Najbolji restoran u Sarajevu
- vjesticanametli
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2602 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ko mu je kriv što jede po sumnjivim restoranima, pekarama, prčvaramaRadio Sarajevo wrote:Ima li išta pozitivno u tvom životu?espn wrote:U BBI -u i u restoranu u Robotu u Socijalnom imao sam strašnih trovanja. Savjetujem da niko ne jede tu.
- dječak sa šibicama
#2603 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Eno jucer na Dr OZ bila emisija o tom trovanju po restoranima, nije ni cudo kad pogledas, lik tajno uzimao brisove po mallovima i tim masovnim "trgovacki centar" restoranima kakvi su sad i kod nas u modi po ovim centrima... nasao i stafilokoku i jos kojekakve baje i viruse.
Najvise toga ima po stolovima i posluzavnicima, to se ni ne pere kako treba, nakon svakog korisnika onaj posluzavnik se mora oprati ili bar dezinficirati ali uglavnom to ne rade. Takodje hrana ne smije gubiti temperaturu, ili ako je hladno jelo u pitanju mora biti pod istom temp non stop.
A tu je i sluzenje sokova i pive iz automata, samo kaze trazite flasirano. Sve ostalo je puno bakterija.
Najvise toga ima po stolovima i posluzavnicima, to se ni ne pere kako treba, nakon svakog korisnika onaj posluzavnik se mora oprati ili bar dezinficirati ali uglavnom to ne rade. Takodje hrana ne smije gubiti temperaturu, ili ako je hladno jelo u pitanju mora biti pod istom temp non stop.
A tu je i sluzenje sokova i pive iz automata, samo kaze trazite flasirano. Sve ostalo je puno bakterija.
- dobar osjecaj
#2604 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
U jutarnjem na RTL-u su prikazivali kako u nasumicno odabranim restoranima na Majorki ili nekom slicnom mjestu recikliraju obroke. Lik bi ostavio cackalicu u pohovanu sniclu koju kao ne bi stigao ni probati zbog tel poziva. Nakon nekog vremena u taj restoran bi otisao neko drugu iz tv ekipe i narucio istu vrstu snicle. Dobio bi podgrijanu sniclu sa skrivenom cackalicom unutra.
Ja sam svjesna da je jesti van svoje kuce uvijek rizik. Nakon nekoliko pronadjenih mrtvih buba u salatama u pristojnim restoranima u BiH ne narucujem nigdje salatu.
Majonezu i svu slicnu lako kvarljivu hranu ne jedem ni kuci ni po restoranima.
Ja sam svjesna da je jesti van svoje kuce uvijek rizik. Nakon nekoliko pronadjenih mrtvih buba u salatama u pristojnim restoranima u BiH ne narucujem nigdje salatu.
-
tempuser
#2605 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Prije nekoliko godina odemo u Vatru u Titovoj i na stolu za koji smo sjedali sudje od predhodnih gostiju i otvorena boca kisele vode ali puna. Kako sam i ja htio naruciti kiselu kontam kakva je meni sad garancija da mi ne donese istu, i ja odvalim komadic etikete i sacuvam. Dolazi konobar koji duze tu radi, cisti sto od sudja, uzima narudzbu i vraca se sa nasim picima. Spusta kiselu, ja okrecem bocu, fali cosak etikete. Rekoh, sto si mi donio tudju kiselu koja je bilka na ovom stolu? Kaze on nisam! Ja samo na etiketu prilijepih onaj komadic sto sam sacuvao. Lik se pogubio, ne progovara, tek poslije par sek poceo nesto da muca. E klocu, ti bas mislis da si izmislio svijet?!? Zbog 2-3 KM rizikujes da te neko popljuje i da te nogiraju s posla!?dobar osjecaj wrote:U jutarnjem na RTL-u su prikazivali kako u nasumicno odabranim restoranima na Majorki ili nekom slicnom mjestu recikliraju obroke. Lik bi ostavio cackalicu u pohovanu sniclu koju kao ne bi stigao ni probati zbog tel poziva. Nakon nekog vremena u taj restoran bi otisao neko drugu iz tv ekipe i narucio istu vrstu snicle. Dobio bi podgrijanu sniclu sa skrivenom cackalicom unutra.
