terra_incognita wrote:Sad na obali, preko puta papagajke, specijalci drze dvojicu...valjda su to ti ...
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#2601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- minjonja
#2602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
e vidis, tacno me taj boldirani dio bode u oci. ne zna se sta se zbilo tu i vidis da se ovi iskusni javljaju i govore da ponedjeljak nije dan za kladjenja. mozda likovi trazili pare, ona dala sto je imala a oni kontali da ima jos pa joj prijetili pistoljem. ovo je sve MOZDA i ne zna se sada nista.Chmoljo wrote:jedno je ako joj je uistinu život bio ugrožen, ali male su šanse za to. iskreno i ja mislim da je napravila glupost, ali sebi. licemjeri su oni koji likuju nad ovim: to curo, nek si ih, svaka čast... a svi sjede za računarom i dijele pravdu.minjonja wrote:eno javljaju se strucnjaci na komentarima, kaze neko da je glupaca i luda, trebala je dati jednostavno dati pare a ne ubiti nekog zbog tudjih para. svi su bili tu i svi znaju kako je bilo. i amar mistric je izgleda bio glup zato sto jednostavno nije drzao kafic otvoren citavu noc zbog onih likova.
jos samo da se javi neko da kaze da su jadnicima trebale pare i da nema posla u drzavi pa moraju ovako.
umjesto da je dala novac, ako su joj samo to tražili i gotova priča. jebi ga, cura se sad bori za život, a vi joj pišite pisma podrške, mnogo će joj pomoći.![]()
kako Mascherano napisa tamo, onaj lik kojeg je policija uhvatila nakon upada u banku na Otoci, poslije 2 dana je opet uletio u kladionicu i opljačkao je... pa eto, pišite i dalje pisma podrške.
nema toga da su oni "samo pare trazili". da je dala pare i oni otisli, sta bi bilo?? eto mascherano ti je rekao, a ona ne bi primila platu taj mjesec jer ko joj je kriv sto ih nije znala otjerat.
zatvore zatvore... dajte nam zatvore...
- Alfons Kauders
#2603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nema haman kod nas nista bez krvne osvete... albanski recept...
jadna cura...
jadna cura...
- respo
#2604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a da mi od hrvatske trazimo koncesiju za lastovo?
ne moze otplivati s otoka da je felps a kamoli ovi nasi tonasi kriminalci
cak sta vise ne treba ih ni cuvati na otoku nek rade sta hoce samo okolo s camicima patrolnim da im niko ne pomogne izvana
ne moze otplivati s otoka da je felps a kamoli ovi nasi tonasi kriminalci
cak sta vise ne treba ih ni cuvati na otoku nek rade sta hoce samo okolo s camicima patrolnim da im niko ne pomogne izvana
-
jefferson
#2605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Mislim da je bez veze raspravljati o tome ko je prvi pucao i sl. dok se ne utvrde sve pojedinosti. Objekat garant ima video nadzor tako da ce to biti izuzeto i vidjet ce se.
Medjutim, ovaj slucaj pokazuje nesto drugo, a to je da ljudi polakos tvari pocinju uzimati u svoje ruke.
Policiji se odavo ne vjeruje, a sve manje se vjeruje da policia nesto moze uraditi i da hoce. Jednostavno, svi zaboravljaju da je proslo 20g od kako smo imali prvu funkcionalnu policiju. Policijski kadar je sada vecinom stasao u novoj korumpiranoj sredini bez nekih visih ideala. Sve se svodi da se sto prije sa ulice predje u saobracaj i onda da se pocne praviti "biznis."
Kod nas se ljudi ne pridruzuju policiji iz ideala, iz zelje za nekom promjenom, nego zato sto je sigurna plata i moze se sa strane uzeti.
Stoga, pitanje je bio samo kada ce se ovako nesto desiti. Ljudi vise nisu sigurni u svojim kucama a kamoli u mjestima kao sto je kladionica, i onaj komentar da se ne zna otkud radnici pistolj je glupost godine. kriminalci hodaju naoruzani automatskim oruzjem a policija psotavlja pitanje otkud radnici pistolj.
Na zalost, ovo ce se sve cesce desavati, i postali sve vise postajemo juzno americko drustvo, gdje imamo kriminalce voljne koristiti oruzje kao u SAD, ali nemam policiju kao SAD nego korumpiranu kao u Hondurasu i sl.
