English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
burek_in_space

#2601 Re: English Premier League

Post by burek_in_space »

28. Feb. 2010. 16:29 Banned user for reason “zabranjeno kloniranje ranije baniranih”
» seljak
ARmAn1i

#2602 Re: English Premier League

Post by ARmAn1i »

Liverpool sa ovim igracima tipa Insua, Lucas nema sta da trazi vise i sa ovim Benitezom vakat mu je da ide vala..ispali u grupama LP, fol se sad bore za 4. mjesto a izvlace se u zadnjim sekundama protvi Blackburna..
Aston Villa i Tottenham mnogo bolje stoje na terenu od njih..

ostalo je samo ime.. i cistka na kraju sezone. :)
Better Man

#2603 Re: English Premier League

Post by Better Man »

Manchester pobjedio Aston Villu u finalu Carlling Cupa sa 2:1. Villa povela iz penala, Owen izjednačio, a Rooney (pred kraj prvog poluvremena ušao u igru umjesto Owena koji se povrijedio)u drugom poluvremenu zabio za pobjedu.
Trasimaco

#2604 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

Od danas je United najuspjesniji engleski tim u domacim takmicenjima. Scouseri se pjene kao piva! :lol:
Jack Be Nimble

#2605 Re: English Premier League

Post by Jack Be Nimble »

Sto Hrvati zabise gol Evertonu :D
Edin H.

#2606 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

ARmAn1i wrote:Liverpool sa ovim igracima tipa Insua, Lucas nema sta da trazi vise i sa ovim Benitezom vakat mu je da ide vala..ispali u grupama LP, fol se sad bore za 4. mjesto a izvlace se u zadnjim sekundama protvi Blackburna..

Pa dobro da nije Caragher skrivio penal bilo bi cistih 2 - 0, ali je cinjenica da im fali samopuzdanja, npr Kuytu.
Ipak vratio se Torres i to je donijelo prevagu.
Bio sam jucer na Anfieldu i ono sto me zapanjilo je da ni u coskovima na vrhu stadiona nema nijednog slobodnog mjesta. Kao da je Zeljo dosao u goste, a ne Blackburn :D
ARmAn1i

#2607 Re: English Premier League

Post by ARmAn1i »

Edin H. wrote:
ARmAn1i wrote:Liverpool sa ovim igracima tipa Insua, Lucas nema sta da trazi vise i sa ovim Benitezom vakat mu je da ide vala..ispali u grupama LP, fol se sad bore za 4. mjesto a izvlace se u zadnjim sekundama protvi Blackburna..

Pa dobro da nije Caragher skrivio penal bilo bi cistih 2 - 0, ali je cinjenica da im fali samopuzdanja, npr Kuytu.
Ipak vratio se Torres i to je donijelo prevagu.
Bio sam jucer na Anfieldu i ono sto me zapanjilo je da ni u coskovima na vrhu stadiona nema nijednog slobodnog mjesta. Kao da je Zeljo dosao u goste, a ne Blackburn :D
Dobro, ali pogledaj svi timovi koji se trenutno bore u LP i svojim prvenstvima imaju siru i kvalitetniju lepezu igraca od Liverpoola.
Gerrard, Torres, Caragher su klase ali fali tu jos bar 2-3 ovakvih za neke vece domete...a to da je stadion popunjen :thumbup: pored ovog sto sam napisao -ostalo je samo ime- htio sam napisat i za navijace.
vaučer

#2608 Re: English Premier League

Post by vaučer »

