a sto se tice ostale hrane kuha se ono sto se najsladje pojede.
@d_c ako ga ikad pravila neces se sigurno pokajati. okus je fantastican, ali je bogami i pun kalorija.
Moderator: anex
@Zoya evo recept za punjene paprikeIndigo-X wrote:Zoya wrote:Draga indigo-x. Vidim da cesto pravis punjene paprike koje ti super izgledaju.
Moze li recept za iste?
Unaprijed hvala
hocu i ja taj recept!dalmatinka wrote:@Zoya evo recept za punjene paprikeIndigo-X wrote:Zoya wrote:Draga indigo-x. Vidim da cesto pravis punjene paprike koje ti super izgledaju.
Moze li recept za iste?
Unaprijed hvalakoji sam vec jednom napisala za dalmatinku pa sam ti samo iskopirala
![]()
Samo da te obavijestim da sam nekoliko puta spremala paprike po tvom receptu i moji su oduševljeni. Ne pada mi više na pamet kuhati ih, ovako su puno ukusnije i trebam dvostruko manje vremena za pripremu. Hvala ti!
Dvije stranice iza - na 114.callmethebreeeze
hocu i ja taj recept!
pliiiiiiiz
hvala. mada ja vise volim kuhati ih, ali boze moj, treba sve probati.dalmatinka wrote:Dvije stranice iza - na 114.callmethebreeeze
hocu i ja taj recept!
pliiiiiiiz

dacina_curica wrote:malo sam je sugavo isjekla(pokusala sam rekreirati rahmetli majke baklavu sa mjesecom i suncem u sredini ali mi nije bas uspjelo)........ali super mirise
da sam blize isla bih i ja s`tobom a ti bi naravnomaccarona wrote:ja cu danas po dönersa dobrim poljevom
i kod mene je takva situacija. Skidam temperature i sjedim za kompom. Nema sanse da sastavim sat-dva u komadu za kuhanjemaccarona wrote:ja cu danas po dönersa dobrim poljevom
mamica papucarka wrote:i kod mene je takva situacija. Skidam temperature i sjedim za kompom. Nema sanse da sastavim sat-dva u komadu za kuhanjemaccarona wrote:ja cu danas po dönersa dobrim poljevom
cHupjahalic@ wrote:da sam blize isla bih i ja s`tobom a ti bi naravnomaccarona wrote:ja cu danas po dönersa dobrim poljevom
castila.
(hajmo negdje drugo, zao mi zachatavi ovako lijepu temu)
eh da sam blize.....doletila bi sa dönerommamica papucarka wrote:i kod mene je takva situacija. Skidam temperature i sjedim za kompom. Nema sanse da sastavim sat-dva u komadu za kuhanjemaccarona wrote:ja cu danas po dönersa dobrim poljevom
gdje drugo oplesti nego na dijaspori.maccarona wrote:tema je lijepakako kome
al hajd
men svejedno
opleti dje ti hoces
uuuu, bravo, od kad ja nisam vidila, ovako izrezanu baklavu, skoro da je niko vise ne reze ovakodacina_curica wrote:malo sam je sugavo isjekla(pokusala sam rekreirati rahmetli majke baklavu sa mjesecom i suncem u sredini ali mi nije bas uspjelo)........ali super mirise

I najsvježija riba bi ti se zalijepila na taj način, riba se prije prženja obavezno uvalja u brašno. Evo ti jedan lijepi recept za pečenu ribu u pećnici.Amazonka27 wrote:help!
Kupila sam zaledjeni oslic (bez glave) i hocu da ga pecem u foliji (nemam pojma zasto basu foliji...al pokusala sam peci na ulju...em se sve zaljepilo em izgorilo)...
Pitanja:
- hocul' sta dalje rezati ili mog li citavu ribu umotati u foliju?
- od pratecih elemenata imam ulje, vegetu, bjeli i crveni luk, krompir, paradajz, krastavac, margarin, jaje i brasno
ne mogu nista da valjam jer sam se maloprije posjekla![]()
Hajde pls help me
Hjooooj kraljice nadala sam se da ces se pojavitidalmatinka wrote:I najsvježija riba bi ti se zalijepila na taj način, riba se prije prženja obavezno uvalja u brašno. Evo ti jedan lijepi recept za pečenu ribu u pećnici.Amazonka27 wrote:help!
Kupila sam zaledjeni oslic (bez glave) i hocu da ga pecem u foliji (nemam pojma zasto basu foliji...al pokusala sam peci na ulju...em se sve zaljepilo em izgorilo)...
Pitanja:
- hocul' sta dalje rezati ili mog li citavu ribu umotati u foliju?
- od pratecih elemenata imam ulje, vegetu, bjeli i crveni luk, krompir, paradajz, krastavac, margarin, jaje i brasno
ne mogu nista da valjam jer sam se maloprije posjekla![]()
Hajde pls help me
Par krumpira nareži na ploške, posoli, stavi na dno posude za pečenje, preko njih posoljenu ribu, zalij s maslinovim uljem i u pećnicu. Nakon 20 min ribu okreni da se ispeče i s druge strane, a nakon 15 min pospi ribu češnjakom, vrati u pećnicu samo nekoliko sekundi da pusti miris, a onda sve to zalij s mješavinom bijelo vino-voda i vegeta ako je voliš ( oko 1 dl) te vrati u pećnicu 5 minuta da vino ishlapi. Ako ga ne voliš ili ne koristiš u kuhanju, onda preli samo vegetom rastopljenom u vodi i nek tekućina iskuha da je ostane malo i da bude gusta - opet oko 5 min.