Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
akcija007

#2601 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

jesu ovo ukinuli i Geteborg i Stokholm ? Vidim na njihovom bookingu na njihovoj zvanicnoj stranici iz Sarajeva lete samo za Istanbul, Cirih, Kopenhagen i Amsterdam....Uzas...
sarajevsko_pivo

#2602 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by sarajevsko_pivo »

akcija007 wrote:jesu ovo ukinuli i Geteborg i Stokholm ? Vidim na njihovom bookingu na njihovoj zvanicnoj stranici iz Sarajeva lete samo za Istanbul, Cirih, Kopenhagen i Amsterdam....Uzas...
Da, imaju tri aviona, samo 1 koriste na dan...
Master.DKP

#2603 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Master.DKP »

Moze se napraviti kratki dokumentarni film sa elementima satire i tragedije: BH Airlines - Sky above us ! :)

3 aviona, jedan leti trenutno a ova 2 zijevaju... Od 10 dobrih destinacija ostace 3 koje ce opet biti prazne jer ce ili karta biti skupa ili niko vise ne vijeruje BH Airlinesu. Klijenti i putnici jednostavno ne vijeruju zato sto imaju razloga za to !

Letilo se u Prag, Bec, Frankfurt i ljudi su tako sretni bili da lete relativno povoljno i diretkno za Sarajevo i BiH, pocela je kruziti pozitivna reklama i onda se tako USRALI da je to za nepovjerovati !

Definitivno onaj dio koji ima vlada FBIH odmah jucer prodati, da je BH Airlines 100 % u stranom vlasnistvu gdje postoji jasna sruktura vlasnista i odlucivanja i jedan direktnor i svi glavni ljudi da nisu bosanci i hercegovci nego TURCI i onda moze dalje !

Ovo stanje u nasem avio prevozu je rezultat nekih unutrasnjih prepocavanja malog Muje i Hase cije je sta da odlucuje i ko je pametan ! Pa gdje je to vlada FBIH dobar domacin i vlasnik ! Navedite jednu firmu gdje je drzava dobar vlasnik i gdje se desava progres i napredak !

BH Airlines je ustvari manji GRAS, ista politika, isti problemi, isti mozak !

Danas neko iz Beograda, Zagreba, PRISTINE, Tiranje, Nisa, Sofije, Osijeka, Splita i Dubrovnika LETI jeftinije i bolje nego svi BH gradani ! :(

Ko je direktor ove avio kompanije ? Kome se moze pisati E-Mail. Evo ima barem 1000 ljudi samo na Sa -X koji zele i moraju da redovno putuju na destnicijama koje su ovi seoski banditi uveli, reklamirali, obecavali, letili i sada hladno ukinuli !
Koshpa

#2604 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Ko je direktor ove avio kompanije ? Kome se moze pisati E-Mail. Evo ima barem 1000 ljudi samo na Sa -X koji zele i moraju da redovno putuju na destnicijama koje su ovi seoski banditi uveli, reklamirali, obecavali, letili i sada hladno ukinuli !
Generalni direktor je Turcin, Altan Buyukyilmaz
Bodkin

#2605 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Bodkin »

Koshpa wrote:
da ako turci imaju 51% ucesca imaju i mogucnost odlucivanja sto znaci da i oni imaju upliva
ljubav_aha

#2606 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Bodkin wrote:
Koshpa wrote:
da ako turci imaju 51% ucesca imaju i mogucnost odlucivanja sto znaci da i oni imaju upliva
turci imaju 49% ,ali upravo postavljanje turskog generalnog direktora koji donosi finalne odluke je dio uslova u ugovoru :D inace,turci ne bi potpisali ugovor ;-)
Master.DKP

#2607 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Master.DKP »

Apelujemo na razumne forumase i ljude sa mozgom ovde da sada ne nabrajamo sta i kako i ko su turci, murci ili k***i cinjenica je da letimo jako malo i jako skupo.

