Istina, al' npr. Nike proizvodi dresove od plastičnih flaša, valjda treba to prvo preraditi, pa potom izvesti, nije to samo kupi 5000 m konca i šij dok ne nestane...eluna wrote:a ti misliš da nike i adidas proizvode mateijal??? ............ koliko znam oni proizvode sportsku opremuanonimnaosoba wrote:Nije stvar u tome je li firma domaća ili ne, nego baš i ne znam da oni imaju kapacitete da prave dresove jer se oni prave od posebnog materijala...
Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- anonimnaosoba
#2601 Re: Dres reprezentacije BiH
- eluna
#2602 Re: Dres reprezentacije BiH
ne znam šta se uopšte raspravljate - javni tender, može i međunarodni pa neka se proizvođači bore čiji dres će nositi Džeko, Pjanić, Begović i ekipa .....anonimnaosoba wrote:Istina, al' npr. Nike proizvodi dresove od plastičnih flaša, valjda treba to prvo preraditi, pa potom izvesti, nije to samo kupi 5000 m konca i šij dok ne nestane...eluna wrote:a ti misliš da nike i adidas proizvode mateijal??? ............ koliko znam oni proizvode sportsku opremuanonimnaosoba wrote:Nije stvar u tome je li firma domaća ili ne, nego baš i ne znam da oni imaju kapacitete da prave dresove jer se oni prave od posebnog materijala...
uvijek je bolja opcija da se oni takmiče ko će više dati, nego da mi gledamo od koga ćemo više uzeti ..... neka se oni međusobno nadmeću, a ne da mi prosimo okolo
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2603 Re: Dres reprezentacije BiH
I tu zavrsava prica o domacoj firmi.eluna wrote: ne znam šta se uopšte raspravljate - javni tender, može i međunarodni pa neka se proizvođači bore čiji dres će nositi Džeko, Pjanić, Begović i ekipa .....
uvijek je bolja opcija da se oni takmiče ko će više dati, nego da mi gledamo od koga ćemo više uzeti ..... neka se oni međusobno nadmeću, a ne da mi prosimo okolo
- anonimnaosoba
#2604 Re: Dres reprezentacije BiH
To da
Legeini dresovi uopšte nisu loši što se kvalitete tiče, dres kojeg trenutno nosim je star 4 godine i odigr'o je i previše termina, a ništa mu nije
Legeini dresovi uopšte nisu loši što se kvalitete tiče, dres kojeg trenutno nosim je star 4 godine i odigr'o je i previše termina, a ništa mu nije
- eluna
#2605 Re: Dres reprezentacije BiH
bacila odavno sve njihovoKvaziExpert wrote:Pa ti si započela raspravu da hoćeš Sarajevotekstil, a sad bi međunarodni tender, i pitaš šta se raspravljamo
![]()
Nego, odmah kući, baci njemački/slovenački/prc usisivač i domaću metlu u šake
- eluna
#2606 Re: Dres reprezentacije BiH
pa zato što urličete da domaće firme ne valjaju - pa eto - onda neka bude i međunarodni tender ..... opet našefirme mogu učestvovati i imaju preferencijalni tretman....KvaziExpert wrote:Pa ti si započela raspravu da hoćeš Sarajevotekstil, a sad bi međunarodni tender, i pitaš šta se raspravljamo
![]()
Nego, odmah kući, baci njemački/slovenački/prc usisivač i domaću metlu u šake
- phillie
#2607 Re: Dres reprezentacije BiH
Ne mogu domace firme konkurisati ni Legea-i a kamoli Adidasu NIke-u...Ovdje ne govorim o kvaliteti dresova nego o finansijskom aspektu, a to je da domace firme ne mogu platiti onu cifru Savezu da bi bile njihov sponzor, koje moze platiti npr. Adidas. Da nije toga, ja bih prvi potpisao da igraju u opremi domaceg proizvodjaca, pa makar u vrecama za krompir igrali 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2608 Re: Dres reprezentacije BiH
nisam baš siguran da je NS podložan zakonu o javnim nabavkama, osim ako internim pravilnicima ove organizacije nije tako propisano...al hele neise imaju pravnici da se tiem bakću , a ono što je za ovu priču bitno jeste da niko ne sprečava domaće firme da ostvare kontakte s predstavnicima NS i vide kakva je situacija....tako će isto i ove strane uraditieluna wrote:
ne može tako ..... postoji zakon o javnim nabavkama, i neka se NS drži toga ......... znaju valjda šta i kako trebaju
- Logovan
#2609 Re: Dres reprezentacije BiH
Ma daj, gdje bi naše firme dale ove pare...eluna wrote:a kako znaš da ne bi dali??? ..... je li ih neko pitao???mali_milojica wrote:Ako ce te domace firme dati za 5 godisnji ugovor 10 mil KM i ja sam za da one rade.
