Tuzla111 wrote:drugi profil wrote:Drugi-treci su najbolji. Nisu to ni male pare za stan koji treba obnoviti. 1600 bi bila mjera
Poslano sa Tipfeler mašine
I ja mislim da su drugi ili treci sprat najbolji. Bojim se na prvom spratu da ne cujem svaku auto na parkingu kad se upali ili djecu kad se igraju u parku sa loptom i tako to. Stan bi se mozda mogao i dobiti po 1600 po kvadratu. ovaj stan je u pitanju. Treba kompletno renoviranje sa stolarijom(unutrasnjom), Wcom i kuhinjom. sigurno oko 40k dodatno.
http://www.olx.ba/artikal/20514365/troi ... 85-000-km/
Nemoj zahebavat, nije to toliko grdno. Ako su podovi ok, mozes sa do 200 KM po kvadratu zavrsiti sve. Stan je posve pristojan, mada razumijem potrebu za renoviranjem. Na izgled ovaj stan treba 25K ulaganja max za neko normalno uredjivanje.
Moram ti reci da sam nedavno prodao stan 60m2 u mnogo gorem stanju na ciglanama za 1850 po kvadratu, ali to je bilo sve za rusit osim zidova.
Dalje, ja sam sad na drugom spratu, i nema razlike sto se tice buke. Tek na 6-7 spratu imas relief od zvukova "velegrada". Pomaze kvalitetna stolarija, ali i to ne moze stajati zatvoreno vazda.
Predlazem ti da se posavjetujes sa nekim gradjevincem kojeg bi angazovao u radovima, povedi ga u obilazak, nek ti procijeni ulaganje i onda pregovaraj o cijeni. Nemoj traziti visocije spratove. Jedino ako ti svjetlo fali, onda odustani. Samo da znas i da sunce nije cesto prijatelj. Ja sam na juznoj strani i bez klime nema zivota.