Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Romanista 101%
#2601 Re: reprezentacija
TRENTINO BASKET CUP
July 25th
18.00 - BOSNIA H. vs MONTENEGRO
20.30 - FINLANDIA vs ITALIA
July 26th
18.00 - MONTENEGRO vs FINLANDIA
20.30 - ITALIA vs BOSNIA H.
July 27th
18.00 - FINLANDIA vs BOSNIA H.
20.30 - ITALIA vs MONTENEGRO
July 25th
18.00 - BOSNIA H. vs MONTENEGRO
20.30 - FINLANDIA vs ITALIA
July 26th
18.00 - MONTENEGRO vs FINLANDIA
20.30 - ITALIA vs BOSNIA H.
July 27th
18.00 - FINLANDIA vs BOSNIA H.
20.30 - ITALIA vs MONTENEGRO
-
mikogoago
#2602 Re: reprezentacija
Zna Aco sta radi.Strucnjak je izasao je sa jasnom vizijom i planom,iza sebe ima Mirka Novosela koji mu je savjetnik i "njegove oci" sa tribina kako kaze Petrovic.Ja sam prvi put poslije 10 godina miran i siguran da ce ovaj strucnjak napraviti pomak i rezultat sa ovim igracima koje je odabrao.Obratite paznju on se nikoga ne odrice,a vjerujem da ce svi prije ili kasnije dobiti svoju sansu.
- Comrad
#2603 Re: reprezentacija
Ja isto mislim da ce sve biti ok, Aco je trener, ipak ima covjek neko iskustvo iza sebe, sto se za Sabeta i Mensu bas i ne moze reci. A skontajte da smo i s tim likovima gotovo redovno bili ucesnici na EP.
- Altsa
#2604 Re: reprezentacija
Kuzmic ocito nije materijal jos uvijek za repku pa su ga i pustili da ide...imamo tri centra Sinanovica, Kikanovica i Nurkica + Brkica...e sada ako je kuzmic otisao zbog nekih sranja u repki onda to nije dobro...ali ne manjka centara pa i nije sada da se fatamo za glavu
- agent_zero
#2605 Re: reprezentacija
http://www.dnevniavaz.ba/sport/kosarka/ ... trane.html
Ovdje definitivno nešto smrdi... I nikako mi se ne sviđa razvoj situacije.
I uvijek stalno iste priče... I kad ga sutra vidimo u dresu Srbije, krenut' će standardna priča.
Ovdje definitivno nešto smrdi... I nikako mi se ne sviđa razvoj situacije.
I uvijek stalno iste priče... I kad ga sutra vidimo u dresu Srbije, krenut' će standardna priča.
- Romanista 101%
#2606 Re: reprezentacija
avaz samo zakuhava i izmislja, ko njih uzima za ozbiljno
-
neno#4
#2607 Re: reprezentacija
Nurkic jos nije spreman za ovaj nivo. On prvo radi sa juniorskom reprezentacijom za koju ce igrati, pa tek poslije se prikljuciti seniorima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2608 Re: reprezentacija
Armin Avdibegović mijenja povrijeđenog Muhameda Pašalića
Bek sarajevske Bosne naknadno dobio poziv umjesto povrijeđenog košarkaša grčke Kavale
----------
Ne bih da umanjujem vrijednost Bosninih kosarkasa, ali da li stvarno ima neko u KK Bosna ko je reprezentativni kalibar?! Ili je ovo samo poziv da se zakrpi rupa?
Bek sarajevske Bosne naknadno dobio poziv umjesto povrijeđenog košarkaša grčke Kavale
----------
Ne bih da umanjujem vrijednost Bosninih kosarkasa, ali da li stvarno ima neko u KK Bosna ko je reprezentativni kalibar?! Ili je ovo samo poziv da se zakrpi rupa?
- agent_zero
#2609 Re: reprezentacija
Shvatite ovo kako želite, ali meni se nimalo ne sviđa situacija...
Ove neke zadnje Acine odluke nikako ne shvatam niti podržavam.
Ove neke zadnje Acine odluke nikako ne shvatam niti podržavam.
-
neno#4
#2610 Re: reprezentacija
Navedi nam koje Acine odluke ne podrzavas?
- Romanista 101%
#2611 Re: reprezentacija
Konačan spisak reprezentativaca: Zack Wright, Josip Naletilić, Nihad Đedović, Nemanja Mitrović, Ante Mašić, Dalibor Peršić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Nedžad Sinanović, Jozo Brkić.
- Tvrtko II Kotromanić
#2612 Re: reprezentacija
s obzriom da nisam toliko u kosarci, moze li mi neko ko zna napisati ko su ovi boldirani, u kojim klubovima igraju, koje pozicije i toRomanista 101% wrote:Konačan spisak reprezentativaca: Zack Wright, Josip Naletilić, Nihad Đedović, Nemanja Mitrović, Ante Mašić, Dalibor Peršić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Nedžad Sinanović, Jozo Brkić.
-
legenda reala
#2613 Re: reprezentacija
Naletilić je playmaker igra za ŠirokiTvrtko II Kotromanić wrote:s obzriom da nisam toliko u kosarci, moze li mi neko ko zna napisati ko su ovi boldirani, u kojim klubovima igraju, koje pozicije i toRomanista 101% wrote:Konačan spisak reprezentativaca: Zack Wright, Josip Naletilić, Nihad Đedović, Nemanja Mitrović, Ante Mašić, Dalibor Peršić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Nedžad Sinanović, Jozo Brkić.