Sad kada se trebaju uzeti ozbiljne pare od sponzorstva dresova mi trebamo uzeti domacu firmu koja ce platiti sa 10m bukovih drva (doduse iscjepanih) i 150 kg kafe
nego apriori idemo na strano - to ne valja
Sad kad konačno imamo jaku reprezentaciju koja treba nositi jaku marku, pojedinci bi doveli neku domaću firmu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2610 Re: Dres reprezentacije BiH
samo jake marke mogu dati dobar ugovor sa dosta love jer su globalne....ako dobijemo Nike ili Adidas dres Bih ćeš moći kupiti svugdje u svijetu
- SAID5
#2611 Re: Dres reprezentacije BiH
ovi sto guraju domace firme
Nekad sam se bavio poslom vezanim za sportsku opremu, i svaka firma ima rangove modela i jedna prosječna "mala" ili "srednja" kompanija nije u mogućnosti kvalitetom i razvojem modela konkurisati tim najlosijim serijama "velikih".
Nije to bas da se kupi materijal, iskroji i "gotovo"
Kao i ostali Legea ima rangove i recimo repka nosi prvu ili drugu klasu koja je malo kvalitetnija od standardnih dresova, ali tehnologije razvoja, istezljivosti materijala, savovi i podupiranja i posebni krojevi nisu ni blizu onima koje pravi nike ili slicni,a nasa repka svojim igrama zasluzuje najbolje.
Nekad sam se bavio poslom vezanim za sportsku opremu, i svaka firma ima rangove modela i jedna prosječna "mala" ili "srednja" kompanija nije u mogućnosti kvalitetom i razvojem modela konkurisati tim najlosijim serijama "velikih".
Nije to bas da se kupi materijal, iskroji i "gotovo"
Kao i ostali Legea ima rangove i recimo repka nosi prvu ili drugu klasu koja je malo kvalitetnija od standardnih dresova, ali tehnologije razvoja, istezljivosti materijala, savovi i podupiranja i posebni krojevi nisu ni blizu onima koje pravi nike ili slicni,a nasa repka svojim igrama zasluzuje najbolje.
- sprej
#2613 Re: Dres reprezentacije BiH
nije problem marka Legea, već jb dizajn i izgled naših dresova
pidžama stajl - Dzeko i Begović ok, ostali
E sad ko/kako odlučuje u našem savezu vezi izgleda dresa ostaje pitanje,
ne odlučuje samo proizvodjac opreme pita se nešto i naš savez...
izgleda treba raspisat konkurs za kakvog modnog experta/gurua/policajca,
jer gore od ovog nemože, a valja nam u Brazil poć'...
uhh ovaj drugi talijan Macron pravi predobre dresove
pidžama stajl - Dzeko i Begović ok, ostali
E sad ko/kako odlučuje u našem savezu vezi izgleda dresa ostaje pitanje,
ne odlučuje samo proizvodjac opreme pita se nešto i naš savez...
izgleda treba raspisat konkurs za kakvog modnog experta/gurua/policajca,
jer gore od ovog nemože, a valja nam u Brazil poć'...
uhh ovaj drugi talijan Macron pravi predobre dresove
- anonimnaosoba
#2614 Re: Dres reprezentacije BiH
Zeljo je nosio Macron, ne spominjite ih 
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
- SkyLimit
#2615 Re: Dres reprezentacije BiH
Jedina kombinacija koju osjećam da je ono naše,jedinstveno,odudara od ostalih je bijeli dres i šorc svijetloplave boje.