ARmAn1i wrote:Dobro, ali pogledaj svi timovi koji se trenutno bore u LP i svojim prvenstvima imaju siru i kvalitetniju lepezu igraca od Liverpoola.
Gerrard, Torres, Caragher su klase ali fali tu jos bar 2-3 ovakvih za neke vece domete...a to da je stadion popunjen :thumbup: pored ovog sto sam napisao -ostalo je samo ime- htio sam napisat i za navijace.
Mogu malo uskočit a?
Insua i Lucas su loši a? Jes vala... bolji su recimo Fabio i Anderson.. kako da ne. Insua ima 20 godina i za svoje godine je jedan od boljih na LB poziciji. Lukas je nepravedno gledan kao zamjena Xabi Alonsu, što nije i nikad neće biti jer igra drugačiju igru. Jedan je od najkonzistentnijih igrača ove sezone u 'Poolu, svakako po doprinosu ispred Gerrarda i Benayouna. Nije savršen ali bezgrešno obavlja posao koji mu je dat, a ako misliš da treba asistirati ili davati golove onda ne poznaješ Benitezov Liverpool.
Ekipa je potanka u napadu no ne čudi me s obzirom da skoro dvije godine nije potrošena ni funta mimo onog što se zaradi od prodaje igrača.
Što se tiče svjetske klase igrača u 'Poolu rekao bih da si zaboravio barem tri: Mascherano, Pepe Reina i Glen Johnson.
Možda i najbolji pitbul destruktivac danas, najbolji golman Premier lige (broji zlatne rukavice ako ne vjeruješ meni) i ponajbolji ofanzivni bek u PL.

Eto.. ispravi me ako štagod zgriješih. 8-)
ultima_palabra

#2609 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

vaučer wrote:
ARmAn1i wrote:Dobro, ali pogledaj svi timovi koji se trenutno bore u LP i svojim prvenstvima imaju siru i kvalitetniju lepezu igraca od Liverpoola.
Mogu malo uskočit a?
Insua i Lucas su loši a? Jes vala... bolji su recimo Fabio i Anderson.. kako da ne. Insua ima 20 godina i za svoje godine je jedan od boljih na LB poziciji. Lukas je nepravedno gledan kao zamjena Xabi Alonsu, što nije i nikad neće biti jer igra drugačiju igru. Jedan je od najkonzistentnijih igrača ove sezone u 'Poolu, svakako po doprinosu ispred Gerrarda i Benayouna. Nije savršen ali bezgrešno obavlja posao koji mu je dat, a ako misliš da treba asistirati ili davati golove onda ne poznaješ Benitezov Liverpool.
Ekipa je potanka u napadu no ne čudi me s obzirom da skoro dvije godine nije potrošena ni funta mimo onog što se zaradi od prodaje igrača.
Što se tiče svjetske klase igrača u 'Poolu rekao bih da si zaboravio barem tri: Mascherano, Pepe Reina i Glen Johnson.
Možda i najbolji pitbul destruktivac danas, najbolji golman Premier lige (broji zlatne rukavice ako ne vjeruješ meni) i ponajbolji ofanzivni bek u PL.

Eto.. ispravi me ako štagod zgriješih. 8-)
Problem Liverpoola nije to što imaju Lucasa i Insuu nego to što su oni neprikosnoveni starteri :roll: Ok su igrači za rotacije, ali ne više od toga, a odlaskom Xabija i Arbeloe su postali njihove zamjene, što i sam kažeš da ne mogu biti.
A Johnson je Liverpoolov Marcelo :-D Dobar u ofanzivi, katastrofa u defanzivi.
ratata

#2610 Re: English Premier League

Post by ratata »

Liverpul nema problem, Liverpul je savrsen tim za osvajanje titule, Liverpul ima kolateralnu stetu u liku i dijelu Rafe Beniteza. Sa njegovim timom Murinjo i Ferguson bi 20 godina bili sampioni svake sezone.
sumirprimus

#2611 Re: English Premier League

Post by sumirprimus »

"VEZNJAK Arsenala Tomaš Rosicky je nakon nedavne teške ozljede velškog suigrača Aarona Ramseyja (lom gležnja nakon starta Ryana Shawcrossa) pozvao na strože sankcioniranje grubih startova."

