- kurty
#2605 Re: Haram im bilo.....
ma bit ce, a sljedece godine, ce Edis jos malo sam dozidati....
-
foreigndude
#2606 Re: Haram im bilo.....
Jebo te, s volkom lovom, mogli smo ih preseliti u stan u gradu negdje. A jesmo zakomplicirali....
-
istina živa
#2607 Re: Haram im bilo.....
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:..ministar sekretarijataistina živa wrote:
Šta reći drugo nego da si imenovan za ministra sekretarijata![]()
![]()
![]()
Svaka čast![]()
![]()
![]()
Razmišljam da te imenujemo za još neko ministarstvo,imaš potencijala![]()
![]()
![]()
O Boze, pa zar i to imamo?
![]()
Mi imamo sve i moguće i ne-moguće
-
mIRCerka
#2608 Re: Haram im bilo.....
e vas dvoje, nadjite si sobu!!!

-
ANIBAS
#2609 Re: Haram im bilo.....
potrazicu sutra profesoricu,ako je ne nadjem poslati cu joj e-mail,a ponedjeljkom imam kod nje predavanja
-
istina živa
#2610 Re: Haram im bilo.....
Hej kurty neću te opterećivati sa ova malo navca što imam dok ne sakupim još bar malo
za sada uplatio je gospodin Enez Osmanovic 200 dolara iz daleke nam Amerike
,gospođa alma iz Sarajeva dala je 300 km,zamolila je da dam 200 Edisu na ruke a 100 da uplatimo na račun i eto utrošimo u nešto od planiranog
Očekujem još 150 dolara u ponedjeljak i možda još nešto u međuvremenu.

-
zlatanko
#2611 Re: Haram im bilo.....
Iskreno se nadam da se dozvola za gradnju stale nece morati ganjati, to ce biti veeeliki trosak vremena i para..a kladim se da u drzavi nema nijedne stale koja ima gradj. dozvolu, pa ljudi moji, ja prvi nemam dozvolu za kucu, da ne govorim o pratecim objektima.
A nek se ovan zove Heco!
A nek se ovan zove Heco!
- zlatiborka
#2613 Re: Haram im bilo.....
Sto da ih selimo u grad?foreigndude wrote:Jebo te, s volkom lovom, mogli smo ih preseliti u stan u gradu negdje. A jesmo zakomplicirali....
Ljudi hoce da zive u svom zavicaju i to se treba postovati! Hoce da zive i rade bez dozivotne sadake i da pomognu svojim komsijama kojima treba pomoc, kad stanu na noge!
Ne moze i NE ZELI svako da zivi u gradovima, u betonskim zgradurinama, bez prirode, bez mukanja krava, bez blejanja ovaca, bez mirisa vlaznog blata njive!
Mozda je ta i jos neka porodica prestala da bude glasacka masina SDA time sto se vratila na svoje tamo u drugom entitetu RS, to se nas ne tice, trebamo cestitati i podrzati njihovu hrabrost.
Jer se federalne institucije i IZ na celu sa ef. Cericem ne brinu o povratnicima iako su dosli silni novci u tu namjenu, malo se ljudi istinski vratilo na svoje. Mozda na papiru, ali u stvarnosti ne.
Izvinjavam se na off-topicu, nisam mogla odoljeti da ne kazem.
-
zlatanko
#2614 Re: Haram im bilo.....
foreigndjud se opet nasalio, i opet ce ga razapet..

@banjaluka078
Mojne ba Omer, ima finih Omera, a Heco nijedan
Ili da ga nazovu brankovic, po svim vrlim brankovicima...
@banjaluka078
Mojne ba Omer, ima finih Omera, a Heco nijedan
Last edited by zlatanko on 23/04/2009 23:15, edited 1 time in total.
- banjaluka078
#2615 Re: Haram im bilo.....
Neka se zove Omer!zlatanko wrote:
A nek se ovan zove Heco!

(iz Dubiozinog albuma)
http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada ... plash.aspx
-
foreigndude
#2616 Re: Haram im bilo.....
Zlatanko, meni izgleda bas nije mjesto ovdje. Nikako da sazvaču moje bisere. Ama, učite se na mene, dušmani!zlatiborka wrote:Sto da ih selimo u grad?foreigndude wrote:Jebo te, s volkom lovom, mogli smo ih preseliti u stan u gradu negdje. A jesmo zakomplicirali....
Ljudi hoce da zive u svom zavicaju i to se treba postovati! Hoce da zive i rade bez dozivotne sadake i da pomognu svojim komsijama kojima treba pomoc, kad stanu na noge!
Ne moze i NE ZELI svako da zivi u gradovima, u betonskim zgradurinama, bez prirode, bez mukanja krava, bez blejanja ovaca, bez mirisa vlaznog blata njive!
