FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
dino84

#2601 Re: FK Zeljeznicar

Post by dino84 »

Siroki je ekipa koja nas je skoro pa uvijek namucila u Dolini,dva puta su mislim i pobijedili,a prije dvije godine smo se spasavali u zadnjoj minuti golom Redzepija od ispadanja.

Imaju opet "milion" Brazilaca,ali i Argentinca Vareu koji je klasa za ovu ligu,ko je gledao utakmicu sa Sturmom vidio je da mali zna igrati lopte,uglavnom za nasu ligu odlican,ali opet to je utisak nakon samo jedne utakmice.Oni nisu jos odigrali prvo kolo,ali tesko da je to neka prednost,uglavnom sve je moguce,od patnje pa do uvjerljive pobjede.

A tribine...Ocekujem stvarno fenomenalnu posjetu,nocni termin,euforija oko svega zadnjih par dana,uglavnom dosta razloga da napravimo spektakl.
elSaik

#2602 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

3:0 8-) Kakav Široki, kakvi bakrači. Ne mogu Sturma da izbace.
Charuga
Globalni moderator

#2603 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

J.biga, potrefilo nam se da prve dvije utakmice kuci igramo sa ponajboljim ekipama nase lige (Siroki i Zrinjski) i sa dva puta po 1:0 trebamo biti prezadovoljni. U prvih 5 kola imamo i najtezi raspored i ako bi cvaknuli 10 bodova bili bi na konju jer poslije igramo 6/10 na Grbavici. Poslije ove sa Sirokim idemo u Gradacac a poslije Zrinjskog u Lukavicu. Iz te dvije utakmice bod je dobar a sve preko je extra.
LSD

#2604 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Plavih_11 wrote:J.biga, potrefilo nam se da prve dvije utakmice kuci igramo sa ponajboljim ekipama nase lige (Siroki i Zrinjski) i sa dva puta po 1:0 trebamo biti prezadovoljni. U prvih 5 kola imamo i najtezi raspored i ako bi cvaknuli 10 bodova bili bi na konju jer poslije igramo 6/10 na Grbavici. Poslije ove sa Sirokim idemo u Gradacac a poslije Zrinjskog u Lukavicu. Iz te dvije utakmice bod je dobar a sve preko je extra.
ništa to po 1 bod...opet se moram vratiti na staru mongolsku "jedan bod ko nijedan"...to sam ti pisao i prije zenice...dakle,samo po 3 boda uzimamo od sad pa nadalje i ubuduce...3 ili ništa,nema po 1...uzimanje po boda na strani cemo smatrati kiksom...valja sad nadoknaditi sve ove sušne godine 8-)
rado_vidjen

#2605 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

the stranger wrote:
dino84 wrote:
the stranger wrote: Vidim da sam ti postao bitan u životu, pa da ti dam jedan savjet: mojne tintisra dok voz zviždi :D
Evo vazi :thumbup: Ja cu prestat drobit,a ti samo prestani ovoliko spavat ovdje jer je tema postala normalna nakon jako jako dugo vremena. :thumbup:
Važi i od mene. :thumbup: Imam ovih dana prećeg posla na temi http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 14&t=63453 tako da ste od mene ubuduće mirni.

Drago mi je što sam dao svoj doprinos na ovoj temi! :D
bices ti uskoro miran u Banovicima sa krampom, druze Compact

Rado_Vidjen, fudbalski teoreticar, vizionar, miljenik zena, detektor za pitarske trolcine

8)
dino84

#2606 Re: FK Zeljeznicar

Post by dino84 »