Ramsey je u subotnjoj utakmici protiv Stokea postao treći nogometaš Arsenala u posljednjih pet sezona koji je nakon starta suparničkih igrača slomio nogu (nakon Eduarda i Aboua Diabyja), a Rosicky kaže da to ne može biti slučajno....

Sho jes jes,nije da ih ne lome :evil:
Bad luck...Uhvati ih na stajnoj nozi,i...
Englezi su men car, i sad poredit 4 utakmice naseg salihovica za crveni karton i ovakvih Krvnika,(kolko se sjecam onaj taylor sto je osakatio dudua je dobio 4 tekme zabrane,nece ni ovaj vise,dvje-tri ...)
vaučer

#2612 Re: English Premier League

Post by vaučer »

ultima_palabra wrote:Problem Liverpoola nije to što imaju Lucasa i Insuu nego to što su oni neprikosnoveni starteri :roll: Ok su igrači za rotacije, ali ne više od toga, a odlaskom Xabija i Arbeloe su postali njihove zamjene, što i sam kažeš da ne mogu biti. A Johnson je Liverpoolov Marcelo :-D Dobar u ofanzivi, katastrofa u defanzivi.
Arbeloa je desni bek i zamjenio ga je Johnson, a ne Insua. Uz svaku pohvalu Arbeloi koji je defanzivno bio prilično dobar, u napadu je bio nepostojeći. Johnson je defanzivno solidan a pomaže mu i to jer je Kuyt na njegovoj strani, a ofanzivno je odličan. Na stranu ozljede, općenito je Johnson bolji za momčad (iako bih volio da je Arbeloa ostao za određene utakmice). Insua je česti starter ove sezone više radi ozljeda staklonogog Aurelia (koji je u biti i dalje prvi LB), nego radi neprikosnovenih kvaliteta. Momak je ok i bit će sve bolji, on nije nikakav problem.
Lukas s druge strane nije nikad bio zamjena za Xabia, nit to treba biti. Nakon odlaska Alonsa Benitez je evidentno mjenjao (iako suptilno) taktiku igre. Nema više 'daj Alonsu i trči bilo gdje', sad svi moraju više raditi na stvaranju prostora kratkim pasovima i biti uključeniji u igru što je evidentno problem koji se još prevazilazi. Lukas je ako ikome a ono zamjena Mascheranu s boljim okom za duboki pas.
ratata wrote:Liverpul nema problem, Liverpul je savrsen tim za osvajanje titule, Liverpul ima kolateralnu stetu u liku i dijelu Rafe Beniteza. Sa njegovim timom Murinjo i Ferguson bi 20 godina bili sampioni svake sezone.
Mourinho? Ferguson?
Da je Benitez bezgrešan, nije.
Mourinho je osvojio prvenstvo nakon ukupno potrošenih koliko miliona (uključujući i Ranierieve kupovine)?
Da dobar je trener, ali ništa više od toga.
Ferguson nije osvojio NIŠTA (niti jedan trofej) prvih sedam godina u Unitedu. Ovo je Benitezu šesta, zaključuj dalje sam.
Better Man

#2613 Re: English Premier League

Post by Better Man »