Da se ovo desilo u SAD slika kriminalca i njegovo ime bi vec bili na digitalnim displejima pored ceste kao i digitalnim saobracajnim informativnim tablama. Ali kod nas ce vjerovatno samo inicijali biti objavljeni i sl.
Da se djevojka sto prije oporavi, a onu stoku sto prije pronadju!
Medjutim, ovaj slucaj pokazuje nesto drugo, a to je da ljudi polakos tvari pocinju uzimati u svoje ruke.
Policiji se odavo ne vjeruje, a sve manje se vjeruje da policia nesto moze uraditi i da hoce. Jednostavno, svi zaboravljaju da je proslo 20g od kako smo imali prvu funkcionalnu policiju. Policijski kadar je sada vecinom stasao u novoj korumpiranoj sredini bez nekih visih ideala. Sve se svodi da se sto prije sa ulice predje u saobracaj i onda da se pocne praviti "biznis."
Kod nas se ljudi ne pridruzuju policiji iz ideala, iz zelje za nekom promjenom, nego zato sto je sigurna plata i moze se sa strane uzeti.
Stoga, pitanje je bio samo kada ce se ovako nesto desiti. Ljudi vise nisu sigurni u svojim kucama a kamoli u mjestima kao sto je kladionica, i onaj komentar da se ne zna otkud radnici pistolj je glupost godine. kriminalci hodaju naoruzani automatskim oruzjem a policija psotavlja pitanje otkud radnici pistolj.
Na zalost, ovo ce se sve cesce desavati, i postali sve vise postajemo juzno americko drustvo, gdje imamo kriminalce voljne koristiti oruzje kao u SAD, ali nemam policiju kao SAD nego korumpiranu kao u Hondurasu i sl.
Da se ovo desilo u SAD slika kriminalca i njegovo ime bi vec bili na digitalnim displejima pored ceste kao i digitalnim saobracajnim informativnim tablama. Ali kod nas ce vjerovatno samo inicijali biti objavljeni i sl.
Da se djevojka sto prije oporavi, a onu stoku sto prije pronadju!
- alphonse kauders
#2606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jefferson, ja mislim da je s obzirom na uslove kod nas policija itekako efikasna. Naravno, uvijek ima izuzetaka (pogotovo nas to nervira kod saobraćajne policije), ali mnogo je veći propust u kažnjavanju - počevši od sitnog kriminala gdje će te uvijek puštati (ja sad da izađem napolje i obijem auto, a uhvate me - pustiće me sutra napolje) pa do težih djela.
Mislim da policija stvarno radi korektno, kladim se da će ovog drugog uhvatiti danas ili sutra u toku dana, ali isto tako mislim da je ljudima frustrirajuće non-stop hvatati iste ljude koje onda sud pušta jer nema mjesta u zatvoru.
Policija fakat ne može biti u svakom javnom prostoru, tj. nema šanse da ti možeš preventivno nešto spriječiti, ako ti je sistem kažnjavanja prestupnika užasan.
Pozdrav.
Mislim da policija stvarno radi korektno, kladim se da će ovog drugog uhvatiti danas ili sutra u toku dana, ali isto tako mislim da je ljudima frustrirajuće non-stop hvatati iste ljude koje onda sud pušta jer nema mjesta u zatvoru.
Policija fakat ne može biti u svakom javnom prostoru, tj. nema šanse da ti možeš preventivno nešto spriječiti, ako ti je sistem kažnjavanja prestupnika užasan.
Pozdrav.
-
Omerovim_Koracima
#2607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Alma je heroj
- nineinchnails
#2608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Svaka joj cast.
Nazalost, ne bi me cudilo da ona zavrsi u zatvoru i odlezi zbog sitnog lopova i kriminalca.
Da se mene pita, Almi bih dao orden za hrabrost.
Nazalost, ne bi me cudilo da ona zavrsi u zatvoru i odlezi zbog sitnog lopova i kriminalca.
Da se mene pita, Almi bih dao orden za hrabrost.
Last edited by nineinchnails on 16/02/2010 10:51, edited 1 time in total.