To je to LSD,svaku utakmicu treba ici na pobjedu,jer nacin razmisljanja iz proslih godina nas moze jedino vratiti u mocvaru gdje smo bili dosad.
elSaik gore navodi "lagana" gostovanja,i sam sam prije tako ponekad razmisljao,ali to je put u propast,pogotovo sto ako bas tako razmisljamo znamo da je u malim sredinama gore igrati nego u velikim gradovima.
Meni gubitak bodova kuci uopste ne pada tesko ako znam da smo sposobni bilo koga mlatnuti u gostima.Naravno da je liga takva kakva jeste,i mi se spasavamo evo vec godinama domacim pobjedama,ali kazem,Amar kada je dosao prvo sto je rekao je da mora promijeniti psihu igraca jer su oni bili naviknuti na poraze,niko nikada nije ocekivao nista od trenutka kada se prodje mostarsko raskrsce ili vogoscanska petlja,to je bio najveci problem i zato onolika radost igraca u autobusu.Evo gledam Djurbuzovica na Zeljo TV,kaze da ce strucni stab zahtjevati od igraca da igraju na strani maksimalno kao i kuci i to je ono sto me raduje jer do sada smo imali bruke od trenera koji bi se nadali bodu kod Posusja i ko zna koga vec sve ne i to okarakterisali kao uspjeh,pa ja bi im zabranio na kilometar pristup Grbavici nakon toga ali eto,ostavimo proslost.Imamo trenera koji ima jak ego,moze biti kao covjek i ovakav i onakav ali ako je ista sigurno to je onda da ne voli da se blamira.

Tesko ce se ponoviti onakva sezona sa njim kada smo pored cini mi se 20 domacih pobjeda imali 7 gostujucih i 4 remija,ali meni je dovoljno za pocetak otvorena i cvrsta igra na svakom gostovanju.

I samo jos da dodam da je rado_vidjen jedan veliki gigant :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#2607 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Ja sam malo pogresno shvacen .. :)

Nisam ni jednog momenta rekao da treba ici na bod na strani NEGO da sam zadovoljan da osvojimo 10-11 bodova u prvih 5 kola a ako osvojimo kojim slucajem vise onda sam, naravno, prezadovoljan .. :thumbup:
dino84

#2608 Re: FK Zeljeznicar

Post by dino84 »

Plavih_11 wrote:Ja sam malo pogresno shvacen .. :)

Nisam ni jednog momenta rekao da treba ici na bod na strani NEGO da sam zadovoljan da osvojimo 10-11 bodova u prvih 5 kola a ako osvojimo kojim slucajem vise onda sam, naravno, prezadovoljan .. :thumbup:
Ma stvar je da se nama svima moraju iz korijena promijeniti neke stvari u glavama.Evo cim ti spominjes "tezak" raspored ili neke kalkulacije bodova to je to.Kazem ti,i sam sam takav,ali to ne valja.
Mi nikad,ali nikad necemo biti kao Evropa,nijedan trener ili klub u drzavi.Mislis da Alex Ferguson pravi kalkulacije kada vidi raspored,ne,on svaku utakmicu ide na pobjedu bilo gdje,neki dan je bio sjeban kad je penale izgubio od Bajerna na nekom audi kupu nebitnom skroz,to je ono sto nasi treneri i igraci moraju usaditi sebi u glavu.
Koliko puta smo vidjeli izlizane fraze "idemo na pobjedu u svakoj utakmici" kod vecine trenera.Idu ali malo sutra.Kada je objavljen raspored sezone ovdje su pravljene kalkulacije te ovoliko te onoliko,te imamo gadnu sa Celikom,te imamo sa Olimpikom kuci jednu vise,to moramo izbaciti iz glave mada je to nemoguce prakticno.Ali Amar to zna i svjestan je toga,e sad,hoce li ici ili ne pokazat ce vrijeme.

Ponijelo me malo,ali zato sto sam neki dan procitao fantastican intervju sa Irfanom Smajlagicem,covjek govori kako izvuci maksimum iz igraca,o nacinu treninga,o usadjivanju pobjednickog mentaliteta u igrace,o surovoj realnosti gdje je rezultat jedino mjerilo,o odricanju i mukama na putu do uspjeha.Na jadikovanja tipa "mi bili bolji a oni pobijedili" covjek hladno kaze :"Bolji uvijek pobijedi".
elSaik

