Avio kompanije all about
-
akcija007
#2601 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jesu ovo ukinuli i Geteborg i Stokholm ? Vidim na njihovom bookingu na njihovoj zvanicnoj stranici iz Sarajeva lete samo za Istanbul, Cirih, Kopenhagen i Amsterdam....Uzas...
-
sarajevsko_pivo
#2602 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Da, imaju tri aviona, samo 1 koriste na dan...akcija007 wrote:jesu ovo ukinuli i Geteborg i Stokholm ? Vidim na njihovom bookingu na njihovoj zvanicnoj stranici iz Sarajeva lete samo za Istanbul, Cirih, Kopenhagen i Amsterdam....Uzas...
-
Master.DKP
#2603 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Moze se napraviti kratki dokumentarni film sa elementima satire i tragedije: BH Airlines - Sky above us ! 
3 aviona, jedan leti trenutno a ova 2 zijevaju... Od 10 dobrih destinacija ostace 3 koje ce opet biti prazne jer ce ili karta biti skupa ili niko vise ne vijeruje BH Airlinesu. Klijenti i putnici jednostavno ne vijeruju zato sto imaju razloga za to !
Letilo se u Prag, Bec, Frankfurt i ljudi su tako sretni bili da lete relativno povoljno i diretkno za Sarajevo i BiH, pocela je kruziti pozitivna reklama i onda se tako USRALI da je to za nepovjerovati !
Definitivno onaj dio koji ima vlada FBIH odmah jucer prodati, da je BH Airlines 100 % u stranom vlasnistvu gdje postoji jasna sruktura vlasnista i odlucivanja i jedan direktnor i svi glavni ljudi da nisu bosanci i hercegovci nego TURCI i onda moze dalje !
Ovo stanje u nasem avio prevozu je rezultat nekih unutrasnjih prepocavanja malog Muje i Hase cije je sta da odlucuje i ko je pametan ! Pa gdje je to vlada FBIH dobar domacin i vlasnik ! Navedite jednu firmu gdje je drzava dobar vlasnik i gdje se desava progres i napredak !
BH Airlines je ustvari manji GRAS, ista politika, isti problemi, isti mozak !
Danas neko iz Beograda, Zagreba, PRISTINE, Tiranje, Nisa, Sofije, Osijeka, Splita i Dubrovnika LETI jeftinije i bolje nego svi BH gradani !
Ko je direktor ove avio kompanije ? Kome se moze pisati E-Mail. Evo ima barem 1000 ljudi samo na Sa -X koji zele i moraju da redovno putuju na destnicijama koje su ovi seoski banditi uveli, reklamirali, obecavali, letili i sada hladno ukinuli !
3 aviona, jedan leti trenutno a ova 2 zijevaju... Od 10 dobrih destinacija ostace 3 koje ce opet biti prazne jer ce ili karta biti skupa ili niko vise ne vijeruje BH Airlinesu. Klijenti i putnici jednostavno ne vijeruju zato sto imaju razloga za to !
Letilo se u Prag, Bec, Frankfurt i ljudi su tako sretni bili da lete relativno povoljno i diretkno za Sarajevo i BiH, pocela je kruziti pozitivna reklama i onda se tako USRALI da je to za nepovjerovati !
Definitivno onaj dio koji ima vlada FBIH odmah jucer prodati, da je BH Airlines 100 % u stranom vlasnistvu gdje postoji jasna sruktura vlasnista i odlucivanja i jedan direktnor i svi glavni ljudi da nisu bosanci i hercegovci nego TURCI i onda moze dalje !
Ovo stanje u nasem avio prevozu je rezultat nekih unutrasnjih prepocavanja malog Muje i Hase cije je sta da odlucuje i ko je pametan ! Pa gdje je to vlada FBIH dobar domacin i vlasnik ! Navedite jednu firmu gdje je drzava dobar vlasnik i gdje se desava progres i napredak !
BH Airlines je ustvari manji GRAS, ista politika, isti problemi, isti mozak !
