Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
maximilijana

#2601 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

j0j ko bi rekao da je ima puno peripetija oko bajka..ja mislila (a misliti i s*ati nije isto cc) da je bajk bajk...kad ono..te sa diskovima te bez te ovo te ono.. :/
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2602 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

meni je bilo sumnjivo tek kad sam skontao da su svi brži od mene po ravnom :lol: :lol: :lol:
onda sam shvatio da vozim traktor :roll:
hakazvaka

#2603 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

komi wrote:meni je bilo sumnjivo tek kad sam skontao da su svi brži od mene po ravnom :lol: :lol: :lol:
onda sam shvatio da vozim traktor :roll:
vozim i ja takav traktor pa je malo ko brzi od mene po ravnom :D mojne se sad izvlacit na bajk :P
saga

#2604 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by saga »

komi, promjeni gume ako se vozas samo po gradu
Truba

#2605 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

zadnju promijenio prednja ostala ista :lol: :lol: :lol: :lol:
madtv

#2606 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by madtv »

maximilijana wrote:j0j ko bi rekao da je ima puno peripetija oko bajka..ja mislila (a misliti i s*ati nije isto cc) da je bajk bajk...kad ono..te sa diskovima te bez te ovo te ono.. :/
cini ti se...za normalno koristenje i ne treba toliko zagledat u detalje - cijena, velicina i da ti se svidja, je ono najbitnije, ostalo su nijanse
cappy_tempo

#2607 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

joj sto kad se ovi mrsavi ufate furati kako su brzi na ravnici :mrgreen: :P
maximilijana

#2608 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

madtv wrote:
maximilijana wrote:j0j ko bi rekao da je ima puno peripetija oko bajka..ja mislila (a misliti i s*ati nije isto cc) da je bajk bajk...kad ono..te sa diskovima te bez te ovo te ono.. :/
cini ti se...za normalno koristenje i ne treba toliko zagledat u detalje - cijena, velicina i da ti se svidja, je ono najbitnije, ostalo su nijanse

hvalaaaaaaa bitno je da je roze boje :P
a disk kocnice isl..svi mi nesto pune glavu sa tim...
ili da peglam fine ljude u ciklocentru il gdje vec kupim bajk
nakon 26 god imat cu bajkiccc :D 8) 8)
madtv

#2609 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by madtv »

maximilijana wrote: hvalaaaaaaa bitno je da je roze boje :P
a disk kocnice isl..svi mi nesto pune glavu sa tim...
ili da peglam fine ljude u ciklocentru il gdje vec kupim bajk
nakon 26 god imat cu bajkiccc :D 8) 8)
sretno i puno prijedjenih kilometara :thumbup: :thumbup:
maximilijana

#2610 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

faja :) 8) 8) 8) 8)
kurty

#2611 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Adi_vp wrote:
komi wrote:ovaj GT avalanche 3.0 ko traktor :lol: :lol: :lol: :lol:
Mislim kupiti ovaj GT avalanch 3.0 2011, pa ako ga imas zanima me kako ti se cini ovaj bajk?
Odavno mi je zapeo za oko.
Hvala unaprijed.
ja sam u aprilu 2008 godine kupio 3.0 disc mat crvene boje...

kad su mi ga sklapali u radnji, odmah sam promjenio gume... skino one sto su na njemu i stavio kenda police....

do danas... na satu je 8 900 km a sat sam kupio nakon godinu voznje...znaci preko 12 000 sam presao...
od kvarova: samo jednom zica na felgi pukla i nista vise...

sad moram kupiti pakne, jer su otisle, i nove kenda police gume...
kad sam isao na prokosko... imadoh 108 kila i na ledjim ruksak od 23 kile... odozgo je jos tezi bio i kad je onaj spust prezivio mislim da ce sve prezivjeti

po meni, u tom cjenovnom rangu beton biciklo
kurty

#2612 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

cappy_tempo wrote:joj sto kad se ovi mrsavi ufate furati kako su brzi na ravnici :mrgreen: :P

spust sa nisica prema semizovcu... nas petorica iz breze preko varesa i dola izasli na nisice... ekipa od te petorice:
jedan ima 85 kila, a ostali preko 105... mi dosli u semizovac i kafu skoro popili kad taj "lagani" tek dolazi :lol: :lol:
Miki123

#2613 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Miki123 »

dobar gt.. što neko kaže ko traktor, to je više grmljavina :D kada vidiš nešto ovako http://www.youtube.com/watch?v=TxcCMcTXvkw ne kažeš vidi traktora :D
Miki123

#2614 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Miki123 »

kurty wrote:
cappy_tempo wrote:joj sto kad se ovi mrsavi ufate furati kako su brzi na ravnici :mrgreen: :P

spust sa nisica prema semizovcu... nas petorica iz breze preko varesa i dola izasli na nisice... ekipa od te petorice:
jedan ima 85 kila, a ostali preko 105... mi dosli u semizovac i kafu skoro popili kad taj "lagani" tek dolazi :lol: :lol:
Koliko kmje ta tura? išao si iz breze na vareš preko kokoščića pa na vardište jel?
kurty

#2615 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Miki123 wrote:
kurty wrote:

Koliko kmje ta tura? išao si iz breze na vareš preko kokoščića pa na vardište jel?

ne ne... breza, dabravine, vares, ponikve, dole, crna rijeka, nisici, semizovac, ilijas, breza.... od moje kapije, pa opet do kapije 99 km
Adi_vp

