Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

anonimnaosoba

#2601 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by anonimnaosoba »

eluna wrote:
anonimnaosoba wrote:Nije stvar u tome je li firma domaća ili ne, nego baš i ne znam da oni imaju kapacitete da prave dresove jer se oni prave od posebnog materijala...
a ti misliš da nike i adidas proizvode mateijal??? ............ koliko znam oni proizvode sportsku opremu :D
Istina, al' npr. Nike proizvodi dresove od plastičnih flaša, valjda treba to prvo preraditi, pa potom izvesti, nije to samo kupi 5000 m konca i šij dok ne nestane...
eluna

#2602 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by eluna »

anonimnaosoba wrote:
eluna wrote:
anonimnaosoba wrote:Nije stvar u tome je li firma domaća ili ne, nego baš i ne znam da oni imaju kapacitete da prave dresove jer se oni prave od posebnog materijala...
a ti misliš da nike i adidas proizvode mateijal??? ............ koliko znam oni proizvode sportsku opremu :D
Istina, al' npr. Nike proizvodi dresove od plastičnih flaša, valjda treba to prvo preraditi, pa potom izvesti, nije to samo kupi 5000 m konca i šij dok ne nestane...
ne znam šta se uopšte raspravljate - javni tender, može i međunarodni pa neka se proizvođači bore čiji dres će nositi Džeko, Pjanić, Begović i ekipa .....

uvijek je bolja opcija da se oni takmiče ko će više dati, nego da mi gledamo od koga ćemo više uzeti ..... neka se oni međusobno nadmeću, a ne da mi prosimo okolo
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2603 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by mali_milojica »

eluna wrote: ne znam šta se uopšte raspravljate - javni tender, može i međunarodni pa neka se proizvođači bore čiji dres će nositi Džeko, Pjanić, Begović i ekipa .....

uvijek je bolja opcija da se oni takmiče ko će više dati, nego da mi gledamo od koga ćemo više uzeti ..... neka se oni međusobno nadmeću, a ne da mi prosimo okolo
I tu zavrsava prica o domacoj firmi.
anonimnaosoba

#2604 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by anonimnaosoba »

To da :thumbup:

Legeini dresovi uopšte nisu loši što se kvalitete tiče, dres kojeg trenutno nosim je star 4 godine i odigr'o je i previše termina, a ništa mu nije :D
eluna

#2605 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by eluna »

KvaziExpert wrote:Pa ti si započela raspravu da hoćeš Sarajevotekstil :mrgreen: , a sad bi međunarodni tender, i pitaš šta se raspravljamo :run:
Nego, odmah kući, baci njemački/slovenački/prc usisivač i domaću metlu u šake :mrgreen:
bacila odavno sve njihovo
eluna

#2606 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by eluna »

KvaziExpert wrote:Pa ti si započela raspravu da hoćeš Sarajevotekstil :mrgreen: , a sad bi međunarodni tender, i pitaš šta se raspravljamo :run:
Nego, odmah kući, baci njemački/slovenački/prc usisivač i domaću metlu u šake :mrgreen:
pa zato što urličete da domaće firme ne valjaju - pa eto - onda neka bude i međunarodni tender ..... opet našefirme mogu učestvovati i imaju preferencijalni tretman....
phillie

#2607 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by phillie »

Ne mogu domace firme konkurisati ni Legea-i a kamoli Adidasu NIke-u...Ovdje ne govorim o kvaliteti dresova nego o finansijskom aspektu, a to je da domace firme ne mogu platiti onu cifru Savezu da bi bile njihov sponzor, koje moze platiti npr. Adidas. Da nije toga, ja bih prvi potpisao da igraju u opremi domaceg proizvodjaca, pa makar u vrecama za krompir igrali :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2608 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

eluna wrote:
ne može tako ..... postoji zakon o javnim nabavkama, i neka se NS drži toga ......... znaju valjda šta i kako trebaju
nisam baš siguran da je NS podložan zakonu o javnim nabavkama, osim ako internim pravilnicima ove organizacije nije tako propisano...al hele neise imaju pravnici da se tiem bakću , a ono što je za ovu priču bitno jeste da niko ne sprečava domaće firme da ostvare kontakte s predstavnicima NS i vide kakva je situacija....tako će isto i ove strane uraditi
Logovan