- uglavnomja
#2606 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
da li je neko jeo u balkantini?
- Qler
#2607 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
mk ultra wrote:Konkretno gdjeespn wrote:U BBI -u i u restoranu u Robotu u Socijalnom imao sam strašnih trovanja. Savjetujem da niko ne jede tu.
Ko se sjeca picerije u Robotu Hrasno, Angolo![]()
Imali i peć, pica dobra pravo bila
Samo propala komplet lokacija
Jbt jedem svaki radni dan na drugom mjestu, i nisam imao losih iskustava, vise sa konobarima i čekanjem i zaboravljanjem narudzbe
Kolega je imao trovanje od čorbe u Mujanicu u Blazuju, a cuo sam i drugi... dole su se oni pokvarili tamo i ne zalazim
Maslenica u Angolu u Robotu Hrasno - i dan danas nema konkurencije.
- VladaFBiH
#2608 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
fakat, bio je to odličan način čišćenja robe pred istek roka uz povoljne cijene a i ukusno je bilohigh_volume wrote:Do prije nekoliko godina bila menza i na Koreji, Selmanagić J. VF Commerce.tempuser wrote:..., bila je nekad u krugi TAT-a menza, solidna hrana, cijene sindikalne.
-
tempuser
#2609 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Jos veca industrija ua robu pred istek roka je bio restoran u Mercatoru, ako ga se ko sjeca, na mjestu gdje je sad Intersport, a ni onome u Wisi nije bilo mane, mada je i to bio VF.VladaFBiH wrote:fakat, bio je to odličan način čišćenja robe pred istek roka uz povoljne cijene a i ukusno je bilohigh_volume wrote:Do prije nekoliko godina bila menza i na Koreji, Selmanagić J. VF Commerce.tempuser wrote:..., bila je nekad u krugi TAT-a menza, solidna hrana, cijene sindikalne.
- VladaFBiH
#2610 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Mercator, tek kada su otvorili bio je odličan dugo vremena ali godinu-dvije pred zatvaranje kvalitet bio očajantempuser wrote:Jos veca industrija ua robu pred istek roka je bio restoran u Mercatoru, ako ga se ko sjeca, na mjestu gdje je sad Intersport, a ni onome u Wisi nije bilo mane, mada je i to bio VF.VladaFBiH wrote:fakat, bio je to odličan način čišćenja robe pred istek roka uz povoljne cijene a i ukusno je bilohigh_volume wrote:
Do prije nekoliko godina bila menza i na Koreji, Selmanagić J. VF Commerce.
- MaxPayne
#2611 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Imao sam priliku da budem u njihovim prostorijama gdje pripremaju hranu i stvarno je sve čisto,nema kanti po podovima i slično.Zbog 2 KM gubiti obraz,zar se na to spalo,mada ti od te kisele ne bi ništa bilo.Zanima me je li ti naplatio tu kiselu?tempuser wrote:
Prije nekoliko godina odemo u Vatru u Titovoj i na stolu za koji smo sjedali sudje od predhodnih gostiju i otvorena boca kisele vode ali puna. Kako sam i ja htio naruciti kiselu kontam kakva je meni sad garancija da mi ne donese istu, i ja odvalim komadic etikete i sacuvam. Dolazi konobar koji duze tu radi, cisti sto od sudja, uzima narudzbu i vraca se sa nasim picima. Spusta kiselu, ja okrecem bocu, fali cosak etikete. Rekoh, sto si mi donio tudju kiselu koja je bilka na ovom stolu? Kaze on nisam! Ja samo na etiketu prilijepih onaj komadic sto sam sacuvao. Lik se pogubio, ne progovara, tek poslije par sek poceo nesto da muca. E klocu, ti bas mislis da si izmislio svijet?!? Zbog 2-3 KM rizikujes da te neko popljuje i da te nogiraju s posla!?
