Najbolji restoran u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vjesticanametli

#2601 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

Isto :-?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2602 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Radio Sarajevo wrote:
espn wrote:U BBI -u i u restoranu u Robotu u Socijalnom imao sam strašnih trovanja. Savjetujem da niko ne jede tu.
Ima li išta pozitivno u tvom životu?
Ko mu je kriv što jede po sumnjivim restoranima, pekarama, prčvarama :mrgreen:
dječak sa šibicama

#2603 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Eno jucer na Dr OZ bila emisija o tom trovanju po restoranima, nije ni cudo kad pogledas, lik tajno uzimao brisove po mallovima i tim masovnim "trgovacki centar" restoranima kakvi su sad i kod nas u modi po ovim centrima... nasao i stafilokoku i jos kojekakve baje i viruse.

Najvise toga ima po stolovima i posluzavnicima, to se ni ne pere kako treba, nakon svakog korisnika onaj posluzavnik se mora oprati ili bar dezinficirati ali uglavnom to ne rade. Takodje hrana ne smije gubiti temperaturu, ili ako je hladno jelo u pitanju mora biti pod istom temp non stop.

A tu je i sluzenje sokova i pive iz automata, samo kaze trazite flasirano. Sve ostalo je puno bakterija.
dobar osjecaj

#2604 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by dobar osjecaj »

U jutarnjem na RTL-u su prikazivali kako u nasumicno odabranim restoranima na Majorki ili nekom slicnom mjestu recikliraju obroke. Lik bi ostavio cackalicu u pohovanu sniclu koju kao ne bi stigao ni probati zbog tel poziva. Nakon nekog vremena u taj restoran bi otisao neko drugu iz tv ekipe i narucio istu vrstu snicle. Dobio bi podgrijanu sniclu sa skrivenom cackalicom unutra.

Ja sam svjesna da je jesti van svoje kuce uvijek rizik. Nakon nekoliko pronadjenih mrtvih buba u salatama u pristojnim restoranima u BiH ne narucujem nigdje salatu.
Majonezu i svu slicnu lako kvarljivu hranu ne jedem ni kuci ni po restoranima.
tempuser

#2605 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

dobar osjecaj wrote:U jutarnjem na RTL-u su prikazivali kako u nasumicno odabranim restoranima na Majorki ili nekom slicnom mjestu recikliraju obroke. Lik bi ostavio cackalicu u pohovanu sniclu koju kao ne bi stigao ni probati zbog tel poziva. Nakon nekog vremena u taj restoran bi otisao neko drugu iz tv ekipe i narucio istu vrstu snicle. Dobio bi podgrijanu sniclu sa skrivenom cackalicom unutra.

Ja sam svjesna da je jesti van svoje kuce uvijek rizik. Nakon nekoliko pronadjenih mrtvih buba u salatama u pristojnim restoranima u BiH ne narucujem nigdje salatu.
Majonezu i svu slicnu lako kvarljivu hranu ne jedem ni kuci ni po restoranima.
Prije nekoliko godina odemo u Vatru u Titovoj i na stolu za koji smo sjedali sudje od predhodnih gostiju i otvorena boca kisele vode ali puna. Kako sam i ja htio naruciti kiselu kontam kakva je meni sad garancija da mi ne donese istu, i ja odvalim komadic etikete i sacuvam. Dolazi konobar koji duze tu radi, cisti sto od sudja, uzima narudzbu i vraca se sa nasim picima. Spusta kiselu, ja okrecem bocu, fali cosak etikete. Rekoh, sto si mi donio tudju kiselu koja je bilka na ovom stolu? Kaze on nisam! Ja samo na etiketu prilijepih onaj komadic sto sam sacuvao. Lik se pogubio, ne progovara, tek poslije par sek poceo nesto da muca. E klocu, ti bas mislis da si izmislio svijet?!? Zbog 2-3 KM rizikujes da te neko popljuje i da te nogiraju s posla!?
uglavnomja

#2606 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by uglavnomja »

da li je neko jeo u balkantini?
Qler

#2607 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Qler »

mk ultra wrote:
espn wrote:U BBI -u i u restoranu u Robotu u Socijalnom imao sam strašnih trovanja. Savjetujem da niko ne jede tu.
Konkretno gdje

Ko se sjeca picerije u Robotu Hrasno, Angolo :mrgreen:
Imali i peć, pica dobra pravo bila
Samo propala komplet lokacija

Jbt jedem svaki radni dan na drugom mjestu, i nisam imao losih iskustava, vise sa konobarima i čekanjem i zaboravljanjem narudzbe

Kolega je imao trovanje od čorbe u Mujanicu u Blazuju, a cuo sam i drugi... dole su se oni pokvarili tamo i ne zalazim

Maslenica u Angolu u Robotu Hrasno - i dan danas nema konkurencije.
VladaFBiH

#2608 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by VladaFBiH »

high_volume wrote:
tempuser wrote:..., bila je nekad u krugi TAT-a menza, solidna hrana, cijene sindikalne.
Do prije nekoliko godina bila menza i na Koreji, Selmanagić J. VF Commerce.
fakat, bio je to odličan način čišćenja robe pred istek roka uz povoljne cijene a i ukusno je bilo :)
tempuser