Danas neko iz Beograda, Zagreba, PRISTINE, Tiranje, Nisa, Sofije, Osijeka, Splita i Dubrovnika LETI jeftinije i bolje nego svi BH gradani !
Ko je direktor ove avio kompanije ? Kome se moze pisati E-Mail. Evo ima barem 1000 ljudi samo na Sa -X koji zele i moraju da redovno putuju na destnicijama koje su ovi seoski banditi uveli, reklamirali, obecavali, letili i sada hladno ukinuli !
- Koshpa
#2604 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Generalni direktor je Turcin, Altan BuyukyilmazKo je direktor ove avio kompanije ? Kome se moze pisati E-Mail. Evo ima barem 1000 ljudi samo na Sa -X koji zele i moraju da redovno putuju na destnicijama koje su ovi seoski banditi uveli, reklamirali, obecavali, letili i sada hladno ukinuli !
-
Bodkin
#2605 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
da ako turci imaju 51% ucesca imaju i mogucnost odlucivanja sto znaci da i oni imaju uplivaKoshpa wrote:Generalni direktor je Turcin, Altan BuyukyilmazKo je direktor ove avio kompanije ? Kome se moze pisati E-Mail. Evo ima barem 1000 ljudi samo na Sa -X koji zele i moraju da redovno putuju na destnicijama koje su ovi seoski banditi uveli, reklamirali, obecavali, letili i sada hladno ukinuli !
- ljubav_aha
#2606 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
turci imaju 49% ,ali upravo postavljanje turskog generalnog direktora koji donosi finalne odluke je dio uslova u ugovoruBodkin wrote:da ako turci imaju 51% ucesca imaju i mogucnost odlucivanja sto znaci da i oni imaju uplivaKoshpa wrote:
Generalni direktor je Turcin, Altan Buyukyilmaz
-
Master.DKP
#2607 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Apelujemo na razumne forumase i ljude sa mozgom ovde da sada ne nabrajamo sta i kako i ko su turci, murci ili k***i cinjenica je da letimo jako malo i jako skupo.
Sta da radimo po tom pitanju ? Svi mi gradani ponosni Bosne i Hercegovine, sva dijaspora, svi turisti, svi poslovni ljudi, svi putnici namijernici u i iz BiH !?!?!?!?
BH Airlines je davao nadu sa mozda 10tak liniji ili koliko su vec imali da jako , jako dobro poveze BiH i Europu sa turistima, dijasporom i da vode BH gradana bez viza diljem Europe.
/ Cirih, Bec i Frankfurt eto gravitacije za skoro 1 milion BH gradana u dijaspori i jos toliko putnika namijernika i turista kada bi pameti bilo /.
Problem je tipican za BiH, Nesto ne valja, ne ide kako je zapisano i dogovoreno da ide i svi rade normalno, niko se ne sekira, svima dobro, putnici VRISTE ali nikome da se ugrozi radno mijesto niti da kompanija se zabrine za svoju buducnosti i poslovanje....
Kada letimo normlano ?
Sta da radimo po tom pitanju ? Svi mi gradani ponosni Bosne i Hercegovine, sva dijaspora, svi turisti, svi poslovni ljudi, svi putnici namijernici u i iz BiH !?!?!?!?
BH Airlines je davao nadu sa mozda 10tak liniji ili koliko su vec imali da jako , jako dobro poveze BiH i Europu sa turistima, dijasporom i da vode BH gradana bez viza diljem Europe.
/ Cirih, Bec i Frankfurt eto gravitacije za skoro 1 milion BH gradana u dijaspori i jos toliko putnika namijernika i turista kada bi pameti bilo /.
Problem je tipican za BiH, Nesto ne valja, ne ide kako je zapisano i dogovoreno da ide i svi rade normalno, niko se ne sekira, svima dobro, putnici VRISTE ali nikome da se ugrozi radno mijesto niti da kompanija se zabrine za svoju buducnosti i poslovanje....