#2616 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Adi_vp »

[quote="Lady Saray"]ja sam imala gt-a i ko traktor je naspram specializeda.. traktor vs limuzina :D bajk ko bajk je dobar ako ti je bas zapeo za oko neces se pokajati ali uzmi obidji krug na nekom specializedu i na gtu pa uporedi jel ti bas lezi[/quote
U pravu si obići ću krug pa ću vidjeti :thumbup:
Adi_vp

#2617 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Adi_vp »

kurty wrote:

kad su mi ga sklapali u radnji, odmah sam promjenio gume... skino one sto su na njemu i stavio kenda police....

do danas... na satu je 8 900 km a sat sam kupio nakon godinu voznje...znaci preko 12 000 sam presao...

kad sam isao na prokosko... imadoh 108 kila i na ledjim ruksak od 23 kile... odozgo je jos tezi bio i kad je onaj spust prezivio mislim da ce sve prezivjeti

Mnogi su mi upravo to rekli-beton bajk za tu lovu.
Jos jedan podatak vise to vezano za sklapanje :D , pa me zanima jel ti sklope bajk pred tobom ili kako već?
Da li znas jel moguce neko placanje u par rata ili je samo jednokratno?Pitanje za sve koji znaju neki detalj više od mene :D
Hvala unaprijed.
madtv

#2618 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by madtv »

Adi_vp wrote:Mnogi su mi upravo to rekli-beton bajk za tu lovu.
Jos jedan podatak vise to vezano za sklapanje :D , pa me zanima jel ti sklope bajk pred tobom ili kako već?
Da li znas jel moguce neko placanje u par rata ili je samo jednokratno?Pitanje za sve koji znaju neki detalj više od mene :D
Hvala unaprijed.
Ja sam bio prisutan kad su sklapali mog GT-a 8)
...za rate, nisam 100% siguran, ali vjerovatno moze
lijek-za-sve

#2619 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by lijek-za-sve »

Neznam kakva je sad situacija ali sam ja prije 2-3g u ciklocentru svoje dobio na tri rate
kurty

#2620 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Adi_vp wrote:
kurty wrote:

Mnogi su mi upravo to rekli-beton bajk za tu lovu.
Hvala unaprijed.

Ja bio na Ilidji nesto (pojma nemam sto) i kontam da kupim bajk... I kontam u zgradi Lorisa da kupim jer drug zna onog ciku ta... U djepu imam 250 maraka... Kad slucajno vidim ciklocentar... Udjem, pogledam i slucajno neko sto je jos bio spomenu rate... I znaci prvi put udjem, prvi put me ljudi vide i samo pitali za licnu...dam licnu upisu podatke i dam 250maraka... Odemo do skladista da uzmemo XL velicinu, vratimo se do cvile, sklopimo biciklo i ja sjeo, probao... i natovarim ga za Brezu... Nakon mjesec, odem do njih i odnesem jos 250...i opet za mjesec odem na nulti i dam jos 290

tako da na rate moze, a moze i preko kartica ono na kredit neki
Adi_vp

#2621 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Adi_vp »

kurty wrote:
Ja bio na Ilidji nesto (pojma nemam sto) i kontam da kupim bajk... I kontam u zgradi Lorisa da kupim jer drug zna onog ciku ta... U djepu imam 250 maraka... Kad slucajno vidim ciklocentar... Udjem, pogledam i slucajno neko sto je jos bio spomenu rate... I znaci prvi put udjem, prvi put me ljudi vide i samo pitali za licnu...dam licnu upisu podatke i dam 250maraka... Odemo do skladista da uzmemo XL velicinu, vratimo se do cvile, sklopimo biciklo i ja sjeo, probao... i natovarim ga za Brezu... Nakon mjesec, odem do njih i odnesem jos 250...i opet za mjesec odem na nulti i dam jos 290

Odem u ciklocentar danas,dam 2/3 love a za mjesec dana jos 1/3.Sto kazes ljudi me prvi put vide a bez problema mi dali bajk na odgođeno plaćanje-svaka im čast.
Odvezoh bajk kuci,prezadovoljan sam fkt.!
Jos sam pod dojmom jbg. :D
kurty

#2622 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Adi_vp wrote:
kurty wrote:

Odem u ciklocentar danas,dam 2/3 love a za mjesec dana jos 1/3.Sto kazes ljudi me prvi put vide a bez problema mi dali bajk na odgođeno plaćanje-svaka im čast.
Odvezoh bajk kuci,prezadovoljan sam fkt.!
Jos sam pod dojmom jbg. :D
sretni i ako Bog da u zdravlju i rahatluku jos mnogo boljih promjenio...

mojne da ti ga bude zao isprljati... moj 5 dana u dnevnom boravku bio :lol: :lol:
Adi_vp

#2623 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Adi_vp »

kurty wrote:
sretni i ako Bog da u zdravlju i rahatluku jos mnogo boljih promjenio...

mojne da ti ga bude zao isprljati... moj 5 dana u dnevnom boravku bio :lol: :lol:
E hvala,ma zajebaće sve muzejske primjerke kako je počelo :D
Ti si dobar,boravak je boravak al soba je soba :D
Truba

#2624 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

škripi mi neš u pedali :? :shock:
lijek-za-sve

#2625 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by lijek-za-sve »

komi wrote:škripi mi neš u pedali :? :shock: