Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tuzla111

#2601 Re: Sarajevo Construction

Post by Tuzla111 »

vješalica wrote:Nekako mi je to mnogo paraali ovdje ti niko ne moze reci jer ne znamo sta konkretno treba renovirati u stanu
Da li treba stolariju promijeniti ,kupatilo kuhinju podove...pogledaj jos otprilike ako ti bas se svidja ta lokacija mozda naletis na bolju ponudu
Prvi sprat..ma nije ni to lose kad ostaris da ne puzis do kucnih vrata ..hah inace je grozno ziviti u stanu ako ima oko tebe bezdusne stoke da ti zagorcava zivot 24 sata svojim svjetonazorima zivljenja
Ja ne volim lift i definitivno bi da koristim stepenice radije.
Evo stana.
http://www.olx.ba/artikal/20514365/troi ... 85-000-km/
drug_profi

#2602 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Tuzla111 wrote:
drugi profil wrote:Drugi-treci su najbolji. Nisu to ni male pare za stan koji treba obnoviti. 1600 bi bila mjera

Poslano sa Tipfeler mašine
I ja mislim da su drugi ili treci sprat najbolji. Bojim se na prvom spratu da ne cujem svaku auto na parkingu kad se upali ili djecu kad se igraju u parku sa loptom i tako to. Stan bi se mozda mogao i dobiti po 1600 po kvadratu. ovaj stan je u pitanju. Treba kompletno renoviranje sa stolarijom(unutrasnjom), Wcom i kuhinjom. sigurno oko 40k dodatno. http://www.olx.ba/artikal/20514365/troi ... 85-000-km/
Nemoj zahebavat, nije to toliko grdno. Ako su podovi ok, mozes sa do 200 KM po kvadratu zavrsiti sve. Stan je posve pristojan, mada razumijem potrebu za renoviranjem. Na izgled ovaj stan treba 25K ulaganja max za neko normalno uredjivanje.
Moram ti reci da sam nedavno prodao stan 60m2 u mnogo gorem stanju na ciglanama za 1850 po kvadratu, ali to je bilo sve za rusit osim zidova.
Dalje, ja sam sad na drugom spratu, i nema razlike sto se tice buke. Tek na 6-7 spratu imas relief od zvukova "velegrada". Pomaze kvalitetna stolarija, ali i to ne moze stajati zatvoreno vazda.
Predlazem ti da se posavjetujes sa nekim gradjevincem kojeg bi angazovao u radovima, povedi ga u obilazak, nek ti procijeni ulaganje i onda pregovaraj o cijeni. Nemoj traziti visocije spratove. Jedino ako ti svjetlo fali, onda odustani. Samo da znas i da sunce nije cesto prijatelj. Ja sam na juznoj strani i bez klime nema zivota.
Tuzla111

#2603 Re: Sarajevo Construction

Post by Tuzla111 »

drugi profil wrote:
Tuzla111 wrote:
drugi profil wrote:Drugi-treci su najbolji. Nisu to ni male pare za stan koji treba obnoviti. 1600 bi bila mjera

I ja mislim da su drugi ili treci sprat najbolji. Bojim se na prvom spratu da ne cujem svaku auto na parkingu kad se upali ili djecu kad se igraju u parku sa loptom i tako to. Stan bi se mozda mogao i dobiti po 1600 po kvadratu. ovaj stan je u pitanju. Treba kompletno renoviranje sa stolarijom(unutrasnjom), Wcom i kuhinjom. sigurno oko 40k dodatno. http://www.olx.ba/artikal/20514365/troi ... 85-000-km/
Nemoj zahebavat, nije to toliko grdno. Ako su podovi ok, mozes sa do 200 KM po kvadratu zavrsiti sve. Stan je posve pristojan, mada razumijem potrebu za renoviranjem. Na izgled ovaj stan treba 25K ulaganja max za neko normalno uredjivanje.
Moram ti reci da sam nedavno prodao stan 60m2 u mnogo gorem stanju na ciglanama za 1850 po kvadratu, ali to je bilo sve za rusit osim zidova.
Dalje, ja sam sad na drugom spratu, i nema razlike sto se tice buke. Tek na 6-7 spratu imas relief od zvukova "velegrada". Pomaze kvalitetna stolarija, ali i to ne moze stajati zatvoreno vazda.
Predlazem ti da se posavjetujes sa nekim gradjevincem kojeg bi angazovao u radovima, povedi ga u obilazak, nek ti procijeni ulaganje i onda pregovaraj o cijeni. Nemoj traziti visocije spratove. Jedino ako ti svjetlo fali, onda odustani. Samo da znas i da sunce nije cesto prijatelj. Ja sam na juznoj strani i bez klime nema zivota.
Renoviranje nije problem. 25k ili 40k nije velika razlika. Najveci problem trenutno mi je osvjetljenje. Dnevni boravak gleda juzno ali je na cosku a sa stane je druga zgrada veoma visoka tako da bi se dobre svjetlosti imalo samo popodne a i to je pitanje koliko. Uz to i nedostatak parkinga. Jos uvijek razmisljam al definitivno nisam zagrijan kao na pocetku. Lokacija jeste boli glava i skola i obdaniste je blizu. Imao bi ljude za renoviranje sigurno bi bilo mnogo ispod 40k al to je generalna racunica za takav stan jer bi ja htio to da uradim kvalitetno. Podovi izgledaju OK defitnivno samo malo da se prelakiraju mozda. Trebali bi pragovi novi sa unutranjim vratima. Ulazna vrata su dobra.
Tuzla111

