Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- VenomousV
#2601 Re: Ginekologija i vagine....
ja kontala vi skupa bili na moru, ni na kraj mi pameti varanje 
- Cholina_Lokica
#2602 Re: Ginekologija i vagine....
I ja istoVenomousV wrote:ja kontala vi skupa bili na moru, ni na kraj mi pameti varanje
- Narkoman
#2603 Re: Ginekologija i vagine....
Dobro ljudi, zezam se.
Ona je bila na moru i kad se vratila poslije 2-3 dana je dobila tek i eto juče joj prošlo. Inače joj se nije nikad desilo da joj ranije završi pa sam ja morao ovdje pitati jer ima dosta finih forumašica koje žele i vole pomoći.
Hvala vam još jednom!
Ona je bila na moru i kad se vratila poslije 2-3 dana je dobila tek i eto juče joj prošlo. Inače joj se nije nikad desilo da joj ranije završi pa sam ja morao ovdje pitati jer ima dosta finih forumašica koje žele i vole pomoći.
Hvala vam još jednom!
-
martymcfly
#2604 Re: Ginekologija i vagine....
Koliko cesto obavljate, i obavljate li mamogram, tj. ultrazvuk grudi?
- Michun
#2605 Re: Ginekologija i vagine....
Nisu isto naravno.
Malo procitajte..sad se u svijetu vise ne radi mamografija jer zracenje dojki utice na karcinom. UZ bi se trebao raditi godisnje uz samopregled. Samopregled svaki mjesec kad se zavrsi menzes.
Malo procitajte..sad se u svijetu vise ne radi mamografija jer zracenje dojki utice na karcinom. UZ bi se trebao raditi godisnje uz samopregled. Samopregled svaki mjesec kad se zavrsi menzes.
-
Amy82
#2606 Re: Ginekologija i vagine....
Meni za upalu obično daju Polyginax ili nesto slicno i kazu da ponovim papa test za 4-6 mjeseci (ta hiperkeratoza ne znam tacno sta je ali mislim da nije nista strasno, mozda vezano za upalu, nek me ispravi ko zna).ja nisam ja wrote:Sta znaci nalaz uredan nema nista od abnormalnoh imam upalu i hiperkeratozu. Trsze da odmah ponovim nakaz. Zasto odmah
E sad ne znam da se papa ponavlja odmah, mozda uzorak nije bio dobar?
-
dinexxx
#2607 Re: Ginekologija i vagine....
Poštovani,
zadnji odnos sam imala 04.07. a nakon toga menstruaciju 16.07 (tačno na vrijeme i malo duže je trajala). Sad mi menstruacija kasni već 5 dana, a znači zadnji odnos sam imala 04.07 prije zadnje menstruacije. Zanima me postoji li mogućnost da sam trudna, malo me stomak boli, bubuljice se pojavljuju ali opet nema menstruacije. Hvala unaprijed.
zadnji odnos sam imala 04.07. a nakon toga menstruaciju 16.07 (tačno na vrijeme i malo duže je trajala). Sad mi menstruacija kasni već 5 dana, a znači zadnji odnos sam imala 04.07 prije zadnje menstruacije. Zanima me postoji li mogućnost da sam trudna, malo me stomak boli, bubuljice se pojavljuju ali opet nema menstruacije. Hvala unaprijed.
- ema_
#2608 Re: Ginekologija i vagine....
dinexxx wrote:Poštovani,
Jedino ako si od rijetkih koje imaju menstruaciju unatoč trudnoći.
Kupi običan test od 3 km i riješi dileme. BTW, ne moraš ni čekati jutarnji urin, možeš i danas uraditi test jer je prošlo dosta od eventualnog začeća.
Sretno.
-
dinexxx
#2609 Re: Ginekologija i vagine....
ema_ wrote:dinexxx wrote:Poštovani,
Jedino ako si od rijetkih koje imaju menstruaciju unatoč trudnoći.
Kupi običan test od 3 km i riješi dileme. BTW, ne moraš ni čekati jutarnji urin, možeš i danas uraditi test jer je prošlo dosta od eventualnog začeća.
Sretno.
Draga Ema, hvala na odgovoru ali si me malo prestrašila. Meni menstruacija inače kasniti i ne bude uvijek redovna. Ali da sam trudna već 2 mjeseca povraćala bih valjda. Danas nisam u mogućnosti da kupim test jer živim na selu, sve čekam da ću dobiti, tješim se. Pozdrav
- ema_
#2610 Re: Ginekologija i vagine....
Nemaš razloga za paniku, pogotovo ako ti inače menstruacija zna kasniti
.
Uostalom, i sam stres i tvoj strah oko ovoga svega dodatno može utjecati da ne dobiješ. Uglavnom, ništa te ne košta test da riješiš dilemu.
Uostalom, i sam stres i tvoj strah oko ovoga svega dodatno može utjecati da ne dobiješ. Uglavnom, ništa te ne košta test da riješiš dilemu.
-
dinexxx
#2611 Re: Ginekologija i vagine....
[quote="ema_"]Nemaš razloga za paniku, pogotovo ako ti inače menstruacija zna kasniti
.
Naravno, čekati ću neko određeno vrijeme pa kupiti test, a koliko ti testovi mogu biti sigurni?
Ovog mjeseca sam baš bila pod stresom, i sama više paničarim i razbijam glavu time.