vaučer wrote:
ultima_palabra wrote:Problem Liverpoola nije to što imaju Lucasa i Insuu nego to što su oni neprikosnoveni starteri :roll: Ok su igrači za rotacije, ali ne više od toga, a odlaskom Xabija i Arbeloe su postali njihove zamjene, što i sam kažeš da ne mogu biti. A Johnson je Liverpoolov Marcelo :-D Dobar u ofanzivi, katastrofa u defanzivi.
Arbeloa je desni bek i zamjenio ga je Johnson, a ne Insua. Uz svaku pohvalu Arbeloi koji je defanzivno bio prilično dobar, u napadu je bio nepostojeći. Johnson je defanzivno solidan a pomaže mu i to jer je Kuyt na njegovoj strani, a ofanzivno je odličan. Na stranu ozljede, općenito je Johnson bolji za momčad (iako bih volio da je Arbeloa ostao za određene utakmice). Insua je česti starter ove sezone više radi ozljeda staklonogog Aurelia (koji je u biti i dalje prvi LB), nego radi neprikosnovenih kvaliteta. Momak je ok i bit će sve bolji, on nije nikakav problem.
Lukas s druge strane nije nikad bio zamjena za Xabia, nit to treba biti. Nakon odlaska Alonsa Benitez je evidentno mjenjao (iako suptilno) taktiku igre. Nema više 'daj Alonsu i trči bilo gdje', sad svi moraju više raditi na stvaranju prostora kratkim pasovima i biti uključeniji u igru što je evidentno problem koji se još prevazilazi. Lukas je ako ikome a ono zamjena Mascheranu s boljim okom za duboki pas.
ratata wrote:Liverpul nema problem, Liverpul je savrsen tim za osvajanje titule, Liverpul ima kolateralnu stetu u liku i dijelu Rafe Beniteza. Sa njegovim timom Murinjo i Ferguson bi 20 godina bili sampioni svake sezone.
Mourinho? Ferguson?
Da je Benitez bezgrešan, nije.
Mourinho je osvojio prvenstvo nakon ukupno potrošenih koliko miliona (uključujući i Ranierieve kupovine)?
Da dobar je trener, ali ništa više od toga.
Ferguson nije osvojio NIŠTA (niti jedan trofej) prvih sedam godina u Unitedu. Ovo je Benitezu šesta, zaključuj dalje sam.
Ferguson vodi Manchester od 1986. godine, a prvi trofej je osvojio 1992. godine. Dakle ne nakon 7 godina, već 6 godina.
ultima_palabra

#2614 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

vaučer wrote:Arbeloa je desni bek i zamjenio ga je Johnson, a ne Insua. Uz svaku pohvalu Arbeloi koji je defanzivno bio prilično dobar, u napadu je bio nepostojeći. Johnson je defanzivno solidan a pomaže mu i to jer je Kuyt na njegovoj strani, a ofanzivno je odličan. Na stranu ozljede, općenito je Johnson bolji za momčad (iako bih volio da je Arbeloa ostao za određene utakmice). Insua je česti starter ove sezone više radi ozljeda staklonogog Aurelia (koji je u biti i dalje prvi LB), nego radi neprikosnovenih kvaliteta. Momak je ok i bit će sve bolji, on nije nikakav problem.
Igrao je Arbeloa puno puta i lijevog beka, jednom uštopao i Messija koliko se sjećam :-D
A vala ne znam kakvu igru kratkih pasova možeš igrati sa Mascheranom i Lucasom u vezi :D Liverpool su ubili Benitezovi promašeni transferi, ove godine su se poklopile povrede Torresa i pad forme Gerrarda, što je rezultiralo potpunim padom kreativnosti. To znači manjak golova, a tada se svaka greška odbrane još više plaća...
belafonte

#2615 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Koliko ga god vole navijaci Liverpoola ja ga jos vise volim
Long live Rafa the Scouser :!: :skoljka:
vaučer

#2616 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Prije bih rekao da su LFC ubile one dvije američke pijavice koje su posrkale sve pare za transfere.
Benitez je ionako indirektno rekao da je nagužen ovo ljeto jer mu je rečeno da ima budžet pa na kraju ćuna babina.
Ko će ga znati... puno je faktora uvijek, kako u uspijehu još i više u neuspijehu.
Dosta fali i Sami Hyipia, nemoš iskustvo kupiti.

Moja isprika za grešku, 6 godina bez trofeja je točno.
Bravo Fergie!
Trasimaco

#2617 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

vaučer wrote:Moja isprika za grešku, 6 godina bez trofeja je točno.
Bravo Fergie!
Aj ti to legendo malo bolje provjeri. ;-) I nemoj mi kasnije govoriti da si na ligu mislio, jer si gore lijepo napisao - NISTA od trofeja.