Kada letimo normlano ?
-
Bodkin
#2608 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ok ja sam mislio da imaju 51. svejedno mogu vie uraditi..ljubav_aha wrote:turci imaju 49% ,ali upravo postavljanje turskog generalnog direktora koji donosi finalne odluke je dio uslova u ugovoruBodkin wrote:da ako turci imaju 51% ucesca imaju i mogucnost odlucivanja sto znaci da i oni imaju uplivaKoshpa wrote:
Generalni direktor je Turcin, Altan Buyukyilmazinace,turci ne bi potpisali ugovor
- ljubav_aha
#2609 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
raja iz sjevernog dijela BiH ne leti SA,vec u Zagreb,zato je BL aerodrom promasaj ,ali moze funkcionirati kao charter i cargoMaster.DKP wrote:Apelujemo na razumne forumase i ljude sa mozgom ovde da sada ne nabrajamo sta i kako i ko su turci, murci ili k***i cinjenica je da letimo jako malo i jako skupo.
Kada letimo normlano ?
SJJ je kvalificiran kao "weather airport"
CEO je turcin,meni to absolutno ne smeta;ali ocevidno nesto ne stima
- ljubav_aha
#2610 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
naravno da mogu,ali je fazon sto turci zele objzbjediti SEBI THY letove ,ne interesuje ih direktno problem aerodorma,i ugovorima sa drugim kompanijamaBodkin wrote:ok ja sam mislio da imaju 51. svejedno mogu vie uraditi..ljubav_aha wrote:turci imaju 49% ,ali upravo postavljanje turskog generalnog direktora koji donosi finalne odluke je dio uslova u ugovoruBodkin wrote:
da ako turci imaju 51% ucesca imaju i mogucnost odlucivanja sto znaci da i oni imaju uplivainace,turci ne bi potpisali ugovor
-
Bodkin
#2611 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
nije problem, daj u koncesiju ili prodaj nekome koga interesujeljubav_aha wrote:naravno da mogu,ali je fazon sto turci zele objzbjediti SEBI THY letove ,ne interesuje ih direktno problem aerodorma,i ugovorima sa drugim kompanijamaBodkin wrote:
ok ja sam mislio da imaju 51. svejedno mogu vie uraditi..
- ljubav_aha
#2612 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
avio kompanija je dio drzavnog vlasnistva FBiH i energoinvesta plus THYBodkin wrote:nije problem, daj u koncesiju ili prodaj nekome koga interesujeljubav_aha wrote:naravno da mogu,ali je fazon sto turci zele objzbjediti SEBI THY letove ,ne interesuje ih direktno problem aerodorma,i ugovorima sa drugim kompanijamaBodkin wrote:
ok ja sam mislio da imaju 51. svejedno mogu vie uraditi..
prosle godine u decmebru su bile vijesti kako ce THY kupiti ostatak 51%
sto je kocnica>politika
-
SHOCK
#2613 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Negdje pročitah da je mogući razlog zbog kojeg naši ne prodaju ostatak bh airlinesa to što, ako želimo u EU, po nekakvim pravilima, većinski vlasnik nacionalne aviokompanije ne može biti neko van EU. Da li je tačno, ne znam.
-
Bodkin
#2614 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
pa valjda nece vise biti nacionalna ako se proda. a i zar ne mozes osnovati jos jednu tamo 2029 kad se priblizimo ulasku u EU?SHOCK wrote:Negdje pročitah da je mogući razlog zbog kojeg naši ne prodaju ostatak bh airlinesa to što, ako želimo u EU, po nekakvim pravilima, većinski vlasnik nacionalne aviokompanije ne može biti neko van EU. Da li je tačno, ne znam.
- ljubav_aha
#2615 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
oh drage dionice,spremne za prodaju na berziSHOCK wrote:Negdje pročitah da je mogući razlog zbog kojeg naši ne prodaju ostatak bh airlinesa to što, ako želimo u EU, po nekakvim pravilima, većinski vlasnik nacionalne aviokompanije ne može biti neko van EU. Da li je tačno, ne znam.