Naravno, čekati ću neko određeno vrijeme pa kupiti test, a koliko ti testovi mogu biti sigurni?
Ovog mjeseca sam baš bila pod stresom, i sama više paničarim i razbijam glavu time.
- ema_
#2612 Re: Ginekologija i vagine....
Testovi su sigurni, pogotovo ako je toliko vremena prošlo od event. začeća .
-
dinexxx
#2613 Re: Ginekologija i vagine....
Hvala u svakom slučaju, ako ne dobijem uskoro pokušat ću sa testom.
- VenomousV
#2614 Re: Ginekologija i vagine....
Necu ti pametovati u vezi sa zastitom jer se svima moze dogoditi, ali ako si vec imala riskantan spolni odnos zasto nisi uzela pilulu za dan poslije?
To sto kazes povracala bi dosad, nije tacno, ukoliko se dogodilo zacece jos uvijek je rano a i ne mora znaciti da bi uopce imala mucnine.
Mani se cekanja "jos malo" i ako postoji trunka sumnje, sutra ujutro u prvu apoteku (ako vec ne mozes danas).
Nije mi namjera da te "prepadam" radije na vrijeme provjeri + posto iz procitanog mogu zakljuciti da bi se radilo o nezeljenoj trudnoci, bolje da se odmah sutra obradujes negativnom rezultatu testa nego da danima razmisljas hoces li dobiti ili ne
To sto kazes povracala bi dosad, nije tacno, ukoliko se dogodilo zacece jos uvijek je rano a i ne mora znaciti da bi uopce imala mucnine.
Mani se cekanja "jos malo" i ako postoji trunka sumnje, sutra ujutro u prvu apoteku (ako vec ne mozes danas).
Nije mi namjera da te "prepadam" radije na vrijeme provjeri + posto iz procitanog mogu zakljuciti da bi se radilo o nezeljenoj trudnoci, bolje da se odmah sutra obradujes negativnom rezultatu testa nego da danima razmisljas hoces li dobiti ili ne
-
dinexxx
#2615 Re: Ginekologija i vagine....
VenomousV wrote:Necu ti pametovati u vezi sa zastitom jer se svima moze dogoditi, ali ako si vec imala riskantan spolni odnos zasto nisi uzela pilulu za dan poslije?
*Radi se o tome da mi je prošli put dugo trajala menstruacija možda je do toga
-
Bumblebee
#2616 Re: Ginekologija i vagine....
Samo da potpisem!Cholina_Lokica wrote:Ja sa Yasminom nisam imala nikakve probleme, savrsenstvo, u sat znala kad cu "dobiti", nisam imala pms-a, nije bilo migrene kad dobijem, ja sam bila prezadovoljna
Sad ce pune dvije godine kako ih pijem i apsolutno nikakvih tegoba nemam.
-
dinexxx
#2617 Re: Ginekologija i vagine....
PITAM PONOVO
Poštovani,
zadnji odnos sam imala 04.07. a nakon toga menstruaciju 16.07 (tačno na vrijeme i malo duže je trajala pa sumnjam da je do toga). Sad mi menstruacija kasni već 5 dana, a znači zadnji odnos sam imala 04.07 prije zadnje menstruacije. Zanima me postoji li mogućnost da sam trudna, malo me stomak boli, bubuljice se pojavljuju ali opet nema menstruacije. Hvala unaprijed.
Poštovani,
zadnji odnos sam imala 04.07. a nakon toga menstruaciju 16.07 (tačno na vrijeme i malo duže je trajala pa sumnjam da je do toga). Sad mi menstruacija kasni već 5 dana, a znači zadnji odnos sam imala 04.07 prije zadnje menstruacije. Zanima me postoji li mogućnost da sam trudna, malo me stomak boli, bubuljice se pojavljuju ali opet nema menstruacije. Hvala unaprijed.
- ema_
#2618 Re: Ginekologija i vagine....
Zašto pitaš ponovo?

-
dinexxx
#2619 Re: Ginekologija i vagine....
ema_ wrote:Zašto pitaš ponovo?![]()
![]()
Da čujem više mišljenja
- ema_
#2620 Re: Ginekologija i vagine....
Pa nema se šta više reći, uradi test i riješit ćeš sve. Ne može niko preko foruma reći šta je s tobom
.
-
Bellica
#2621 Re: Ginekologija i vagine....
Postoji mogućnost (babica sam po struci pa znam), ali ne mora značiti. Mnogi faktori mogu uticati na trajanje ciklusa. Možda jednostavno kasni, a možda si ostala trudna, jer žene mogu cijelih devet mjeseci trudnoće da imaju redovne cikluse. Provjeri i riješi se svake sumnje.dinexxx wrote:PITAM PONOVO
Poštovani,
- ja nisam ja
#2622 Re: Ginekologija i vagine....
Obavila sve kod Amire Frljak.Divna doktorica(hvala bogu sve ok)
-
triple mama
#2623 Re: Ginekologija i vagine....
zna li neko da li dr Spahović još uvijek radi Papa test i po kojoj cijeni? hvala.
- ja nisam ja
#2624 Re: Ginekologija i vagine....
Cula sam da umjesto nhega radi njegov sin
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Amy82
#2625 Re: Ginekologija i vagine....
Radi dr Spahovic jos uvijek, mislim da je samo papa 50KM, nazovi pa provjeri 640-655