Cinjenica je da je SAF Scouserima trn u oku koji nikad nece izvaditi. Covjek je toliko napravio u Unitedu da je stigao nedostizni Liverpool. A velike su sanse da ih debelo pređe. Vec sad je United najtrofejniji klub u domacim takmicenjima. Toliko su paranoicni kad je on u pitanju da je to za ne povjerovati. :lol: Znaju da jadni nista zivo ne mogu osvojiti, pa se samo mole da United negdje zapne i da ne osvoji trofej. Oh well... :lol: I nikad mi nece biti jasno kako mogu porediti Beniteza i SAFa. In Rafa we trust! :D I treba da ostane, pa da im se ove muke nastave sto duze. Mislim da bi pobune izbile u gradu Manchesteru kad bi Benitez odstupio ili dobio otkaz. :lol:
vaučer

#2618 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Ja sam kao prvo odgovarao na poređenje Beniteza i Fergusona.
Lako je iz današnje perspektive posrati 'Ferguson je bolji od ovog ili onog'. SAF ima sistem i momčad koja je građena preko dvije decenije njegovom vlastitom rukom. To je bitno, vrlo.
Da osvojio je FA kup, nije uopće važno. Ne stavljam trofeje na vagu. Ukazivao sam na to da je imao užasan početak, suh, bez trofeja, naizgled bez nade. Mnogi to ne znaju, vide današnji Manchester i to je sve. A bilo je dosta drugačije tih godina. Ispred njega Liverpool, velika očekivanja, svi seru po njemu, pritisak kontinuirano raste. Ali se skoro počelo isplaćivati uloženo vrijeme i napravio je dinastiju, lavinu koja i danas melje.

Rafa ostvaruje dobar napredak. Koliko god se površni navijači Uniteda smijali na to, to je činjenica. Uzeo je očajnu Houllierovu momčad i počeo dizati rezultat i kvalitetu iz sezone u sezonu. Da, cijela momčad ima lošu sezonu ove godine. Ali ne vjerujem da je to početak spirale prema dole, ionako su se već stabilizirali rezultati od Nove godine na ovamo. S obzirom na stanje u klubu te tko ga i kako vodi, osvajanje prvenstva bi bilo ravno čudu, a Benitez je prošle sezone bio vrlo blizu.

Nije ni bitno, vi ste sretni da ga mi imamo, mi također.. svi sretni dakle. 8-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2619 Re: English Premier League

Post by Admir_1984 »

Ko je bolan sretan od simaptizera Liverpoola sto je onaj konj na klupi? Evo mu jos 10 godina, ako titule osvoji pljuni me odma. Poredis ga sa Hulieom, a ekipa je pod Hulieom igrala 5 puta bolji fudbal, a i rezultati su bili koliko toliko ok. Osvajali se ovi kupovi, a iz utrke za titulu se ispadalo vec nakon 20 kola, sto je i slucaj kod rafe. A da ne govorim koliko para je imao na raspolaganju Hulier, a koliko rafa. Pa sam Torres je placen ko svi igraci Liverpoola za vrijeme Huliea. Najgore je to sto za Liverpool nema nikakve nade dok ga spanac vodi, jer je igra iz sezone u sezonu losija, a on samo kuka. Kad je bilo para, bacio ih je u vodu, a sad neshto sere.

