Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
amar1994 wrote:Ma daj molim te,masa motora i to benzinaca odvrti ko od sale preko 300 hiljada na 5w20 ili ovi noviji cak na 0w20 ulju,samo je bitna redovna zamjena..
Na kraju,nece ti nista bit autu ali bi imao problem da je cijelu zimu -20 i ispod
A drug velika je razlika noviji motori i ovaj koji je star hem 15 god, hem je presao sigurno pa i duplo vise od onog sto pise na satu a to je 200.000
Druga stvar, nije sibir nece valjda -25 biti i ponavljam mogu ja njega i u ovlastenom odrzavat, al kako je to odrzavao neko prije mene je pitanje..
amar1994 wrote:Ma daj molim te,masa motora i to benzinaca odvrti ko od sale preko 300 hiljada na 5w20 ili ovi noviji cak na 0w20 ulju,samo je bitna redovna zamjena..
Na kraju,nece ti nista bit autu ali bi imao problem da je cijelu zimu -20 i ispod
A drug velika je razlika noviji motori i ovaj koji je star hem 15 god, hem je presao sigurno pa i duplo vise od onog sto pise na satu a to je 200.000
Druga stvar, nije sibir nece valjda -25 biti i ponavljam mogu ja njega i u ovlastenom odrzavat, al kako je to odrzavao neko prije mene je pitanje..
Ja bi uvihek isao na ulje koje fabrika preporucuje za taj motor. Ako fabrika kaze da moze 10w40, onda ok, ako ne, onda se neko zahebo.
Eto ti linak pa traži sebi kad već ne znaš napisati koje je godište.
A i ne mora biti castrol, ali će ti pomoći oko specifikacija, što bi reko dr konektovan.
Eto ti linak pa traži sebi kad već ne znaš napisati koje je godište.
A i ne mora biti castrol, ali će ti pomoći oko specifikacija, što bi reko dr konektovan.
M'rs ...2001 ...pa gdjesi bolan nema te ,jesil se to zajebo pa se ozenio
spreca wrote:
Ako je 2001. onda Castrol edge 0W30, tad je BMW još uvijek i preporučivao castrol.
Još bolje bi bilo da znaš koje je sipano već, al' očigledno ne znaš.
spreca wrote:
Ako je 2001. onda Castrol edge 0W30, tad je BMW još uvijek i preporučivao castrol.
Još bolje bi bilo da znaš koje je sipano već, al' očigledno ne znaš.
Najbolji su mi oni (pogotovo trgovci) koji vrstu ulja odredjuju po predjenim kilometrima. Kaze presao je puno, mozes sipat i gusce ulje. Kad ga upitas Zasto, on odgovori zato jer je puno presao. Smijesno!!! Sa guscim uljem se samo dobije slabije podmazivanje tokom hladnih startova i ubrzava se habanje motora. A ako se misli sa guscim uljem smanjiti curenje ulja na dihtunzima i semerinzima... to je drugi par opanaka i to nema veze sa vrstom ulja koje odgovara motoru vec spada u ciganisanje oko popravke auta. Vrstu ulja i intervar zamjene propisuje fabrika koja je napravila auto.
Ja vozim Toyotu a radni mi kolega BMW-a sa potpuno istim dizel motorom (N47D20) .
Inace taj motor je razvio BMW.
Kubikaza mu je 2.0 litra sa 143 konjske snage.
On moze sipati 5W-40 ACEA C3 a ja ne mogu, bar tako kaze Toyota odnosno BMW.
ja71 wrote: ↑14/02/2020 12:56
Ja vozim Toyotu a radni mi kolega BMW-a sa potpuno istim dizel motorom (N47D20) .
Inace taj motor je razvio BMW.
Kubikaza mu je 2.0 litra sa 143 konjske snage.
On moze sipati 5W-40 ACEA C3 a ja ne mogu, bar tako kaze Toyota odnosno BMW.
Kako to objasniti ?
da su o toyoti idioti sto su uopste ugradjivali,sipaj ono sto ti pise i kraj price a mozes i to za benwe,nece mu nista bit..ja sipam mimo svih preporuka ulje koje je i bolje i manje cadi od preporucenih
basicm wrote: ↑14/02/2020 13:50
Evo da cujem da ima jos koja toyota sa pravim motorom
pa to je neka kooperacija.
Toyota koristi BMW-ove dizel-motore a ovi ugradjuju njihove hibride.
zasto razvijati nesto novo (a razvoj je najskuplj) kada je neko drugi to perfekcionirao
amar1994 wrote: ↑14/02/2020 13:43
da su o toyoti idioti sto su uopste ugradjivali,sipaj ono sto ti pise i kraj price a mozes i to za benwe,nece mu nista bit..ja sipam mimo svih preporuka ulje koje je i bolje i manje cadi od preporucenih