#2604 Re: Sarajevo Construction

Post by Tuzla111 »

drugi profil wrote:
Tuzla111 wrote:

BTW 60 kvadrata je trazeno mnogo vise i zato je cijene po kvadratu malo veca.
Nepass

#2605 Re: Sarajevo Construction

Post by Nepass »

Tuzla111 wrote:

Preskupo za ovu kvadraturu, naselje je extra, sve blizu itd. Da je opremljeno i renovirano ok, a ovako bas skupo
vješalica

#2606 Re: Sarajevo Construction

Post by vješalica »

Tuzla111 wrote:
vješalica wrote:Nekako mi je to mnogo paraali ovdje ti niko ne moze reci jer ne znamo sta konkretno treba renovirati u stanu
Da li treba stolariju promijeniti ,kupatilo kuhinju podove...pogledaj jos otprilike ako ti bas se svidja ta lokacija mozda naletis na bolju ponudu
Prvi sprat..ma nije ni to lose kad ostaris da ne puzis do kucnih vrata ..hah inace je grozno ziviti u stanu ako ima oko tebe bezdusne stoke da ti zagorcava zivot 24 sata svojim svjetonazorima zivljenja
Ja ne volim lift i definitivno bi da koristim stepenice radije.
Evo stana.
http://www.olx.ba/artikal/20514365/troi ... 85-000-km/
pa nije toliko grdno kako sam ja stekla dojam ili ovdje po komentarima
možda srediti parkete okrečiti i wc-kuhinju srediti nezz kakva je stolarija mislim u kakvom je stanju uživo...
ali opet nekako mi je puno dati toliko novca za stan takve kvadrature,možda sklepati još koji paru i kupiti kuću...
u slučaju režija besmisleno je cijeniti stan za ove pare jer je to minus...manji stanovi se prodaju za više upravo radi manjih mjesečnih režija tj. toplane
grijanje će te sigurno svaki mjesec izaži preko 150KM namjanje...
Haris.ba

#2607 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Jaran mi ima isti stan u susjednoj zgradi. Još sebi ne može da dođe koliko ga je došlo renoviranje. Žicam ga da je mogao da kupi plac na Poljinama i digne kuću po ćejfu.

A kad dođe račun od toplana, hud hoda 5 dana.

Ja bih više ganjao kuće na Malti. Bila je jedna se prodavala nedavno. Samo malo uprati da nema problema sa trasom sjeverne longitudinale.

Ja ne mogu da shvatim da neko da tolike pare na stan, a da ima jednu halu. :D
prog321

#2608 Re: Sarajevo Construction

Post by prog321 »

Skrsis 185 hiljada na rupu koju moras renovirati ?
wtf :-)
JanuaryJones

#2609 Sarajevo Construction

Post by JanuaryJones »

Nepass wrote:
Tuzla111 wrote:

Preskupo za ovu kvadraturu, naselje je extra, sve blizu itd. Da je opremljeno i renovirano ok, a ovako bas skupo
238 milja penthouse od 95 m2, ne moraš marke uložiti a imaš svjetla na 12. spratu koliko hoćeš (i neće ti niko blokirati pogled).

http://www.olx.ba/artikal/21047081/pent ... -lamela-c/
Nepass

#2610 Re: Sarajevo Construction

Post by Nepass »

I 3% jeftinije ako se uzme za kes :)
P308

#2611 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

JanuaryJones wrote: 238 milja penthouse od 95 m2, ne moraš marke uložiti a imaš svjetla na 12. spratu koliko hoćeš (i neće ti niko blokirati pogled).

