Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Romanista 101%

#2601 Re: reprezentacija

Post by Romanista 101% »

TRENTINO BASKET CUP

July 25th
18.00 - BOSNIA H. vs MONTENEGRO
20.30 - FINLANDIA vs ITALIA

July 26th
18.00 - MONTENEGRO vs FINLANDIA
20.30 - ITALIA vs BOSNIA H.

July 27th
18.00 - FINLANDIA vs BOSNIA H.
20.30 - ITALIA vs MONTENEGRO
mikogoago

#2602 Re: reprezentacija

Post by mikogoago »

Zna Aco sta radi.Strucnjak je izasao je sa jasnom vizijom i planom,iza sebe ima Mirka Novosela koji mu je savjetnik i "njegove oci" sa tribina kako kaze Petrovic.Ja sam prvi put poslije 10 godina miran i siguran da ce ovaj strucnjak napraviti pomak i rezultat sa ovim igracima koje je odabrao.Obratite paznju on se nikoga ne odrice,a vjerujem da ce svi prije ili kasnije dobiti svoju sansu.
Comrad

#2603 Re: reprezentacija

Post by Comrad »

Ja isto mislim da ce sve biti ok, Aco je trener, ipak ima covjek neko iskustvo iza sebe, sto se za Sabeta i Mensu bas i ne moze reci. A skontajte da smo i s tim likovima gotovo redovno bili ucesnici na EP.
Altsa

#2604 Re: reprezentacija

Post by Altsa »

Kuzmic ocito nije materijal jos uvijek za repku pa su ga i pustili da ide...imamo tri centra Sinanovica, Kikanovica i Nurkica + Brkica...e sada ako je kuzmic otisao zbog nekih sranja u repki onda to nije dobro...ali ne manjka centara pa i nije sada da se fatamo za glavu
agent_zero

#2605 Re: reprezentacija

Post by agent_zero »

http://www.dnevniavaz.ba/sport/kosarka/ ... trane.html

Ovdje definitivno nešto smrdi... I nikako mi se ne sviđa razvoj situacije.

I uvijek stalno iste priče... I kad ga sutra vidimo u dresu Srbije, krenut' će standardna priča.
Romanista 101%

#2606 Re: reprezentacija

Post by Romanista 101% »

avaz samo zakuhava i izmislja, ko njih uzima za ozbiljno
neno#4

#2607 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

Nurkic jos nije spreman za ovaj nivo. On prvo radi sa juniorskom reprezentacijom za koju ce igrati, pa tek poslije se prikljuciti seniorima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2608 Re: reprezentacija

Post by Tomahawk11 »

Armin Avdibegović mijenja povrijeđenog Muhameda Pašalića
Bek sarajevske Bosne naknadno dobio poziv umjesto povrijeđenog košarkaša grčke Kavale
----------

Ne bih da umanjujem vrijednost Bosninih kosarkasa, ali da li stvarno ima neko u KK Bosna ko je reprezentativni kalibar?! Ili je ovo samo poziv da se zakrpi rupa? :roll:
agent_zero

#2609 Re: reprezentacija

Post by agent_zero »

Shvatite ovo kako želite, ali meni se nimalo ne sviđa situacija...

Ove neke zadnje Acine odluke nikako ne shvatam niti podržavam.
neno#4

#2610 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

Navedi nam koje Acine odluke ne podrzavas?
Romanista 101%

#2611 Re: reprezentacija

Post by Romanista 101% »

Konačan spisak reprezentativaca: Zack Wright, Josip Naletilić, Nihad Đedović, Nemanja Mitrović, Ante Mašić, Dalibor Peršić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Nedžad Sinanović, Jozo Brkić.
Tvrtko II Kotromanić

#2612 Re: reprezentacija

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Romanista 101% wrote:Konačan spisak reprezentativaca: Zack Wright, Josip Naletilić, Nihad Đedović, Nemanja Mitrović, Ante Mašić, Dalibor Peršić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Nedžad Sinanović, Jozo Brkić.
s obzriom da nisam toliko u kosarci, moze li mi neko ko zna napisati ko su ovi boldirani, u kojim klubovima igraju, koje pozicije i to
legenda reala

#2613 Re: reprezentacija

Post by legenda reala »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
Romanista 101% wrote:Konačan spisak reprezentativaca: Zack Wright, Josip Naletilić, Nihad Đedović, Nemanja Mitrović, Ante Mašić, Dalibor Peršić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Nedžad Sinanović, Jozo Brkić.
s obzriom da nisam toliko u kosarci, moze li mi neko ko zna napisati ko su ovi boldirani, u kojim klubovima igraju, koje pozicije i to
Naletilić je playmaker igra za Široki
Brkić igro za Čapljinu sad je u Širokom igra centra
Mitrović došo sa nekog koledža iz Amerike, Peršić iz Širokog, Mašić iz Zagreba bekovi
Tvrtko II Kotromanić