Liverpool unazad 2-3 godine protiv Hulla. Stoke-a i ostalih klubova sanse ne moze napraviti u gostima, a ti pricas o nekom stvaranju ekipe :-)
vaučer

#2620 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Admir_1984 wrote:Ko je bolan sretan od simaptizera Liverpoola sto je onaj konj na klupi? Evo mu jos 10 godina, ako titule osvoji pljuni me odma. Poredis ga sa Hulieom, a ekipa je pod Hulieom igrala 5 puta bolji fudbal, a i rezultati su bili koliko toliko ok. Osvajali se ovi kupovi, a iz utrke za titulu se ispadalo vec nakon 20 kola, sto je i slucaj kod rafe. A da ne govorim koliko para je imao na raspolaganju Hulier, a koliko rafa. Pa sam Torres je placen ko svi igraci Liverpoola za vrijeme Huliea. Najgore je to sto za Liverpool nema nikakve nade dok ga spanac vodi, jer je igra iz sezone u sezonu losija, a on samo kuka. Kad je bilo para, bacio ih je u vodu, a sad neshto sere.

Liverpool unazad 2-3 godine protiv Hulla. Stoke-a i ostalih klubova sanse ne moze napraviti u gostima, a ti pricas o nekom stvaranju ekipe :-)

Mislim da malo puno nemaš pojma o čemu govoriš, a?
Ekipa igrala bolji fudbal? Svakako, aha. Rezultati su bili lošiji kod Houlliera, činjenice a ne trkeljanja.
O tvojoj interpretaciji transfera da ne govorim.
Houlier:
Cisse - 14 miliona funti, prodan za 6
Diouf - 10 miliona funti, prodan za 3.5
Heskey - 11 miliona funti, prodan za 6
Didi Hamann - 8 miliona funti, slobodan transfer
Benitez:
Torres - 21 milion funti, vrijedi koliko danas?
Keane - 19 miliona funti, prodan za 15
Aquilani - 18 miliona funti
Johnson - 17.5 miliona funti
Alonso - 10 miliona funti, prodan za 30
Usput budi rečeno novac koji je Rafa trošio je sam i zaradio osvajanjem Lige prvaka te još jednim finalom i stalnim prolaskom u drugi krug natjecanja, a svejedno je morao prodavati dobre igrače da bi imao toliki budžet (Crouch 11m, Cissoko 8m, Bellamy 7m). Jednostavno je zamjenjena ukupno prosječna momčad za vrlo dobar prvi tim sa tankom klupom. Love nema za više i bolje jer da je ima ne bi već tri transfer perioda bilo troši koliko prodaš.
To su fakti, ali naravno ti si u pravu i bla bla štagod.
:sax:
Trasimaco

#2621 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

vaučer wrote:Da osvojio je FA kup, nije uopće važno. Ne stavljam trofeje na vagu. Ukazivao sam na to da je imao užasan početak, suh, bez trofeja, naizgled bez nade. Mnogi to ne znaju, vide današnji Manchester i to je sve. A bilo je dosta drugačije tih godina. Ispred njega Liverpool, velika očekivanja, svi seru po njemu, pritisak kontinuirano raste. Ali se skoro počelo isplaćivati uloženo vrijeme i napravio je dinastiju, lavinu koja i danas melje.
Kako nije vazno legendo? Itekako je vazno. Mnogi ljudi ukljucujuci i tebe misle da SAF nije nista uradio u svojih prvih 6 godina. Tacno je da nije osvojio ligu, ali je dva puta bio drugi. Prvi put je to bilo u njegovoj drugoj sezoni. Ekipa je u tom ranom periodu bila rastimana, razularena, pili su puno alkohola i slicne stvari. Polako je to sve sređivao i na tom putu to prve titule prvaka je osvojio FA Kup, Liga Kup, Kup pobjednika Kupova i UEFA Super Kup. Znaci jasno se vidi da je tu bilo uspjeha, iako je tek podizao prethodno unisten tim. Nakon toga... Uhaaa Eric Cantona! :D Ostatak je historija. 8-)
Better Man