Mora kuhinju praviti i namjestaj kupiti :D Znaci izadje to i na 250.000. A u onom na Malti moze i jeftinije proci uz kompletno renvoiranje i namjestaj a veca je kvadratura i bolja lokacija. Jos malo da spusti cijenu. Ne znam, slatke muke :D
Haris.ba

#2612 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

P308 wrote:
JanuaryJones wrote: 238 milja penthouse od 95 m2, ne moraš marke uložiti a imaš svjetla na 12. spratu koliko hoćeš (i neće ti niko blokirati pogled).

Mora kuhinju praviti i namjestaj kupiti :D Znaci izadje to i na 250.000. A u onom na Malti moze i jeftinije proci uz kompletno renvoiranje i namjestaj a veca je kvadratura i bolja lokacija. Jos malo da spusti cijenu. Ne znam, slatke muke :D
Pa isto mora i u polovnom stanu sa kuhinjom i namještajem uložiti. I opet je u staroj zgradi.
Ko voli polovnu kuhinju i stari namještaj na kojem se neko drugi valjao?
A nije ni renoviranje tako jeftino - ako se hoće dobro uraditi. A i pitanje je imaš li vremena. Treba samo 15ak dana da se parket izrači kad se pređe.

Jeste bolja lokacija stana u naselju Malta. A praviće se nove zgrade kod hitne na Socijalnom. Eto ekstra lokacije.
P308

#2613 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

Haris.ba wrote:
P308 wrote:

Pa isto mora i u polovnom stanu sa kuhinjom i namještajem uložiti. I opet je u staroj zgradi.
Ko voli polovnu kuhinju i stari namještaj na kojem se neko drugi valjao?
A nije ni renoviranje tako jeftino - ako se hoće dobro uraditi. A i pitanje je imaš li vremena. Treba samo 15ak dana da se parket izrači kad se pređe.

Jeste bolja lokacija stana u naselju Malta. A praviće se nove zgrade kod hitne na Socijalnom. Eto ekstra lokacije.
Napisano je da ne mora marku uloziti a mora praviti kuhinju koja u danasnje vrijeme sa ugradbenim elementima kosta 10.000 (manje-vise) plus namjestaj. Na to sam mislio. Znaci nije to konacna cijena. Naravno da ce i u starom stanu sve to raditi ali u starom svakako mora sve renovirati, nekako se to podrazumijeva :D. A veca je kvadratura, bolja lokacija i moze jeftinije proci a i cijena ce mu nakon renoviranja skociti, posebno zbog lokacije. Cini mi se da Malta postala najpozeljnije mjesto za stanovanje u gradu.
Opet kazem, slatke muke. :D
JanuaryJones

#2614 Re: Sarajevo Construction

Post by JanuaryJones »

Pa nije ni ova Nova Otoka ružna. Rušiće se Dalas, sve oko zgrada je manje više uređeno, ima DZ, imaju škole, vrtići, nekako mi šire djeluje a Malta 1. sprat je zatvor, i bez pogleda i bez sunca. Ne znam, ne može čovjek biti pametan.

Meni je recimo kompleks Pionirska zanimljiv ali premalo je osnovnih sadržaja u blizini (pješke). Prirodna i mir.
Dzontra_Volta

#2615 Re: Sarajevo Construction

Post by Dzontra_Volta »

Samo da napomenem da na polovan stan ide 5% poreza na promet nekretnina, tako da ovaj stan izađe skoro 200 hiljada.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2616 Re: Sarajevo Construction

Post by mali_milojica »

Za 200k se kupuje plac i zida kuca (ako nekome ne smeta moze i montazna :D ).
Ako se imaju pare da isprate sve radove,useli se za jednu sezonu.
JThomas

#2617 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

čovjek hoće stan, ako ćemo namišljati može se 200k i popiti, i prokockati, i prokurvati, i pošmrkati... :mrgreen:
Haris.ba