Ništa ovo

A pogotovo ovo

Ništa ovo

A pogotovo ovo

- nKrkan
#2616 Re: Dres reprezentacije BiH
[/quote]SkyLimit wrote:Jedina kombinacija koju osjećam da je ono naše,jedinstveno,odudara od ostalih je bijeli dres i šorc svijetloplave boje.
To je to
- and
#2617 Re: Dres reprezentacije BiH
vidi sudiji tužne face,krepo dabogdaSkyLimit wrote:Jedina kombinacija koju osjećam da je ono naše,jedinstveno,odudara od ostalih je bijeli dres i šorc svijetloplave boje.
![]()
- eluna
#2618 Re: Dres reprezentacije BiH
ali mogu da probaju, pa da barem vide kako kotiraju u tom svijetuphillie wrote:Ne mogu domace firme konkurisati ni Legea-i a kamoli Adidasu NIke-u...Ovdje ne govorim o kvaliteti dresova nego o finansijskom aspektu, a to je da domace firme ne mogu platiti onu cifru Savezu da bi bile njihov sponzor, koje moze platiti npr. Adidas. Da nije toga, ja bih prvi potpisao da igraju u opremi domaceg proizvodjaca, pa makar u vrecama za krompir igrali
i odakle mi ili vi znate ili znamo da ne mogu? .....ne vidim razlog da ih se ne pita
- Herr Flick
#2619 Re: Dres reprezentacije BiH
Ne mogu ni probateluna wrote:ali mogu da probaju, pa da barem vide kako kotiraju u tom svijetuphillie wrote:Ne mogu domace firme konkurisati ni Legea-i a kamoli Adidasu NIke-u...Ovdje ne govorim o kvaliteti dresova nego o finansijskom aspektu, a to je da domace firme ne mogu platiti onu cifru Savezu da bi bile njihov sponzor, koje moze platiti npr. Adidas. Da nije toga, ja bih prvi potpisao da igraju u opremi domaceg proizvodjaca, pa makar u vrecama za krompir igrali
i odakle mi ili vi znate ili znamo da ne mogu? .....ne vidim razlog da ih se ne pita
- eluna
#2620 Re: Dres reprezentacije BiH
koja ti je firma to potvrdeila??? ...i pitao si?Herr Flick wrote:Ne mogu ni probateluna wrote:ali mogu da probaju, pa da barem vide kako kotiraju u tom svijetuphillie wrote:Ne mogu domace firme konkurisati ni Legea-i a kamoli Adidasu NIke-u...Ovdje ne govorim o kvaliteti dresova nego o finansijskom aspektu, a to je da domace firme ne mogu platiti onu cifru Savezu da bi bile njihov sponzor, koje moze platiti npr. Adidas. Da nije toga, ja bih prvi potpisao da igraju u opremi domaceg proizvodjaca, pa makar u vrecama za krompir igrali
i odakle mi ili vi znate ili znamo da ne mogu? .....ne vidim razlog da ih se ne pita![]()
- Herr Flick
#2621 Re: Dres reprezentacije BiH
Pa pitaj ti eto kad si toliko navalilo na te domace firme posalji im mail pa pitaj,uostalom ko su te domace firme?Ja niti jedne ne znam.Fakat si smijesan s tom pricom o domacim firmama.eluna wrote:
koja ti je firma to potvrdeila??? ...i pitao si?
