Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
holowey

#2601 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

koji je ono rok za dispute kod paypala? jeli samo ebay mijenjao rok za pokretanje slucaja?
miisterija+

#2602 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by miisterija+ »

dali postoji neka mogucnost da me paypal goni zakonski ili nesto radii toga duga?
njanda79

#2603 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by njanda79 »

Jel jos samo klijenti BBI i Sberb banke cekaju? Ja jos ne mogu prebaciti sredstva na karticu. Vi?
rangoj

#2604 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

Ne znam da li ste primjetili, ali u zadnje vrijeme (mjesec/dva) skoro svi na ebay su otkazali dostavu za BIH. 99% američkih prodavača više ne dostavlja ovamo, i evropski polako izbacuju Bosnu.

Nije mi jasno sta se dešava, koji je ovo *urac?! :evil: :( Prije 6 godina smo mogli normalno kupovati i primati robu, a sada ne možemo... :/
Bas smo zabit - iako smo u srcu Evrope!
w0rld

#2605 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by w0rld »

Nece ljudi da sa govnima imaju posla :evil: :evil:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2606 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Entropio »

The Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your card at a later time. We apologize for this inconvenience.
Dodao novu karticu... neće da je verifikuje.
psiholog

#2607 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by psiholog »

Nece meni jos uvijek, kazu mi u banci da nije po zakonu da sama sebi novac prebacujem vec da cekam paypal da mi prebaci :S
njanda79

#2608 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by njanda79 »

Ja sam na kraju vratila pare i sad ce mi ljudi poslati na devizni racun. Mislim stvarno nije fora. Pritom sam izgubila sigurno 100KM prebacivajuci tamo vamo, bljak...
staradis

#2609 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by staradis »

Najebem im se majke.

Vec 2 sata pokusavam upisati security key svaki put mi izbaci error. Da li je neko imao slicnih problema.
channel10

#2610 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by channel10 »

Gdje stimate ovu konverziju novca na paypalu? Na sta treba prebaciti, na paypal ili banku?

Maloprije neku sitnicu narucio i naplatise mi dolar po 1,54KM :-) . Sreca pa je sitno inace bi me oderali na vecoj sumi.

Kod mene paypal radi bez problema.
Mehemed
Vozim: automobil

#2611 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

channel10 podesi da ti banka vrsi konverziju, a ne paypal

KLIK
channel10

#2612 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by channel10 »

Mehemed wrote:channel10 podesi da ti banka vrsi konverziju, a ne paypal

KLIK
Hvala :thumbup: vec sam podesio, tacnije cim idem na checkout imam dvije mogucnosti, paypal i dole na banku.
saric900

#2613 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by saric900 »

Mozel mi netko reci koja karticu da napravim da bi mogao je mogao povezati sa paypalom i da mogu isplacivati novac sa paypala na karticu ? Po mogucnosti ako moze kartica za hypo alpe adria bank , raiffeisen bank ili unicredit bank.
Mehemed
Vozim: automobil

#2614 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by Mehemed »

saric900 wrote:Mozel mi netko reci koja karticu da napravim da bi mogao je mogao povezati sa paypalom i da mogu isplacivati novac sa paypala na karticu ? Po mogucnosti ako moze kartica za hypo alpe adria bank , raiffeisen bank ili unicredit bank.
VISA Electron debitnu karticu uzmes i mozes isplacivati novac sa paypala na karticu
DCHR

#2615 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by DCHR »

Muka me natjerala da pocnem pisati na klixu - inace nisam bas aktivan po forumima. Vidim da jos par vas ima isti problem, ovaj Intermittent communication error. Ja sam ih zvao 10x, svaki onaj agent svoju politiku vodi - jedan mi kaze da popravljaju, drugi da nije do njih, treci da je do banke, da je do VISE itd.

3 godine koristim paypal, bez ijednog problema do nove godine. Tada su mi poceli sa nekim sranjima, ne prodje mi automatic transfer i oni mi jave kako ne mogu vise koristiti karticu koju sam do tad koristio. Tako sam ja vadio jednu po jednu karticu, sad ih imam 4 u 4 razlicite banke. I hajd i to se smiri - sad me ovo zapalo. Na ovom paypal accountu na kojem mi je lova imam BBI i Sparkasse kartce, Visa Electron - nece ni na jednu. Prijatelj mi hvali UniCredit pa cu otici i kod njih izvaditi, to ce mi biti 5-ta kartica, ali sam vec izgubio nadu u to da ce ovo sa Paypalom opet raditi kao sto je nekad radilo ... Dohakase nas ovi nasi bilmezi - ko bi rekao, ljudi koji ne znaju ni upaliti racunara kako treba - zeznuse nas u koristenju high-end tehnologija jer nisu izglasali neki glupi zakon. Brane nam "nacionalne interese" ....
rangoj

#2616 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by rangoj »

DCHR wrote:Muka me natjerala da pocnem pisati na klixu - inace nisam bas aktivan po forumima. Vidim da jos par vas ima isti problem, ovaj Intermittent communication error. Ja sam ih zvao 10x, svaki onaj agent svoju politiku vodi - jedan mi kaze da popravljaju, drugi da nije do njih, treci da je do banke, da je do VISE itd.