- aerosa
#2609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
O radu policije evo ti najbanalniji primjer, na Trgu Heroja banka se pljačka već 5 (pet) puta u zadnjih 4 godine. Pored nje je i lutrija koja je ako se ne varam već 3 (tri) puta opljačkana u zadnje dvije godine. Imaš još 4 kladionice od kojih je svaka po barem dva puta opljačkana.alphonse kauders wrote:jefferson, ja mislim da je s obzirom na uslove kod nas policija itekako efikasna. Naravno, uvijek ima izuzetaka (pogotovo nas to nervira kod saobraćajne policije), ali mnogo je veći propust u kažnjavanju - počevši od sitnog kriminala gdje će te uvijek puštati (ja sad da izađem napolje i obijem auto, a uhvate me - pustiće me sutra napolje) pa do težih djela.
Pozdrav.
A policija stoji 30 metara dalje i gleda hoće li neko preko trotoara sići na izlazu prama Palmi.Valjda im je to puno bazbjednije i isplativije...
Ma jadno u tri lijepe materine...
- nineinchnails
#2610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
[quote="alphonse kauders"]jefferson, ja mislim da je s obzirom na uslove kod nas policija itekako efikasna. Naravno, uvijek ima izuzetaka (pogotovo nas to nervira kod saobraćajne policije), ali mnogo je veći propust u kažnjavanju - počevši od sitnog kriminala gdje će te uvijek puštati (ja sad da izađem napolje i obijem auto, a uhvate me - pustiće me sutra napolje) pa do težih djela.
Pozdrav.[/quote]
Sve si u pravu, sem jedne bitne sitnice: Policija ne djeluje preventivno!
To je bio moto prije rata i mogao si vidjeti miliciju na svakom cosku koja ce te pitati "s'a je ba'?" ako si u gluho doba negdje gdje ne treba, ili kada s rajom brbljas kod zatvorene trafike itd itd.
Ja danasnje policije ne vidim nigdje........godinama.....
Pozdrav.[/quote]
To je bio moto prije rata i mogao si vidjeti miliciju na svakom cosku koja ce te pitati "s'a je ba'?" ako si u gluho doba negdje gdje ne treba, ili kada s rajom brbljas kod zatvorene trafike itd itd.
Ja danasnje policije ne vidim nigdje........godinama.....
- Vragolan
#2611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
citav ovu i posebno otvorenu tamu sa sinocnju pucnjavu, i dodjem do zakljcka kako smo mi veeeeeeeliki licemjeri
sada se cestita djevojci, u slucaju akcije svijetlost previsep olicije angazovano, kada policija mlati navijace (bilo gdje) ne valja navijaci posteni, kada neki divljak zaplati glavom u udesu 50% posto raje govori kako je bio fin ostali govore neka je zijanio itd itd
evo situacije pa vi meni odgovorite, npr.,
vidite kako neko pljacka mene i pri tome mi prijeti nozem/pistoljem, i ja ga ili zbodem svojim nozem ili g aupucam svojim pistoljem, znaci u ovom sluicaju znate ko je je lopov, znate kakvo je tuzilastvo i kakva nam je bezbijednostna situacija, evo pitanja, koliko vas bi me prijavilo policiji, koliko vas bi svjedocilo u slucaju da vas sud pozove na svjedocenje, koliko vas bi dalo lazan iskaz sto na licu mjesta sto na sudu, koliko vas bi reklo nisam nista vidio iako ste vidjeli, koliko vas bi mi pomoglo
napominjem, ovaj slucaj se odnosi na danasnje stanje u drzavi
sada se cestita djevojci, u slucaju akcije svijetlost previsep olicije angazovano, kada policija mlati navijace (bilo gdje) ne valja navijaci posteni, kada neki divljak zaplati glavom u udesu 50% posto raje govori kako je bio fin ostali govore neka je zijanio itd itd
evo situacije pa vi meni odgovorite, npr.,
vidite kako neko pljacka mene i pri tome mi prijeti nozem/pistoljem, i ja ga ili zbodem svojim nozem ili g aupucam svojim pistoljem, znaci u ovom sluicaju znate ko je je lopov, znate kakvo je tuzilastvo i kakva nam je bezbijednostna situacija, evo pitanja, koliko vas bi me prijavilo policiji, koliko vas bi svjedocilo u slucaju da vas sud pozove na svjedocenje, koliko vas bi dalo lazan iskaz sto na licu mjesta sto na sudu, koliko vas bi reklo nisam nista vidio iako ste vidjeli, koliko vas bi mi pomoglo
- nineinchnails
#2612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Tacno. U bezbroj slucajeva stoje sa strane i nijemo posmatraju, jer, kao "djelovace ako ih neko pozove", a posto ih niko ne zove, oni gledaju k'o tokmaci.aerosa wrote: O radu policije evo ti najbanalniji primjer, na Trgu Heroja banka se pljačka već 5 (pet) puta u zadnjih 4 godine. Pored nje je i lutrija koja je ako se ne varam već 3 (tri) puta opljačkana u zadnje dvije godine. Imaš još 4 kladionice od kojih je svaka po barem dva puta opljačkana.