#2618 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

JThomas wrote:čovjek hoće stan, ako ćemo namišljati može se 200k i popiti, i prokockati, i prokurvati, i pošmrkati... :mrgreen:
I mi mu govorimo da je to možda i bolje nego kupiti stan u staroj zgradi koji sa renoviranjem košta ko u novoj zgradi. :D

Ponavljam. Jaran mi je to uradio u istom stanu koji on gleda. Fazon je što on uzeo za 1500 po kvadratu. I opet kad je stavio na papir koliko je uložio u renoviranje - isto ga dođe na novi stan sličnog rasporeda (istina malo manje kvadrature) u novoj zgradi koja se pravila kod Klasa. S time da bi imao opciju kupovine garaže.
Tuzla111

#2619 Re: Sarajevo Construction

Post by Tuzla111 »

Raja moja, neizmjerno sam zahvalan na svim pozitivnim komentarima. Drago mi je da ima i ozbiljnih tema na klixu.
KOmentari su spot on. Istina d aje prvi sprat u ovjo zgradi kao zatvor po meni kao sto neko rece.
Sto se tice otoke, ne bi na 12ti sprat, bas je previse, valja nekad i ostariti.
Kupovina placa nije osbacena, ali gdje? Ne zelim da sam izvan grada zbog djece a nmam 400k da kupim u centru.
Svaka se cijena da spustiti, to je sasvim OK, tako da ovaj stan u realnosti ne bi bio 185k vec sigurno blize 170k.
Tuzla111

#2620 Re: Sarajevo Construction

Post by Tuzla111 »

Gdje ce biti nove zgrade na Dolac Malti?
Tuzla111

#2621 Re: Sarajevo Construction

Post by Tuzla111 »

Da dodam da mi je garaza veoma bitna ako bi se mogla naci/
Nisu slatke muke vjerujte mi vec su samo muke.
JanuaryJones

#2622 Re: Sarajevo Construction

Post by JanuaryJones »

Tuzla111 wrote:Da dodam da mi je garaza veoma bitna ako bi se mogla naci/
Nisu slatke muke vjerujte mi vec su samo muke.
Onda gledaj Staro Hrasno i rentaj garažu u Bosmalu. Fin komšiluk a imaš sve sadržaje ;)
mario001

#2623 Re: Sarajevo Construction

Post by mario001 »

Tuzla111 wrote:Raja moja, neizmjerno sam zahvalan na svim pozitivnim komentarima. Drago mi je da ima i ozbiljnih tema na klixu.
KOmentari su spot on. Istina d aje prvi sprat u ovjo zgradi kao zatvor po meni kao sto neko rece.
Kupovina placa nije osbacena, ali gdje? Ne zelim da sam izvan grada zbog djece a nmam 400k da kupim u centru.
Svaka se cijena da spustiti, to je sasvim OK, tako da ovaj stan u realnosti ne bi bio 185k vec sigurno blize 170k.
Za te novcne moga si kupiti na Otoci nov stan i garazu, bez problema
Nepass

#2624 Re: Sarajevo Construction

Post by Nepass »

Tuzla111 wrote:Raja moja, neizmjerno sam zahvalan na svim pozitivnim komentarima. Drago mi je da ima i ozbiljnih tema na klixu.
Pa ima lift neces se verati stepenicama :)
Ne bih ni ja otisao da zivim u sedrenik cikmu, jarcedole ili hladivode ali isto tako ne smatram da je dobrinja mojmilo ili ilidza daleko od grada.
vješalica

#2625 Re: Sarajevo Construction

Post by vješalica »

Nepass wrote: Ne bih ni ja otisao da zivim u sedrenik cikmu, jarcedole ili hladivode ali isto tako ne smatram da je dobrinja mojmilo ili ilidza daleko od grada.
ako bi već htio i garažu onda bi opet mu bolja varijanta bila da još sklepa para i kupi kuću i živi ko lord

ima dobrih stanova na dobrinji veće kvadrature i varijante dvoetažnih koji su jako dobro urađeni za manje pare od ovog...
ali dbr se čini daleka iako nije...prostranija je dosta i nije zbijena zgradama (dobro svako svog konja fali :mrgreen: )
nez da li ima još stanova na prodaju sa garažom na dbr i kolika im je kvadratura...bili su oni manji,ali ne znam za veće kvadrature...
Post Reply