#2609 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Logovan »

eluna wrote:
mali_milojica wrote:Ako ce te domace firme dati za 5 godisnji ugovor 10 mil KM i ja sam za da one rade.
Sad kada se trebaju uzeti ozbiljne pare od sponzorstva dresova mi trebamo uzeti domacu firmu koja ce platiti sa 10m bukovih drva (doduse iscjepanih) i 150 kg kafe :-)
a kako znaš da ne bi dali??? ..... je li ih neko pitao???

nego apriori idemo na strano - to ne valja
Ma daj, gdje bi naše firme dale ove pare... :-) Nema šanse, nema potrebe da ih se pita. :D :-)

Sad kad konačno imamo jaku reprezentaciju koja treba nositi jaku marku, pojedinci bi doveli neku domaću firmu. :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2610 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

samo jake marke mogu dati dobar ugovor sa dosta love jer su globalne....ako dobijemo Nike ili Adidas dres Bih ćeš moći kupiti svugdje u svijetu
SAID5

#2611 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by SAID5 »

ovi sto guraju domace firme :kiss:

Nekad sam se bavio poslom vezanim za sportsku opremu, i svaka firma ima rangove modela i jedna prosječna "mala" ili "srednja" kompanija nije u mogućnosti kvalitetom i razvojem modela konkurisati tim najlosijim serijama "velikih".

Nije to bas da se kupi materijal, iskroji i "gotovo" :)

Kao i ostali Legea ima rangove i recimo repka nosi prvu ili drugu klasu koja je malo kvalitetnija od standardnih dresova, ali tehnologije razvoja, istezljivosti materijala, savovi i podupiranja i posebni krojevi nisu ni blizu onima koje pravi nike ili slicni,a nasa repka svojim igrama zasluzuje najbolje. :bih:
szlava

#2612 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by szlava »

:D
Image
sprej

#2613 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by sprej »

nije problem marka Legea, već jb dizajn i izgled naših dresova
pidžama stajl - Dzeko i Begović ok, ostali :lol: :lol:

E sad ko/kako odlučuje u našem savezu vezi izgleda dresa ostaje pitanje,
ne odlučuje samo proizvodjac opreme pita se nešto i naš savez...
izgleda treba raspisat konkurs za kakvog modnog experta/gurua/policajca,
jer gore od ovog nemože, a valja nam u Brazil poć'... :oops: :D

uhh ovaj drugi talijan Macron pravi predobre dresove :!:
anonimnaosoba

#2614 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by anonimnaosoba »

Zeljo je nosio Macron, ne spominjite ih :grin:

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
SkyLimit

#2615 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Jedina kombinacija koju osjećam da je ono naše,jedinstveno,odudara od ostalih je bijeli dres i šorc svijetloplave boje.
Image

Ništa ovo
Image

A pogotovo ovo
Image
nKrkan

#2616 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by nKrkan »

SkyLimit wrote:Jedina kombinacija koju osjećam da je ono naše,jedinstveno,odudara od ostalih je bijeli dres i šorc svijetloplave boje.
[/quote]

To je to
and

#2617 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by and »

SkyLimit wrote:Jedina kombinacija koju osjećam da je ono naše,jedinstveno,odudara od ostalih je bijeli dres i šorc svijetloplave boje.
Image
vidi sudiji tužne face,krepo dabogda
eluna

#2618 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by eluna »

phillie wrote:Ne mogu domace firme konkurisati ni Legea-i a kamoli Adidasu NIke-u...Ovdje ne govorim o kvaliteti dresova nego o finansijskom aspektu, a to je da domace firme ne mogu platiti onu cifru Savezu da bi bile njihov sponzor, koje moze platiti npr. Adidas. Da nije toga, ja bih prvi potpisao da igraju u opremi domaceg proizvodjaca, pa makar u vrecama za krompir igrali :D
ali mogu da probaju, pa da barem vide kako kotiraju u tom svijetu

i odakle mi ili vi znate ili znamo da ne mogu? .....ne vidim razlog da ih se ne pita
Herr Flick

#2619 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

eluna wrote:
phillie wrote:Ne mogu domace firme konkurisati ni Legea-i a kamoli Adidasu NIke-u...Ovdje ne govorim o kvaliteti dresova nego o finansijskom aspektu, a to je da domace firme ne mogu platiti onu cifru Savezu da bi bile njihov sponzor, koje moze platiti npr. Adidas. Da nije toga, ja bih prvi potpisao da igraju u opremi domaceg proizvodjaca, pa makar u vrecama za krompir igrali :D

i odakle mi ili vi znate ili znamo da ne mogu? .....ne vidim razlog da ih se ne pita
Ne mogu ni probat :lol: :lol:
eluna