A policija stoji 30 metara dalje i gleda hoće li neko preko trotoara sići na izlazu prama Palmi.Valjda im je to puno bazbjednije i isplativije...
-
zonbirile
#2613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
----------------------------------------------------------------Chmoljo wrote:jedno je ako joj je uistinu život bio ugrožen, ali male su šanse za to. iskreno i ja mislim da je napravila glupost, ali sebi. licemjeri su oni koji likuju nad ovim: to curo, nek si ih, svaka čast... a svi sjede za računarom i dijele pravdu.minjonja wrote:eno javljaju se strucnjaci na komentarima, kaze neko da je glupaca i luda, trebala je dati jednostavno dati pare a ne ubiti nekog zbog tudjih para. svi su bili tu i svi znaju kako je bilo. i amar mistric je izgleda bio glup zato sto jednostavno nije drzao kafic otvoren citavu noc zbog onih likova.
jos samo da se javi neko da kaze da su jadnicima trebale pare i da nema posla u drzavi pa moraju ovako.
umjesto da je dala novac, ako su joj samo to tražili i gotova priča. jebi ga, cura se sad bori za život, a vi joj pišite pisma podrške, mnogo će joj pomoći.![]()
kako Mascherano napisa tamo, onaj lik kojeg je policija uhvatila nakon upada u banku na Otoci, poslije 2 dana je opet uletio u kladionicu i opljačkao je... pa eto, pišite i dalje pisma podrške.
žao nam cure fakat,i jeste glupost,samo ovaj više neće nigdje pljačkat.Do države je,neka cura ozdravi pa da vidimo ,kako će je tretirati,a onda prilika za protest,možda ispadne i nešto krupnije.
-
JKG
#2614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nineinchnails wrote:[quote="alphonse kauders"]jefferson, ja mislim da je s obzirom na uslove kod nas policija itekako efikasna. Naravno, uvijek ima izuzetaka (pogotovo nas to nervira kod saobraćajne policije), ali mnogo je veći propust u kažnjavanju - počevši od sitnog kriminala gdje će te uvijek puštati (ja sad da izađem napolje i obijem auto, a uhvate me - pustiće me sutra napolje) pa do težih djela.
Pozdrav.
Ja danasnje policije ne vidim nigdje........godinama.....[/quote]
Sve napisano stoji, ali tada smo imali MILI-ciju, a sada POLI-ciju !
Zbog toga je jedan milicioner moga "drzati" jedan kvart bez problema!
-
JKG
#2615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Apsolutno tacnoalphonse kauders wrote:jefferson, ja mislim da je s obzirom na uslove kod nas policija itekako efikasna. Naravno, uvijek ima izuzetaka (pogotovo nas to nervira kod saobraćajne policije), ali mnogo je veći propust u kažnjavanju - počevši od sitnog kriminala gdje će te uvijek puštati (ja sad da izađem napolje i obijem auto, a uhvate me - pustiće me sutra napolje) pa do težih djela.
Pozdrav.
- nineinchnails
#2616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Evo ti jednostavan odgovor (koji sam vec naveo) ma jednostavno pitanje: Ti ces zavrsiti u zatvoru, a ako ti je omar mjesecar tuzilac, bices dodatno optuzen da si "ti lopov" a ne onaj ko te napao. Ti si napao njega...Vragolan wrote: evo situacije pa vi meni odgovorite, npr.,
Eto, tako nekako...A ja bih svjedocio u korist lopova jer bi me "posjetila" njegova raja i za milju maraka (ili prijetnju) mi rekli sta da kazem na sudu.