3 godine koristim paypal, bez ijednog problema do nove godine. Tada su mi poceli sa nekim sranjima, ne prodje mi automatic transfer i oni mi jave kako ne mogu vise koristiti karticu koju sam do tad koristio. Tako sam ja vadio jednu po jednu karticu, sad ih imam 4 u 4 razlicite banke. I hajd i to se smiri - sad me ovo zapalo. Na ovom paypal accountu na kojem mi je lova imam BBI i Sparkasse kartce, Visa Electron - nece ni na jednu. Prijatelj mi hvali UniCredit pa cu otici i kod njih izvaditi, to ce mi biti 5-ta kartica, ali sam vec izgubio nadu u to da ce ovo sa Paypalom opet raditi kao sto je nekad radilo ... Dohakase nas ovi nasi bilmezi - ko bi rekao, ljudi koji ne znaju ni upaliti racunara kako treba - zeznuse nas u koristenju high-end tehnologija jer nisu izglasali neki glupi zakon. Brane nam "nacionalne interese" ....
Još jednom se država pokazala kao maćeha! :/ Raiffaisen i Unicredit izgleda još uvijek rade!

Inače, juče sam povukao novac, više ne čekam prvi u mjesecu jer ne znam sta ce biti poslije prvog, i novac mi je stigao za moje od 2 sata!!! Ja sam ga povukao poslije pola 7, a u 8 i 20 sam otvorio aplikaciju da pregledam neke izvještaje o potrošnji, kad - novac stigao prije par minuta....
Pomalo jezivo, meni se do sada nikad nije desilo nesto slicno, a dugo koristim paypal.
SanskiBiser

#2617 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Image

Intesina Visa kartica radi uredno povlačenje ja evo maloprije ručno povukao skoro pa do limita. :lol:

Što se tiče brzog transfera na račun i meni se desilo ovog mjeseca da povučem danas a već sutra ujutro novac na računu ili drugi dan oko 1 popodne. Nakon upita na Visa Customer Service tel. broj operaterka mi je rekla da su radili optimizacije usluga i da duže od 48 sati ne bi trebalo čekati da novac legne na račun. :-)
SanskiBiser

#2618 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

The money is usually available to the recipient within 24-48 hours of the transfer. In many cases, the money can be received in as little as 30 minutes if the recipient’s Card issuing bank is Fast Funds enabled. Fast Funds is a service offered by Visa wherein a Financial Institution participating in the program will make funds available to the recipient within 30 minutes.
Dakle ovo je sa mog bankovnog izvoda (Intesa banka):

Image

Dakle na mojoj debitnoj Visa Elektron je aktiviran Fast Funds a prije je pisalo ono PayPalxxxx i čekalo se 3-4 dana da novac legne na račun... :-)
DCHR

#2619 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by DCHR »

SanskiBiser wrote:Image

Intesina Visa kartica radi uredno povlačenje ja evo maloprije ručno povukao skoro pa do limita. :lol:

Što se tiče brzog transfera na račun i meni se desilo ovog mjeseca da povučem danas a već sutra ujutro novac na računu ili drugi dan oko 1 popodne. Nakon upita na Visa Customer Service tel. broj operaterka mi je rekla da su radili optimizacije usluga i da duže od 48 sati ne bi trebalo čekati da novac legne na račun. :-)
Gdje si nasao broj od Visa Customer Service-a? Jos su mi oni ostali da ih zovem ...
SanskiBiser

#2620 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

DCHR wrote:
SanskiBiser wrote:Image

Gdje si nasao broj od Visa Customer Service-a? Jos su mi oni ostali da ih zovem ...
Okreneš karticu, na onoj strani gdje ti je potpis treba da bude CUSTOMER SERVICE Tel., za Intesu je centrala u Sarajevu, inače tamo gdje je sjedište banke treba da bude centrala. Ja kad god imam problema sa karticom ili mi nešto nije jasno u poslovnici banke mi kažu da zovem taj broj.
DCHR

#2621 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by DCHR »

Zvao sam i taj broj - on me preusmjerio na banku, jos ih cekam sa odgovorom, kao nesto provjeravaju.

Opet sam zvao paypal, evo njihovog odgovora

Thank you for contacting PayPal regarding unsuccessful withdrawal.

I have had a conversation with our Technical Department. These are my findings:

The issue with withdrawing to Visa cards is confirmed not to be from PayPal end. There is a code being sent and received between PayPal, bank branch and Visa. Even though the code received to PayPal from the card issuer confirms that the card is valid to withdraw; as there is a technical communication breakdown in between Visa and the branch, the withdrawal authorisation cannot be validated. In return; it gives the following error message to the merchant:

We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later.

