Heavy Metal

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#2601 Re: Heavy Metal

Post by corolla02 »

Sta mladež zna o zavičaju :mrgreen: doba poremećenih vrijednosti…

Evo da ispravimo nečiju glupost :)

Image
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#2602 Re: Heavy Metal

Post by corolla02 »

Digla_da_kreci

#2603 Re: Heavy Metal

Post by Digla_da_kreci »

Prosle godine mi nisu ostavili neki utisak, ali vjerujem da je bilo do mene jer sam dosla mrtva umorna nakon hodanja cijeli dan i plus uletjela u guzvu pa sam samo gledala da me ne zgaze. :D Zato sam isla na popravni i nisam se pokajala, ubili matorci. :thumbup:

i balon za baloncica :D
Spoiler
Show
Image
corolla02

#2604 Re: Heavy Metal

Post by corolla02 »

ja sam ih gledo u 2 navrata i oba su bila odlicna ali podavno sad; Znam da je Biff imo nekih zdravstvenih problema nazad par godina i da su ga nesto rezali odgadjali turneje ali eto vratio se u formu izgleda :thumbup:

onaj stari gitarista Paul je otiso u penziju koliko znam, mada ih ne pratim nesto u posljednje vrijeme...

Digla_da_kreci

#2605 Re: Heavy Metal

Post by Digla_da_kreci »

Jeste, imao je srcani prije nekoliko godina i sad opet operacija zbog cega su i otkazali desetak nastupa na festivalima. Srecom nisu prekinuli cijelu turneju nego samo mjesec koliko mu treba da se oporavi. Zato sam i isla dok jos imam priliku da ih cujem uzivo jer sa starijim bendovima nikad ne znas kad neko vise nece moci nastupati ili kad ce se povuci. Isto planiram i s Judas Priestom, barem jos jednom da ih uhvatim prije nego sto okace gitare o klin.

corolla02

#2606 Re: Heavy Metal

Post by corolla02 »

ah to jeste i jedina pravda za sve na ovom dunjaluku, ono 2m ispod zemlje :)

salim se :mrgreen: dobra ti ova obrada od BS :thumbup: vidim u spotu GlennT i on ima svojih zdravstvenih problema ali je tu radi emocije najvise
a inace jeste tako je to sa starim velikanima, nikad ne znas dokle i koliko ce jos...
I Diamond je par svojih koncerata morao odgoditi na posljednjoj turneji eto koju sam ja uhvatio, i kod njeg nesto bi oko zdravlja na kraju

corolla02

#2607 Re: Heavy Metal

Post by corolla02 »

Image
mali_balon

#2608 Re: Heavy Metal

Post by mali_balon »

Sta je BA ovo ljudi Mustaine najavio fajront turneju....valjalo je njemu deverat svih ovih godina :lol:
Last edited by mali_balon on 14/08/2025 21:32, edited 1 time in total.
mali_balon

#2609 Re: Heavy Metal

Post by mali_balon »

Digla_da_kreci wrote: 08/08/2025 14:13

Prosle godine mi nisu ostavili neki utisak, ali vjerujem da je bilo do mene jer sam dosla mrtva umorna nakon hodanja cijeli dan i plus uletjela u guzvu pa sam samo gledala da me ne zgaze. :D Zato sam isla na popravni i nisam se pokajala, ubili matorci. :thumbup:

Spoiler
Show
Image
Tenk ju pozerko tek sad vidio
Digla_da_kreci

#2610 Re: Heavy Metal

Post by Digla_da_kreci »

mali_balon wrote: 14/08/2025 21:29 Sta je BA ovo ljudi Mustaine najavio fajront turneju....valjalo je njemu deverat svih ovih godina :lol:
Ma dje, sta

Edit: evo citam vijesti, cekaj zar oni nisu i prije jedno desetak godina imali final tour, nesto je Dave bio povrijedio rame i nije mogao svirati gitaru sta li, pa mu je onda dijagnosticiran rak, i nisam dalje upratila zbivanja. Jbg, za ocekivati.