- eluna
#2622 Re: Dres reprezentacije BiH
nekada davno ljudi nisu znali ni da je voda H2O, niti da dišu vazduh, ali eto saznašeHerr Flick wrote:Pa pitaj ti eto kad si toliko navalilo na te domace firme posalji im mail pa pitaj,uostalom ko su te domace firme?Ja niti jedne ne znam.Fakat si smijesan s tom pricom o domacim firmama.eluna wrote:
to što ti ne znaš, ne znači da nešto ne postoji ili da je nešto nemoguće
a nisam plaćena da pitam bilo koga bilo šta po tom pitanju - svoj stav iznosim dobrovoljno
- irac300
#2623 Re: Dres reprezentacije BiH
Da li ti poznaješ ijednu kompaniju iz BiH koja proizvodi sportsku opremu? Kada kažem sportsku opremu, znači da može ispuniti sve zahtjeve koje jedna reprezentacija treba, od sportskih torbi, markera za treniranje, čunjeva, lopti...pa sve do dresova?!eluna wrote:nekada davno ljudi nisu znali ni da je voda H2O, niti da dišu vazduh, ali eto saznašeHerr Flick wrote:Pa pitaj ti eto kad si toliko navalilo na te domace firme posalji im mail pa pitaj,uostalom ko su te domace firme?Ja niti jedne ne znam.Fakat si smijesan s tom pricom o domacim firmama.eluna wrote:
to što ti ne znaš, ne znači da nešto ne postoji ili da je nešto nemoguće![]()
a nisam plaćena da pitam bilo koga bilo šta po tom pitanju - svoj stav iznosim dobrovoljno
Ja ne znam. Ako ima, da li takva firma može ponuditi milionski ugovor Savezu da reklamira njenu opremu? Ja mislim da ne može.
Jedna Italija zemlja poznata po modnim kućama koristi njemačku Puma opremu. Što to kod njih ne preovladava patriotizam, pa ne uzmu ovu sugavu Legea-u? Jok, koliko para toliko i muzike. To ti je biznisss..što bi rek'o Džasmin.
- eluna
#2624 Re: Dres reprezentacije BiH
apsolutno se slažem za boldanoirac300 wrote: Da li ti poznaješ ijednu kompaniju iz BiH koja proizvodi sportsku opremu? Kada kažem sportsku opremu, znači da može ispuniti sve zahtjeve koje jedna reprezentacija treba, od sportskih torbi, markera za treniranje, čunjeva, lopti...pa sve do dresova?!
Ja ne znam. Ako ima, da li takva firma može ponuditi milionski ugovor Savezu da reklamira njenu opremu? Ja mislim da ne može.
Jedna Italija zemlja poznata po modnim kućama koristi njemačku Puma opremu. Što to kod njih ne preovladava patriotizam, pa ne uzmu ovu sugavu Legea-u? Jok, koliko para toliko i muzike. To ti je biznisss..što bi rek'o Džasmin.
edino za lopte i kopačke nisam sigurna ima li ijedna kompanija u BiH, sve ostalo ima .....doduše - nije JEDNA kompanija, ali konzorciji u biznisu nisu nepoznanica, a konzorcij bi već i realno gledano mogao ponuditi milione .......
nego - da vas pitam .... kako ste tako ljubitelji fudbala i sporta a pojma nemate ni koje firme u BiH prave obične pamučne majice, nego se zaletite pa kupite turske ili kineske?? ...... nego treba jedno žensko da vam kaže da dresove možete poručiti po mjeri da vam se rade, i naravno po dizajnu koji želite
bogami bi se ja zabrinula da mi pored toliko žena muško treba objašnjavati ko sve pravi brašno za kolače, a ko pravi brašno za pite
- mevkobass
#2625 Re: Dres reprezentacije BiH
kad sam u subotu na njemackoj tv gledao reportazu o ugovoru izmedju Brasila i Nike , postalo mi je jasno zato svabe 2006 odbise Nike i duplo vise para i ostadose sa Adidasom. iz tog razloga volio bih da se i nasi odluce za Adidas