-
Master.DKP
#2616 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kakva crna EU i regulative oko avio kompanija/avio saobracaja ! Pa nije to tema, nemamo mi sada ni veze sa EU niti da sve sve zvijezde sloze imamo ikakve narednih 10 godina !
Tema je definitivno nezadovoljstvo vise hiljada avio putnika u BiH i dijaspori i jos bezbroj buducih i stranih korisnika koji skupo ili nekako mogu da lete u i iz BiH, konkretno u i iz Sarajeva.ih
Pa oni ce svesti, kao nasu nacionallnu avio kompaniju na to da imaju jedan let za Istanbul ili mozda nijeda a imat ce isti broj osoblja, iste troskove i sve o.k.
Turcima je mozda ovo toliko mala kompanija i potencijal da ih bukvalno ne zanima sta se i kako moze napraviti !?
Ili je toliko kolizija izmedu vecinskog i manjinskog vlasnika da je jednostavno stalo ! 
Hej rano i tugo moja, oko Frankufta u opsegu od 1h vozom ili autom zivi 150 000 pripadnika BH dijaspore i Frankfurt kao glavni HUB i najveci aerodrom u EU jos...i hlado ukinu ?!
Pricao sam par puta sa stjueadesama/stjuardima na letivoma BH Airlinesa, ljudi normala zele da rade, zele da lete, zele da kopmpanija prosperira, zele da nema slobodnih mjesta na letovima ( sto je moguce) ali negdje onako bas STOJi u sistemu.
Opet nagradno pitanja od hiljadu milja bodova !
Kako letiti jeftino iz Sarajeva dalje ?

Tema je definitivno nezadovoljstvo vise hiljada avio putnika u BiH i dijaspori i jos bezbroj buducih i stranih korisnika koji skupo ili nekako mogu da lete u i iz BiH, konkretno u i iz Sarajeva.ih
Pa oni ce svesti, kao nasu nacionallnu avio kompaniju na to da imaju jedan let za Istanbul ili mozda nijeda a imat ce isti broj osoblja, iste troskove i sve o.k.
Turcima je mozda ovo toliko mala kompanija i potencijal da ih bukvalno ne zanima sta se i kako moze napraviti !?
Hej rano i tugo moja, oko Frankufta u opsegu od 1h vozom ili autom zivi 150 000 pripadnika BH dijaspore i Frankfurt kao glavni HUB i najveci aerodrom u EU jos...i hlado ukinu ?!
Pricao sam par puta sa stjueadesama/stjuardima na letivoma BH Airlinesa, ljudi normala zele da rade, zele da lete, zele da kopmpanija prosperira, zele da nema slobodnih mjesta na letovima ( sto je moguce) ali negdje onako bas STOJi u sistemu.
- ljubav_aha
#2617 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
postavi pitanje tokom sastanaka Borad of Directors_aMaster.DKP wrote:Kakva crna EU i regulative oko avio kompanija/avio saobracaja ! Pa nije to tema, nemamo mi sada ni veze sa EU niti da sve sve zvijezde sloze imamo ikakve narednih 10 godina !
Pa oni ce svesti, kao nasu nacionallnu avio kompaniju na to da imaju jedan let za Istanbul ili mozda nijeda a imat ce isti broj osoblja, iste troskove i sve o.k.![]()
Turcima je mozda ovo toliko mala kompanija i potencijal da ih bukvalno ne zanima sta se i kako moze napraviti !?Ili je toliko kolizija izmedu vecinskog i manjinskog vlasnika da je jednostavno stalo !