#2622 Re: English Premier League

Post by Better Man »

vaučer wrote:Ja sam kao prvo odgovarao na poređenje Beniteza i Fergusona.
Lako je iz današnje perspektive posrati 'Ferguson je bolji od ovog ili onog'. SAF ima sistem i momčad koja je građena preko dvije decenije njegovom vlastitom rukom. To je bitno, vrlo.
Da osvojio je FA kup, nije uopće važno. Ne stavljam trofeje na vagu. Ukazivao sam na to da je imao užasan početak, suh, bez trofeja, naizgled bez nade. Mnogi to ne znaju, vide današnji Manchester i to je sve. A bilo je dosta drugačije tih godina. Ispred njega Liverpool, velika očekivanja, svi seru po njemu, pritisak kontinuirano raste. Ali se skoro počelo isplaćivati uloženo vrijeme i napravio je dinastiju, lavinu koja i danas melje.

Rafa ostvaruje dobar napredak. Koliko god se površni navijači Uniteda smijali na to, to je činjenica. Uzeo je očajnu Houllierovu momčad i počeo dizati rezultat i kvalitetu iz sezone u sezonu. Da, cijela momčad ima lošu sezonu ove godine. Ali ne vjerujem da je to početak spirale prema dole, ionako su se već stabilizirali rezultati od Nove godine na ovamo. S obzirom na stanje u klubu te tko ga i kako vodi, osvajanje prvenstva bi bilo ravno čudu, a Benitez je prošle sezone bio vrlo blizu.

Nije ni bitno, vi ste sretni da ga mi imamo, mi također.. svi sretni dakle. 8-)
Ferguson kad je preuzeo Manchester nije imao zvijezda u ekipi i tek ih je trebao stvoriti, dok je Rafa preuzeo tim pun zvijezda, odnosno Liverpool koji je po igračkom kadru bio sposoban osvojiti ne samo Premiership, već i oba Liga cup i FA cup.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2623 Re: English Premier League

Post by Admir_1984 »

vaučer wrote:
Admir_1984 wrote:Ko je bolan sretan od simaptizera Liverpoola sto je onaj konj na klupi? Evo mu jos 10 godina, ako titule osvoji pljuni me odma. Poredis ga sa Hulieom, a ekipa je pod Hulieom igrala 5 puta bolji fudbal, a i rezultati su bili koliko toliko ok. Osvajali se ovi kupovi, a iz utrke za titulu se ispadalo vec nakon 20 kola, sto je i slucaj kod rafe. A da ne govorim koliko para je imao na raspolaganju Hulier, a koliko rafa. Pa sam Torres je placen ko svi igraci Liverpoola za vrijeme Huliea. Najgore je to sto za Liverpool nema nikakve nade dok ga spanac vodi, jer je igra iz sezone u sezonu losija, a on samo kuka. Kad je bilo para, bacio ih je u vodu, a sad neshto sere.