Mozda je ta i jos neka porodica prestala da bude glasacka masina SDA time sto se vratila na svoje tamo u drugom entitetu RS, to se nas ne tice, trebamo cestitati i podrzati njihovu hrabrost.
Jer se federalne institucije i IZ na celu sa ef. Cericem ne brinu o povratnicima iako su dosli silni novci u tu namjenu, malo se ljudi istinski vratilo na svoje. Mozda na papiru, ali u stvarnosti ne.
-
mIRCerka
#2617 Re: Haram im bilo.....
AMA FOREIGNDUDE neka te ovdje, ali brate nemoj nas vise trzat ebo li te tvoj smisao za humorforeigndude wrote:Zlatanko, meni izgleda bas nije mjesto ovdje. Nikako da sazvaču moje bisere. Ama, učite se na mene, dušmani!
- maybelline
#2618 Re: Haram im bilo.....
foreigndude wrote:Zlatanko, meni izgleda bas nije mjesto ovdje. Nikako da sazvaču moje bisere. Ama, učite se na mene, dušmani!
Ili barem stavi koji smajli sa strane
- amrica
#2619 Re: Haram im bilo.....
zlatiborka wrote:Sto da ih selimo u grad?foreigndude wrote:Jebo te, s volkom lovom, mogli smo ih preseliti u stan u gradu negdje. A jesmo zakomplicirali....
-
foreigndude
#2620 Re: Haram im bilo.....
Nisam ja čudan, nego izgleda svi vi. Ja sam bas smiješan i duhovit tip. I narcisoidan.mIRCerka wrote:AMA FOREIGNDUDE neka te ovdje, ali brate nemoj nas vise trzat ebo li te tvoj smisao za humorforeigndude wrote:Zlatanko, meni izgleda bas nije mjesto ovdje. Nikako da sazvaču moje bisere. Ama, učite se na mene, dušmani!
Bjež'te od mene, noćne tmine. Ne merete mi ništa. Izduraću ja zbog Edisa.
-
mIRCerka
#2621 Re: Haram im bilo.....
SVANUO JE I NAS DAN....foreigndude wrote:Nisam ja čudan, nego izgleda svi vi. Ja sam bas smiješan i duhovit tip. I narcisoidan.mIRCerka wrote:AMA FOREIGNDUDE neka te ovdje, ali brate nemoj nas vise trzat ebo li te tvoj smisao za humorforeigndude wrote:Zlatanko, meni izgleda bas nije mjesto ovdje. Nikako da sazvaču moje bisere. Ama, učite se na mene, dušmani!
- maybelline
#2622 Re: Haram im bilo.....
Bolan, stavi koji smajli i izbjeci ces "probleme"foreigndude wrote:Nisam ja čudan, nego izgleda svi vi. Ja sam bas smiješan i duhovit tip. I narcisoidan.mIRCerka wrote:AMA FOREIGNDUDE neka te ovdje, ali brate nemoj nas vise trzat ebo li te tvoj smisao za humorforeigndude wrote:Zlatanko, meni izgleda bas nije mjesto ovdje. Nikako da sazvaču moje bisere. Ama, učite se na mene, dušmani!
- HAVANA
#2623 Re: Haram im bilo.....
SVANUO JE I NAS DAN....[/quote]mIRCerka wrote:Nisam ja čudan, nego izgleda svi vi. Ja sam bas smiješan i duhovit tip. I narcisoidan.foreigndude wrote:AMA FOREIGNDUDE neka te ovdje, ali brate nemoj nas vise trzat ebo li te tvoj smisao za humormIRCerka wrote:Zlatanko, meni izgleda bas nije mjesto ovdje. Nikako da sazvaču moje bisere. Ama, učite se na mene, dušmani!
To će biti posljednji
i odlučni teški boj
-
mIRCerka
#2624 Re: Haram im bilo.....
Cisto da imamo i ovdje...
75440 wrote:Kurtyi naravno hvala svima koji su do sad donirali...
A evo i update za danas 23. april 18:15 h
1. Stala
Uradjeno: Kurty je napravio plan. Stala ce se sastojati od dvije prostorije. Jedna prostorija ce biti 4m x 4m (za kravu/e), a druga 3m x 4m (za ovcice). Uz to ide jos jedna natkrivena prostorija, gdje bi mogao stojati motokultivator. Tavan (gdje bi se moglo drzati sijeno) bi bio velicine 9m x 4m, sa strane 1,20m visine, a u sredini 2,5m.
Treba rijesiti pitanje da li treba gradjevinska dozvola i ostala papirologija - nick brike (izvini ako je greska) se javio/la da moze da sazna detalje. Hvala!!
Planirano:
- gradnja stale - Firma koja je se ponudila graditi stalu "dize" cijenu. Trenutno su kod 11,000 KM. Trazimo dalje!!!
- Zeljezni prozori – cini mi se da je Havana rekao da moze nesto organizovati (jeli to tacno, ili da prebacim da to jos treba?)