Sta da radimo po tom pitanju ? Svi mi gradani ponosni Bosne i Hercegovine, sva dijaspora, svi turisti, svi poslovni ljudi, svi putnici namijernici u i iz BiH !?!?!?!?

BH Airlines je davao nadu sa mozda 10tak liniji ili koliko su vec imali da jako , jako dobro poveze BiH i Europu sa turistima, dijasporom i da vode BH gradana bez viza diljem Europe.

/ Cirih, Bec i Frankfurt eto gravitacije za skoro 1 milion BH gradana u dijaspori i jos toliko putnika namijernika i turista kada bi pameti bilo /.

Problem je tipican za BiH, Nesto ne valja, ne ide kako je zapisano i dogovoreno da ide i svi rade normalno, niko se ne sekira, svima dobro, putnici VRISTE ali nikome da se ugrozi radno mijesto niti da kompanija se zabrine za svoju buducnosti i poslovanje....

Kada letimo normlano ?
Bodkin

#2608 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Bodkin »

ljubav_aha wrote:
Bodkin wrote:
Koshpa wrote:
turci imaju 49% ,ali upravo postavljanje turskog generalnog direktora koji donosi finalne odluke je dio uslova u ugovoru :D inace,turci ne bi potpisali ugovor ;-)
ok ja sam mislio da imaju 51. svejedno mogu vie uraditi..
ljubav_aha

#2609 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Master.DKP wrote:Apelujemo na razumne forumase i ljude sa mozgom ovde da sada ne nabrajamo sta i kako i ko su turci, murci ili k***i cinjenica je da letimo jako malo i jako skupo.

Sta da radimo po tom pitanju ? Svi mi gradani ponosni Bosne i Hercegovine, sva dijaspora, svi turisti, svi poslovni ljudi, svi putnici namijernici u i iz BiH !?!?!?!?

BH Airlines je davao nadu sa mozda 10tak liniji ili koliko su vec imali da jako , jako dobro poveze BiH i Europu sa turistima, dijasporom i da vode BH gradana bez viza diljem Europe.

/ Cirih, Bec i Frankfurt eto gravitacije za skoro 1 milion BH gradana u dijaspori i jos toliko putnika namijernika i turista kada bi pameti bilo /.

Problem je tipican za BiH, Nesto ne valja, ne ide kako je zapisano i dogovoreno da ide i svi rade normalno, niko se ne sekira, svima dobro, putnici VRISTE ali nikome da se ugrozi radno mijesto niti da kompanija se zabrine za svoju buducnosti i poslovanje....

Kada letimo normlano ?
raja iz sjevernog dijela BiH ne leti SA,vec u Zagreb,zato je BL aerodrom promasaj ,ali moze funkcionirati kao charter i cargo
SJJ je kvalificiran kao "weather airport"
CEO je turcin,meni to absolutno ne smeta;ali ocevidno nesto ne stima :D doticnom je mandat 3 godine,nek' nam je na hajr
ljubav_aha

#2610 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Bodkin wrote:
ljubav_aha wrote:
Bodkin wrote:
naravno da mogu,ali je fazon sto turci zele objzbjediti SEBI THY letove ,ne interesuje ih direktno problem aerodorma,i ugovorima sa drugim kompanijama
Bodkin

#2611 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Bodkin »

ljubav_aha wrote:
Bodkin wrote:
naravno da mogu,ali je fazon sto turci zele objzbjediti SEBI THY letove ,ne interesuje ih direktno problem aerodorma,i ugovorima sa drugim kompanijama
nije problem, daj u koncesiju ili prodaj nekome koga interesuje :)
ljubav_aha

#2612 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Bodkin wrote:
ljubav_aha wrote:
Bodkin wrote:
nije problem, daj u koncesiju ili prodaj nekome koga interesuje :)
avio kompanija je dio drzavnog vlasnistva FBiH i energoinvesta plus THY

prosle godine u decmebru su bile vijesti kako ce THY kupiti ostatak 51%

sto je kocnica>politika
SHOCK

#2613 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by SHOCK »