#2609 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Ako se mislimo izdići iznad lige i ostalih timova moramo se izdići i iznad tog, nazovimo, bosanskog mentaliteta. Šta imaš računati, idi u svakoj utakmici na pobjedu, daj sve od sebe, postavi se dobro taktički, i to je to, rezultat će doći sam od sebe. Široki Brijeg možda jeste za naše uslove solidna ekipa, ali kao da svi zaboravljate da nisu ništa bolji bili od nas prošle godine. Šta više bili su prva i dugo vremena jedina ekipa koju smo pobijedili sa više od 1 razlike. To što su igrali sa Sturmom 1:1 je također svejedno. I Slavija je nakantala Aalborga, nedavnog učesnika Lige prvaka, pa šta?! Očekujem našu ofanzivnu igru, gdje će igrači nošeni ambijentom na tribinama već početkom utakmice postići pogodak. Kasnije kad se protivnik otvori radi izjednačenja, postižemo i drugi. U posljednjih 20 minuta ćemo ih uništiti fizičkom spremom i pred kraj susreta potvrditi pobjedu i, nadam se, prvo mjesto. :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#2610 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Danas su sa Zeljom trenirali Nemanja Supic (vjerovatno radi odrzavanja forme) i Alen Grozdanic koji je dosao na probu.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/spiel ... rofil.html
Charuga
Globalni moderator

#2611 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

elSaik wrote:
Plavih_11 wrote:Image
...
Džaba kad se ne vidi. Ima li ko u većoj rezoluciji?!

Vjerovatno sam jedan od rijetkih koji ovo nisu nikada pročitali. :(
http://img40.imageshack.us/i/82522541.jpg/

http://img35.imageshack.us/i/45192329.jpg/

http://img36.imageshack.us/i/64041688.jpg/

http://img246.imageshack.us/i/81463546.jpg/
Charuga
Globalni moderator

#2612 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Zlocin&Kazna

#2613 Re: FK Zeljeznicar

Post by Zlocin&Kazna »

Momci koji rade ove emisije (Zeljo TV) zaista ne popustaju s kvalitetom..Zaista su zasluzili sve cestitke. Nadam se da ce nastaviti s dobrim poslom! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
nikad_izvini

#2614 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Nakon završetka radova na pruzi Brčko-Banovići u trajanju od petnaest dana zbog sukoba i zvanja pravim imenom compacta/strangera, vratio sam se :D
Rezime navijača: u Zenici smo bili vrlo dobri, osim seljačke drotovske politike da te izbace 10-ak minuta prije kraja tekme i naravno čuvene organizovanosti, bilo nas je po cijelom autoputu, uključujući i lika na skuteru :D

Rezime ekipe: Šeha je odbranio loptu i opet fulio istrčavanje :D Radovanović odličan, Cocalić izrasta u vrhunskog štopera, Mešić nije loš, Čolić :thumbup: Dino voli da dodaje lopte protivničkim igračima i da mlati. Ovo drugo je dobro, ono dodavanje ne valja. Ćulum :thumbup: Zaista ne znam odakle lik kod nas, vrlo dobar sa loptom, neprelazan, odlično iznosi loptu, malo griješi. Meni najbolji igrač Želje trenutno. Bučan dobar, ne bacaju ga više na beka, Bekrić konstantan, Bešlija ima i dalje kredita zbog ondašnjih igara. Mešanović me je dojmio, odličan prijem lopte sa štoperom na leđima, snalažljiv, otporan na udarce(barme trenutno). S tim da nam fali Rovčanin i Serdarević i da imamo velika očekivanja od Mehića, nije loše. Protiv Olimpika smo bili borbeni sa par solidnih akcija i par ispadanja u odbrani. Protiv Čelika smo bili borbeni sa par solidnih akcija i sa manje ispadanja u odbrani nego protiv Olimpika. Borbenost i fizička sprema nas krase u odnosu na prošle sezone. Ekipa će se uigrati kad-tad, sa po jednim pojačanjem u vezi i napadu :dance: :dance: :dance: :dance:

Moj duboki naklon Osimu, igračima i NAVIJAČIMA ;-) Idemo dalje, Lištica naredni protivnik po mjeri, da vidimo jesul ove dvije tekme bile "samo slučajnost". Nema veze ako gubimo, bitno je da se trudimo i makar malo mlatimo :D
source01

#2615 Re: FK Zeljeznicar

Post by source01 »

Najtrofejniji BH klub je za svoje vjerne navijače priredio još jedno druženje u sklopu prodaje sezonskih karata, pa će se, nakon šefa stručnog štaba Amara Osima i kapitena plavih Edina Cocalića, koji su karte prodavali u srijedu, fanovima u istoj ulozi ovog petka od 16:00 do 17:00 predstaviti dvije Željine najzvučnije akvcizicije: Alen Mešanović i Milan Ćulum.
Ne propustite kupiti godišnje karte za narednu sezonu premier lige na Grbavici, jer su tri boda sa Bilinog Polja, sjajan, ali ipak samo uvod u briljantnu sezonu FK Željezničara.
Ne zaboravite da je kupovina godišnjih karata najkonkretnija pomoć voljenom klubu da ponovo zasija na Evropskom nebu.