#2609 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

VladaFBiH wrote:
high_volume wrote:
tempuser wrote:..., bila je nekad u krugi TAT-a menza, solidna hrana, cijene sindikalne.
fakat, bio je to odličan način čišćenja robe pred istek roka uz povoljne cijene a i ukusno je bilo :)
Jos veca industrija ua robu pred istek roka je bio restoran u Mercatoru, ako ga se ko sjeca, na mjestu gdje je sad Intersport, a ni onome u Wisi nije bilo mane, mada je i to bio VF.
VladaFBiH

#2610 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by VladaFBiH »

tempuser wrote:
VladaFBiH wrote:
high_volume wrote:
Jos veca industrija ua robu pred istek roka je bio restoran u Mercatoru, ako ga se ko sjeca, na mjestu gdje je sad Intersport, a ni onome u Wisi nije bilo mane, mada je i to bio VF.
Mercator, tek kada su otvorili bio je odličan dugo vremena ali godinu-dvije pred zatvaranje kvalitet bio očajan
MaxPayne

#2611 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by MaxPayne »

tempuser wrote:
Prije nekoliko godina odemo u Vatru u Titovoj i na stolu za koji smo sjedali sudje od predhodnih gostiju i otvorena boca kisele vode ali puna. Kako sam i ja htio naruciti kiselu kontam kakva je meni sad garancija da mi ne donese istu, i ja odvalim komadic etikete i sacuvam. Dolazi konobar koji duze tu radi, cisti sto od sudja, uzima narudzbu i vraca se sa nasim picima. Spusta kiselu, ja okrecem bocu, fali cosak etikete. Rekoh, sto si mi donio tudju kiselu koja je bilka na ovom stolu? Kaze on nisam! Ja samo na etiketu prilijepih onaj komadic sto sam sacuvao. Lik se pogubio, ne progovara, tek poslije par sek poceo nesto da muca. E klocu, ti bas mislis da si izmislio svijet?!? Zbog 2-3 KM rizikujes da te neko popljuje i da te nogiraju s posla!?
Imao sam priliku da budem u njihovim prostorijama gdje pripremaju hranu i stvarno je sve čisto,nema kanti po podovima i slično.Zbog 2 KM gubiti obraz,zar se na to spalo,mada ti od te kisele ne bi ništa bilo.Zanima me je li ti naplatio tu kiselu?
tempuser

#2612 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

MaxPayne wrote: Imao sam priliku da budem u njihovim prostorijama gdje pripremaju hranu i stvarno je sve čisto,nema kanti po podovima i slično.Zbog 2 KM gubiti obraz,zar se na to spalo,mada ti od te kisele ne bi ništa bilo.Zanima me je li ti naplatio tu kiselu?
Eto izgleda sa se bilo spalo ili je levat konto 2 KM 0% rizik... Ne bi meni bilo nista od te kisele isto kao ni tebi ne bi bilo nista od podgrijanih cevapa pa vjerujem da ti ne bi bilo svejedno da jedes nesto sto je bilo u tudjem tanjiru. Nije htio nista da naplati, ja sam mu trazio da naplati sve da ne misli da ce se oprati za 7-8 KM ceha.
julisiz es grant

#2613 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by julisiz es grant »

thekupus wrote:Ja sam u Forinu sirnicom prije par godina. Više ni sladoled kod njih :lol:

A baš maloprije komentarišem s djevojkom kako takav događaj trajno ostane zapamćen među rajom. Koliko je godina prošlo od masovnog trovanja u Pomodorinu, jedno 12? I dan danas moja raja zaobilazi to mjesto u širokom luku, iako je dva, tri puta mijenjalo ime.
2007. je bilo trovanje.
MaxPayne

#2614 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by MaxPayne »

tempuser wrote:
MaxPayne wrote: Nije htio nista da naplati, ja sam mu trazio da naplati sve da ne misli da ce se oprati za 7-8 KM ceha.
:thumbup:
Sa takvima samo oštro i na prvu.
piupiu

#2615 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by piupiu »

julisiz es grant wrote:
Naslovnica wrote:
tempuser wrote:Fiori na Kosevskom alaihamet-goodbye!
I onaj Da Vicenzo što je sve prodao i došao u Sarajevo, otvorio onu malu prčvarnicu, zatvorio.
Prolazio sam prije mjese, i danas jope, poljepljeni papiri, piše zatvoreno, renovira se, izvinite.
Znači pr'no u šišu i Talijan koji je zbog lijepe Azre, lijepe Azre došao u Sarajevo.
Ništa mu nije valjala hrana. Bar meni.
julisiz es grant