Negdje pročitah da je mogući razlog zbog kojeg naši ne prodaju ostatak bh airlinesa to što, ako želimo u EU, po nekakvim pravilima, većinski vlasnik nacionalne aviokompanije ne može biti neko van EU. Da li je tačno, ne znam.
Bodkin

#2614 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Bodkin »

SHOCK wrote:Negdje pročitah da je mogući razlog zbog kojeg naši ne prodaju ostatak bh airlinesa to što, ako želimo u EU, po nekakvim pravilima, većinski vlasnik nacionalne aviokompanije ne može biti neko van EU. Da li je tačno, ne znam.
pa valjda nece vise biti nacionalna ako se proda. a i zar ne mozes osnovati jos jednu tamo 2029 kad se priblizimo ulasku u EU?
ljubav_aha

#2615 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

SHOCK wrote:Negdje pročitah da je mogući razlog zbog kojeg naši ne prodaju ostatak bh airlinesa to što, ako želimo u EU, po nekakvim pravilima, većinski vlasnik nacionalne aviokompanije ne može biti neko van EU. Da li je tačno, ne znam.
oh drage dionice,spremne za prodaju na berzi :D
Master.DKP

#2616 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Master.DKP »

Kakva crna EU i regulative oko avio kompanija/avio saobracaja ! Pa nije to tema, nemamo mi sada ni veze sa EU niti da sve sve zvijezde sloze imamo ikakve narednih 10 godina !

Tema je definitivno nezadovoljstvo vise hiljada avio putnika u BiH i dijaspori i jos bezbroj buducih i stranih korisnika koji skupo ili nekako mogu da lete u i iz BiH, konkretno u i iz Sarajeva.ih

Pa oni ce svesti, kao nasu nacionallnu avio kompaniju na to da imaju jedan let za Istanbul ili mozda nijeda a imat ce isti broj osoblja, iste troskove i sve o.k. :)

Turcima je mozda ovo toliko mala kompanija i potencijal da ih bukvalno ne zanima sta se i kako moze napraviti !? :( Ili je toliko kolizija izmedu vecinskog i manjinskog vlasnika da je jednostavno stalo ! :(

Hej rano i tugo moja, oko Frankufta u opsegu od 1h vozom ili autom zivi 150 000 pripadnika BH dijaspore i Frankfurt kao glavni HUB i najveci aerodrom u EU jos...i hlado ukinu ?! :)

Pricao sam par puta sa stjueadesama/stjuardima na letivoma BH Airlinesa, ljudi normala zele da rade, zele da lete, zele da kopmpanija prosperira, zele da nema slobodnih mjesta na letovima ( sto je moguce) ali negdje onako bas STOJi u sistemu.

Opet nagradno pitanja od hiljadu milja bodova !

Kako letiti jeftino iz Sarajeva dalje ?

:bih: :sax:
ljubav_aha

#2617 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Master.DKP wrote:Kakva crna EU i regulative oko avio kompanija/avio saobracaja ! Pa nije to tema, nemamo mi sada ni veze sa EU niti da sve sve zvijezde sloze imamo ikakve narednih 10 godina !