![]()
-
Dady
#2618 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja znam odavno sta da radim. Gledam bookirati bilo koju opciju osim BH Airlines-a. Ne smatram to uopste problemom. Problem smatram jedino da se BH Airlines pita kome dozvoliti letove za Sarajevo. To je jedini razlog zasto nemamo vise letova sa SJJ, i zasto nema vise low cost kompanija da lete sa SJJ.Master.DKP wrote:Apelujemo na razumne forumase i ljude sa mozgom ovde da sada ne nabrajamo sta i kako i ko su turci, murci ili k***i cinjenica je da letimo jako malo i jako skupo.
- ljubav_aha
#2619 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
vic decenijeDady wrote:Ja znam odavno sta da radim. Gledam bookirati bilo koju opciju osim BH Airlines-a. Ne smatram to uopste problemom. Problem smatram jedino da se BH Airlines pita kome dozvoliti letove za Sarajevo. To je jedini razlog zasto nemamo vise letova sa SJJ, i zasto nema vise low cost kompanija da lete sa SJJ.Master.DKP wrote:Apelujemo na razumne forumase i ljude sa mozgom ovde da sada ne nabrajamo sta i kako i ko su turci, murci ili k***i cinjenica je da letimo jako malo i jako skupo.
- macan prvi
#2620 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ovo je jedan od glavnih i najvecih problema, zajedno s linijom za Bec. Zaista nevjerovatno da se za hub kao sto je recimo Frankfurt nije mogao odraditi codeshare s kojom god aviokompanijom...Master.DKP wrote:Kakva crna EU i regulative oko avio kompanija/avio saobracaja ! Pa nije to tema, nemamo mi sada ni veze sa EU niti da sve sve zvijezde sloze imamo ikakve narednih 10 godina !
Pa oni ce svesti, kao nasu nacionallnu avio kompaniju na to da imaju jedan let za Istanbul ili mozda nijeda a imat ce isti broj osoblja, iste troskove i sve o.k.![]()
Turcima je mozda ovo toliko mala kompanija i potencijal da ih bukvalno ne zanima sta se i kako moze napraviti !?Ili je toliko kolizija izmedu vecinskog i manjinskog vlasnika da je jednostavno stalo !
![]()
- macan prvi
#2621 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ali tacan...ljubav_aha wrote:vic decenijeDady wrote:Ja znam odavno sta da radim. Gledam bookirati bilo koju opciju osim BH Airlines-a. Ne smatram to uopste problemom. Problem smatram jedino da se BH Airlines pita kome dozvoliti letove za Sarajevo. To je jedini razlog zasto nemamo vise letova sa SJJ, i zasto nema vise low cost kompanija da lete sa SJJ.Master.DKP wrote:Apelujemo na razumne forumase i ljude sa mozgom ovde da sada ne nabrajamo sta i kako i ko su turci, murci ili k***i cinjenica je da letimo jako malo i jako skupo.
- Koshpa
#2622 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Aha a znas li da BHA isto tako koci da se uspostavi vlada na drzavnom nivou ? 
- ljubav_aha
#2623 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
molim objasnjenje,hvalaKoshpa wrote:Aha a znas li da BHA isto tako koci da se uspostavi vlada na drzavnom nivou ?
- Koshpa
#2624 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ljubav_aha wrote:molim objasnjenje,hvalaKoshpa wrote:Aha a znas li da BHA isto tako koci da se uspostavi vlada na drzavnom nivou ?
to ti je isto kao i ovo da BHA koci ostale kompanije da dolaze u Sarajevo
- ljubav_aha
#2625 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
molim objasnjenje,jer me zaista interesuje,hvalamacan prvi wrote:Ali tacan...ljubav_aha wrote:vic decenijeDady wrote: Ja znam odavno sta da radim. Gledam bookirati bilo koju opciju osim BH Airlines-a. Ne smatram to uopste problemom. Problem smatram jedino da se BH Airlines pita kome dozvoliti letove za Sarajevo. To je jedini razlog zasto nemamo vise letova sa SJJ, i zasto nema vise low cost kompanija da lete sa SJJ.
ipak,treba razumjeti uzroke prethodnih ugovora sa koampanijama koje su bile pristune,ali su prekinule letove