Mislim da malo puno nemaš pojma o čemu govoriš, a?
Ekipa igrala bolji fudbal? Svakako, aha. Rezultati su bili lošiji kod Houlliera, činjenice a ne trkeljanja.
O tvojoj interpretaciji transfera da ne govorim.
Houlier:
Cisse - 14 miliona funti, prodan za 6
Diouf - 10 miliona funti, prodan za 3.5
Heskey - 11 miliona funti, prodan za 6
Didi Hamann - 8 miliona funti, slobodan transfer
Benitez:
Torres - 21 milion funti, vrijedi koliko danas?
Keane - 19 miliona funti, prodan za 15
Aquilani - 18 miliona funti
Johnson - 17.5 miliona funti
Alonso - 10 miliona funti, prodan za 30
Usput budi rečeno novac koji je Rafa trošio je sam i zaradio osvajanjem Lige prvaka te još jednim finalom i stalnim prolaskom u drugi krug natjecanja, a svejedno je morao prodavati dobre igrače da bi imao toliki budžet (Crouch 11m, Cissoko 8m, Bellamy 7m). Jednostavno je zamjenjena ukupno prosječna momčad za vrlo dobar prvi tim sa tankom klupom. Love nema za više i bolje jer da je ima ne bi već tri transfer perioda bilo troši koliko prodaš.
To su fakti, ali naravno ti si u pravu i bla bla štagod.
:sax:
Normalno da je igrala bolji fudbal, danas da ne simpatishem Liverpool ja utakmice tog kluba ne bi pogledao do kraja, smor i dosada. Na cemu ti temeljis optimizam da ce rafa uspjeti osvojiti ligu? Svake godine Hull, Fulham i ostala buranija redovno uzimaju bodove Liverpoolu, a Manchester i kompanija te ekipa shtutaju sa drugim timovima. Nema mladih igraca u timu, pa da se kaze mlada neiskusna ekipa. Gerrard sve stariji i realno ove godine dosta losije igra, isto tako i Caragher. Konstantno forsira nekakve Benayune, Lukase, Aurelie, likove koji u ozbiljnim ekipama sigurno ne bi imali mjesta. Al ovde ima jedna vrlo bitna stvar, od ovakvih igraca trenerske velicine (Ferguson, Wenger) prave igrace korisne za tim (Carick, Park, Fletcher), iako ti igraci realno nemaju nku extra indivudualnu vrijednost. Za ovih 6-7 godina Rafa sekunde nije ponudio nadu da se moze osvojiti liga i zbog te cinjenice vec ove sezone je trebao dobiti otkaz, a ne da tamo glumi nekakvo nevinasce, kome su svi drugi krivi, a samo on nije
vaučer

#2624 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Better Man wrote:Ferguson kad je preuzeo Manchester nije imao zvijezda u ekipi i tek ih je trebao stvoriti, dok je Rafa preuzeo tim pun zvijezda, odnosno Liverpool koji je po igračkom kadru bio sposoban osvojiti ne samo Premiership, već i oba Liga cup i FA cup.
Nisi ozbiljan jel tako?
Jel da nisi... dobra loža svejedno.
Trasimaco wrote:Kako nije vazno legendo? Itekako je vazno. Mnogi ljudi ukljucujuci i tebe misle da SAF nije nista uradio u svojih prvih 6 godina. Tacno je da nije osvojio ligu, ali je dva puta bio drugi. Prvi put je to bilo u njegovoj drugoj sezoni. Ekipa je u tom ranom periodu bila rastimana, razularena, pili su puno alkohola i slicne stvari. Polako je to sve sređivao i na tom putu to prve titule prvaka je osvojio FA Kup, Liga Kup, Kup pobjednika Kupova i UEFA Super Kup. Znaci jasno se vidi da je tu bilo uspjeha, iako je tek podizao prethodno unisten tim. Nakon toga... Uhaaa Eric Cantona! :D Ostatak je historija. 8-)
Da i? Ako ćemo mjerkati score ništa bolji nije od Rafe u prvih 6 godina, čak lošiji.
Sad ti krivo shvati kako ti ja govorim da je Rafa bolji od Fergusona i možemo do jutra ovako :-D ..

Admiru neću odgovarati jer je maksimalno neozbiljan i mogao bih ga nastaviti poklapati činjenicama do sudnjeg dana, no očito mu to ne smeta i on će i dalje po svom.
Trasimaco

#2625 Re: English Premier League

Post by Trasimaco »

vaučer wrote:Da i? Ako ćemo mjerkati score ništa bolji nije od Rafe u prvih 6 godina, čak lošiji.
Sad ti krivo shvati kako ti ja govorim da je Rafa bolji od Fergusona i možemo do jutra ovako :-D ..
Nemam ja sta krivo shvatati. Jasno vidim sta pises. Uopste, spominjati ta dva covjeka u istom kontekstu je grijeh. Sta vi samo vidite kod tog Beniteza, meni nikako ide u glavu. Nebitno, drago mi je da se obojica slazemo da Benitez treba ostati sto duze. Tu cu i da zavrsim. Case closed.
Post Reply