-
zonbirile
#2617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa sistem je super,zatvori puni kokošara,kradljivaca šume,pijačnih nakupaca,da bi se popunili kapaciteti i onda stvarno nema mjesta za krupne kriminalce i ubice.
- Vragolan
#2618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma nije problem omar mjesecar covjek radi svoj posao, problem su tuzioci (sto ne upakuju optuznicu kako treba i time daju mjesecaru manevarski prostor) i krive su sudije (sto minimalno kaznjavaju), kriva je vlast sto ne gradi zatvore.nineinchnails wrote:Evo ti jednostavan odgovor (koji sam vec naveo) ma jednostavno pitanje: Ti ces zavrsiti u zatvoru, a ako ti je omar mjesecar tuzilac, bices dodatno optuzen da si "ti lopov" a ne onaj ko te napao. Ti si napao njega...Vragolan wrote: evo situacije pa vi meni odgovorite, npr.,
Eto, tako nekako...A ja bih svjedocio u korist lopova jer bi me "posjetila" njegova raja i za milju maraka (ili prijetnju) mi rekli sta da kazem na sudu.super nam je "sistem".
u mom primjeru kriv si ti sto nisi rekao da nisi nista vidio, ili makar mi se pridruzio pa da lika na mrtvo ime namlatimo, krivi smo mi sto bi covjeka iz mog slucaja odma prijavili kako je pucao u lopova, jer smo mi et kao posteni gradjani,
iz mog pirmjera bi se trbalo doci do zakljucka da nam fali solidranosti, falilo je solidarnosti i u tramvaju u kojem je ubijen Denis, nego svako svoja posla gleda i sve prolazi sve dok se njemu nesta ne desi i onda niko ne valja
onda se na sav glas poziva na proteste, na linc, na smjene itd itd itd
mi smo jedni veeeeeeeeliki licemjeri
mi sami sa sobom moramo rascistiti neke stvari, pa tek onda traziti krivce za ovakve stvari
- ultima_palabra
#2619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ma žali Bože cure, koliko god da mi je drago što je jedan od tih bandita zaplatio glavom, trebala im je dati pare i nek idu svojim putem.
A i malo je licemjerno od društva i države koje mirno gleda dok 16-godišnjaka ubijaju u tramvaju, da sad pravi heroja od ove djevojke. I ona sama bi voljela da to nije uradila.
A i malo je licemjerno od društva i države koje mirno gleda dok 16-godišnjaka ubijaju u tramvaju, da sad pravi heroja od ove djevojke. I ona sama bi voljela da to nije uradila.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
većina ljudi postaju heroji bez da su to željeli ili planirali... dosta ih želi ponovo biti kao prije ali ne može... našu budućnost određuju djela koja danas radimo
ako 1000 ljudi kaže svaka čast heroj je cura
ona zaista jeste heroj
ona zaista jeste heroj
- aerosa
#2621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Uh jbt pa znam ovu djevojku :s
Već je bila pljačkana i ranije...
Niko nije pametnije rekao nego jedan lik iz granapa pored kladionice gdje mi je žena radila, kaže lik "ma meni da su ušli i tražili pare ja bih pitao treba li i da vam zapakujem nešto za ponijet uz to".
Nema fajde se opirati, većinom te djevojke izvuku u svakom slučaju deblji kraj, ili ih pretuku na licu mjesta, ili ako prepoznaju u policiji pljačkaša imaju posle problema.
Ako sačuvaju pare nikom ništa, eventualno 50 km na platu taj mjesec ali im već sledeći odbiju barem isto toliko iz nekog drugog razloga.
Već je bila pljačkana i ranije...
Niko nije pametnije rekao nego jedan lik iz granapa pored kladionice gdje mi je žena radila, kaže lik "ma meni da su ušli i tražili pare ja bih pitao treba li i da vam zapakujem nešto za ponijet uz to".
Nema fajde se opirati, većinom te djevojke izvuku u svakom slučaju deblji kraj, ili ih pretuku na licu mjesta, ili ako prepoznaju u policiji pljačkaša imaju posle problema.