Potrebno za pocetak:
- Vrata za stalu Ima HAVANA i prozore
- krava
- ovcice i ovan (ne smije biti iz istog stada) – ciko iz Visokog planira donirati dvije ovcice i dvoje janjadi, novac iz Chikaga zele da bude namjenjen za ovce
- pilici,
- stocna hrana,
- konopac za kravu, lanci itd.
- veterinar da pregleda zivotnje (ima li neko medju nama da je veterinar i da bi to mozda uradio dobrovoljno?)…
istina ziva:(veterinar iz ustikoline se ponudio da pregleda sav stocni fond kad se skupi).
Novac ulozen u ovu sekciju: ?
2. Obrada zemljista
Uradjeno: Havana je pronasao motokultivator. Kompletna cijena je 8,300 KM. Havana je sa Matom bio u Visokom, predracun je zavrsen. http://img261.imageshack.us/my.php?imag ... or001u.jpg
Planirano: Zlatiborka je poslala pismo mogucem donatoru. Cekamo na odgovor.
Potrebno za pocetak:
- asov,
- krampa,
- lopata,
- grablje,
- rukavice,
- sikira,
- najloni - drugarica ucesnica ORA 2009Nanny-se zauzela da momentalno nabavi lopatu,grablje,rukavice,sjekire, najloni.inace,ko i sav posten svIt ceka platu za drugi vid pomoci
)
- sjeme - ruzmarin-a: za sjemena i alatke, i ostali materijal, također poslala zahtjev poljoprivreda.ba, pozitivne su reakcije, čekamo odgovor, tako da možda bude donacija ili neki vid pomoći...
Novac ulozen u ovu sekciju: ?
3. Kuca
Uradjeno: familija Hodzic je dobila od nepoznatog donatora 16 vreca brasna (8 vreca je podjeljeno u komsiluku sa Edisove strane). Cijevi za kanalizaciju su postavljene i zatrpane. Dobili su zito (da li je to donirano ili se mora jos platiti?). Pri prvoj posjeti kupljene su namirnice u iznosu od 340 KM i garderoba od forumasa je donirana
Potrebno/ planirano:
- kauc na razvlacenje – rodica od teAMICA donira, kauc je prebacen na lager.
- kauc - A&L je ponudila dvosjed i trosjed – ko ovo moze prebaciti do Printexa?
- protocni bojler – melbaa zeli donirati a i Senad-drug od lejlatab)
- frizder (Senad zeli donirati)
- vodokotlic – melbaa zeli donirati
- stiropror za izolaciju na krovu i drvo za podkovicu – donira otac od Kurty-jeve djevojke
- zamrzivac – Lerdi je bio u pregovorima sa jednom tetom, ima li update?
- Bojler za kupatilo – cini mi se da Papacja zeli da to donira.
- Bunar, da bi se mogli sami snadbjevati vodom, jer inace imaju vodu samo 2-3 sata na dan
- Pod u kuci
- Kuhinja – mogucnost doniranja od Domavije – Kurty jesi dobio vise detalja?
- Prozori – Havana je u pregovorima
- Treba li jos sta? Posudje, serpe, serpice, krpe, sudopere itd.?
- ves masina/perilica rublja
Novac ulozen u ovu sekciju: 340 KM
4. Ostalo
- Odjeca – Edis je visok 180cm, Elvis 170-175 cm. Broj obuce Edis 42, Elvis 39. Mama?
- Penzija – HakimO je proslijedio detalje u Tuzlu. Pravo na penziju postoji. Ceka se na papir iz PIO RS-a i nakon toga moze poceti isplata. Izostala penzija ce biti placena, od dana podnosenja zahtjeva.
- Mobilni telefon – teAMICA ima stariji telefon koji moze posluziti kao zamjena za Kurty-jev broj.
- Stipendija za Elvisa – Bistra Boza garantuje Elvisu USD 100 mjesecno za dalje skolovanje
- Kontakt telefoni – 5ar 5rovic (063-895 015), Munira (062-419 388), Kurty (ovo je Ajdin Cubro) (061-788 614)
- Izdavac za Munirinu/ nasu knjigu - Anibas je ponudila da vidi nesto sa svojom profersoricom BHS-a Hankom Vajzovic
- Ako trebaju prevodi za video na njemacki, javiti se macanu
- Donacija traje do 10. maja 2009. Trebamo rijesiti kako da proslijedimo Edisu novac koji poslije stigne?
Ako ima negdje greske u tekstu, javite, da to prepravim. Inace aktualizirat cemo ovu listu zavisno od broja prijedloga/ promjene itd.
- HAVANA
#2625 Re: Haram im bilo.....
Mirci,ispravi ovo.
Havana ima drvene prozore za štalu a imam i vrata.
Havana ima drvene prozore za štalu a imam i vrata.