Oni su mi medju prvim bendovima koje sam pocela slusati.

mali_balon wrote: 14/08/2025 21:31
Digla_da_kreci wrote: 08/08/2025 14:13

Spoiler
Show
Image
Tenk ju pozerko tek sad vidio
Bila sam i na jednom pozerskom koncertu al ti ne smijem rec :lol:
Hint: Papa Image
mali_balon

#2611 Re: Heavy Metal

Post by mali_balon »

Digla_da_kreci wrote: 14/08/2025 22:30
Bila sam i na jednom pozerskom koncertu al ti ne smijem rec :lol:
Hint: Papa Image
Jao fuuuujjjjj odo se ispovracati na sabahu......dir lord help us all ....pala si mi u ocima nisi vise ni pozerka.....sad si sminker. ... :lol:

Ma ja kontam to dave malo sere, ko sto je i srao.....ne zna vise sta ce od sebe......a svi oni tako, kao nece vise onda se pocnu dosadjivati i hajmo kao reunion tour i tako to......pa i Slayer se penzionisao pa eno rasturise sve zivo.....
Digla_da_kreci

#2612 Re: Heavy Metal

Post by Digla_da_kreci »

hahahaha tacno sam znala da ce ti pozlit :lol: :kiss:

Ja ba, Slayer je odlazio, pa Sabbath, Judas isto, i vratise se jos sa albumima :lol: Sve te farewell tours su zivi scam i $$$, cim im zafali para eto ti njih opet sa ''reunion tour'' :lol:
mali_balon

#2613 Re: Heavy Metal

Post by mali_balon »

Digla_da_kreci wrote: 15/08/2025 08:09 hahahaha tacno sam znala da ce ti pozlit :lol: :kiss:

Ja ba, Slayer je odlazio, pa Sabbath, Judas isto, i vratise se jos sa albumima :lol: Sve te farewell tours su zivi scam i $$$, cim im zafali para eto ti njih opet sa ''reunion tour'' :lol:
Zafali para a i navikli na taj zivot...sta ce on sa 60 radit, citav zivot turneja kruvaluk droga alkohol ( uh i ja bi)......i sad sa 60 da sjedi kuci i uzgaja orhideje sta ima.......to ce svirat dok ne umre ko i Ozzy
corolla02

#2614 Re: Heavy Metal

Post by corolla02 »

Album je ugledao svijetlo dana 29.8

corolla02

#2615 Re: Heavy Metal

Post by corolla02 »

stigo album jucer, preslusan 2 puta, ova je bonus pjesma na njemu pa je i nema bas mnogo na YT do sada; jedina sa Kai na vokalu u GR stilu

sve u svemu album je nekih 3-4 po kvaliteti od cijelih 5 ocjena

corolla02

#2616 Re: Heavy Metal

Post by corolla02 »

ova je visak song sa proslog albuma iz 2021, kazu nije imala mjesto tamo pa je sad uvrstena u ovaj 2025 album

power ballada koja odmah nakon prvog preslusanja ulazu u uho 8-)

mali_balon

#2617 Re: Heavy Metal

Post by mali_balon »

OP OP OP 10.10 izlazi nova ploca

mali_balon

#2618 Re: Heavy Metal

Post by mali_balon »

Znaci OktoMbar ce biti haotican....izlazi testament biohazard i coroner....da znam.....

Digla_da_kreci

#2619 Re: Heavy Metal

Post by Digla_da_kreci »

Time for night terrors, let’s dream :zzzz:
Image
corolla02

#2620 Re: Heavy Metal

Post by corolla02 »

dovoljno dobar :music:

Digla_da_kreci

#2621 Re: Heavy Metal

Post by Digla_da_kreci »

Ima da izgrme s ovim albumom, CDovi rasprodani (je li tvoj stigao?), koncerti se isto rasprodaju. Trebam jos koji put preslusati cijeli album, za sada su mi naj Hand Of God i We can be Gods, vrtim ih vec na repeatu.