Our Technical Team has requested Visa to investigate into the issue further and we are awaiting a response from them. There is no time frame.

I can also confirm that this is not a PayPal issue and we are awaiting for Visa to fix it from their side. If you wish to accelerate the progress, you may try to get in touch with your branch and explain the situation.

If possible add another Visa card to the account to try to withdraw.

If you have a USD bank account registered in the USA you can withdraw your funds there.

Thank you for your time.

Znaci, greska u komunikaciji je izmedju Vise i banke.
SanskiBiser

#2622 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Bystand wrote:
SanskiBiser wrote:
The money is usually available to the recipient within 24-48 hours of the transfer. In many cases, the money can be received in as little as 30 minutes if the recipient’s Card issuing bank is Fast Funds enabled. Fast Funds is a service offered by Visa wherein a Financial Institution participating in the program will make funds available to the recipient within 30 minutes.
Dakle ovo je sa mog bankovnog izvoda (Intesa banka):

Image

Dakle na mojoj debitnoj Visa Elektron je aktiviran Fast Funds a prije je pisalo ono PayPalxxxx i čekalo se 3-4 dana da novac legne na račun... :-)
Prvi put čujem za ovo Fast Funds a PP koristim jako dugo.Znaš li postoji li ova opcija kod Unicredit banke?
Pogledaj na Izvodu iz banke, neka ti odštampaju pa na izvodu treba da piše pa ćeš znati da li je aktivirana usluga. Unicredit od 2012 ima tu uslugu evo ti članka:
uesday, 24 April 2012 11:45
UniCredit Bank announces launch of Fast Funds service for its payment cardholders

Print
Email

From April 12, 2012, payment cardholders of UniCredit Bank, IBC member, can receive remittances using Fast Funds service. Visa Money Transfer Fast Funds is a system, which allows payment cardholders to transfer money from card to card, not only within the bank that issued the card, but also to send money to payment cards issued by other banks.

UniCredit Bank supports this service as a recipient of remittances. To receive remittances through Fast Funds system a cardholder just need to provide the bank with the card number.

Fast Funds transfers are processed immediately. Remittee can receive transfer within 30 minutes after sending money in any country of the world. Cash withdrawal is available at any ATM or POS-terminal all over the world, accepting the cards of international payment system VISA International. Money transfer can be received at any time.

The Bank has set some restrictions on incoming Fast Funds transfers for payment cardholders. The maximum amount of remittances received is 5000 USD per day, and the maximum number of incoming transfers - 2 transfers.

The bank sending transfer can also limit the amounts of the transmitter and the number of transfers. Transmitter should specify the maximum amount of transfer, commission for bank transfer and other terms of banking service from the bank issued his Visa International payment card.
http://www.eng.ibc.kg/index.php/news/it ... ardholders

Pitanje je samo da li su pustili za klijente ovdje kod nas u Bosni.
free_too

#2623 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by free_too »

Nadam se da ce ovaj put automatski transfer proci bez komplikacija . Stvarno se nadam :sad:

Drug, pokusaj unicredit banku. Ja nisam do sad imao problema, osim ovog zadnjeg puta gdje mi je "kasnilo" par dana, zapravo poslato mi automatski i siglo u 2 3 dana, a manuelno dan prije cekao 8 dana. Na kraju se ispostavilo, da je doslo do izmjene nekog programa u ZG u UNI banci i da se transakcije zagubile pa dok su ih nasli bla bla.

Moracu zvati bas banku da pitam za taj fast funds.

LJUDI MOJI JESTE VI GLEDALI KURS DOLLARA :D

USD 1 1.484276
SanskiBiser

#2624 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

free_too wrote:
LJUDI MOJI JESTE VI GLEDALI KURS DOLLARA :D

USD 1 1.484276
čukni vo drvo
čukni tri pati :lol:
SanskiBiser

#2625 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Bystand wrote:
SanskiBiser wrote:
Pogledaj na Izvodu iz banke, neka ti odštampaju pa na izvodu treba da piše pa ćeš znati da li je aktivirana usluga. Unicredit od 2012 ima tu uslugu evo ti članka:
Pogledao sam i nema ništa.Inače mi novac uvijek bude na računu treći dan nakon povlačenja, no ako može i brže doći, što da ne :) Ukoliko oni ovo nemaju, možda se i prebacim na Intesu, ti do sada nikada nisi imao problema sa njima?
u tri godine korištenja PayPal sa njihovom karticom dva puta sam samo imao kašnjenja transfera preko 8 dana ali su to nakon mog poziva (Visa Customer Service) odmah rješavali i sad zadnji put početkom augusta su mi rekli da ako novac nije na mom računu u roku od 48 sati da ih odmah kontaktiram (dakle 48 sati nakon sto je Payment Status na PayPal COMPLETED), reko' ok meni paše :lol:
Post Reply