-
tempuser
#2612 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Eto izgleda sa se bilo spalo ili je levat konto 2 KM 0% rizik... Ne bi meni bilo nista od te kisele isto kao ni tebi ne bi bilo nista od podgrijanih cevapa pa vjerujem da ti ne bi bilo svejedno da jedes nesto sto je bilo u tudjem tanjiru. Nije htio nista da naplati, ja sam mu trazio da naplati sve da ne misli da ce se oprati za 7-8 KM ceha.MaxPayne wrote: Imao sam priliku da budem u njihovim prostorijama gdje pripremaju hranu i stvarno je sve čisto,nema kanti po podovima i slično.Zbog 2 KM gubiti obraz,zar se na to spalo,mada ti od te kisele ne bi ništa bilo.Zanima me je li ti naplatio tu kiselu?
-
julisiz es grant
#2613 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
2007. je bilo trovanje.thekupus wrote:Ja sam u Forinu sirnicom prije par godina. Više ni sladoled kod njih![]()
A baš maloprije komentarišem s djevojkom kako takav događaj trajno ostane zapamćen među rajom. Koliko je godina prošlo od masovnog trovanja u Pomodorinu, jedno 12? I dan danas moja raja zaobilazi to mjesto u širokom luku, iako je dva, tri puta mijenjalo ime.
- MaxPayne
#2614 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
tempuser wrote:MaxPayne wrote: Nije htio nista da naplati, ja sam mu trazio da naplati sve da ne misli da ce se oprati za 7-8 KM ceha.
Sa takvima samo oštro i na prvu.
- piupiu
#2615 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ništa mu nije valjala hrana. Bar meni.julisiz es grant wrote:Znači pr'no u šišu i Talijan koji je zbog lijepe Azre, lijepe Azre došao u Sarajevo.Naslovnica wrote:I onaj Da Vicenzo što je sve prodao i došao u Sarajevo, otvorio onu malu prčvarnicu, zatvorio.tempuser wrote:Fiori na Kosevskom alaihamet-goodbye!
Prolazio sam prije mjese, i danas jope, poljepljeni papiri, piše zatvoreno, renovira se, izvinite.
-
julisiz es grant
#2616 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nije ni meni. Jednom smo otišli, ono bio spešl okejžn pa da probamo tu.piupiu wrote:
Ništa mu nije valjala hrana. Bar meni.
Preskupa tjestenina, a bolju kod kuće možeš napraviti.
Generalno, specijalizirani restorani u Sarajevu i nemaju neku perspektivu, kad se raznovrsna dobra hrana može naći i u jedionicama "opšte prakse"
- piupiu
#2617 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sve je tako kao što veliš.julisiz es grant wrote:Nije ni meni. Jednom smo otišli, ono bio spešl okejžn pa da probamo tu.piupiu wrote:
Ništa mu nije valjala hrana. Bar meni.
Preskupa tjestenina, a bolju kod kuće možeš napraviti.
Ma ja mislim da bi bilo kad bi imali dobru ponudu. Ovaj je mogao živjeti od 5 dobrih jela, a meni niti jedno nije valjalo, šest puta bolje njoke i karbonaru i bolonjeze kući napravim. A podješ sa eeee, Sicilijanac (ili šta je već), sad će biti fešta... kad ono...Generalno, specijalizirani restorani u Sarajevu i nemaju neku perspektivu, kad se raznovrsna dobra hrana može naći i u jedionicama "opšte prakse"
-
Naslovnica
#2618 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Prob'o muda pod bubrege prodavat'...
-
tempuser
#2619 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Sjecam se bar 3-4 restorana koja su najavljivana kao "dosao talijan, ima da jedemo ko u sred Lombardije", La famiglia na Higijenskom, ne sjecam se kako se zvala ona na mjestu ex Pozorisne kafane kod Dva ribara, sad se ti gradi ona zgrada (bjese li Mamma Mia), onaj Fiori na Kosevskom i svi propadose ko sjekira!Naslovnica wrote:Prob'o muda pod bubrege prodavat'...