Elem, sinoc odlicna svirka bila, proveli smo se samo tako. DT razbili i priredili sjajan show, pogotovo A Change of Seasons je vrijedilo svjedociti.
James opet nesto bolestan i zamalo da otkazu, ali borio se jadan da otpjeva solidno. Portnoy tata mata podizao atmosferu cijelo vrijeme, tako mi je drago da se vratio, bas ima raja vajb s nama. Oba Dzonija svirali kao i uvijek ubitacno, ebo te zivot, samo bih njih slusala i uvijek mi oci zasuze.
Svi smo stajali 2.5 sata i pjevali u glas, super ova publika u Pittsburghu, em nema djece em nema mobitela i snimanja, samo uzivanje u muzici. Posebno me odusevila vizualna projekcija i osjecaj je bio kao da gledamo film koji prati pjesme gdje se slike i stihovi stapaju.
Joj, vidite sto mi Jordan mase. 😊 Vidimo se opet. :ljubi:
Image
corolla02

#2622 Re: Heavy Metal

Post by corolla02 »

Digla_da_kreci wrote: 19/09/2025 21:15 Ima da izgrme s ovim albumom, CDovi rasprodani (je li tvoj stigao?), koncerti se isto rasprodaju. Trebam jos koji put preslusati cijeli album, za sada su mi naj Hand Of God i We can be Gods, vrtim ih vec na repeatu.

Elem, sinoc odlicna svirka bila, proveli smo se samo tako. DT razbili i priredili sjajan show, pogotovo A Change of Seasons je vrijedilo svjedociti.
James opet nesto bolestan i zamalo da otkazu, ali borio se jadan da otpjeva solidno. Portnoy tata mata podizao atmosferu cijelo vrijeme, tako mi je drago da se vratio, bas ima raja vajb s nama. Oba Dzonija svirali kao i uvijek ubitacno, ebo te zivot, samo bih njih slusala i uvijek mi oci zasuze.
Svi smo stajali 2.5 sata i pjevali u glas, super ova publika u Pittsburghu, em nema djece em nema mobitela i snimanja, samo uzivanje u muzici. Posebno me odusevila vizualna projekcija i osjecaj je bio kao da gledamo film koji prati pjesme gdje se slike i stihovi stapaju.
Joj, vidite sto mi Jordan mase. 😊 Vidimo se opet. :ljubi:
Image
cuj doso :mrgreen: naravno vec s pocetka septembra, jest We Can Be Gods, Giants on the Run, Majestic, Universe i Savior of the World su udarne numere u starom fazonu, mada imaju dosta uspona i padova pa trebas ih provrtiti vise puta da ih razumijes i pocnes pjevusiti iste :-D
Da su kojim slučajem koristili još fazona iz svoje diskografije bile bi cista petica za razliku od kakve četvorke…

eto taj DT u Pittsu. metalac isto k'o da si u Zenici bila :thumbup:
corolla02

#2623 Re: Heavy Metal

Post by corolla02 »

mali_balon wrote: 08/09/2025 20:14 OP OP OP 10.10 izlazi nova ploca

drag i mio uvek bio :mrgreen: :thumbup:
corolla02

#2624 Re: Heavy Metal

Post by corolla02 »

mali_balon

#2625 Re: Heavy Metal

Post by mali_balon »

Covjek tj grupa, na shopping TV-u QVC uz cd prodavala tostere i frizbije its itd i ja mu komentarisem reels :lol: :evil:

Zakljucite koka je grupa u pitanju :lol: :lol: :lol:

Bilo je i srce sa privatnog acc pa brzo izbrisao

Vilo lazno ili ne muzuka im je opet sranje :lol:
Post Reply