Budi prvi - budi ŽELJO !

http://www.youtube.com/watch?v=nvEr8wDJVTo

Brate, evo ga video za lozionu, salji dalje...
source01

#2616 Re: FK Zeljeznicar

Post by source01 »

ISPRAVKA

Najtrofejniji BH klub je za svoje vjerne navijače priredio još jedno druženje u sklopu prodaje sezonskih karata, pa će se, nakon šefa stručnog štaba Amara Osima i kapitena plavih Edina Cocalića, koji su karte prodavali u srijedu, fanovima u istoj ulozi ovog petka od 16:00 do 17:00 predstaviti dvije Željine najzvučnije akvcizicije: Alen Mešanović i Milan Ćulum.

Ne propustite kupiti godišnje karte za narednu sezonu premier lige na Grbavici, jer su tri boda sa Bilinog Polja, sjajan, ali ipak samo uvod u briljantnu sezonu FK Željezničara.

Ne zaboravite da je kupovina godišnjih karata najkonkretnija pomoć voljenom klubu da ponovo zasija na Evropskom nebu.

Budi prvi - budi ŽELJO !

source01

#2617 Re: FK Zeljeznicar

Post by source01 »

ISPRAVKA, BITNO

Najtrofejniji BH klub je za svoje vjerne navijače priredio još jedno druženje u sklopu prodaje sezonskih karata, pa će se, nakon šefa stručnog štaba Amara Osima i kapitena plavih Edina Cocalića, koji su karte prodavali u srijedu, fanovima u istoj ulozi ovog CETVRTKA od 16:00 do 17:00 predstaviti dvije Željine najzvučnije akvcizicije: Alen Mešanović i Milan Ćulum.

Budi prvi - budi ŽELJO !

elSaik

#2618 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Dres, 117KM. Od ponedjeljka u prodaji.
mrtva kokoš

#2619 Re: FK Zeljeznicar

Post by mrtva kokoš »

elSaik wrote:Dres, 117KM. Od ponedjeljka u prodaji.
skupo brate...mozes gledati kroz njega kakav je kvalitet...a jos marka joma cc
Bijeli_sa

#2620 Re: FK Zeljeznicar

Post by Bijeli_sa »

source01 wrote:ISPRAVKA

Budi prvi - budi ŽELJO !

sve ok i svaka cast, samo da te ispravim, najtrofejniji klub u BIH je F.K. Sarajevo, znam da ti nije drago ali mojne suplje molim te..... 8-)
rumenige_brajtner

#2621 Re: FK Zeljeznicar

Post by rumenige_brajtner »

Bijeli_sa wrote: sve ok i svaka cast, samo da te ispravim, najtrofejniji klub u BIH je F.K. Sarajevo, znam da ti nije drago ali mojne suplje molim te..... 8-)
ako se racunaju i bajramski malonogometni turniri :lol:
Zlocin&Kazna

#2622 Re: FK Zeljeznicar

Post by Zlocin&Kazna »

rumenige_brajtner wrote:
Bijeli_sa wrote: sve ok i svaka cast, samo da te ispravim, najtrofejniji klub u BIH je F.K. Sarajevo, znam da ti nije drago ali mojne suplje molim te..... 8-)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Bijeli_sa

#2623 Re: FK Zeljeznicar

Post by Bijeli_sa »

rumenige_brajtner wrote:

simpa komentar nema sta... :lol: :lol: :lol:

a haj mi sad reci kako je zeljo najtrofejniji klub u BIH, po cemu???
perke

#2624 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

pa valjda po broju trofeja :-D
Bijeli_sa

#2625 Re: FK Zeljeznicar

Post by Bijeli_sa »

perke wrote:pa valjda po broju trofeja :-D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jes jes................haj malo na provjeru informacija pa se vrati da nastavimo..... :D

e moji strunfovi
Post Reply