-
Naslovnica
#2620 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Fiori je dobro kotirao i godinama radio.tempuser wrote:Sjecam se bar 3-4 restorana koja su najavljivana kao "dosao talijan, ima da jedemo ko u sred Lombardije", La famiglia na Higijenskom, ne sjecam se kako se zvala ona na mjestu ex Pozorisne kafane kod Dva ribara, sad se ti gradi ona zgrada (bjese li Mamma Mia), onaj Fiori na Kosevskom i svi propadose ko sjekira!Naslovnica wrote:Prob'o muda pod bubrege prodavat'...
-
tempuser
#2621 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pa eto, koliko se sjecam otvoren pred kraj 2014, znaci astavio 4,5 god. Fiori nije kalirao na kvaliteti hrane tako da je dobro kotirao sto se tga tice, ali je sam sebe zatvorio cijenama. Pizzu su lagano digli sa pristupacnih 10 na 14 i to je je imali samo jedan dan sedmicno. Kako si digli cijenu pizze tako su digli cijene i svega ostalo, a nisu bas locirani da usput naletis, nego maksuz potegnes na Kosevsko.Naslovnica wrote:Fiori je dobro kotirao i godinama radio.tempuser wrote:Sjecam se bar 3-4 restorana koja su najavljivana kao "dosao talijan, ima da jedemo ko u sred Lombardije", La famiglia na Higijenskom, ne sjecam se kako se zvala ona na mjestu ex Pozorisne kafane kod Dva ribara, sad se ti gradi ona zgrada (bjese li Mamma Mia), onaj Fiori na Kosevskom i svi propadose ko sjekira!Naslovnica wrote:Prob'o muda pod bubrege prodavat'...
- Thorgerson
#2622 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Otvoriti "restoran" sa 4-5 stolova...meni je to odmah = propast.Naslovnica wrote:Prob'o muda pod bubrege prodavat'...
U tom slucaju ili moras biti PREJEBENO dobar kuhar i imati neka ULTRA JEBENO DOBRA JELA, te dobra poznanstva, da ti dolazi skupa klijentela.
Misilim nuditi ljudima prosjecne paste, pice i ostala jela po dosta skupljim cijenama koje ne prate kvalitet. Pa ne znam sta je konto talijan?!
I ja generalno ne volim te prčvarnice. I ne znam kome se to moze svidjati. Ono sjedis i ramenima se dodirujes sa likom za drugim stolom. Nikakve intime, nista. Ne volim to. Ok za brzu hranu, ali ti kao neki restoran ovo ono...
- madesa
#2623 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
fiori je bio ubleha i neka je zatvorio
-
tempuser
#2624 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Uh imao si, i dan danas imas mjesta sa par stolova sa super hranom, Tratoria Uno, Delikatesna radnja (desni dio dok je Ben Svabo bio kuhar), Noovi, pizza je bila odlicnaThorgerson wrote:Otvoriti "restoran" sa 4-5 stolova...meni je to odmah = propast.Naslovnica wrote:Prob'o muda pod bubrege prodavat'...
U tom slucaju ili moras biti PREJEBENO dobar kuhar i imati neka ULTRA JEBENO DOBRA JELA, te dobra poznanstva, da ti dolazi skupa klijentela.
Misilim nuditi ljudima prosjecne paste, pice i ostala jela po dosta skupljim cijenama koje ne prate kvalitet. Pa ne znam sta je konto talijan?!![]()
I ja generalno ne volim te prčvarnice. I ne znam kome se to moze svidjati. Ono sjedis i ramenima se dodirujes sa likom za drugim stolom. Nikakve intime, nista. Ne volim to. Ok za brzu hranu, ali ti kao neki restoran ovo ono...
-
tempuser
#2625 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Znatizelje radi, zasto je bio ubleha?madesa wrote:fiori je bio ubleha i neka je zatvorio