Ako sačuvaju pare nikom ništa, eventualno 50 km na platu taj mjesec ali im već sledeći odbiju barem isto toliko iz nekog drugog razloga.
- Vragolan
#2622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
druze komi upitaj se, bi li ti zelio da na takav nacin budes heroj, da te tih 1000 ljudi potapse po ramenu i kaze ti super si, svaka ti cast, a ti osta bez posla, narusenog zdravlja, sa traumom i nakon 3 dana zaboravljan od drzave i od toh 1000 ljudi, i jos ti prijeti zatvorkomi wrote:većina ljudi postaju heroji bez da su to željeli ili planirali... dosta ih želi ponovo biti kao prije ali ne može... našu budućnost određuju djela koja danas radimo
ona zaista jeste heroj
- uvjek dobar gost
#2623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Lice koje je ubijeno je štićenik doma za preodgoj muške djece i omladine Hum, znači kako je moguće da lice koje je pod nadzorom učini nešto ovako... sumnja se da je i drugo lice štićenik iste ustanove.,... oba lica su navodno maloljetnici !
Premijer Federacije i Ministar Pravde Federacije to su dvije osobe direktno odgovorne, pored njih, premijer kantona i nadležni ministri, centar za socijalni rad na čelu sa direktoricom, gradonačelnik grada Sarajeva isto ako jer očigledno da nije radio dovoljno na advokaturi da sistem učini nešto kako bi se sačuvali životi građana i građanki grada Sarajeva.
Još samo dvije stvari u 2008 godini svega oko 25 kladionica je opljačkano uz prijetnju oružijem, u 2009 taj broj je skočio na preko 120 ... bilo je pitanje vremena kad će pasti mrtva glava !
Raskrsnica je pred nama... siguran život u gradu ili život na divljem zapadu..... !?!?!? Kuda krenuti ćemo ?
Premijer Federacije i Ministar Pravde Federacije to su dvije osobe direktno odgovorne, pored njih, premijer kantona i nadležni ministri, centar za socijalni rad na čelu sa direktoricom, gradonačelnik grada Sarajeva isto ako jer očigledno da nije radio dovoljno na advokaturi da sistem učini nešto kako bi se sačuvali životi građana i građanki grada Sarajeva.
Još samo dvije stvari u 2008 godini svega oko 25 kladionica je opljačkano uz prijetnju oružijem, u 2009 taj broj je skočio na preko 120 ... bilo je pitanje vremena kad će pasti mrtva glava !
Raskrsnica je pred nama... siguran život u gradu ili život na divljem zapadu..... !?!?!? Kuda krenuti ćemo ?
-
thepatriot
#2624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
A gdje su sad te silne nevladine organizacije (tipa Dosta,CCI,Akcija građana,ACIPS i slične njima) koje su protestovale i tražile smjenu gradonačelnice mame Semihe i Taje zbog kriminaliteta u gradu. Tad im to vodstvo grada nije odgovaralo, a sad kad je na čelu komunjarska SDP.ovska vlast, nema veze nek se puca "važno je da su naši preuzeli grad". 
- uvjek dobar gost
#2625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ne rise života ti jer gdje si ti....?, Hum gdje su štićenici bili ova dvojica je u nadležnosti federacije, akcioni plan koji je u nadležnosti kantona nije sproveden ni mrvu...... gradonačelnik nije izostavljen u kampanji 356 dana X 2....thepatriot wrote:A gdje su sad te silne nevladine organizacije (tipa Dosta,CCI,Akcija građana,ACIPS i slične njima) koje su protestovale i tražile smjenu gradonačelnice mame Semihe i Taje zbog kriminaliteta u gradu. Tad im to vodstvo grada nije odgovaralo, a sad kad je na čelu komunjarska SDP.ovska vlast, nema veze nek se puca "važno je da su naši preuzeli grad".
da te pitam jesi li bio na CH willi kad je ubije rahmetli Amar ?
citat:
Lice koje je ubijeno je štićenik doma za preodgoj muške djece i omladine Hum, znači kako je moguće da lice koje je pod nadzorom učini nešto ovako... sumnja se da je i drugo lice štićenik iste ustanove.,... oba lica su navodno maloljetnici !
ko je sljedeći ?
Last edited by uvjek dobar gost on 16/02/2010 10:13, edited 1 time in total.