#2614 Re: reprezentacija

Post by Tvrtko II Kotromanić »

legenda reala wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:
Mitrović došo sa nekog koledža iz Amerike, Peršić iz Širokog, Mašić iz Zagreba bekovi
hvala :thumbup:
neno#4

#2615 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

Ja sam mislio, da ti nesto znas :zzzz: :zzzz:

Jozo je igrao za Siroki, zadnje dvije sezone za Capljinu je odigrao.
Masic je krilo.
Mitrovic je sin cuvenog Bosninog Mitrovica, vrsnog sutera. I mali je isti takav suter.
legenda reala

#2616 Re: reprezentacija

Post by legenda reala »

neno#4 wrote:
Ja sam mislio, da ti nesto znas :zzzz: :zzzz:

Jozo je igrao za Siroki, zadnje dvije sezone za Capljinu je odigrao.
Masic je krilo.
Mitrovic je sin cuvenog Bosninog Mitrovica, vrsnog sutera. I mali je isti takav suter.
:lol: :lol:
Mali mene si našo :mrgreen: Znam ba, znaš i sam da znam :x
Sad će kvale i ovi pripremni turniri pa da vidimo ko je stručnjak :mrgreen: bio sam se zabrino da si se naljutio tamo me obilaziš :razz:

Ne znam pročita ja na temi Širokog da se ponovo vratio u Široki pa napisa momku, znam da je bio u Čapljini i da je igro nekad za Široki tačnije da je dijete Širokog :zoka:
Mitrović znam da je sin nekog Bosninog igrača bivšeg, ali nisam pisao čovjeku znam da je i sa Portland univerziteta ali nije toliko bitno, bitno je da je dečko šuter samo takav od 150 pogađa 138 :mrgreen:
Mašića je i neno pozivao kad je bio selektor ali mislim da se do sada nikad nije odazvao, jel ono igrao u Sloveniji za Zlatorog čini mi se :?:
Romanista 101%

#2617 Re: reprezentacija

Post by Romanista 101% »

jel neko zna nesto vise o Adnanu Omeragicu, igra za repr. Spanije do 16 god.
It_is_a_Leclerc

#2618 Re: reprezentacija

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja sam iz nekog razloga neobično optimističan pred ove kvalifikacije. Napokon vidim ozbiljan rad sa talentima, ozbiljne pripreme i ozbiljne treninge. Grupa je srednje težine i uz maksimalno zalaganje se može proći.
Sjetim se godina kad je reprezentacija igrala utakmice kvalifikacija u Cazinu, pa su na dan utakmice reprezentativci sa djevojkama šetkali po marketima i buticima na opće oduševljenje okupljene mase. Nadam se da će se ovaj put nešto uraditi i po tom pitanju.
neno#4

#2619 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

Romanista 101% wrote:jel neko zna nesto vise o Adnanu Omeragicu, igra za repr. Spanije do 16 god.
Otac mu je bivsi odbojkaski reprezentativac. Rekao je da ce mali igrati za Spaniju u kadetima i onda ce se vidjeti sta ce biti. Ja iskreno sumnjam da ce ikada zaigrati za nas. Da hoce Djedovic i Sehic igrati za nas, plus Gacic i stariji Buza, Nurkic i imat cemo respektabilnu reprezentaciju. Samo da nam dragi Allah pozivi Haruna, i da se nastavi boriti s bagrom kao i dosada.
Alija Nametnik

#2620 Re: reprezentacija

Post by Alija Nametnik »

Ne sumnjam da će Aco izvuči maksimum iz ove skupine, ali je ipak primjetno da postoji manjak talenta s klupe. Ovi igrači iz domaćih liga i nisu tako "mladi talenti" kao što se pokušava prikazat. Nurkić to zaista jeste i neka ga, čak mislim da je bolja opcija za budućnost od ovog što je otpao (Kuzmića), jer je ovaj obično drvo, neka mlađa verzija Sinanovića, a Nurkić je talent koji zna igrati košarku i brzo napreduje. Šteta što se Gordič povrijedio, pouzdan je igrač bez ijedne velike mane. Najviše škripi na krilu, mada nije tolika rupa. Kada počinje ovaj turnir u Italiji? Sutra? Čini mi se da prvu igramo protiv CG. Koja bi trebala biti prva petorka? Pretpostavljam ova: Wright-Đedović-Mašić-Teletović-Kikanović
mikogoago

#2621 Re: reprezentacija

Post by mikogoago »

Hoce li biti strimova?
Romanista 101%

#2622 Re: reprezentacija

Post by Romanista 101% »

Sportitalia 2 prenosi ovaj turnir, ali samo utakmice domace reprezentacije.
gazda664

#2623 Re: reprezentacija

Post by gazda664 »

Ubjedljivo nas najbolji igrac MIRZA TELETOVIC !!!!

http://www.youtube.com/watch?v=Teos9HjcdWQ&feature=plcp
Romanista 101%

#2624 Re: reprezentacija

Post by Romanista 101% »

stream??
neno#4

#2625 Re: reprezentacija

Post by neno#4 »

Nece biti.
Post Reply