#2620 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by eluna »

Herr Flick wrote:
eluna wrote:

Ne mogu ni probat :lol: :lol:
koja ti je firma to potvrdeila??? ...i pitao si?
Herr Flick

#2621 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

eluna wrote:
Pa pitaj ti eto kad si toliko navalilo na te domace firme posalji im mail pa pitaj,uostalom ko su te domace firme?Ja niti jedne ne znam.Fakat si smijesan s tom pricom o domacim firmama. :lol:
eluna

#2622 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by eluna »

Herr Flick wrote:
eluna wrote:
Pa pitaj ti eto kad si toliko navalilo na te domace firme posalji im mail pa pitaj,uostalom ko su te domace firme?Ja niti jedne ne znam.Fakat si smijesan s tom pricom o domacim firmama. :lol:
nekada davno ljudi nisu znali ni da je voda H2O, niti da dišu vazduh, ali eto saznaše

to što ti ne znaš, ne znači da nešto ne postoji ili da je nešto nemoguće 8-)

a nisam plaćena da pitam bilo koga bilo šta po tom pitanju - svoj stav iznosim dobrovoljno
irac300

#2623 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by irac300 »

eluna wrote:
Herr Flick wrote:
eluna wrote:
nekada davno ljudi nisu znali ni da je voda H2O, niti da dišu vazduh, ali eto saznaše

to što ti ne znaš, ne znači da nešto ne postoji ili da je nešto nemoguće 8-)

a nisam plaćena da pitam bilo koga bilo šta po tom pitanju - svoj stav iznosim dobrovoljno
Da li ti poznaješ ijednu kompaniju iz BiH koja proizvodi sportsku opremu? Kada kažem sportsku opremu, znači da može ispuniti sve zahtjeve koje jedna reprezentacija treba, od sportskih torbi, markera za treniranje, čunjeva, lopti...pa sve do dresova?!
Ja ne znam. Ako ima, da li takva firma može ponuditi milionski ugovor Savezu da reklamira njenu opremu? Ja mislim da ne može.
Jedna Italija zemlja poznata po modnim kućama koristi njemačku Puma opremu. Što to kod njih ne preovladava patriotizam, pa ne uzmu ovu sugavu Legea-u? Jok, koliko para toliko i muzike. To ti je biznisss..što bi rek'o Džasmin. :wink:
eluna

#2624 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by eluna »

irac300 wrote: Da li ti poznaješ ijednu kompaniju iz BiH koja proizvodi sportsku opremu? Kada kažem sportsku opremu, znači da može ispuniti sve zahtjeve koje jedna reprezentacija treba, od sportskih torbi, markera za treniranje, čunjeva, lopti...pa sve do dresova?!
Ja ne znam. Ako ima, da li takva firma može ponuditi milionski ugovor Savezu da reklamira njenu opremu? Ja mislim da ne može.
Jedna Italija zemlja poznata po modnim kućama koristi njemačku Puma opremu. Što to kod njih ne preovladava patriotizam, pa ne uzmu ovu sugavu Legea-u? Jok, koliko para toliko i muzike. To ti je biznisss..što bi rek'o Džasmin. :wink:
apsolutno se slažem za boldano

edino za lopte i kopačke nisam sigurna ima li ijedna kompanija u BiH, sve ostalo ima .....doduše - nije JEDNA kompanija, ali konzorciji u biznisu nisu nepoznanica, a konzorcij bi već i realno gledano mogao ponuditi milione .......

nego - da vas pitam .... kako ste tako ljubitelji fudbala i sporta a pojma nemate ni koje firme u BiH prave obične pamučne majice, nego se zaletite pa kupite turske ili kineske?? ...... nego treba jedno žensko da vam kaže da dresove možete poručiti po mjeri da vam se rade, i naravno po dizajnu koji želite

bogami bi se ja zabrinula da mi pored toliko žena muško treba objašnjavati ko sve pravi brašno za kolače, a ko pravi brašno za pite :D
mevkobass

#2625 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by mevkobass »

kad sam u subotu na njemackoj tv gledao reportazu o ugovoru izmedju Brasila i Nike , postalo mi je jasno zato svabe 2006 odbise Nike i duplo vise para i ostadose sa Adidasom. iz tog razloga volio bih da se i nasi odluce za Adidas
Post Reply