Tema je definitivno nezadovoljstvo vise hiljada avio putnika u BiH i dijaspori i jos bezbroj buducih i stranih korisnika koji skupo ili nekako mogu da lete u i iz BiH, konkretno u i iz Sarajeva.ih

Pa oni ce svesti, kao nasu nacionallnu avio kompaniju na to da imaju jedan let za Istanbul ili mozda nijeda a imat ce isti broj osoblja, iste troskove i sve o.k. :)

Turcima je mozda ovo toliko mala kompanija i potencijal da ih bukvalno ne zanima sta se i kako moze napraviti !? :( Ili je toliko kolizija izmedu vecinskog i manjinskog vlasnika da je jednostavno stalo ! :(

Hej rano i tugo moja, oko Frankufta u opsegu od 1h vozom ili autom zivi 150 000 pripadnika BH dijaspore i Frankfurt kao glavni HUB i najveci aerodrom u EU jos...i hlado ukinu ?! :)

Pricao sam par puta sa stjueadesama/stjuardima na letivoma BH Airlinesa, ljudi normala zele da rade, zele da lete, zele da kopmpanija prosperira, zele da nema slobodnih mjesta na letovima ( sto je moguce) ali negdje onako bas STOJi u sistemu.

postavi pitanje tokom sastanaka Borad of Directors_a :lol: kako ocekujes tako nesto saznati na forumu :D
Dady

#2618 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Dady »

Master.DKP wrote:Apelujemo na razumne forumase i ljude sa mozgom ovde da sada ne nabrajamo sta i kako i ko su turci, murci ili k***i cinjenica je da letimo jako malo i jako skupo.

Ja znam odavno sta da radim. Gledam bookirati bilo koju opciju osim BH Airlines-a. Ne smatram to uopste problemom. Problem smatram jedino da se BH Airlines pita kome dozvoliti letove za Sarajevo. To je jedini razlog zasto nemamo vise letova sa SJJ, i zasto nema vise low cost kompanija da lete sa SJJ.
ljubav_aha

#2619 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Dady wrote:

Ja znam odavno sta da radim. Gledam bookirati bilo koju opciju osim BH Airlines-a. Ne smatram to uopste problemom. Problem smatram jedino da se BH Airlines pita kome dozvoliti letove za Sarajevo. To je jedini razlog zasto nemamo vise letova sa SJJ, i zasto nema vise low cost kompanija da lete sa SJJ.
vic decenije :D
macan prvi

#2620 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Master.DKP wrote:Kakva crna EU i regulative oko avio kompanija/avio saobracaja ! Pa nije to tema, nemamo mi sada ni veze sa EU niti da sve sve zvijezde sloze imamo ikakve narednih 10 godina !

Ovo je jedan od glavnih i najvecih problema, zajedno s linijom za Bec. Zaista nevjerovatno da se za hub kao sto je recimo Frankfurt nije mogao odraditi codeshare s kojom god aviokompanijom...
macan prvi

#2621 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

ljubav_aha wrote:
Dady wrote:

Ali tacan... :roll:
Koshpa

#2622 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Aha a znas li da BHA isto tako koci da se uspostavi vlada na drzavnom nivou ? :-)
ljubav_aha

#2623 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

Koshpa wrote:Aha a znas li da BHA isto tako koci da se uspostavi vlada na drzavnom nivou ? :-)
molim objasnjenje,hvala
Koshpa

#2624 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

ljubav_aha wrote:
Koshpa wrote:Aha a znas li da BHA isto tako koci da se uspostavi vlada na drzavnom nivou ? :-)
molim objasnjenje,hvala

to ti je isto kao i ovo da BHA koci ostale kompanije da dolaze u Sarajevo
ljubav_aha

#2625 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

macan prvi wrote:
ljubav_aha wrote:
Dady wrote: Ja znam odavno sta da radim. Gledam bookirati bilo koju opciju osim BH Airlines-a. Ne smatram to uopste problemom. Problem smatram jedino da se BH Airlines pita kome dozvoliti letove za Sarajevo. To je jedini razlog zasto nemamo vise letova sa SJJ, i zasto nema vise low cost kompanija da lete sa SJJ.
Ali tacan... :roll:
molim objasnjenje,jer me zaista interesuje,hvala

ipak,treba razumjeti uzroke prethodnih ugovora sa koampanijama koje su bile pristune,ali su prekinule letove :!: postoji niz uzrocno-posljedicnih problema
Post Reply