Brkić igro za Čapljinu sad je u Širokom igra centra
Mitrović došo sa nekog koledža iz Amerike, Peršić iz Širokog, Mašić iz Zagreba bekovi
- Tvrtko II Kotromanić
#2614 Re: reprezentacija
hvalalegenda reala wrote:Naletilić je playmaker igra za ŠirokiTvrtko II Kotromanić wrote:s obzriom da nisam toliko u kosarci, moze li mi neko ko zna napisati ko su ovi boldirani, u kojim klubovima igraju, koje pozicije i toRomanista 101% wrote:Konačan spisak reprezentativaca: Zack Wright, Josip Naletilić, Nihad Đedović, Nemanja Mitrović, Ante Mašić, Dalibor Peršić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Nedžad Sinanović, Jozo Brkić.
Mitrović došo sa nekog koledža iz Amerike, Peršić iz Širokog, Mašić iz Zagreba bekovi
-
neno#4
#2615 Re: reprezentacija
Ja sam mislio, da ti nesto znasNaletilić je playmaker igra za Široki
Jozo je igrao za Siroki, zadnje dvije sezone za Capljinu je odigrao.
Masic je krilo.
Mitrovic je sin cuvenog Bosninog Mitrovica, vrsnog sutera. I mali je isti takav suter.
-
legenda reala
#2616 Re: reprezentacija
neno#4 wrote:Ja sam mislio, da ti nesto znasNaletilić je playmaker igra za Široki
Mitrović došo sa nekog koledža iz Amerike, Peršić iz Širokog, Mašić iz Zagreba bekovi![]()
![]()
Jozo je igrao za Siroki, zadnje dvije sezone za Capljinu je odigrao.
Masic je krilo.
Mitrovic je sin cuvenog Bosninog Mitrovica, vrsnog sutera. I mali je isti takav suter.
Mali mene si našo
Sad će kvale i ovi pripremni turniri pa da vidimo ko je stručnjak
Ne znam pročita ja na temi Širokog da se ponovo vratio u Široki pa napisa momku, znam da je bio u Čapljini i da je igro nekad za Široki tačnije da je dijete Širokog
Mitrović znam da je sin nekog Bosninog igrača bivšeg, ali nisam pisao čovjeku znam da je i sa Portland univerziteta ali nije toliko bitno, bitno je da je dečko šuter samo takav od 150 pogađa 138
Mašića je i neno pozivao kad je bio selektor ali mislim da se do sada nikad nije odazvao, jel ono igrao u Sloveniji za Zlatorog čini mi se
- Romanista 101%
#2617 Re: reprezentacija
jel neko zna nesto vise o Adnanu Omeragicu, igra za repr. Spanije do 16 god.
- It_is_a_Leclerc
#2618 Re: reprezentacija
Ja sam iz nekog razloga neobično optimističan pred ove kvalifikacije. Napokon vidim ozbiljan rad sa talentima, ozbiljne pripreme i ozbiljne treninge. Grupa je srednje težine i uz maksimalno zalaganje se može proći.
Sjetim se godina kad je reprezentacija igrala utakmice kvalifikacija u Cazinu, pa su na dan utakmice reprezentativci sa djevojkama šetkali po marketima i buticima na opće oduševljenje okupljene mase. Nadam se da će se ovaj put nešto uraditi i po tom pitanju.
Sjetim se godina kad je reprezentacija igrala utakmice kvalifikacija u Cazinu, pa su na dan utakmice reprezentativci sa djevojkama šetkali po marketima i buticima na opće oduševljenje okupljene mase. Nadam se da će se ovaj put nešto uraditi i po tom pitanju.
-
neno#4
#2619 Re: reprezentacija
Otac mu je bivsi odbojkaski reprezentativac. Rekao je da ce mali igrati za Spaniju u kadetima i onda ce se vidjeti sta ce biti. Ja iskreno sumnjam da ce ikada zaigrati za nas. Da hoce Djedovic i Sehic igrati za nas, plus Gacic i stariji Buza, Nurkic i imat cemo respektabilnu reprezentaciju. Samo da nam dragi Allah pozivi Haruna, i da se nastavi boriti s bagrom kao i dosada.Romanista 101% wrote:jel neko zna nesto vise o Adnanu Omeragicu, igra za repr. Spanije do 16 god.
- Alija Nametnik
#2620 Re: reprezentacija
Ne sumnjam da će Aco izvuči maksimum iz ove skupine, ali je ipak primjetno da postoji manjak talenta s klupe. Ovi igrači iz domaćih liga i nisu tako "mladi talenti" kao što se pokušava prikazat. Nurkić to zaista jeste i neka ga, čak mislim da je bolja opcija za budućnost od ovog što je otpao (Kuzmića), jer je ovaj obično drvo, neka mlađa verzija Sinanovića, a Nurkić je talent koji zna igrati košarku i brzo napreduje. Šteta što se Gordič povrijedio, pouzdan je igrač bez ijedne velike mane. Najviše škripi na krilu, mada nije tolika rupa. Kada počinje ovaj turnir u Italiji? Sutra? Čini mi se da prvu igramo protiv CG. Koja bi trebala biti prva petorka? Pretpostavljam ova: Wright-Đedović-Mašić-Teletović-Kikanović
- Romanista 101%
#2622 Re: reprezentacija
Sportitalia 2 prenosi ovaj turnir, ali samo utakmice domace reprezentacije.
-
gazda664
#2623 Re: reprezentacija
Ubjedljivo nas najbolji igrac MIRZA TELETOVIC !!!!
http://www.youtube.com/watch?v=Teos9HjcdWQ&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=Teos9HjcdWQ&feature=plcp
- Romanista 101%
#2624 Re: reprezentacija
stream??