#2616 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by julisiz es grant »

piupiu wrote:
Nije ni meni. Jednom smo otišli, ono bio spešl okejžn pa da probamo tu.
Preskupa tjestenina, a bolju kod kuće možeš napraviti.
Generalno, specijalizirani restorani u Sarajevu i nemaju neku perspektivu, kad se raznovrsna dobra hrana može naći i u jedionicama "opšte prakse" :)
piupiu

#2617 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by piupiu »

julisiz es grant wrote:
piupiu wrote:
Nije ni meni. Jednom smo otišli, ono bio spešl okejžn pa da probamo tu.
Preskupa tjestenina, a bolju kod kuće možeš napraviti.
Sve je tako kao što veliš.
Generalno, specijalizirani restorani u Sarajevu i nemaju neku perspektivu, kad se raznovrsna dobra hrana može naći i u jedionicama "opšte prakse" :)
Ma ja mislim da bi bilo kad bi imali dobru ponudu. Ovaj je mogao živjeti od 5 dobrih jela, a meni niti jedno nije valjalo, šest puta bolje njoke i karbonaru i bolonjeze kući napravim. A podješ sa eeee, Sicilijanac (ili šta je već), sad će biti fešta... kad ono... :sad:
Naslovnica

#2618 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Prob'o muda pod bubrege prodavat'...
tempuser

#2619 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

Naslovnica wrote:Prob'o muda pod bubrege prodavat'...
Sjecam se bar 3-4 restorana koja su najavljivana kao "dosao talijan, ima da jedemo ko u sred Lombardije", La famiglia na Higijenskom, ne sjecam se kako se zvala ona na mjestu ex Pozorisne kafane kod Dva ribara, sad se ti gradi ona zgrada (bjese li Mamma Mia), onaj Fiori na Kosevskom i svi propadose ko sjekira!
Naslovnica

#2620 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Naslovnica »

tempuser wrote:
Sjecam se bar 3-4 restorana koja su najavljivana kao "dosao talijan, ima da jedemo ko u sred Lombardije", La famiglia na Higijenskom, ne sjecam se kako se zvala ona na mjestu ex Pozorisne kafane kod Dva ribara, sad se ti gradi ona zgrada (bjese li Mamma Mia), onaj Fiori na Kosevskom i svi propadose ko sjekira!
Fiori je dobro kotirao i godinama radio.
tempuser

#2621 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

Naslovnica wrote:
tempuser wrote:
Fiori je dobro kotirao i godinama radio.
Pa eto, koliko se sjecam otvoren pred kraj 2014, znaci astavio 4,5 god. Fiori nije kalirao na kvaliteti hrane tako da je dobro kotirao sto se tga tice, ali je sam sebe zatvorio cijenama. Pizzu su lagano digli sa pristupacnih 10 na 14 i to je je imali samo jedan dan sedmicno. Kako si digli cijenu pizze tako su digli cijene i svega ostalo, a nisu bas locirani da usput naletis, nego maksuz potegnes na Kosevsko.
Thorgerson

#2622 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by Thorgerson »

Otvoriti "restoran" sa 4-5 stolova...meni je to odmah = propast.

U tom slucaju ili moras biti PREJEBENO dobar kuhar i imati neka ULTRA JEBENO DOBRA JELA, te dobra poznanstva, da ti dolazi skupa klijentela.

Misilim nuditi ljudima prosjecne paste, pice i ostala jela po dosta skupljim cijenama koje ne prate kvalitet. Pa ne znam sta je konto talijan?! :roll:

I ja generalno ne volim te prčvarnice. I ne znam kome se to moze svidjati. Ono sjedis i ramenima se dodirujes sa likom za drugim stolom. Nikakve intime, nista. Ne volim to. Ok za brzu hranu, ali ti kao neki restoran ovo ono...
madesa

#2623 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by madesa »

fiori je bio ubleha i neka je zatvorio
tempuser

#2624 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

Thorgerson wrote:
Otvoriti "restoran" sa 4-5 stolova...meni je to odmah = propast.

U tom slucaju ili moras biti PREJEBENO dobar kuhar i imati neka ULTRA JEBENO DOBRA JELA, te dobra poznanstva, da ti dolazi skupa klijentela.

Misilim nuditi ljudima prosjecne paste, pice i ostala jela po dosta skupljim cijenama koje ne prate kvalitet. Pa ne znam sta je konto talijan?! :roll:

I ja generalno ne volim te prčvarnice. I ne znam kome se to moze svidjati. Ono sjedis i ramenima se dodirujes sa likom za drugim stolom. Nikakve intime, nista. Ne volim to. Ok za brzu hranu, ali ti kao neki restoran ovo ono...
Uh imao si, i dan danas imas mjesta sa par stolova sa super hranom, Tratoria Uno, Delikatesna radnja (desni dio dok je Ben Svabo bio kuhar), Noovi, pizza je bila odlicna
tempuser

#2625 Re: Najbolji restoran u Sarajevu

Post by tempuser »

madesa wrote:fiori je bio ubleha i neka je zatvorio
Znatizelje radi, zasto je bio ubleha?
Post Reply